3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Ve sněmovně se prosadila koalice ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09, ODS, KSČM a nezařazených, která projednala a schválila bod jednání nazvaný Daňové podvody ministra financí. Prakticky se tak realizuje politika „Nejen my krademe – i Babiš“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 19.3.2017 14:24

Re: :-) :-)

Ale já Vám odpovídám - opravdu věřím tomu, že ta cena byla v pořádku. A sám Babiš to vysvětluje takto, cituji:

"Profrost byl oceněn soudem jmenovaným znalcem, jak to vyžaduje obchodní zákoník. Znalec vyhotovil v květnu 2010 posudek o 52 stranách a Profrost ocenil ke dni 31. 3. 2010 na 659 milionů. Poměřte to i ziskem. Ta firma měla v roce 2009 zisk EBITDA asi 64 milionů. Ale EBITDA za 2014 už byla skoro 140 milionů. Miroslav Kalousek lže, když tvrdí, že to byla prázdná firma. Dnes má Profrost téměř dvojnásobnou hodnotu. Já to vlastně prodal blbě. Kdybych si podíl nechal, mohl jsem dostat ještě víc peněz. To je celý příběh."

Co je na tom neuvěřitelného? Jisté, pravda to být nemusí, ale bez dalších podrobností se to prostě rozsoudit nedá. A politicky motivovaná podezření? Těm se nevyhne nikdo. Těm čelil každý ministr financí... Uvidíme, co k tomu řekne někdo opravdu nezávislý!

M. Vondráček 19.3.2017 15:04

Re: :-) :-)

Tak ještě jednou , pokud jsou mé informace správné. Babiš prodal 20% akcií (podle posudku ceny 20-ti%) za 600 MKč vlastníkovi , který vlastnil v té době 80%.

V podstatě to prodával sám sobě. Tušíte proč ?? Zdá se , že proto , aby ošidil stát na daních a vyplatil si dividendu tímto způsobem. Jiný důvod prodeje si představit neumím.

M. Prokop 19.3.2017 15:32

Re: :-) :-)

Pan Klepetko ovšem věří ...

Jiná otázka je, zda ho jeho víra spasí. :-P

K. Němec 19.3.2017 22:43

Re: :-) :-)

Vždyť Vy taky jen věříte. Čas ukáže, jestli se mýlíte. I když, jak vás znám, tak se stále budete držet své víry, tak je to vlastně jedno.

V. Klepetko 19.3.2017 16:23

Re: :-) :-)

Ty informace nesedí... Ze všech vyjádření (včetně samotného Babiše) plyne, že Babiš Agrofertu svých 80% akcií firmy Profrost, a to za cenu 527 Mega. Mimo to prodal dalších 20% paní Sokolové za mnohem menší cenu za akcii, protože to bylo takto výhodně sjednáno v opční smlouvě z roku 2007. Starší hypotézy Rozehnala se tedy nepotvrdily:

http://ekonomika.idnes.cz/prodeje-akcii-agrofert-profrost-a-rapaces-fg2-/ekonomika.aspx?c=A170316_150913_ekonomika_rny

Ano, prodával to sám sobě, potřeboval cash. No a? Pokud byla ta cena stanovena znalcem správně, tak v čem je vlastně ten problém?

V. Klepetko 19.3.2017 16:29

Re: :-) :-)

"prodal"

J. Vintr 19.3.2017 17:34

Re: :-) :-)

Pokud by chtěl Babiš koupit nějakou akciovou společnost, musel by ji koupit za své (zdaněné) peníze. Pokud ji koupí za peníze Agrofertu (které vykáže jako nákladovou položku) a pak ji prodá v podobě akciového podílu zpátky Agrofertu (z čehož na nezdaněný osobní příjem) a ještě výdaj Agrofertu za nákup akcií zaúčtuje jako daňově uznatelný náklad, jedná se o trojnásobný daňový podvod

V. Klepetko 19.3.2017 17:52

Re: :-) :-)

Tak napište nekam nějaký podnět! Pokud berňák nebo policie řekne, že je v tom problém, tak ať to posoudí soud na základě nějakých nových znaleckých posudků...

V této podobě ale ty "trojnásobné daňové podvody" vypadají spíše jako podvodné a účelové dehonestační konstrukce Babišových politických oponentů! Myslím, že Babišovy potenciální voliče tyto "údajné trojnásobné daňové podvody" vůbec nedojmou. Vidí totiž, že Babiš jako podnikatel celkově odváděl na daních velmi velké částky, a nyní daně i dobře vybírá, jako ministr.

M. Vondráček 19.3.2017 18:00

Re: :-) :-)

Je to chudinka . Všichni mu ubližují. Ještě , že se ho pan Klepetko zastává.

Asi ještě nedostal pokutu od berňáku za pozdní zaslání nějakého pitomého dokumentu :-)

U AB mu stačí konstatování "účetní udělala chybu" , neuvěřitelná naivita :-)

V. Klepetko 19.3.2017 19:10

Re: :-) :-)

Hmm... Mám ve skutečnosti dobrou motivaci: došel mi solidní nadměrák DPH bez obvyklé kontroly (a zdržení), takže mám radost a chci toho Zrazučápa trochu pochválit :-)))))))

Ale ať si ho klidně prošetří - a potom "padni komu padni".

J. Vintr 19.3.2017 19:58

Re: :-) :-)

Babiš je největším příjemcem dotací. Daně neodvádí on, ale firmy, které produkují zisk. Ten by produkovaly i kdyby je nevlastnil Babiš.

To že vybírá dobře daně jako ministr jsou jen jeho řeči. Jako ministr nemá na výběr daní žádný vliv (tedy kromě těch svých). A pokud se chlubí tou obludnou šmíráckou buzerací v podobe EET, kterou prosadil, tak ta zcela zaručeně žádné peníze navíc do erární kasy nepřinese. Přinese jedině vyšší výdaje.

V. Klepetko 19.3.2017 20:34

Re: :-) :-)

Můžete se pokusit přesvědčit o své pravdě voliče. Já osobně nebudu volit žádnou partaj, která by se proti Babišovi ostře vymezovala - nikoliv ve věcně, ale v té "kriminální" rovině.

Zavání to totiž právě tím populistickým primitivizmem, který Babiš údajně reprezentuje! Nechci aby ho vystřídal někdo, kdo nahání své spoluobčany "do tepláků". A už vůbec nechci, aby tu vládla koalice ČSSD + KSČM! Což je v případě porážky Babiše velmi reálná perspektiva...

M. Prokop 19.3.2017 15:30

Re: Hilsneriáda?

Hypotéza podvodu(ů) se limitně blíží jistotě.

V. Klepetko 19.3.2017 16:28

Re: Hilsneriáda?

Verifikace nestačí. Musíte to falzifikovat :-)))

J. Peřina 19.3.2017 5:45

Pokud politik

kritizuje konkurenty,osočuje je z nemorálnosti a zlodějen,tak by sám měl být čistý jako Lilie.To Bureš není ani zdaleka.Jeho kostlivci klepou na dveře,ale Ištváni a Šlachtové nic neslyší.V tom je rozdíl mezi těmi údajnými zloději a Burešem.Koblihářům je to ale jedno.Hlavně,že jim před volbami nacpe koblihami jejich břich.

M. Moravcová 19.3.2017 11:08

Re: Pokud politik

Když ty Šlachty určitě a Ištvány možná má Bureš na výplatní pásce.

V. Plocek 18.3.2017 23:42

POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Jsem docela rád, co se okolo Babiše děje ze dvou důvodů:

1. Babišova maturita. Ustojí ohromný tlak oponentů, vedených Kalouskem, cítících strach z možnosti, že by ovládnul naši politickou scénu. Pokud ano, je to muž na správném místě. Pokud ne, tak se dostane do propadliště našich dějin za kolegy Klausem, Nečasem a dalšími, po kterých další generace ani nevzdechnou. Za sebe si přeji, aby odmaturoval, protože jiné maturanty nevidím.

2. Náš p. Kalousek tvrdě pracuje na tom, aby i nerozhodní čeští voliči pochopili, že pro emoce není schopen racionálního myšlení a že před jeho stranou TOP 9, která nemá žádnou další osobnost by se mělo otevřít dříve uvedené propadliště. Když zmizí TOP 9 i s divochem Kalouskem z politické scény, nic se nestane.

J. Vintr 19.3.2017 0:57

Re: POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Ano Babiš je na správném místě - pro sebe. Pokud si někdo myslí, že je na správném místě pro náš stát, tak se škaredě plete ...

V. Plocek 19.3.2017 1:22

Re: POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Tomuto názoru dosti nerozumím. Do politiky na jakékoliv úrovni vstupujeme vždy s potřebou "získat něco pro sebe". Potřeba = motivace. Já bych to toleroval, pokud to nepřekročí do očí bijící hranici a dotyčný také něco udělá - prosadí pro společnost. Co udělá Babiš v druhém případě, zjistíme bohužel až po mnoha letech, kdy se bude hodnotit "jeho stopa" v dnešním časovém období. Pokud se bude hodnotit vůbec.

J. Vintr 19.3.2017 9:02

Re: POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Veškeré lidské konání je založeno na tom, že to děláme pro sebe. Ovšem to ještě neznamená, že to musíme dělat proti druhým. To, že jsme se dostali z jeskyní až k dnešní civilizaci, bylo jen tím, že lidé jednali i k prospěchu druhých. Je rozdíl, jestli na vás vydělá poctivý obchodník, který vám za vaše peníze poskytne nějakou hodnotu, nebo jestli vás okrade zloděj, který vám neposkytne nic. Pan Babiš patří zcela evidentně do té druhé kategorie. A je jedno, jestli to (možná) dělá podle platných zákonů.

V. Plocek 19.3.2017 14:07

Re: POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Já bych byl opatrnější z hodnocením Babiše. Znovu opakuji, , počkám si delší dobu. To že si pomohl, je zcela jasné. Je otázka, co udělá pro stát. A to zatím já nevím. Zatím kolem něj funguje přestřelka, která ale na nic neukazuje, jen pořvávání a závist.

J. Vintr 19.3.2017 14:50

Re: POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Zatím dělá pro stát to, že ho vesele ojebává na daních a zvětšuje svůj už tak dost značný osobní majetek. Myslíte, že najednou prozře a začne se chovat jinak?

V. Plocek 19.3.2017 21:48

Re: POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Víte, již mi to připadá tak trochu jako flašinet. Jakmile se vysloví jméno Babiš, tak zatím následují okrádání státu, neplacení daní atd. atd. Ale nikdo, skutečně nikdo neřekl naprosto konkrétní případy rozkrádání, šizení. A vaše reakce toto potvrzuje. Omlouvám se, ale takovým způsobem komunikovat mě nebaví. Proto vaší další případnou reakci již do počítače nepřijmu.

M. Vondráček 19.3.2017 8:33

Re: POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Zdá se , že pojímáte celý problém jako souboj padouchů v čele s Kalouskem proti charakternímu Andrejovi.

Ale je to patrně jinak. Váš neohrožený bojovník proti starým pořádkům a korupci se v této story jeví jako podvodník ...

V. Plocek 19.3.2017 14:11

Re: POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Nikolivěk padouchů, ale politiků. A to je velký rozdíl v nahlížení. A že je Kalousek pro problém, protože za svoji dlouhou karieru nic nedokázal, to asi popřít nemůžete. A že Babiš koná, i když možná negativně, ale konkrétně koná, to také nemůžete popřít. A co je dobré do budoucna, ukáže až budoucnost, ani vy, ani já. Zdraví vás ohrožený bojovník.

Š. Hašek 19.3.2017 13:24

Re: POLITIKA: Kalouskův „podvod“

Zde velký souhlas s panem Plockem.

J. Jurax 18.3.2017 22:36

Politika holt není procházka růžpvpu zahradou

ale spíš hnojištěm, a Mirky Dušíny v ni opravdu nelze potkat.

Už se těším, co se dalšího se na naše politické špičky dovím - je před volbami a hnojomety se ládují!

V. Plocek 18.3.2017 23:47

Re: Politika holt není procházka růžpvpu zahradou

Buďte ujištěn, že se bude hodně hnojit. Již se těším na vrchního hnojitele p. Kalouska a jeho kolegy. Ale pozor!!! Nikde nevidím, ani neslyším bolševiky. Ti jako správní mazaní chlapi v tomto směru mlčí s vědomím, že kdo nic nedělá, nic nezkazí. A naopak s příjemnou tváří budou tímto neverbálním projevem získávat hlasy naivních voličů.

B. Holubec 19.3.2017 7:25

Re: Politika holt není procházka růžpvpu zahradou

Podle vás to je čitelné. Komunisté budou získávat hlasy naivních voličů, zatímco Babiš získá hlasy voličů s koblihou místo mozku.

V. Plocek 19.3.2017 14:16

Re: Politika holt není procházka růžpvpu zahradou

Dejte pokoj s koblihami. Ty patří jinam. S prvním souhlasím, u druhého si nejsem tak jist. Babišovi shání hlasy strany jako ODS, SOCDEMO a další, které svým konáním nahání voliče do nejmenšího zla. A to po velkém dilema - přemýšlení. Čili přesně opak, než deklarujete. Ale proč ne.