26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskův konec

Jsem volička a velmi se zlobím. Se směsicí údivu, odporu a pohrdání sleduji v posledních dnech mediální výstupy pana Kalouska a mohu s jistotou říci, že takový politik nemá ve veřejném prostoru co pohledávat a že jako občan s volebním právem udělám vše pro to, aby byl vykroužkován, vynulován, odstraněn.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 9.7.2012 9:09

"Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Pak doporučuji malé. Třeba se zvětší.

Mizerné mizernými zůstanou.

P. Pruner 9.7.2012 9:11

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Trvalo mi to hodně dlouho než jsem na to přišel také....

J. Boleslav 9.7.2012 10:04

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

U malých stran hrozí nebezpečí propadnutí hlasů.

M. Prokop 9.7.2012 10:12

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Začíná mi to připadat jako menší zlo.

K. Oldřich 9.7.2012 11:38

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Řekne-li si toto většina voličů jejich hlasy nepropadnou. Dostanou je osvědčení darebáci. Mě je milejší můj hlas propadlý, než odevzdaný kterýmkoliv lotrům.

J. Boleslav 9.7.2012 12:07

Re: "Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými."

Malých stran je mnoho. Je třeba dobře vybírat, a to podle činů a ne podle krásných slov. Coź je u malých stran dost problém. Viz minulé negativní zkušenosti s Veverkami i jinými.

P. Pavlovský 9.7.2012 9:11

Re: celá TOP 09 stojí za Kalouskem ???

Nezoufejte, ještě máme naději! Jsou jí STaN, pokud dokáží jít do voleb samostatně.

V Libereckém kraji již samostatnou kandidátku postavili. Na hradecku zase přecházejí kandidáti TOP 09 ze společné kandidátky do řad STaN.

Pokud vím, Gazdík je pro vydání Vlastičky.

Proti STaN mluví pouze už druhý omyl v obsazení jejich jediného ministerstva - MK ČR. Zdá se, že nemají dost kvalitních lidí. Ale třeba k nim teď přejdou z TOP 09!  Tuto potápějící se loď, jejímuž prvnímu důstojníkovi nedokázal kapitán zabránit v navrtání trupu pod čárou ponoru, je třeba urychleně opustit.

P. Čech 9.7.2012 7:20

Přísloví

Vymetané krysy piští. Prasata, odstrkovaná od koryt kvičí. Chcípající kobyla kope. Atd, atd.

J. Boleslav 9.7.2012 9:58

Re: Přísloví

:-)))

P. Pavlovský 9.7.2012 2:19

Kalousek nezhloupnul

Autorka připomněla Kalouskův podíl na kauze hracích (nikoli výherních, jak stojí v textu, to je vysloveně manipulativní pojmenování!) automatů. Nepřipomněla prosazení rafinovaného, teprve nedávno zrušeného zákona o povinnosti ministerstev nekupovat speciální techniku přímo, ale přes prostředníky. Jak to mohl tehdejší parlament schválit, nechápu, protože to je přímo dar z nebes pro obchodníky se zbraněmi typu p. Hávy.

Chytrý Kalousek, který se vždy dokázal obratně pohybovat na hraně legality, začal vršit chybu za chybou. Místo aby seděl v koutku, ani nedutaje, začal vířit vlny a jeho loď (i loď celé Topky) začala povážlivě nabírat vodu.

Je pravděpodobné, že by M. Kalousek ze dne na den zhloupnul a začal chybovat? Není, třikrát není! Chybuje proto, že své výpady proti policii považuje za menší zlo! Menší zlo než co? Než hrozící všestranné vyšetřování nákupu letadel CASA a posléze všech dalších velkých nákupů MO ČR - od padáků přes Grippeny až k Pandurům.

Kalouska evidentně oblévá hrůza! Policie je na stopě a jestli jí někdo nezadrží, bude zle. Lidí, kteří o všech těch malverzacích hodně vědí, není málo, a to i mezi politiky, kupříkladu všichni členové Topolánkovy vlády s premiérem v čele museli při hlasování pro nákup TRANSPORTNÍCH (nikoli vojenských) letadel CASA přinejmenším tušit, že jde o tunel. Policie ale evidentně vzala za nejslabší článek korupčního řetězu.

Takovým článkem nejsou ostřílení darebáci jako Topolánek, Dalík, Kühnl či Barták (byli by snadno k mání, nekryje je imunita) a nejsou jím ani Kalousek či Vondra, které imunita kryje. Je jím ale Vlasta Parkanová, "bílý kůň", politička, která připustila, aby byl do souhlasu zmanipulován gen. Picek, který letadla nechtěl (proč to, odcházeje do důchodu, udělal?).  Parkanová určitě nebude chtít nechat vinu na sobě! V subjektivní nevinnosti, začne vypovídat o těch, kteří ji přiměli, aby s nákupem šla do vlády, kde na to už mnozí, ale především Mirek Topolánek, netrpělivě čekali - vždyť byli v demisi.

I. Hanuška 9.7.2012 5:51

Re: Kalousek nezhloupnul

Bez souhlasu = nevěděla o co jde. Jako žena bez technického a vojenského vzdělání podepsala to, co dostala. Nevhodné informace se k ní nedostaly. To je už známo...

P. Pavlovský 9.7.2012 6:25

Re: Kalousek nezhloupnul

Nikoli, tak úplně nevinná Parkanová není. O tom, že je nákup letadel nevýhodný, cvrlikali tenkrát i vrabci na střeše, média to přetřásala týdny. Tyto Informace se k ní nemohly nedostat, mediální prostor jich byl plný.

Ministr nemusí mít žádnou odbornmou kvalifikaci - jeho kvalifikací je politika, a ta mj. předpokládá, že politik je schopen identifikovat rozsáhlé korupční darebáctví a při podezření na ně patřičně reagovat.

Parkanová věděla, ale nekonala, tvářila se, že neví, konečně stejně jako všichni ostatní členové vlády.

P. Čech 9.7.2012 7:35

Re: Kalousek nezhloupnul

Na příkladu České republiky můžete dnes a denně pozorovat kam to vede, když na místech ministrů, znamenajících místa ze kterých je řízen stát sedí lidé, jejichž kvalifikací je politika.Lidé, kteří tuto správu státu chápou nikoliv jako službu jeho občanům za niž berou odměnu, ale jako zaměstnání, za které berou plat. Je to také vina našich zákonů. Vykonává-li někdo službu špatně, nepřísluší mu žádná odměna. Ministři, jejichž jedinou kvalifikací je politika, která se v ČR smrskává do pouhé loajality vlastní politické straně nejsou schopni identifikopvat nic a korupci už vůbec.

P. Pavlovský 9.7.2012 7:46

Re: Kalousek nezhloupnul

Na příkladu standardních demokracií západní Evropy můžeme dnes a denně pozorovat, kam to vede, když na místech ministrů, znamenajících místa ze kterých je řízen stát, sedí lidé, jejichž kvalifikací je politika.

Ti, kteří si vedou obzvlášť dobře, to často postupně dokazují i v několika různých rezortech - ke spokojenosti voličů.

My ovšem, bohužel, takhle daleko ještě zdaleka nejsme.

P. Čech 9.7.2012 8:25

Re: Kalousek nezhloupnul

Dovoluji si drze podotknout, že demokracie může být jen jedna a pokud je použit přívlastek "standardní", potom obzvláště. Aby mohla být demokracie označena za standardní, musela by být obvyklou na více místech. A to není. Zejména v Evropě je tolik systémů, kolik je států. Každý je svým způsobem jiný, ale všechny se označují za standardní demokracie. A to je chyba.Pokud použijeme před jakýkoliv pojem, mající svůj vnitřní význam, nějaký přívlastek, nesmí tento přívlastek měnit či dokonce poitírat sám pojem. Aby mohla demokracie být liberální, standardní, lidovou, parlamentní, přímou či nepřímou, občanskou, sociální či nějakou jinou, musí být, a to podtrhuji, demokraií jako takovou, tedy demos krates, vládou občanů.Systémem, kde si občané vládnou sami a přímo a kde pouze některé činnosti delegují na své svobodně , opět přímo volené zástupce (fyzické osoby). Posuzujeme-li nějaký společenský systém podle tohoto kritéria a má-li tento další, základní demokratické vlastnosti ( vláda a moc většinové vůle občanů, závaznost výsledků referenda pro všechny, tedy i pro moc zákonodárnou, výkonnou a soudní atd), zjistíme, že "demokracie", které označujete za standardní, nejsou vůbec demokraiemi. Za demokracie v Evropě je možno bez uzardění označit pouze dva společenské systémy a to ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku. V několika málo dalších státech se systémy demokracii blíží. Nejsou to však ani Německo, ani Francie, Polsko, Itálie, Velká Británie či Česká republika. To všechno jsou státy, kterým k demokraii chybí jeden a nebo dokonce několik demokratických principů . A o tom to je.

P. Pavlovský 9.7.2012 9:03

Re: Kalousek nezhloupnul

Nejde o Vaši drzost, jde o Vaše nestandardní chápání významu slova STANDARDNÍ.

Standardní neznamená jednotný, kupříkladu standardních osobních automobilů se vyrábějí na světě stovky typů. Podobně i standardních demokratických režimů je mnoho typů. Jejich standardnost spočívá v tom, že kupř. všechny vyhovují STANDARDŮM NATO (s jistou pochybností ohledně Turecka).

 Jeden z článků smlouvy NATO  říká, že členské státy jsou povinny zasáhnout v jiné členské zemi, pokud by tam byla ohrožena demokracie. Tím se samozřejmě myslí demokracie ve smyslu onoho standardu NATO, jehož členy, podobně jako členy EU, jsou státy s režimy velice odlišnými, které ovšem Vy, pokud vím, za demokratické nepovažujete.

Z tohoto hlediska nahlíženo je Vaše chápání významu pojmu DEMOKRACIE nestandardní, protože se radikálně vymyká významu, fungujícímu v evropských jazycích.

P. Čech 9.7.2012 9:37

Re: Kalousek nezhloupnul

Zde máte pravdu. Mé chápání nejen pojmu "demokracie", ale čehokoliv, je nestandardní.Lidské chápání totiž ani standardní být nemůže, pokud vychází z lidského rozumu a posloupnosti logického uvažování. Lidské myšlení je totiž jediná oblast, u které je možno hovořit o absolutní svobodě.Chceme-li o něčem diskutovat, musíme si předem ujasnit pojmy a jejich významy. Jinak se nikdy nemůžeme domluvit. A o to se snažím. Hledal jsem na různých místech definicci pojmu demokracie a ejhle! Takovýchto definic jsem nalezl velmi mnoho. Všechny však byly poplatné politickému smýšlení jejich autora. Z toho jsem usoudil, že obecná definice tohoto pojmu neexistuje a vycházím tedy z vlasního názvu demokracie - demos krates- vláda občanů. Zde je název demokracie sám sobě definicí. Je-li tedy demokracie vládou občanů (rozuměj jejich většiny), nemůže být logicky demokracií jakákoliv vláda menšiny nad většinou, nemůže být demokracií vláda a moc politických stran obecně ale pouze v přísně vymezené oblasti. Co máte na mysli pod pojmem standard NATO? Standard je norma. Žádný režim ve státech NATO není normalizován a není tedy normou- strandardem.Odporujete sám sobě. Pokud připouštíte, že režimy států NATO jsou velice odlišné, potom nemůže být žádný z nich standardním. Osobně připouštím, že moje chápání pojmu demokracie je nestandardní, ale je logické. Pakliže totiž připustíme, že definic jednoho a téhož pojmu může být více a navíc různých, potom devastujeme pojem sám a rezignujeme na jeho vnitřní význam. Bavíme-li se potom o demokracii, mluvíme každý o něčem jiném a nikdy se nemůžeme domluvit. To je však záměrem politiků a tam nás chtějí dostat. Chtějí nás, občany ovládat a to nesmíme připustit, chceme-li býti svobodnými občany.

P. Pavlovský 9.7.2012 10:05

Re: Kalousek nezhloupnul

Mýlíte se, jako obvykle.

"Lidské chápání, pokud vychází z lidského rozumu a posloupnosti logického uvažování", totiž do značné míry standardní být musí. Na této standardnosti je založen jazyk (jazyky) a jeho fungování. Kdyby lidé téhož národa nerozuměli pod týmiž slovy STANDARDNĚ v postatě totéž, jsme v situaci popisované ve Starém zákoně v souvislosti se stavbou Babylonské věže. Lidé by si nerozuměli, nemohli by se domluvit.

Obávám se, že při Vašem nestandardním chápání českého výraziva, musíte mít v komunikaci se svým okolím značné potíže.

STANDARD neznamená nutně jednu absolutní normu, jakou je např. etalon metru v Sévres. Stadard může vymezit určitá kritéria nutná a dostačující pro zařazení do určité třídy entit (zde: demokratických států). To pak neznamená, že v dalších kritériích se tyto státy nemohou odlišovat.

Například zmíněný metr může být truhlářský, krejčovský, ocelový, může to být metrové pravítko, může být vyznačen na krámském pultě v obchodě s textilem nebo naopak na výšku na zdi a pořád to bude STANDARDNÍ METR. Podobné je to i s mnou již uvedeným příkladem standardního osobního automobilu (mezi standardnosti patří dnes např. 6 rychlostí, pětisedadlovost (na rozdíl od nestandardního Trabanta), čtyřkolovost, výbušný motor, 12 V akumulátor, atp. Přitom se ta auta mohou ještě stále velice lišit - jinak by si nemohla konkurovat. Na standardnosti v obecném chápání slov je založena celá sémantika, bez ní by nebyly možné výkladové ani dvojjazyčné slovníky

P. Čech 9.7.2012 10:23

Re: Kalousek nezhloupnul

Nemáte pravdu. Standardní metr je jen jeden a to ten v Sevres. Všechny ostatní metry jsou od něj odvozeny. A proč myslíte, že tomu tak bylo a je? Proto abychom si rozuměli.V komunikaci se svým okolím nemám potíže žádné a to jen a právě proto, že si s mým okolím, než začnu diskutovat, vyjasním pojmy, jichž používám. To a nic jiného činím i zde.

M. Baloun 9.7.2012 12:45

Re: Kalousek nezhloupnul

Nic si z toho Sheldone nedělej :-)))

T. Kočí 9.7.2012 7:53

Re: Kalousek nezhloupnul

Máte pravdu.Vezměte odbornost Sobotky na MF atd.atd.

P. Čech 9.7.2012 8:43

Re: Kalousek nezhloupnul

Nebo odbornost soudruha Zaorálka při jeho vystupování před Ústavním soudem, odbornost Petry buzkové na MŠ, odbornost Stanislava Grosse na místě premiéra, odbornost Václava Klause, který přivedl stát j rozpadu a téměř k bankrotu, odbornost českých europoslanců, kteří dělají v Bruselu ČR ostudu či "odbornost" jakéhokoliv jiného politika bez výjimky.

J. Boleslav 9.7.2012 9:46

Re: Kalousek nezhloupnul

Klaus přivedl stát k rozpadu a téměř bankrotu? Jak jste prosím Vás na to přišel?

P. Čech 9.7.2012 10:02

Re: Kalousek nezhloupnul

Za spolupůsobení Václava klause v nejvyšších státních funkcích došlo k vytvoření státního dluhu na neuvěřitelných 1,6 bilionu korun. Zde k bankrotu již není daleko.  Opět za spolupůsobení Václava klause, Vladimíra Mečiara a Jána Sloty byla rozbita ČSFR, moje, jejich a snad i vaše vlast.

J. Boleslav 9.7.2012 10:08

Re: Kalousek nezhloupnul

Spolupůsobení beru. Rozdělení Československa bylo na místě, chápe to tak už dávno většina obyvatelstva obou těchto států.

P. Čech 9.7.2012 13:21

Re: Kalousek nezhloupnul

Opravdu??? Potom mám opět jeden drzý dotaz. Jakým způsobem byl tento "většinový názor" obyvatelstva států zjišťován a zjištěn? Pokud je mi známo, tak referendum s touto otázkou se nekonalo ani v ČR, ani v SR. Žádný jiný způsob totiž nemůže nikdy odhalit vůli a názor většiny dospělého obyvatelstva.

J. Boleslav 9.7.2012 14:36

Re: Kalousek nezhloupnul

Referendum by bývalo bylo zbytečné až škodlivé. Hrozilo například velmi reálně, že by se Slováci vyjádřili pro dva samostatné státy a Češi pro jeden společný. A co potom s tím?

P. Čech 9.7.2012 17:12

Re: Kalousek nezhloupnul

Jeden stát, byť federální, jedno referendum. Jsem ovšem zatím přesvědčen o tom, že i kdyby byla referenda dvě, stejně by se pro rozdělení státu nevyslovilo ani jedno. Nemluvil jsem ovšem o tomto referendu, ale o referendu, kterým by byla zujišťována ona většinová vůle nynější, o které říkáte, že již dávno existuje.

J. Vintr 9.7.2012 2:11

Podle všeho to vypadá

že pan Kalousek už delší dobu hraje první ligu ve sportovní disciplíně, zvané dojení erární kasy. Pan doktor Rath se svou krabicí od bot je proti němu jen drobný příštipkář a ani geniální investor Standa Gross asi nedosahuje ani zdaleka jeho kvalit. Jen protlačení geniálního zákona o nutnosti realizovat armádní zakázky přes zprostředkovatele mu nejspíš vyneslo neuvěřitelný ranec. Není proto divu, že jej jakýkoliv náznak možnosti, že by i jej mohly dostihnout "Boží mlýny" musí uvádět do nepříčetného stavu ...

V. Ondys 9.7.2012 2:28

:)))))) Třeba to je i tím

že po 25 letech ukončil své členství v KDU-ČSL s reformním postojem boháče, který za pomocí socanů proleze i uchem jehly a všechny nás nezištně proslaví v Guinnessově knize rekordů!