25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskův konec

Jsem volička a velmi se zlobím. Se směsicí údivu, odporu a pohrdání sleduji v posledních dnech mediální výstupy pana Kalouska a mohu s jistotou říci, že takový politik nemá ve veřejném prostoru co pohledávat a že jako občan s volebním právem udělám vše pro to, aby byl vykroužkován, vynulován, odstraněn.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 9.7.2012 9:06

To internetové sázení bych mu odpustil,

není v silách žádného ministra mu zabránit.

V. Křepelka 9.7.2012 9:05

Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Pan Kalousek ještě jako málo známý náměstek ministra obrany prosadil neskutečný "obchod" výměny nadzvukových 10 ks Mig 29 za 11 polských vrtulníků Sokol. S odůvodněním, že jsou v provozu drahé. Když je naši piloti přelétali do Polska, tak to doslova obrečeli. V Polsku je vítal mj. i vysoký církevní hodnostář, který ta letadla světil. Ve stejné době si je ponechali Slováci, mimochodem byla to jediná položka, kterou jsme si nedělili v poměru 2:1 ale 1:1. Luftwaffe Bundeswehru je převzala po Národní lidové armádě NDR a snad je - samozřejmě s novou avionikou - provozuje dodnes. Tento "kšeft" mu nemohu zapomenout dodnes.

M. Prokop 9.7.2012 9:07

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

No ale ta letadla opravdu jsou v provozu drahá a problematická poo stránce ND i avioniky.

Jestli byla výhodná výměna, to je jiná věc, nejspíš ne.

P. Pavlovský 9.7.2012 9:20

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Je otázka, jestli vůbec potřebujeme stíhací letouny,  na ohlídání našeho vzdušného prostoru před unesenými letadly dopravními nebo před teroristy v letadlech sportovních by ty naše mizerné podzvukové bitevníky bohatě stačily.

Pokud vím, NATO po nás žádnou podporu ve stihačkách nežádá, žádá úplně jiné věci, např. provozování takových transportních letadel, do kterých se vejde patřičná výzbroj a které doletí bez mezipřistání do Afghanistánu, což letadla CASA, pravda, nejsou (a vojáci na to též včas upozorňovali).

Když už ale stíhací letadla, tak by to měla být taková, kterými je vyzbrojeno letectvo NATO a ne grippeny, kterými letectvo NATO vyzbrojeno není. (A samozřejmě také ne Migy, které se znemožnily v poslední izraelsko-arabské válce.)

J. Boleslav 9.7.2012 9:47

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Naprostý souhlas.

P. Čech 9.7.2012 10:16

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Ona otázka stojí zcela jinak. Potřebujeme vůbec armádu? Vezmeme-li v úvahu, že od roku 1918 jsme armádu vždy měli, armádu, která však nikdy v době ohrožení státu nezasáhla (1938, 1948, 1968) a stát přesto všechno přežil a naprostá většina jeho občanů také, potom armádu logicky nepotřebujeme. V případě tak malého státu, jakým ČR bezesporu je, kdy její armáda v případě ohrožení jiným státem z okolí nikdy nemůže uspět, je samotná existence armády nesmyslným luxusem. Pouze vytváří pracovní příležitosti pro lidi, kterým se nechce smysluplně pracovat. Co jiného si myslet o armádě, jejíž příslušníci podle jejich vlastních slov (piloti vrtulníků) nechtějí jít do Afganistánu nikoliv proto, že nás Afganistán nikterak neohrožuje, ale proto, že jim tam hrozí nebezpečí? Také zde je následováníhodný příklad Švýcarska. Ono to Švýcarsko je následováníhodným příkladem v mnoha oblastech, ať si to přiznáme či nikoliv.

P. Pavlovský 9.7.2012 10:51

Re: Na co se už zapomnělo - zlilkvidování nadzvukového letectva

Nikdy nebudeme v postavení Švýcarska, jehož velice nákladně ozbrojenou neutralitu respektují již po staletí všechny státy Evropy! Nemáme na to ani geopoliticky!

Za nejšťatnější den českého národa od roku 1989 považuji vstup do NATO, protože v dějinách této aliance ještě nikdy nikdo nenapadl členský stát (kauzu Falklandy ponechme stranou).

Chceme-li být členy NATO, a to já ze shora uvedeného důvodu rozhodně chci, tak armádu mít musíme! Čím bude kompatibilnější s ostatními armádami NATO, především s tou USA, tím lépe!

P. Fiala 9.7.2012 11:10

Ale napadli jsme Jugoslávii, Irák, Afganistán, Libyi

A jistě aktivně působili na mnoho vládních činitelů mimounijních států ve smyslu "VYZBROJOVÁNÍ se NAŠIMI ZBRANĚMI A STŘELIVEM", tedy ve smyslu podporování válečných stavů = zabíjení lidských bytostí a ničení majetku po generace vytvářeným domorodými obyvateli. Takovým národům se nemůže, dle mne, říkat že jsou KULTURNÍMI.

M. Prokop 9.7.2012 12:14

Re: Ale napadli jsme Jugoslávii, Irák, Afganistán, Libyi

Ale prdlajz.

Vám ten VUML v hlavě pěkně pučí. Ani jeden z těch států nebyl napaden bez příčiny, jmenovitě napadání svého okolí, v Libyi nebyl napaden stát, ale přiškrcena jedna strana v občanské válce.

Občas je nutno zabíjet trochu, aby jiný nemohl zabíjet hodně.

P. Čech 9.7.2012 13:12

Re: Ale napadli jsme Jugoslávii, Irák, Afganistán, Libyi

Máte to poněkud popletené. Všechny tyto státy byly napadeny NATO. V době, kdy byla NATO napadena Libye, byl tento stát v mezinárodním měřítku reprezentován režimem Muamara Kaddáfího, ať si to kdo chce, vykládá jak chce. V době napadení byl mezinárodně uznaný stát Libye a ne nějaká frakce. Došlo tam k občanské válce a nikdo, ani NATO nemělo jakékoliv právo k vojenskému zásahu. Stejné je to i v případě Iráku a Afganistánu. Trošičku jiné, ale opravdu jen trošičku to bylo v případě Jugoslávie.Toto jsou suchá fakta a nikoliv pravicové, levicové či VUMLové pučení. Ono totiž opravdu nikdo, dokonce ani OSN nemá právo zasahovat vojensky kdekoliv proti komukoliv.

P. Čech 9.7.2012 13:14

Re: Ale napadli jsme Jugoslávii, Irák, Afganistán, Libyi

Doporučují k přečtení knihu Noama Chomského - Hegemonie nebo přežití. Tam jsou vysvětleny pojmy preventivní a preemptivní válka.

Z. Rychlý 9.7.2012 8:55

Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Odhalila, že původním hybatelem všeho toho zla je démon zvaný KALOUSEK. A máme to. Odstraněním Kalouska se vše změní, jako mávnutím proutku, korupce zmizí a nad republikou se rozline sociální slunce. Možná ani pracovat nebudeme muset, jelikož výnosy z majetku zachráněného před tím běsem nám zajistí doživotní renty. Houbeles.

Kalousek není žádná výjimka. Kalousek je jeden z promazávačů soukolí zvaného klientelismus. To soukolí, ten žentour je náš skutečný nepřítel. Ten je ovšem tak nastavený, že produkuje Kalousky systémově a odstranění jednoho je důvodem k vytvoření jiného.

Personifikace toho xindlu do Kalouska je hezká a možná i pravdivá, ale pokud povede jen k odstranění Kalouska, pak sice budou davy jásat - a systém zůstane. Je třeba soustředit síly na odhalení celého toho stroje, který zvyšuje závislost občana na státu, bere mu více a více peněz na nereálné sliby, aby je vzápětí promrhal na pofidérní cinknuté "státní" služby.

Bílý kůň Vlastička je předhozená oběť - je to inkoust vypuštěný chobotnicí, aby zamaskovala problém. A bude-li to potřeba, předhodí vám i Kalóska. Havně se přestaňte zajímat o podstatu,  trhejte promazávače a pějte chorál vítězů. Systém hochů levých i pravých, co spolu mluví, a kteří žádají větší a větší stát (aby bylo co dojit), vás poslouchá s pobaveným úsměvem.

Autorka mohla svůj článek zkrátit do jedné věty. "Nemám toho promazávače Kalouska ráda".

P. Pruner 9.7.2012 9:07

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Pokud nemůžete klubíčko rozetnout, tak je třeba ho začít rozmotávat. Osa Parkanová - Kalousek - Barták a další je k tomu ideální. Policie začíná dobře, proto ten poplach.

O. Zuckerová 9.7.2012 9:48

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Ještě by mne zajímal důvod té náhlé paniky Nečase a Klause, kteří museli mít Pospíšila během 24 hodin zabaleného a odeslaného.:- ))

J. Boleslav 9.7.2012 10:00

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Já bych tyto dvě věci neslučoval. Věřím Nečasovi a jeho vysvětlení důvodů Pospíšilova odvolání.

P. Čech 9.7.2012 17:20

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Potom vás lituji, nečeká vás nic jiného než zklamání. Žádnému politikovi nelze věřit a takovému, který se jí živí už více než 20 let již vůbec. Panu Nečasovi nelze věřit ani nos mezi očima. Nedávno prohlásil, udělá-li někdo něco podobného jako pan Kalousek, bude odvolán. Ihned na to pan Kalousek něco podobného udělal a odvolán nebyl. Pročpak asi se ho pan Nečas bojí? Že by Kalousek na něj také něco věděl?????

J. Boleslav 9.7.2012 17:40

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Buď a nebo prostě nechce, aby padla vláda.

M. Prokop 9.7.2012 12:15

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

To psali také v Respektu, nebo v Halo novinách?

J. Vintr 9.7.2012 9:29

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Vystihl jste to velmi přesně. Je otázka, jestli s tím jde vůbec něco dělat, když ti, kteří tento systém využívají a drží v chodu, zároveň také ovládají všechny instituce, které by jim to teoreticky mohly kazit. Jediná možnost občanů - volby, jsou snadno zmanipulovatelné, takže tudy také cesta nevede ....

J. Boleslav 9.7.2012 10:01

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Pyramida se ovšem v poslední době přece jen začíná pozvolna bortit.

Z. Rychlý 9.7.2012 11:19

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Já mám takovou částečnou posloupnost, co by se mělo stát. 

1. Zákon o státní službě, který by řešil postavení, pravomoce a odměňování těch nejvyšších úředníků. Aby bylo jasně definováno, kde je kontinuita úřadu a kde začínají politické trafiky.

2. Zavedení tzv. transparentních účtů pro finance politických stran a možná i některých státních institucí.

3. Změna volebního zákona zavedením NOTA spočívající v zavedení tzv. bílého lístku, který říká: "volil bych rád, ale nevolím nikoho z uvedených". Jinými slovy - zabýváte se tématy, které považuji za podružné a nezabýváte se tématy, které jsou pro mě významné. Není to žádná revoluce, ale bylo by konečně jasno, zda to, co píšou v programech a co nakonec plní partaje, souhlasí s názorem voličů. Nemohlo by dojít k situaci, kdy nějaká partaj započítá hlasy nedostavivších se k volbám, jako mlčení=souhlas.

4. Na téhle revoluční změně netrvám, ale hodně by demokracii pomohla. Je to zavedení poplatku za hlasovací právo. Mohlo by jít třeba o dvě stovky, nebo jakoukoli částku. Jednou za čtyři roky by si to mohl dovoli každý, i ten nejchudší a přitom by to silně pročistilo voličstvo od plev. Ale je mi jasné, že i 30 korun láme vaz vládám, takže bych na tom v naší husitské zemi netrval. Nejlepší a nejveselejší  forma ulatňování by byla ta, kde by se ve volební místnosti vydávala obálka s 200 Kč. Pokud by komise v obálce bankovku našla, hlas by byl platný. Pokud ne, neplatný hlas. Jako vyjádření vztahu k demokracii je to ideální.

K. Oldřich 9.7.2012 11:49

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Povinná volba. Není to obvyklé, ale existuje to. Bílý lístek ano. Kdo se dostaví dvě stovky dostane. Kdo se bez přijatelné omluvy nedostaví dvě stovky zaplatí. To by bylo voličů. Smutně proslulá národní fronta by zezelenala závistí. A těch lidí co by to zkusilo dvakrát...:o)

Z. Rychlý 9.7.2012 12:13

Re: Autorka nám konečně rozjasnila scénu.

Volební povinost skutečně v mnoha zemích funguje a není na tom nic špatného. Alespoň hned vidíte poměr mezi hlasy pro kandidáty stran a neplatných lístků, které říkají běžte se svými kandidáty do zadele. V takové situaci se partaje budou ucházet o ty voliče s neplatnými lístky.

Povinné volby a veselá forma voleb (200Kč) se vylučují, pokud tam musím, tak na co motivace.

Zločinný princip národní fronty jste asi nepochopil. Na vině nebyl tehdejší volební proces, ale to, že kandidátku již před voliči někdo "probral".

I ten proces tedy měl vadu, jelikož nebyla povinost jít za plentu. Veselý příběh z té doby: Ve svém volebním okrsku (několik stovek voličů)  jsem šel za plentu a všechny jsem poctivě vyškrtal. Po volbách jsem se ptal jednoho z přísedících, jak dopadly volby. Pravil - všichni voliči odešli z volební místnosti němí, neb odevzdali své hlasy kandidátům NF. Jen Rychlý je vyškrtal. No bodejť by to nevěděl - za plentu jsem se odebral jako jediný.

P. Rajman 9.7.2012 8:28

Jazyk ministra Kalouska

je velmi hbitý, což je jistě dobré při cestě vzhůru. Ve chvíli, kdy se však ministr takříkajíc kariérně zastaví, ukazuje se, že jeho hbitě nalezená  a často i silná slova jsou jaksi navíc.

P. Pruner 9.7.2012 8:20

celá TOP 09 stojí za Kalouskem ???

Autorko, je to pěkný příspěvek, můžete se chlubit nejen hezkou tváří. 

Jen bych připoměl, že hrozba je tak velká, že i kníže obětoval část ze svých mizerných preferencí při volbě prezidenta, aby v OVM podpořil nevydání paní Parkanové tím, že se postavil do role soudce, který ví, že ji není za co odsuzovat. To řekne člověk neustále hlásající právo a morálku. Doufám, že to registrují potenciální voliči TOP09.

Pravicový volič to nemá dnes lehké. Musí se rozhodovat mezi stranami mizernými a stranami malými.

V. Kusý 9.7.2012 8:37

Re: celá TOP 09 stojí za Kalouskem ???

Dovolím si opravu, mezi stranami mizernými a ještě horšími.

P. Pruner 9.7.2012 9:09

Re: celá TOP 09 stojí za Kalouskem ???

Já bych těm dosud neparlamentním stranám dal šanci. ODSku ovládají kmotři ve zlém i dobrém a nikdo s tím nic nenadělá.

M. Frank 9.7.2012 8:59

Přidám poznámku:

Levicový volič má volbu ještě těžší. Komunisty může volit jenom darebák a socialisti v čele se Zaorálkem a Sobotkou - to je cesta do dluhové pasti. Tak že zbývají také jen strany malé.

P. Pruner 9.7.2012 9:10

Re: Přidám poznámku:

Máte pravdu.

J. Boleslav 9.7.2012 10:03

Re: Přidám poznámku:

"Komunisty může  volit jenom darebák" - nebo blbec. Nebo obojí.