25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskův konec

Jsem volička a velmi se zlobím. Se směsicí údivu, odporu a pohrdání sleduji v posledních dnech mediální výstupy pana Kalouska a mohu s jistotou říci, že takový politik nemá ve veřejném prostoru co pohledávat a že jako občan s volebním právem udělám vše pro to, aby byl vykroužkován, vynulován, odstraněn.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 9.7.2012 9:57

Re: Podle všeho to vypadá

Kalousek je totiž mnohem chytřejší, než oba výše jmenovaní dohromady. Kromě toho bude mít ve svém trezoru kompro materiály na různé vysoce postavené lidi. Asi mu ale v poslední době přece jen už ujíždějí nervy. Jinak je zatím vše problematické, co uvádí autorka, pouze v rovině podezření a je třeba vyčkat, zda orgány činné v trestním řízení mu něco konkrétního nezákonného dokážou. Pravdou ale rovněž  je, že těch podezřelých věcí je na jednoho člověka už trochu moc. Kdyby by rozumný, odstoupil by už dávno a mohl mít třeba pokoj. Moc ale opájí a člověk se jí nerad vzdává. Dále zde hraje roli i aspekt, že by coby normální občan těžko mohl takto stopy po sobě zametat nebo se o to alespoň snažit. S voláním Mazánkovi už ale zřejmě přestřelil.

V. Ondys 9.7.2012 1:05

Hm, jeden Kalousek se s plným pytlem peněz

odplahočí do nějakýho daňovýho ráje a přiklusá další kalousek s prázdným pytlem. Asi by všem prospělo, kdyby se případný volič musel prokázat občanským průkazem s potvrzením, že je plátce daní, aby měl odpovědnější vztah ke všem, kterým svěří právo spravovat ve veřejném zájmu i podstatnou část vlastních.

P. Pavlovský 9.7.2012 2:15

Re: Hm, jeden Kalousek se s plným pytlem peněz

Autorka připomněla Kalouskův podíl na kauze hracích (nikoli výherních, jak stojí v textu, to je vysloveně manipulativní pojmenování!) automatů. Nepřipomněla prosazení rafinovaného, teprve nedávno zrušenéhéo zákona o povinnosti ministerstev nekupovat  speciální techniku přímo, ale přes prostředníky. Jak to mohl tehdejší parlament schválit, nechápu, protože to je přímo dar z nebes pro obchodníky se zbraněmi typu p. Hávy.

Chytrý Kalousek, který se vždy dokázal obratně pohybovat na hraně legality, začal vršit chybu za chybou. Místo aby seděl v koutku, ani nedutaje, začal vířit vlny a jeho loď (i loď celé Topky) začala povážlivě nabírat vodu.

Je pravděpodobné, že by M. Kalousek ze dne na den zhloupnul a začal chybovat? Není, třikrát není! Chybuje proto, že své výpady proti policii  považuje za menší zlo! Menší zlo než co?  Než hrozící všestranné vyšetřování nákupu letadel CASA a posléze všech dalších velkých nákupů MO ČR -  od padáků přes Grippeny až k Pandurům.

Kalouska evidentně oblévá hrůza! Policie je na stopě a jestli jí někdo nezadrží, bude zle. Lidí, kteří o všech těch malverzacích hodně vědí, není málo, a to i mezi politiky, kupříkladu všichni členové Topolánkovy vlády s premiérem v čele museli při hlasování pro nákup TRANSPORTNÍCH (nikoli vojenských) letadel CASA přinejmenším tušit, že jde o tunel. Policie ale evidentně vzala za nejslabší článek korupčního řetězu.

Takovým článkem nejsou ostřílení darebáci jako Topolánek, Dalík, Kühnl či Barták (byli by snadno k mání, nekryje je imunita) a nejsou jím ani Kalousek či Vondra, které imunita kryje. Je jím ale Vlasta Parkanová, "bílý kůň", politička, která připustila, aby byl do souhlasu zmanipulován gen. Picek,  který letadla nechtěl (proč to, odcházeje do důchodu, udělal?).  Nebude chtít nechat vinu na sobě! V subjektivní nevinnosti, začne vypovídat o těch, kteří ji přiměli, aby s nákupem šla do vlády, kde na to už mnozí, ale především Mirek Topolánek, netrpělivě čekali - vždyť byli v demisi. 

V. Vlk 9.7.2012 0:31

Jen dotaz

Není náhodou autorka sestrou známé zelené Kateřiny zvané Jau-Jau ,dámy jejíž manžel zapřičinil, že budeme na větrníky a fotovoltaiku platit mnoho let ročně okolo 20 až 60miliard ? Tedy nikoliv nepolitička,ale dáma,která se strašně chtěla stát političkou  zakládala různé strany a hnutí a podepisovala petice ale nikdy jí to nevyšlo? Jen se ptám .....Protože jestli to ona je, tak jen připomínám, že všechny tunely co tady kdy byly jsou jen čajíčkem proti zelenému tunelu Bursíka.

J. Kanioková 9.7.2012 1:03

Není, sestrou Kateřiny Jau Jau je Monika Pajerová

B. Hudzieczek 9.7.2012 1:35

Re: Jen dotaz

Pane Vlku neptejte se na to kdo to říká, ale jestli to co říká, má hlavu a patu.

P. Pavlovský 9.7.2012 6:28

Re: Jen dotaz

Správně, tzv. argumentace subjektem (kdo to říká) je v diskusi (polemice) nepřípustná!

V. Ondys 9.7.2012 7:28

:))))) Kde žijete, pane Pavlovský?

V tradičně levičáckém prostředí se zásadně :)))) přesvědčuje, polemika a odlišný názor jsou nepřípustné, nedovolují zaujímat kolektivní názor a posílat jednoznačné rezoluce.

J. Boleslav 9.7.2012 10:15

Re: Jen dotaz

dle mého názoru nemáte pravdu. Znát CV autora a upozornit na ně vhodné je . Ono totiž většinou (ne vždy) CV autora, tj. jeho životní zkušenosti, obsah jím psaného textu hodně ovlivňují.

K. Oldřich 9.7.2012 11:19

Re: Jen dotaz

Řekl bych, že účelem dotazu bylo zjistit kdo že to volá chyťte zloděje. To není chyba. Vždy ve střehu.:o)

J. Boleslav 9.7.2012 12:09

Re: Jen dotaz

Přesně.

S. Ševeček 9.7.2012 11:12

Re: Jen dotaz

Vážený pane Vlku, domnívám se, že ne ten starší, ukázal jste, že jste správným českým obyčanem - rána přímo "na díru", nikoliv k věci.

M. Pernický 9.7.2012 16:45

Re: Jen dotaz

   Pane Vlk,to jsem od Vás nečekal.  Takhle napadnout autora.