26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
krmič 19.9.2009 13:51

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Takže to TOP (09) znamená TOmas Pansky? :-)

Tomas Pansky 20.9.2009 5:14

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Ted jste me rozesmal.  Takhle daleko bych svoji karu netlacil.  Ja sve jmeno nezmenim kvuli nejake politicke strane.  Zrovna tak nebudu menit email, ktery uz pouzvivam po vice nez x let.  top0625top@hotmail.com

Ludva 19.9.2009 8:10

Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Doporučuji přečíst si článek Petra Holuba na Aktuálně.cz. Vychvalované reformy Topolánkova a Kalouskova kabinetu, způsobily již v I.čtvrtletí 2008 pokles růstu pod 3 %, ceny v lednu tehdy vzrostly o 7%. Pak už následoval jen pokles vyvolaný nejen světovou krizí, ale i vládní politikou, která krizi zesílila.  Propagovaná stabilizace rozpočtu se projevila tak, že mandatorní výdaje narostly za tři roky jejich vlády o 146 miliard. Vychvalované zdravotnické poplatky jsou v zásadě neúčinné, v I.pololetí letos vzrostly výdaje pojišťoveb o 11% a výdaje na léky dokonce o 17%. O nějaké úspěšnosti pravicové politiky nemůže být ani řeči. A lidi jako Kalousek nás mají spasit ? chacha....

kamil 19.9.2009 8:34

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Ludvo, zase agitaka z dílny KSČSSD, plná demagogie a vymyšlených čísel. Když jste tak chytrý navrhněte sám, jak řešit reformu zdravotnictví, která je nevyhnutelná. Zamyslete se také, jak vyprázdnili pokladny krajských úřadů soudruzi hejtmani tím, že hradí zbídačeným občanům, kteří neví co by utratili za "žrádlo" v supermarketech, tzv. regulační poplatky. Rozumně uvažující lidé je bez reptání hradí, jelikož vyjadřují tak solidaritu s nemocnými. Ostatně každý z nás se může do tohoto "tábora" dostat kdykoliv. To ovšem individua jako vy asi nikdy nepochopíte.

Ludva 19.9.2009 8:51

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Poplatky platím (a to chodím většinou jen, když si mě lékař pozve), ale nemyslím si, že něco řeší. Proto jsem proti nim.  Regulační poplatky by měli platit (aspoň stovku) lidé, kteří nejsou u lékaře prokazatelně nemocní (bolí je záda a pod.). Pokud se nemoc projeví, tak vrátit. Ponechat poplatky za stravu v nemocnici. Levné léky prodávat přímo i mimo lékárny. Mimochodem tzv. přínos regulačních poplatků by vyrovnalo zvýšení pojištění o 40 Kč. měsíčně. To by se neutáhlo ? Bohužel se tady vybudoval drahý systém financování přes pojišťovny. Levnější by bylo pojistit se přímo v nemocnici, která by si platila specialisty a praktiky. Možností je plno.

historik 19.9.2009 9:02

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Jenom poznámečku. Nejdo o 30 nebo 40 Kč. Jde o to, že regulační poplatky platíme vlastní rukou z vlastní peněženky. Když nám zvednou pojištění o čtyřicet korun a strhnou nám to z výplaty, tak to většině lidí za nějaký čas vůbec vadit nebude a budou dál fasovat léky "zadarmo" a chodit k lékaři si ty léky předepsat. Aby nemuseli platit hotově. To bolí stejně jako regulační poplatek. Je placen také z peněženky.

Eva 19.9.2009 15:21

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Vážení,nevím, jaké máte vzdělání,ale předpokládám, že pokud máte problém, obrátíte se na odborníka.

Pouze pokud jste nemocní, máte podle Julínka a ODS se rozhodovat sami,jestli  k lékaři nebo samoléčba ,při rozhodování Vám má pomoci třicetikoruna.

To považujete za normální ? já za ujete

Pamětník 2 19.9.2009 10:45

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Kamile,když už v tom máte tak jasno  a navíc to chápete,jak je možné,že zákony této země,které tvoří diletanti,připouští,aby hejtmani měli neomezenou moc?A nevím proč jim říkáte soudruzi.Rozumně uvažující lidé hradí regulační poplatky i když také nejsou přesvědčeni ,kam peníze mizí.Stejně tak se mohou ozvat jiné instituce,které nemají peníze.Jak by jste se díval na České dráhy,kdyby ke svezení vybíraly 30,-Kč,protože nemají dost peněz a musí zrušit půlku spojů?Stejně tak zemědělci,pekaři,pracovníci v kultuře a řadě jiných oborů.To je zase věc,které nepochopíte Vy.Z mé strany to není demagofie,ale pouhá úvaha,která nás může také potkat.

Joe 19.9.2009 13:11

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

O některých příměrech se říká, že kulhají na obě nohy. U tvého příměru se jedná o tvoje blbství!

Ty lezeš do vlaku bez jízdenky a nebo ti dá pekař rohlík či chleba bez peněz?

Dodo 19.9.2009 9:30

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Regulační poplatky jsou od slova regulace, tzn, zbytečně nezneužívat lék. péči. Zvýšené pojištění regulaci neřeší. Kdo nás spasí nevím, ale levice jistě ne. ČSSD má jediný program. Okrádat ve svém zájmu ty co pracují a slibují, že na závistivé a líné zbude také.Bohužel ty hloupější tomu věří, stejně jako holým větám o spálené zemi.

Robin 19.9.2009 12:19

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Jak řeší regulační poplatek zlomenou nohu na pohotovosti či u  praktika? Mám se snad léčit svépomocí? Nebo mě má poplatek přimět k tomu, abych byl opatrnější? To si z nás mají za takové voly?

Marat 19.9.2009 12:45

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Robine Robine, ten poplatek u lékaře odradí spoustu simulantu, kteří by si radějí vrtaly koleno, jen aby nemuseli platit ten poplatek.

Ani za komunistu nebylo zdravotnictví zdarma. Jen jste se nikdy nedozvěděli, kolik vám stát bere z vaších výdělku na to zdravotnictví. A platit musel každý s každé výplaty i ten, kdo k lékaří šel jednou za deset roku nebo i déle.

Žádný lékař neprohlásí i vyloženého siulanta za simulanta ač to dobře poznal. To ani nesmí učinit.

krmič 19.9.2009 14:03

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Kolik už odradil simulantů? Když lékař ani nesmí prohlásit někoho za simulanta, jak se to tedy dá zjistit? Pokud někdo opravdu potřebuje simulovat, rád za to zaplatí i mnohem víc než 30 Kč. Zpravidla se mu to bohatě vyplatí. Kdyby ne, tak proč by simuloval?

Eva 19.9.2009 15:25

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Rozumím správně tomu, že zlomená noha je simulace ?

Nebo třeba nedonošené dítě v inkubátoru ?(už naštěstí ne ) ?

Takže jako obvykle, nesimulující blb zaplatí simulantům ? To je to pravicové, že každý za svoje ?

Hanka 19.9.2009 7:06

Skvělý článek

Souhlasím s autorem - mimo jediné. Nemyslím si, že by zde nebyl prostor aby musela TOP  09- získávat voliče pouze na ukor ODS!  Přeji  ale pánum Topolánkovi a Kalouskovi hodně zdravého rozumu, aby si uvědomili vše o čem ve svém článku píšete R^R^R^