28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jan 22.9.2009 9:08

Dojemná

to starost o korupční partaj ODS

myrta 21.9.2009 9:08

TOP 09 ?????

proboha jak může někdo uvažovat o tom jim dát hlas nemůžu pochopit!!Co víte o jejich programu? NIC!!Ještě žádný  oficielní nemají.Že se prolhaný a křivý Kalousek stáhl vychcaně dočasně do druhá pozice a zaštítil se knížetem je jenom trik.Až rozčarování ze Šwarzenbergra dosáhne vrcholu,půjde ze zdravotních důvodů do penze a Kalousek vystartí s jeho demagogií.Jednoduše se dá říci,kde je Kalousek,tam 100 let tráva neporoste.Rv

22 20.9.2009 20:27

Je úplnějedno jestli se jedná o Mirka Mamulánka z ODS či Mirka Kalouska

či knížete Trautenberka. Parkanovou, kuní ksicht Langer, co jméno to symbol zlodějny tzv. pravice a k tomu Dalík, JAnoušek, Čunek, Řebíček, Bééém......Prostě nevolitení gauneři...(Y)(Y)(Y)

ferda 20.9.2009 18:46

autorovi

jestli to takhle se vzděláváním vypadá na vaší škole tak se nedivím že z většiny čechů už jsou vymytý mozky

kamil 20.9.2009 12:26

milý michale-je vidět,že jsi ještě moc a moc mladý

Mirteh 20.9.2009 12:18

Myslím, že nemáte pravdu,

je to dáno mládím a nedostatečnými zkušenostmi. Ten váš dvojblok by nikdy nezískal většinu, protože je spousta lidí, kteří dřív ODS volili, ale díky těžké mediální masáži už o ní nechtějí ani slyšet, natož ji volit. Nepatřím mezi ně, mám svůj názor a ten media neovlivní.

Pokud se podíváte do blízké minulosti, pravice krachovala na tom, že ta druhá strana se vymezovala tvrdě proti ODS a ne proti levici. Tím podrážela nohy opět jen pravici. Toto Kalousek i pan kníže odmítli. Věřím, že budou odebírat hlasy rozumným ve středu, kteří případně volili  socdem a navíc získají hlasy těch, co se již zapřísáhli, že ODS už volit nebudou, čili pravice neztratí. Znám takových lidí hodně a jsem ráda, že se vize dvojbloku nezdařila, pokud byla v něčí hlavě. Pokud nedojde k tomu, aby nějaký záškodník, nebo bl bec začal s se vzájemnými podrazy a hádkami mezi těmito dvěma stranami, může pravice hodně získat. Je nutné přesvědčit lidi ,že zlo pro budoucnost naší země je v lidech typu Paroubka a Filipa. Snad tady ještě všichni úplně nezblbli, v to doufám.

5 O 20.9.2009 8:15

Pravice u nás?

Největšími pravičáky se stali absoventi VUML, kteří alespoň teoreticky věděli, jak funguje kapitalizmus. Prognsťáci také, neb se snažili socializmus naroubovat a museli to studovat. Když přišel povel, že to od listopdu bude jinak, byli připravenin ze všech nejlépe. My ostatní ve své většině museli projít cestou pokus - omyl. Vedení a podhoubí Pravice u nás podle toho vypadá. Pravicové je na tom jen soukromé vlastnictví výrobních prostředků. Ano, jinak to fungovat nemůže, ale mě  vadí stále větší bezohlednost vůči těm, kteří snášejí ty korunky zisku, to nabalování dalších pijavic, které prohlédly, jak si ucucnout i z toho mála co jim zbylo, včetně nafouklých státních institucí. Samostatnou kapitolou je neblahý vliv bank s jejich virtuálními penězi. Krize zdaleka nekončí, budou se těžko vyhánět z teplých, bezrizikových pelíšků se zisky z ničeho.

Za této situace je rozpad pravice skoro jistý. ODS volili i zaměstnanci firem, neb se jim dařilo dobře. Teď zjišťují, že by potřebovali nějakou jistotu, že to tak nemusí být napořád. Objeví se nová TOP 09, tvářící se také pravicově, ušlechtile a chápajícně, tak tedy šup tam. Ti, kteří již spadli dolů, nebo do voleb dolů spadnou, budou zklamaně volit ČSSD, nebo radikálně KSČM. Myslím, že na to se právě hraje a nejhůř z toho může vyjít ODS. Každý si musí sám zvážit zda právem. 

Rony 20.9.2009 4:00

Omyl !!!!!!

Pro řadu pravicových voličů je ODS z různých důvodů, pro mnohá selhání, či jen pro antipatii k některým jejím čelným představitelům nevolitelná ! Pro tyto voliče je TOP 09 alternativou, šancí jak se zůčastnit voleb a nezproneřit věřit sám sobě.

Ať si tyto strany přetahují voliče jak chtějí, pořad jsou to voliči pravice, na pomněru nezáleží. Na čem záleží je součet hlasů !

Případný dvojblok by byl voliči vnímán jako jedna strana a to s nadpisem ODS, což by příliš nových hlasů pro pravici nepřineslo, naopak už jen úvahy o tomto dvojbloku před volbami by mohlo TOP 09 velmi výrazně uškodit a tím celé pravici.

A navic. Vzhledem k to mu, že ODS si preference (plus-minus) drží a TOP 09 stále rostou, je zřejmé, že se pravice o hlasi nepřetahuje, ale díky TOP 09 je stále získává.

yorik 20.9.2009 8:03

Re: Omyl !!!!!!

Vaše úvaha by platila, pokud by k volbám přišli úplně jiní voliči než posledně. ;-)

I-Worm 20.9.2009 15:28

Re: Omyl !!!!!!

podle pravopisu je zřejmé, že ODS nevolíte...

Václav 20.9.2009 21:58

Re: Omyl !!!!!!

Naopak volí! Právě se omejvá.

P 19.9.2009 20:59

Stručně

ta situace tu jednou byla, šlo o KDS. To skončilo zmizením KDS. TOP je podobný, od tradičních lidovců podporu nezíská, ubere jen hlasy ODS. Strana má nezvykle vysokou podporu v médiích, ale otázkou je kolik bude mít voličů. Mohlo by to dopadnout stejně, jako když se otvíral neexistující obchodní dům, obrovské zástupy lidu netušili, že stojí jen před kulisami.

Horal 19.9.2009 21:44

Re: Stručně

Vystihl jste to přesně s tím srovnáním s Bendovou KDS.  O TOPu se nejvíce hovoří v Čechách. Na Moravě už je to podstatně slabší.

vasekpav 20.9.2009 12:21

Re: Stručně

Jsou tady hlasy rozpadajících se zelených , a strach o propad hlasů z 5% hranice !>-

Gardnes 19.9.2009 18:59

Správná úvaha

Pro osud naší země na další 4 roky bude rozhodující, která strana zvítězí ve volbách. Protože socialisté mají výhodu v populismu, který je pro tuto stranu oeiciální politikou, čímž získávají jednodušeji uvažující voliče, jedinou zbraní pravice při poměrném volebním systému je sdružení do volebního bloku po voru např. Francie, občas též Švédska, když samostatně by žádná pravicová strana ve volbách nezvítězila. Doufám, že odklad voleb by v tomto směru mohl být výhodou, snad si to ODS zavčas uvědomí a sestaví spelečnou kandidátku.

andromed 19.9.2009 17:52

To mi to trvalo.

Pochopil jsem konečně jediné, pan politolog je z duše pravičák !?8-o

Josef 19.9.2009 15:12

ODS a TOP 09 jedno jsou

TOP 09 je stranou na jedno použití jak to trefně nazval Cyril Svoboda. Dopadne to stejně jako s ODA, DEU, Zelenými. TOP 09 si před zamýšlenými volbami vypěstovali především media stejně jak tomu bylo u zelených. Velká prodleva k volbám v příštím roce může všechno změnit. I když mnozí darovali tomuto subjektu spoust peněz, tak ten výsledek nakonec nemusí vyjít. Politika ODS (koalice) byla zcela protilidová a přitom se žádné kladné zázraky nekonaly. Deficit (ještě před krizí) byl mnohem větší v důsledku výpadku příjmů mnohem větší. Krize to jen prohloubila. Snížení odvodů do sociálního systému pro podniky nic nepřináší pokud nejsou zakázky. Zastropování nemocenského a sociálního odčerpalo velké prostředky a rovná daň nakonec to jen potvrdila. Bohatí se stali bohatější, chudí chudšími. Kalousek ze sebe dělá machra, ale staví na chybných předpokladech. Schwarzenberg tomu spíše nerozumí a je jen ikonou na plakátech. Parkanová k tomu zapěje o radaru atd.

janoryna 19.9.2009 14:06

ono je to těžké získávat

běžného voliče zvyšováním DPH a snižováním daní právnickým osobám (firmám). je těžko získat voliče snižováním nemocenské a umožnit "podnikatelům" odepsat z daní náklady na závodní auta maserati a ferari kvůli snižování dańové zátěže podnikům v rámci údajné tvorby pracovních míst při snižování nezaměstnanosti. ono itěch úspěšných sebevědomých občanů začíná ubývat. chce to konečně začít reálně pravicovou politiku...a nejen pořád mlít nějaké mantry o všemohoucím trhu. 

astor 19.9.2009 16:55

Re: ono je to těžké získávat

Pro úspěch pravicových stran ve volbách to chce použít strategii pouťového eskamotéra,odvést pozornost ctěného publika několika rozmáchlými gesty a pak pokradmo,je připravit o prsteny a šrajtofle.Úspěch je dopředu zaručen.

Landys 19.9.2009 12:01

A kdo z nich je vlastně otec a kdo matka ?

:-)Předpokládám, že se dohodnou, že matkou bude Kalousek - ten je zbožný, mohli by nás pak přesvědčit, že se jedná o neposkvrněné početí. Ostatně, nebyl by to první případ, kdy muž porodil. Jenom aby pak s vaničkou nevylili i své dítě. Kdoví jestli si už nechali říct pohlaví dítěte a mají vybraná jména ?

Riki 19.9.2009 11:23

Se skřípěním zubů...

...sledujeme my zase hrubku, najděte a odstraňte :)

Článek zajímavý, TOP 09 by neměla pana Kalouska příliš vystrkovat do popředí, mohlo by to spíše uškodit, na jeho povolební laškování s komanči se mezi voliči rozhodně ještě nezapomnělo, spíše by bylo vhodné představovat nové tváře, i z řad Starostů...

Tomas Pansky 20.9.2009 5:34

Re: Se skřípěním zubů...

"Laskovani s komanci ..." byla reakce Kalouska na pripravovanou velkou koalici ODS-CSSD.  Po zkusenostech z minula vsichni ostatni vedeli, ze to je de facto mocenske rozdeleni statu a proto delal Kalousek vse mozne, aby toto uskupeni rozbil.  To se povedlo, ale jeho to stalo misto predsedy strany.  ...  Momentalne nam opet vladne velka koalice: ODS-CSSD.  To, co me desi, neni videt, prestoze se navenek tito dva velci "bratri" nenavidi.  top0625top@hotmail.com

yorik 19.9.2009 8:50

TOP 09

není žádná strana. To je projekt Topolánka a Kalouska, zaštítěný knížetem a spolkem starostů, kteří mají chytat městské a venkovské hejly. Místo programu tři hesla na knížecí vlajce. Oba pánové ale nepočítali, že bude přetahovat jen nasejřené voliče, pro které je strana lidová příliš sociální a ODS příliš lidová. Podle všech průzkumů se chce k volbám obtěžovat něco kolem 60% obyvatelstva. Posledně to bylo 65%. Takže o co jde, samozřejmě o přelévání. ;-)

Tomas Pansky 19.9.2009 8:27

Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

... skalni priznivci ODS (tady na Psu treba pan Dolezal) nemohou prijmout jiny pravicovy subjekt.  Vse jine oznacuji jako Becko ODS nebo Pravdo-laskovci.  Nejsou schopni pochopit konzervativni podstatu TOP.  Snazi se TOP podrazet nohy, ale ono se to vraci jako bumerang.  2) ODS se stala velmi necitelnou na rozdil on konzervativniho naboje TOP.  Tady mluvim predevsim o vrcholu ODS, ktery se retorickymi sliby priblizuje "ruzim", ale podstata ODS jaksi mizi.  K cemu to vede?  Volici utikaji.  Kam maji jit?  Pujdou k TOP, jinam to ani nejde.  Ale TOP ubrala volice KDU i ty nerozhodnute.  3) Ze ODS nemuze udelat koalici s CSSD?  Vzdyt je v ni prave ted.  Tady ODS udelala nejvetsi podvod na obcanech teto republiky - ukazala se jako Ustavu nerespektujici spolek prospecharu.  Retorika vedeni ODS byla odpudiva. ... Nejvice procent v posledni dobe ODS ztratila po producirovani pana Topolanka s lobbyisty behem jeho dovolene.  Tady nikdo nemusel ODS volice prebirat, tady vedeni ODS (nerozhodnute) volice primo vykoplo ze dveri.  ...  Zda se mi, ze poslednich pul roku dela vedeni ODS vse proto, aby nemuselo vladnout.  Nebo tajne pripravovalo velkou koalici s moznosti ustavnich zmen?  Ja bych si na ODS nevsadil ani desetnik.  Je velmi necitelna a nepredvidatelna.  top0625top@hotmail.com

pesimissta 19.9.2009 8:44

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Je smutné, že Topolánek během jedněch prázdnin prušustroval preference, jež získal při našem předsednictví a ač se to mnoha lidem nelíbí, také odvahou dát se do nezbytných reforem. Bohužel k celkovém marasmu přispívá také hradní pán, který odhodil své tzv. pravicové smýšlení a ve své paranoidní mánii byl ochoten se spojit i s Paroubkem, který dělal vše proto, aby nebyl zvolen prezidentem. ODS není schopna se zbavit parazitů typu Jančíka a hlavně Béma, který  jmenovaného vynesl znovu na oběžnou dráhu přes množství skandálů a rebelie na Praze 5. Jestli takto p. Bém chce dělat komunální politiku, tak je to cesta do pekel. Neudělá-li ODS urychleně pořádek ve vlastních řadách a nezbaví se zkorumpovaných jedinců, stane se jen okrajovou stranou, jejíž potenciál bude nadále klesat. Mám ale velké pochyby o tom, že by se tak stalo, jelikož tato strana už ztratila jakoukoliv sebereflexi.

Dodo 19.9.2009 9:07

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Vidím to stejně.

Heval 19.9.2009 9:13

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Potom asi voličům ODS nezbyde, neš se přímknout k Paroubkově ČSSD, straně "nezkorumpovaných" jedinců. Mám na mysli jak hmotně tak politicky. Jo, mylí zlatí, v hnoji mnoho zlata nenaleznete. To by musela být náhoda. Komunistická rakovina je těžko vyléčitelná a lék na ni zatím v žádné postkomunistické zemi nevynalezli.:-(

Heval 19.9.2009 9:13

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

opr.: milí

janoryna 19.9.2009 14:09

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

jakých parazitů ? ti jsou naopak jádrem...na nich Strana stojí..

Dolly 19.9.2009 10:03

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Cože?  "... dela vedeni ODS vse proto, aby nemuselo vladnout". To tedy znamená, že už si nahromadili a po vzoru jiných (lžiJUDr. Kalvoda) chtějí prostě utéci a neoprávněně nahromaděného požívat. Tady pro nás ostatní asi opravdu platí jen to doufání v Boží mlýny.