15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
John 16.3.2009 10:33

Včerejší debata

Jde Jiří Paroubek parkem a na zemi tam souloží milenecká dvojice.

Paroubek k nim přijde a zaklepe mládenci na rameno, ten se vyděšeně

otočí a Paroubek mu říká: "já bych to dělal líp".

Enigma 16.3.2009 10:33

Re: padla kosa na kámen

hanku, Kalousek nic nepopírá, pouze reaguje na socanské stálé úmyslné překrucování bankovní a hospodářské krize. Máme recesi, žádnou krizi. A ta věčná hra s těmi odhady. Ztráta 5% z růstu v roce 2008 představuje stále vyšší hodnotu jako v roce 2006, kdy se tomu říkalo jistoty a prosperita při růstu 6,5 %. Nelžete! Náš tým připravil materiál k hlasování. Kalousek o tom mluvil,. Nedali do toho věci, které by neprošly, ale pouze kompromis možného.

eTony 16.3.2009 10:31

Re: Tato vláda vítězí, co nastoupila, dělá neustále kroky správným směrem, vláda jde od vítězství k vítězství,Julínek je nejlepší ministr.....

jinde ani nemohl......

Vizionář 16.3.2009 10:30

Re: Z článku pana Bartoně ...

Jo jo, jednou bude určitě z pana Kalouska premiér či prezident, bude-li i nadále postupovat ve šlépějích svého předchůdce - mistra Klause. ;-)

Obecně mám pocit, že moderátoři ČT v různých pořadech pořádají Mistrovství ČT ve skoku do řeči. Tentokrát však moderátor v této disciplíně zjevně zaostával za soudruhem Paroubkem.

Nomen 16.3.2009 10:30

Tato vláda vítězí, co nastoupila, dělá neustále kroky správným směrem, vláda jde od vítězství k vítězství,Julínek je nejlepší ministr.....

akorát jeden drobnej detail .....volby dopadly 13:0 a 23:3....a Rath vyhrál i ve středočeském kraji... 

Ryba 16.3.2009 10:30

Re: Buldozer nejede na vodu.

Pane Enigmo, vaše vyhecované dělení politické scény na pravici a levici je sice legitimní, jenže v realitě jsou všechny strany socanské. A proč? No protože musíme myslet na zadní kolečka. Od dob co bolševici vynalezli způsob jak zbavit bohaté majetku a vlivu, nesmíme chudé lidi naštvat a musíme pro ně něco dělat. A tak se v opatřeních pro chudé předhánějí všechny strany. Pouze si z té nepřeberné škály možností vyberou několik možností a druhá strana si vybere ty zbývající a o to se formálně hádají. Ale pravice i levice musí udržet sociální smír. To je imperativ současné politiky. A ne nějaké mezipartajní tahanice. Jediné co pravici a levici rozděluje, jsou rvačky o přístup k rozdělování státních zakázek a dotací všeho druhu.

Ivan 16.3.2009 10:29

Přeju ODS více takových Bartoňů.

Kdyby Bartoň jen trochu přemýšlel, musel by sám dojít k závěru, že když je nějakých výrobků více než je jich třeba, nemá smysl je dále vyrábět. I kdyby zaměstnanci pracovali zadarmo, výrobky stejně nikdo nebude kupovat, protože je nepotřebuje. Takže tzv. úlevy podnikatelům, které mají zachovat pracovní místa snížením nákladů na zaměstnance jsou jen  ekonomický nesmysl.  Je možné sice lidi chvíli oblbovat reklamou a ponoukat je k tomu, aby si koupili ještě desátý pár bot, když už devět dobrých mají a střídají stejně jen tři, ale s tím se dlouho nevydrží. A v takovém případě platí spíše recept Paroubka (i když i ten je jen dočasný), totiž přidat kupujícím (což jsou právě ti zaměstnanci, důchodci, nezaměstnaní, děti atd.) nějaké peníze, aby si přece jenom ten desátý pár bot ještě koupili. U jiného zboží je to ještě zřejmější. Nebudu si kupovat druhé auto i když ho prodejce velice zlevní, když už jedno mám, dobře mně slouží a netoužím po tom mít auta dvě,  platit dvakrát pojištění a mít dvakrát tolik starostí s údržbou.

tristana 16.3.2009 10:26

kalousek-patoubek 5:o

Vcera to byla diskuze mezi mercedesem a traktorem! zel ti jeho volici v tom case volaji na Novu svou tv zda budou opakovat nejaky stupidni serial ci jinak debilni akcni film.

Frankie 16.3.2009 10:26

Re: politika:kalousek-paroubek 5:0

Nikoliv, Božena ho mydlí po kebuli válečkem na nudle ( jistě oprávněně), že je z toho chudák úplně mimo.

artur 16.3.2009 10:24

Naprosto souhlasím

A vám všem kdo kritizujete Kalouska. Myslím, že je mnoho, co pan ministr ve své kariéře neudělal dobře, ale včera byl skutečně dobrý. Zejména proto, že Paroubek stále nemůže pochopit, že pouze s demagogií neuspěje. Kalousek si udržel i v krizi zdravý rozum a dělá pouze nutné a ne populistické státní zásahy.

-ferry- 16.3.2009 10:22

Z článku pana Bartoně ...

... mi vyplývá,že ministerstvo financí nám vede genius.Po Klausovi už druhý.Je to zřejmě historická událost : vyučený lučebník chemických vláken,finančním geniem..!Vypadá to,že v české kotlině snadno může být jednooký králem.Co do odborníků je kolem dokola pusto.Bůh s námi ...

 Pan Moravec je pověstný s tím svým skákáním do řeči.Být v této disciplině šampionát,byl by mistrem.Já už jsem si dávno všiml,že má jeden zájem : totiž nedopustit,aby někdo něco řekl.Vysvětlil... a tak.Zkusí-li to někdo,okamžitě ho přeruší naprosto triviální otázkou.v tomto ostatně není sám voják v poli,byli takoví i jiní moderátoři.Je to zřejmě česká specialita.Doporučuju - nedívat se  na to... Jako já.

ladik53 16.3.2009 10:19

Re: Kalousek měi ČSSD pěkně poděkovat v jaké formě jim socdem stát předala.

Ale naše zadlužení není vůbec obrovské, to přiznává dokonce i ten Kalousek. Já ho ale docela chápu, že říká dost a nebudeme se dál zadlužovat. Jako doma jako doma. Na to nemusím být superekonom, abych to věděl, to ví každý.

Pátrač 16.3.2009 10:19

Nejkrásněji se projevil Paroubek u diskuze o prodeji letiště

Vůbec mu nejde o strategický podíl státu, ani o výhodnou cenu. Štve ho, že neschrábne úplatky on a jeho partaj. Ne, že by ODS a spol. nešlo o to samé.

sdf 16.3.2009 10:18

PAroubek

nezklamal. Když už musel něco pochválit, protože STEMu asi vyšlo že by to pochválit měl, tak si neodpustil větičky, že je to vlastně díky jemu a že on to vlastně nastartoval. No sranda velká :-))

Džejpí 16.3.2009 10:17

Re: Kalousek-Paroubek

Jano, Vy to vidíte moc logicky. To nesmíte. O čem by pak novináři psali a hovořili? Před čím by nás pak zachraňovali levicoví politici?

sdf 16.3.2009 10:16

Re: Kalousek-Paroubek

Přesně tak !!!R^ Absolutní souhlas. Média si vždycky vyberou jednu věc a o té melou a melou .... většinou značně nekompetentně. Před 2 rokama tady byla ptačí chřipka. Z médií si člověk pokud byl hodně velkej pesimista mohl odnést to, že armagedon je tady a je potřeba si hlavně vybrat hrob. Ti optimističtější vykoupili lék tamiflu. A kde je ptačí chřipka. Skončial těma dvěma uhynulejma labuťema u ČB. Dnes je tady krize finanční a ekonomická.

Modrá volička 16.3.2009 10:16

Možná, že tam nějaký chibky sou, ale vopsah je náhodou dobrej....

S diskukujte k vjeci, ne k formě!!!!

Pátrač 16.3.2009 10:13

Já to viděl a Paroubek byl opravdu trapný

Nejsem příznivcem Kalouska a vůbec nikoho ze současné vlády, ale Paroubek zná jen jeden recept, rozházet ještě více peněz, které mu neříkají pane.

Je tragédie, že o ČR rozhodují právě tito lidé.

Ryba 16.3.2009 10:13

Re: Kalousek-Paroubek

Ano, konečně jeden rozumný a pravdivý hlas lidu!!!  Ale asi se nehodí do scénáře.

Enigma 16.3.2009 10:12

Buldozer nejede na vodu.

V diskuzi v OVM diskutoval ministr financí, předsednické země EU s konktetním řešením finanční recese, v konfrontaci s předsedou populistů, kteří mají ve svém volebním programu krize zneužít. To bylo v diskuzi nepřehlédnutelné. Déle bylo nepřehlédnutelé, jak se Buldozer snaží za každou cenu srazit, bagatelizovat i očividné úspěchy této vlády. Kalouskova poznámka o nejlepším a nejchytřejším Paroubkovi byly zcela na místě. Všimněte si, že návrhy ČSSD, které byly sice částečně převzaty ale  nad kterými jsme schopni se zamyslet nejsou vůbec samotnými socany zmiňovány. Ty tvoří pouze jakýsi krycí podklad pro ten surový populismus, typu 13 plat důchodcům, přidat nezaměstnaným a šrotovné. Tyto populistické body jsou dokola zmiňovány v mediích, bude o nich hlasováno a je jedno jestli budou přijaty, raději ne, každopádně hlavně, že reklama žije.   Destrukčnímu komandu přece nejde o to krizi řešit, ale krize zneužít k volebnímu vítězství. To sice není úplně třináctý plat, asi 2400 Kč ale dobře to zní a dobře se to bude důchodcům na přednáškách o krizových opatřeních po kulturácích, v rámci trvalé předvolební kampaně přednášet. Paroubek sní o totálním vítězství v příštích volbách i nad komunisty. Proto ta starost o důchodce. Vždyť to jsou kmenoví voliči KSČM. Současná kampaň  je provázena panikařením a hororovými scénaři socanů a odborářů a takto vystrašeného voliče pak přesvědčíme, že my jsme tady pro lidi

Nomen 16.3.2009 10:11

Re: Opět klasika

R^

Insider 16.3.2009 10:11

Re: Já jsem to vyděl,a že pan Kalousek vihrál 15:0 a tupému paroubkovi měly na do kurtu hodit ručník...Nerozumím ale 4 vjcem:

Modrá voličko, co český jazyk? O obsahu raději nemluvím.

ladik53 16.3.2009 10:08

Re: Měl poděkovat!

Ale kdepak demagogie, to jsou fakta. Třeba jaký je tedy schválený rozpočet, s růstem, nebo s útlumem?

ladik53 16.3.2009 10:07

Re: Měl poděkovat!

Napsal jsem věcně. Nejvyšší Sobotkův deficit byl 109 miliard a bylo to nutné pro rozjetí hospodářství. A taky co naplánoval to dodržel, ne jako Kalousek!

hank bukowsky 16.3.2009 10:06

Re: Bůvol IP: 193.84.175.xxx

k takovým tahům se uchylují pouze vůdcovy JEDNIČKY. Paroubek se ho měl zeptat, kolik si toho před vstupem do studia dal.

Ryba 16.3.2009 10:06

Opět klasika

Tak nevím, zda v té diskusi vůbec o něco šlo, když se nakonec k ničemu nedošlo. Jinak se Jirkovi divím, že do diskuse s Kalouskem šel, když ví, že je to nejgeniálnější diskutér v ČR. Kalousek je nejschopnější ministr pro jakýkoliv resort, to mu nelze upřít, ale má jeden handicap. Že totiž  z něj nevyzařují city a pocity. Je to chladnokrevný kalkulátor, manipulátor a továrna na slova. Při všech jeho dokonalých souvětích si každý vzpomene na jeho podíl na genocidě Grose. A pan Paroubek, ten se stále učí a učí, slova ho někdy mučí a tvář se mračí.  Když přihlédneme k občasným úletům pana Topolánka a mimochodnosti pana prezidenta, pak si na zrození otce národa ještě hodně dlouho počkáme.

Modrá volička 16.3.2009 10:06

Já jsem to vyděl,a že pan Kalousek vihrál 15:0 a tupému paroubkovi měly na do kurtu hodit ručník...Nerozumím ale 4 vjcem:

a) esli si toho vítěství pana Kalouska všimly taky ty propuštěný skláři a jiný socky?

b) proč pan Topolánek tak dlouho potporoval pana Čunka když pan Kalousek je lepší a je to jasná velká jednička, jak nám pan Topolánek, pak vysvětlil, že ukazoval, že pan Kalousek není ztopořeným údem pohlavním, ale velkou jedničkou

c) proč ti lidovcové jsou na hranici volitelnosti do parlamentu, když mají u sebe takovýho géniuse

d) jak to, že ten Kalousek chtěl jít do vlády se sosanama a teď uš zas nechce...

hank bukowsky 16.3.2009 10:04

Re: Je to tragédie

tak jako ODS, ODA a KDU v 90 létech to už nikdo nedokáže zmršit

hank bukowsky 16.3.2009 10:02

Re: Kalousek měl možná argumenty, ale ti co volí Paroubka, se na takový pořad nedívají.

jenže nedávná historie ukazuje, kdo profrcal státní ale i část národního majetku a kdo se ke zbytkům vehementně chystá.

Buď trpíte HO-SI.Pem, nebo spoléháte na to, že jím trpí ostatní. Můžu vás ujistit, že to druhé zatím neplatí.

A obdivovat se Kalouskovi jen z ideologických důvodů, no to jsme mohli nechat komunisty u moci. Toť opravdu pokročilé duchovní nastavení.