8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: K demonstracím

Lidé v Praze a některých velkých městech, kde se pěstuje velká obava o osud naší báječné justice a spravedlnosti tváří v tvář tetě Marii Benešové v její staronové funkci, jsou na náměstích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 16.5.2019 8:44

Tak řeknu: proč lidé volili Babiše. Asi proto, že v 90.

letech si tady nakradl kde kdo, třeba jistý Macek (pamatujete ještě Knižní velkoobchod?), ale málokdo si to uchoval a ještě rozmnožil. Asi je dost schopný a umí min. 3 světové jazyky. Takže takový Juncker musí být hodně opatrný. Ano, měl sociokulturní výhodu. Pochází z prominentní rodiny. Ale to jiní také např. jistý Pithart. A co dokázali? Prodat rakovnickou Rakonu a pak zaplatit (z našeho) dědicům Ottovy továrny ani nevím kolik mld. To naši takénovináři nikdy nezveřejnili.

P. Čech 16.5.2019 8:44

Re:

Jsou to všechno jen mediální, zaplacené lži, pane Zachu, šířené někým záměrně po internetu. Osobně jsem v uvedenou dobu (18,30) byl na Benešově náměstí v Liberci a žádnou demonstraci jsem tam nezaznamenal. Užitečné idioty je třeba nějak nakrmit a internet se k tomu jeví býti ideálním nosičem.

Š. Hašek 16.5.2019 8:40

Re: Ti lidé na náměstích

Tak demonstrujte, Vy "svobodný" v zajetí daní, nařízení, směrnic, rovnosti, lidskopráva na všechno, dotací jen někomu, "zdarma" wifi, sociálních dávek, ....... . Já si svobodu představuji jinak.

Nějak Vám volby nevoní, že? Přesně podle havlovského hesla o "občanské společnosti". Lidový kvas na náměstích, vzájemně jmenovaní budou rozhodovat/měnit volební výsledky milionů voličů. Ale jeho volba presidentem volba mu opakovaně nesmrděla - přitom byla provedena "zaprděným papaláškým způsobem". Včetně eliminace jednoho hlasu. Nebo se mýlím?

Náměstí vpřed! O ministrech se bude rozhodovat "pod koněm" a nebo na Staromáku. 5000 "zmocněnců", mluvících za občany ČR! Už vyzkoušeno, milý Jirkovský.

Zdraví Vás nesrdečně upocený idiot, nevolič ANO. Ach jo. Zas nějaká -sohorova-.

J. Chaloupka 16.5.2019 8:39

Zajímá někoho, PROČ lidé volí Babiše? Asi ne.

To by nevsadili vše na jednu kartu: antibabiš. A při rychlosti naší justice, se ani nedivím, že nesloží funkci a nečeká, jak to dopadne. Při rychlosti naší "nezávislé" justice klidně přečká ještě jedno volební období a pak si lehne někde třeba na francouzskou Riviéru, aby si ti miliardy také trochu užil. A my se tady můžeme třeba pominout. Ostatně, když budeme mít štěstí, tak se toho nedožijeme.

P. Čech 16.5.2019 8:37

Re:

To nejsou důsledky volby (referenda) pane Zachu. To jsou důsledky nedemokratického postupu Velké Británie. Lidé již rozhodli, co chtějí. Chtějí odchod GB z EU. A politici se tím mají řídit a mají konat podle toho, co občané v referendu vyjádřili. Podle mne již velká Británie už dávno měla z EU odejít. Teprve potom by bylo možno vyjednávat vztahy mezi EU a GB.(pokud se to ukáže býti nutným). Podle mne stačí bohatě dohody s jednotlivými státy, tak, jako tomu bylo dříve. Politické tanečky v britském parlamentu jsou mi směšné a ukazují jen na nedostatek demokracie ve Velké Británii.

J. Vlček 16.5.2019 8:35

Re: Ti lidé na náměstích

Pane Čechu, naprosto správně to říkáte, lepe bych to nepopsal.

J. Cyrany 16.5.2019 8:33

Proč zrovna ti tři poslední ?

Zneužití tajné ! služby(o darech za miliony ani nemluvě) je možné snad jen v Ázerbájdžánu (a to se ještě A. omlouvám). Paroubek si užil rovněž svoje především mezi roky 2006 - 2009 . Vejce , rajčata protesty, masivní mediální kampaň. Pamatuji si ,jak Idnes tenkrát v podstatě tiskové oddělení ODS protestujícím radilo , jak vejce metat ,aby zasáhlo, navzdory svému tvaru a rozložení hmotnosti , svůj cíl.

P. Čech 16.5.2019 8:30

Re: Ti lidé na náměstích

Mám před sebou mísu koblih, pane Jirkovský, abyste to nemusel stále zdůrazňovat.. Názory a postoje lze vyjadřovat slušným a dá se říci i lidským způsobem. Způsobem, který nikomu nevadí a neznepříjemňuje život. Tím ovšem pouliční vyřvávání užitečných idiotů není. Užitečných komu? Politickým stranám, ketré nejsou schopny strávit debakl, který utržili ve volbách a lidem ze všelijakých neziskových organizací, kterým se nechce smysluplně pracovat a tak za peníze státu vyvolávají nepokoje mezi lidmi, aby vůbec byly schopné vykázat nějakou činnost. Já se nad tímto nerozhořčuji, pouze konstatuji objektivní skutečnosti. A jestli při tom mám před sebou mísu koblih nebo špekáčků na tom nic nemění.

L. Zach 16.5.2019 8:25

Schválně - že uhodnu koho volíte Vy?

L. Zach 16.5.2019 8:22

Účast měst a obcí na demonstraci 13.5.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=16lGbwcQmupf7Vja9kDFZlaSWE3zX2QmF&ll=49.873395122882606%2C15.355986049999956&z=7&fbclid=IwAR0pp_y9GaaWDf_kLp8tkmnm6V3nGdGKriSE01XjY0sPCnhMMB6aCx0jR_M

----

Aneb: počítáme do dvou.

:-)

L. Zach 16.5.2019 8:14

No podle mne je pěkná hloupost, co píšete. Viz např. Brexit. Je jakoby snadné aby se "lid" vyjádřil "Zůstat" anebo "Odejít".

Jenže konkrétní parametry odchodu s představiteli "druhé strany" - tj. EU - tento "lid" opravdu nevyjedná.

Nemluvě tedy o tom, že - podle mého - značné procento těch, kterým přišlo "Leave" jako dobrý nápad vůbec netušilo, jaké má taková volba důsledky... Což, mimochodem, nebude jasné do té doby, dokud nedojde k vyplnění všech parametrů odchodu.

P. Jirkovský 16.5.2019 7:52

Ti lidé na náměstích

jsou svobodní a proto vyjadřují svoje názory a postoje. A dá pámbu to budou dělat dál, i když se pár upocenejch idiotů s hudbou od koblih bude na netu "úpřimně" rozhořčovat.

P. Čech 16.5.2019 7:51

Re: Rozdil tu je

Ano, Babiš je trestně stíhaný. Není však demokratickým soudem odsouzen a proto podle Listiny základních práv a svobod, která je součástí našeho ústavního pořádku je čímkoliv n e v i n e n . A voliči? Ti ty rozdíly právě že vidí. A dávají to jasně najevo ve volbách. A kdo místo Babiše z dnešní sestavy? Z dnešní sestavy nikdo. Existuje sice pár velmi schopných lidí, kteří by skutečně mohli za jistých okolností Babiše nahradit. Ti však zásadně nechtějí vstupovat do té špinavé stoky politické a ničit si tak své jméno. Chybí jim však ještě něco, čehož se zříkají ve prospěch svého jména, Bohatství. A tak Babišovi opravdu nezbývá nic jiného než aby vydržel, když už se na tu politiku dal. Vydržel do doby, než si občané vynutí nástup na cestu ke skutečné zastupitelské demokracii, jíž vláda a moc politických stran rozhodně není.

P. Čech 16.5.2019 7:41

Re: Aha...

Takových jako Vy je dozajista hodně. Mně také všelicos vadí a dávám to patřičně najevo. Nikdy bych se ovšem nesnížil k tomu, abych byl nedejbože zneužíván politickými subjekty k nedemokratickým a dáse říci i protistátním akcím nějakých neziskových organizací a zhrzených politiků politických stran. Takových jako Vy je opravdu hodně, není jich však potřebná demokratická většina, aby jejich vůle byla nastolena. To by totiž nebyla demokracie , ale anarchie. A tak, nedojde-li ke smysluplné změně celkového politického systému směrem ke skutečné zastupitelské demokracii, např. podle švýcarského příkladu, neustoupí-li politické strany od své volné soutěže v boji o moc mezi sebou a v konečném důsledku nad občany, nic se nevyřeší. Po náměstích a ulicích budou vyřvávat zmanipulovaní užiteční idioti a život půjde dál. Sice nikoliv cestou skutečné demokracie, ale přece.

P. Čech 16.5.2019 7:31

Re: Ámen. Demoblok naplnil náměstí zlobou, nenávistí

Naštěstí jen dvě náměstí ve státě.

P. Klíma 16.5.2019 7:31

Nevinen, dokud není pravomocně odsouzen. Ale

ne každý to ví, viď, bimbo?

P. Čech 16.5.2019 7:30

A takhle my tady žijeme.

"Lidé v ulicích jsou užitečnými idioty pro politiky z demokratického pseudobloku".

Konečně se objevil někdo,kdo uhodil hřebíček na hlavičku.Ti lidé v ulicích si to ovšem asi vůbec neuvědomují. Neuvědomují si, že znovu nalétli politickým stranám v jejich volné soutěži, vedené nedemokratickým a lidsky hnusným způsobem. Politické strany a hnutí, zejména ODS, TOP 09, KDUČSL,Piráti a STAN "demokraticky" nestrávily svoji otřesnou prohru ve volbách a místo toho, aby ctily vůli většiny, demokraticky vyjádřenou ve volbách, neustále štvou lidi proti sobě a vyvolávají za pomoci všelijakých neziskových organizací (asi ne úplně zadarmo) chaos a zmar v ulicích. Říkají tomu, nikoliv na místě, "svobodné vyjadřování názorů". Ale ono tomu tak vůbec není. Jde o průhledné zneužívání důvěry mnohých lidí ( vzhledem k počtu obyvatel jde o pouhé desetiny procenta) s cílem za každou cenu zvrátit , podle mne zákonitý, vývoj v politické angažovanosti lidí. Občané již totiž nechtějí být pouhými přihlížiteli v neustálé a neustávající "volné soutěži politických stran". Chtějí dostat zákonnou moc do svých rukou přímo, jinak řečeno, chtějí si své věci řešit sami a jen tam, kde to uznají za vhodné, pověřit jejich řešením své, opravdu svobodně zvolené zástupce v moci zákonodárné. Tímto zástupcem ovšem nejsou a ani nemohou být politické strany, nýbrž svobodně a přímo zvolení kandidáti - fyzické osoby. S tímto, nejen naším trendem, pár tisíců pouličních vyřvávačů nic nenadělá. Dojde-li nakonec k předčasným volbám, vyhraje tyto s ještě větším rozdílem ANO 2011 a lidé snad konečně poznají, že systém, založený na volné soutěži politických stran není tím pravým, ořechovým. Tento systém dokáže jen vytvářet politické t.zv. elity a za každou cenu se je snažit udržet u moci nad naprostou většinou občanů, což je pravý opak té tolik vzývané demokracie.

P. Klíma 16.5.2019 7:29

Právě jste se zapsal do seznamu užitečných.

P. Klíma 16.5.2019 7:28

Ámen. Demoblok naplnil náměstí zlobou, nenávistí

a tupostí.

J. Richter 16.5.2019 7:01

Aha...

takže když mi vadí ve Strakovce slovenský komunistický udavač STB a dotační podvodník, tak jsem dle Holáska užitečný idiot. Musíš mluvit tak, aby sis obhájil face to face tvrzení o idiotech, chodící mrtvolo.

F. Houžňák 16.5.2019 6:56

Sorry, Širáka tam máte, četl jsem nějak

rychle a na přeskáčku ...

F. Houžňák 16.5.2019 6:54

A co by odstupoval? Jak správně říká, celá akce

s jeho stíháním kvůli údajnému dotačnímu podvodu, jehož trestnost byla kodifikována až deset let po údajném činu, je výhradně politická a probíhá na objednávku z Brusele, protože sem Babiš nechce nechat masově dovážet agresivní a roztahovačné muslimy a nechat je od pracující a daně platící české společnosti živit.

R. Tichý 16.5.2019 6:50

Demonstrovat by mohli pred soudem, aby:

-uz konecne dosoudili Ratha

-BIS privezla v kufru kakao Krause

-CSSD zaplatila dluh

To jsou jasne hotove kauzy a jejich neuzavreni ohrozuje pravni stav vic, nez moralne necista, pravne cista kauza ČH.

F. Houžňák 16.5.2019 6:49

Zapomněl jste velkého francouzského Evropana Širáka,

který měl jako president před jakýmkoli stíháním imunitu, ale jakmile skončil, hned na něj skočili.

J. Krásenský 16.5.2019 5:21

Re: Rozdil tu je

- Že by se to v jiné evrpské zemi stát nemohlo? Jacques Chirac, Silvio "bunga bunga" Berlusconi, izraelští premiéři a presidenti, a v širším kontextu i Helmut Kohl.

A. Holík 16.5.2019 1:52

Rozdil tu je

Babis je trestne stihany. To si zadny prechozi premier nemohl dovolit, a nekteri odesli kvuli z dnesniho pohledu smesnym podezrenim. Protoze to byli premieri v demokratickych stranach. Na zada jim dychali vnitrostranicti konkurenti.

Tohle Babis nema. Neodstoupi, i kdyby byl odsouzen. Driv jsme konflikt justice a moci resit nemuseli, strany ho nepripustily. Ted je ovsem videt, ze problem tu je.

Je Benesova problem ? Asi ne. Predchozi ministr byl koneckoncu taky z ANO. V jine Evropske zemi by se to ovsem stat nemohlo. Ale primarne proto, ze ani Babis by se stat nemohl.

Kdyz ty rozdily nevidi politicti komentatori, je jasne, ze volici je neuvidi taky. A ANO .. Babis rozhodne neni neschopny .. u nej je riziko spis ze bude vsehoschopny. Ale zatim se drzi 'v normalu'. A kdo misto nej s dnesni sestavy ?

M. Jandáková 16.5.2019 0:53

Neznám detaily,

zůstavá mi "přílišný" nadhled: zajímala jsem se o příčiny protestů proti novému ministru kultury i o příčiny demonstrací proti nové ministryni spravedlnosti a zjistila jsem, že PLYNOU Z OBAV O BUDOUCÍ JEDNÁNÍ těchto osob. Jakýsi kulturní pohlavár odstoupil z funkce, se slovy "nevěřím, že ministr kultury splní to a to" a jiný snivec demonstruje, protože "ministryně spravedlnosti asi v budoucnu udělá to a to". Zřejmě nechápou rozdíl mezi odmítáním konkrétního jednání zastupitele a odmítáním člověka, naši anti-křesťanští, anti-demokratičtí činovníci. Neorganizují protesty demokratické, ale anarchistické. Neposilují demokratický ŘÁD, uchvacují (si) ho. Protože nepostihují činy, ale osoby.

.

Až bude co kritizovat, také půjdu demonstrovat.