2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: K charakteru současného režimu

Často slýcháme, že od nástupu prezidenta Zemana se v naší zemi prosazuje poloprezidentský, případně prezidentský systém. Není v tom spatřováno nic znepokojivého, vždyť takové systémy fungují i jinde v demokratickém světě, například ve Francii nebo ve Spojených státech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 16.9.2013 10:10

Re: Výborně, skvělý text.

Daleko víc než ODS s Ovarem ale nemají problém socani. Ti se po veverkách vůči němu vykřivili jako první.

J. Boleslav 16.9.2013 10:06

Re: "... nenávistný boj mezi pravicí a levicí ..."

Máte to už tradičně celé popletené.

J. Boleslav 16.9.2013 10:05

Velmi pěkný a inspirativní článek

Proti destrukci parlamentního politického systému, prováděné ve spolupráci Hradu, OČTR a dalších škůdců je třeba co nejdříve a nejúčinněji vystoupit.

K. Frauknecht 16.9.2013 9:35

bla

J. Mrázek 16.9.2013 9:16

Omluva-GOOGLE

TAM  si vyhledejte ta nešťastná data. Mám jiné starosti a jinde (Brusel).

J. Mrázek 16.9.2013 9:14

Omluva-diskutujeme, plky nebereme.

Pátá cenová je vhodná na podobné "myšlenkové odbočky"....

P. Čech 16.9.2013 9:03

Re: "... nenávistný boj mezi pravicí a levicí ..."

Politickými prostituty jsou naprosto všichni politici (snad s jedinou výjimkou - pan Kníže), poněvadž jsou zcela závislí na penězích politických stran A o tom to je.

P. Čech 16.9.2013 9:01

Autor má naprostou pravdu

Ikdyž nepojmenovává přímo a naze příčiny tohoto stavu. Hlavní příčinou totiž je čl.5 ústavy, který musí být zcela bez jakékoliv náhrady zrušen, pokud někdo vůbec chce prosperitu a fungování tohoto státu.  Cesta k tomu existuje a zcela jasně ji popisuje program politického hnutí Úsvit přímé demokracie. Mám dozajista mnoho výhrad k jeho lídrům, k programu však nikoliv. Tento program totiž vyčerpávajícím způsobem ukazuje cestu, jak z tohoto smrdutého politického rybníku, jímž je ČR, ven. Musíme jen doufat (nic jiného nám nezbývá) že toto hnutí neskončí jako VV. Nemuselo by, je totiž politickým hnutím a nikoliv politickou stranou, v tom je jistý rozdíl. K tomu, aby program hnutí Úsvit přímé demokracie mohl začít být naplňován je nutno jediné. Volit onen Úsvit.

J. Barto 16.9.2013 8:51

Re: Variant je mnoho, lepších ...

Nestačí prosím. Rád bych věděl, kdy jsme byli v potravinách (resp. ve výrobě soběstační )a kdy nás o to EU připravila ?

M. Stuchlik 16.9.2013 8:49

Re: Zlatej realista Klaus,že?

Bodejť by se neshodli, Zeman to dá Klausovi příkazem a Klaus poslechne. Jinak zasáhne Lukoil.

M. Stuchlik 16.9.2013 8:47

"... nenávistný boj mezi pravicí a levicí ..."

Copak Haškovi nebo Škromachovi jde o nějaké levicové ideály? Ne, jen o jejich vlastní koryta. Proto Zemana podporují, jsou to obyčejní političtí prostituti.

J. Šula 16.9.2013 8:32

Re: Zlatej realista Klaus,že?

Ani Klaus, ani Zeman, ale tak to chce lid !?

J. Mrázek 16.9.2013 8:09

V jeho věku v takové formě...

...to je hodno spíše obdivu. Myslí mu to slušně a tahy dopředu ala Klaus má, byť o jeden míň.... ochlasta Havel Vám také vadil ??? JEN SE PTÁM, TAK SE NEROZČILUJTE, PROSÍM !

J. Mrázek 16.9.2013 7:34

Zlatej realista Klaus,že?

Že se Miloš trochu s "klausovštinou"  názorově shodne vidíme a že si nenechá  eurohujeristy , aby mu "cloumali jeho majestátem" a pošle je v klidu dál, nejdál, klidně až TAM ... v to doufám. Hezký zbytek dne .

S. Vaněček Šauerová 16.9.2013 7:20

Re: Výborně, skvělý text.

Dobrý den, pane Pavlovský. V odmlce budu ještě nějaký čas pokračovat, na venkově nemám internet a musím říct, že mně nikterak závažně ani nechyběl.

Ano, té zemanovské ústavní většiny se docela bojím, řekla bych, že ji lze pokládat již předem za skoro jistou. Je ale zřejmé, že účinně se Zemanovi neuměla (nechtěla) bránit ani sněmovna v předchozím složení. Nevšimla jsem si kupř., že by s ním měla nějaký větší problém třeba ODS (s výjimkou Němcové, pan Kuba si s ním kupř. rozumí zřejmě docela dobře). Víte, je to vlastně komické, jak se v zásadě celá politická garnitura chová jak králíčci tváří v tvář postavení kobře. Jak malé děti. Vždyť je to, proboha, jen jeden alkoholik s vážně podlomeným zdravím, na prahu či spíše již za prahem senility ! Tohle mně skutečně fascinuje. To jsou vážně všichni takoví babráci ?

P. Válek 16.9.2013 7:13

Re: S určitým sarkastickým potěšením....

Děkuji. Když já mám, ale dojem, že my si spíš škodíme sami i bez euro příkazů. Naši politici jsou totiž prodejné děvky(ať ti vyslaní do Bruselu nebo ti co máme doma). A už ten systém koho jako europoslance vyšleme do Bruselu je prostě "vynikající"

J. Mrázek 16.9.2013 7:12

Variant je mnoho, lepších ...

Prozatimní (někdy protimluv slovo) cíl směřuje k jednomu superstátu s jednou bankou, měnou, vládou,...a diktaturou ! Eurofederalismus je běh na dlouhou trať a v mezidobí snad lidem dojdou souvislosti, pak peníze a mezitím trpělivost . A na nesmysly zapomenou a společnou Evropu začnou budovat pořádně a za padesát let, až nikdo nebude fixlovat , nebo skrývat své velmocenské vládnoucí choutky (když už se to dvakrát v minulém století nepovedlo). Jsem pro Evropu spojenou. Ale ne v současném fatálním stavu (nejen států) . Stačí?

J. Mrázek 16.9.2013 7:05

S určitým sarkastickým potěšením....

...jsem měl dodat na vysvětlenou. Bendit byl maoistou, Barossso je socialista, Zeman sice slavnostně vyvěsil vlajku s neodpovídajícím počtem hvězdiček (mnohá už upadá a pohasíná, mnohá odpadne a mnoho  jich bude i nuceně odpáráno), ale pokud tohle gesto berete jako bezpodmínečnou  kapitulaci, tak se strašlivě (oprávněně doufám) mýlíte. Zeman je dost svůj a tvrdohlavý. A je mu u "zadele", jak ho kdo z klubu novinářské žumpy a Káárlovo příznivců tituluje, má to "za pár" a nehodlá si dělat vrásky z jejich útoků, má svou vizi a jde za ní . Máme co ztratit ? Už jsme ztratili! Soběstačnost v potravinách, rozumný přístup v energetice je nám odpírán a vnucovány nesmysly, orgány, jež se "samoustavily" nám nařizují, co máme a nemáme, bez ohledu na potřeby země a lidí ....doplňte si sám další... Takže s trochou zlomyslnosti shlížím na vyvylené bulvy eurohujeristů, zelených, poslanců a senátorů, kteří čekali pasivního a v koutě neotravujícího dědka Zemana....

P. Pavlovský 16.9.2013 6:50

Re: Beru.Lepší,než eurohujerismus!

Nevšiml jste si, že Zeman je velice proevropský?

Eurofederalismus je vůči vašemu eurohujerismu opozitem či co?

P. Pavlovský 16.9.2013 6:48

Re: Výborně, skvělý text.

Vítám vás po dlouhé odmlce, paní Šauerová!

Doležalova přesná analýza potvrzuje tezi, že nadcházející volby nebudou sporem levice a pravice, ale sporem o demokracii.

Pokud zemanovské strany  (ČSSD, SPOZ, KSČM) zvítězí, čeká nas samozřejmě pokračování faktické autoritativní vlády a demokracie ostrouhá.

Pokud by, nedej Boiže, získaly ústavní většinu, změní se autoritativní vláda de facto na autoritativní vládu de iure.

Problém je i v tom, že zdaleka ne u všech dalších stran, které se případně dostanou do sněmovny, je jistota, že budou antizemanovské. Kupř. u KDU bych to vylučoval předem.

P. Válek 16.9.2013 6:42

Re: Beru.Lepší,než eurohujerismus!

Nějak Vám nerozumím, můžete to prosím napsat nějak více polopaticky?

J. Mrázek 16.9.2013 6:12

Beru.Lepší,než eurohujerismus!

Tam doplácíme na vnucená nařízení samo se ustavujících eurosocialistů a maoistů.  Čím víc je budeme se Zemanem  .rát, tím líp. Vlezdop..elismus tamtéž je cestou na dno a POD dno, do bahna stagtnace a úpadku. Obavy autora jsou zcela marginální s tím, kdybychom tupě poslouchali tupá nařízení "vrchnosti" ....

S. Vaněček Šauerová 16.9.2013 6:07

Výborně, skvělý text.

Náš problém ovšem netkví v tom, že by snad bylo málo lidí, kteří si povšimli změny posttotalitní, vachrlaté české (parlamentní) demokracie v autoritativní systém, resp. novou normalizaci. Náš problém tkví v tom, kolika občanům takový stav vyhovuje, a nejen to, kolik lidí jej dokonce vítá. Řekněme si to na rovinu, je jich víc, mnohem víc, než těch, kteří jsou dnes vyděšeni.  A kolik z nich bude asi tak těch, kteří by byli ochotni se bránit, t.j. něco DĚLAT ? Asi tolik, kolik bylo kdysi chartistů ? Protože zbytek rezignuje, případně ohne hřbety. Máme v tom za staletí už jistou praxi.