3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Novák 15.8.2010 17:03

Kdo byl v Rusku

Ten musel být sakra oddán socializmu a musel sloužit straně a alespoň kýval, když se rozhodovalo v buňce, které dítě nesmí do školy - jako třeba moje - nejlepší známky ve třídě a musel se jít učit, protože jsem, aniž jsem byl ve straně prohlásil, že by všichni komunisti pořebovali pověsit a dodnes jsem to neodvolal. Dneska jsou pravičáci až na půdu a většinou u  modrých a zalezlí i v jiných stranách.

Z. Novák 15.8.2010 16:46

Špidla , Paroubek

Povahově nelze srovnávat, ale jsou již dva, kteří odstoupili aniž by museli. To není na našem zaprděném dvorku zvykem.

Na okraj, mezi diskutujícími jsou provokatéři, kteří svými poznámkami, hranící s napadání, odrazují slušné lidi od diskuse. Kdyby tady vládli nacionalisti měli by bílé podkolenky a pochodovali ve zvuku bubínků a píšťal.

Z. Novák 15.8.2010 16:01

Panu Plockovi

Jak dojemný příspěvek a zároveň neznalost toho, co je parlamentní demokracie. Ve všech demokraciích je zvykem, že při dotazech a připomínkách poslance na ministry, tak je slušnost odpovídat. My jsme dali světu název tunelování a já bych přidal kalousování. Kluci nebudem odpovídat -ať si žvaněji. To všechno se jim ale vrátí. Němci tomu říkají, že chybí Kinderstube, že pane kníže.

J. Láníček 13.8.2010 17:03

Tak jakou to Paroubek "rozséval" nenávist !

To se podívejme, na co třeba upozornil:

upozornil na předvolební trik s Řeckem a na to, že tam převážně vládla pravice. Dále novým vládcům předložil několik údajů o tom, jak rostl dluh ČR, a pak se třeba zmínil o neslavném osudu návrhu zákona, který měl potlačovat korupci.

A pak bych mohl třeba odcitovat z toho co řekl:

"Vládní představitelé se tváří jakoby po předchozí čtyři roky v této zemi vládl někdo jiný, nežli dvě ze současných vládních stran. Pánové Nečas a Vondra hovoří např. o tom, že napříště zabrání nekalým praktikám na ministerstvu obrany, p. Bárta hovoří o rozhazování na ministerstvu dopravy za ministra z ODS Řebíčka. Pan Schwarzenberg mluví - v souvislosti se situací ve státním rozpočtu - o latríně, kterou je potřeba uklidit. Opravdu zábavné. Kde jste pánové po 4 roky byli, co jste dělali ?" 

To všechno je opravdu nenávistné až za hrob. Ale i kdyby koaly někdo  z opozice chválil, stejně to bylo k ničemu, protože hoši celou dobu svačili v parlamentní kantýně !

F. Doušek 13.8.2010 19:33

Re: Tak jakou to Paroubek "rozséval" nenávist !

no vidíte J. Láníčku, ing., sám citujete Paroubka a usvědčujete ho ze lží.

Které dvě současné vládní strany zde uplynulé 4 roky vládly? Ani jedna. Dvě z nich dokonce ani neexistovaly.

Jen naprostý hlupák tomuto demagogovi může věřit.

M. Trhlík 13.8.2010 19:56

Re: Tak jakou to Paroubek "rozséval" nenávist !

Pane Doušku,máte pravdu,že 2 strany neexistovaly,ale kolik lidí se na minulých vládách už podílelo?A  kolik lidí v ministerských funkcích se pohybovalo na politickém nebi? A kolik lidí z minulých vlád nadále zastává i přes řadu neúspěchů díky politické příslučnosti,jiné významné i když nevládní funkce?Tím nechci říci,že musíme věřit Paroubkovi,který si počínal velmi neobratně a ztratil důvěru.Jenom je třeba si všímat i jiných politiků a nejen jak už je zvykem těch z ČSSD.

F. Doušek 13.8.2010 23:11

Re: Tak jakou to Paroubek "rozséval" nenávist !

zdá se, že Paroubek nemá důvěru ani u stranického přítele rektora Průši.

http://zpravy.idnes.cz/paroubek-se-chysta-ucit-v-cizine-ceske-univerzity-o-nej-nemaji-zajem-1g2-/domaci.asp?c=A100813_184347_domaci_ttt

D. Švik 13.8.2010 20:06

Re: Řecko národ lenochů

Nazdar Inženýre,

zrovna nedávno jsem dočetl Shakespearova Perikla.Představ si, že ten angličan už před čtyřmi sty léty píše- "člověče ty nežebráš? Tady v Řecku, žebrotou uživíš se lépe, než poctivou prací..." Užasný národ. V Řecku vládnou příteli hlavně odbory 

J. Slanina 13.8.2010 22:01

Re: Tak jakou to Paroubek "rozséval" nenávist !

Ano, landysi, celou dobu svačili v parlamentní kantýně. Nic smysluplnějšího se totiž při těch kydech a lžích dělat nedalo.

V. Plocek 13.8.2010 16:13

POLITIKA: K čemu chtějí přinutit Nečase a jeho partuzpět na článek..

Jsem rád že autor zažil šok.  Je nutné, aby si uvědomili další, jaká politická  záloha číhá v pozadí. Za to soc. demo a bolševikům dík. Pokud někdo chce jen trochu vidět, snad ani více nepotřebuje. Ukázka byla dokonalá. Až se nechce věřit, že to jsou psychicky v pořádku lidé. A je proto nutné znovu a stále apelovat na slušné myslíci lidi, aby u voleb vyjádřili stop těmto expertům. Jsou životně nebezpeční protože trpí nebo začínají trpět fobiemi. A v takovém stavu se těžko rozumě uvažuje.

Proto vysvětlujme okolo sebe chování opozice trpělivě s  prosbou na slušné lidi o účast ve volbách. Je to životně nutné.

P. Nečase a jeho partu moc prosím, aby odolali tlaku zmíěných hulvátů a vydrželi nádherný styl, který předvedli na prvním zasedání parlamentu. Kontrast je následně ještě zřejmější.

M. Trhlík 13.8.2010 18:45

Re: POLITIKA: K čemu chtějí přinutit Nečase a jeho partuzpět na článek..

Pane Plocku,pro Vás jsou to možná hulváti,kteří však byli zvoleni v demokratických volbách.Pokud jim nebude umožněno hovořit,nemá cenu,aby v Parlamentu seděli.Potom to ovšem není demokracie,ale něco ,co se nedá definovat.Netvrdím,že všichni poslanci mají vždy pravdu,ale mají právo na svůj názor.A vůbec nevidím rozdíl mezi levicí a pravicí.Jestli je podle Vás slušné opóuštět při názorech jiných stran lavice,tak nevím,kdo je hulvát.Zase musím zdůraznit,že toto platí pro poslance všech stran.A je úplně jedno co si myslíte Vy.

J. Slanina 13.8.2010 12:55

Tož jak je po třech letech v rusku, dyšno ?

Autor: Kylchap Datum: 13.12.2007 18:50

Pane Nový, nejlépe se o něčem hovoří, když se tomu nerozumí. Na rozdíl od Vás jsem byl v Rusku často. A mohu srovnávat.

J. Láníček 13.8.2010 17:09

Slanino, vy jste byl v Rusku ?

Předpokládám, že ve vyhnanství jako zajatý legionář (nebo že by příslušník Wermachtu) ? Tak to vidíte, já starý bolševik jsem tam nebyl ani jednou, a ani toho Lenina jsem neviděl. Aspoň toho byste mi mohl popsat - jestli pořád vypadá jako živý a tak podobně ! A co Auroru, tu jste taky viděl ? Jen doufám, že jsem to celé nepopletl, a mluvíte o sobě s tím srovnáváním !

J. Slanina 13.8.2010 18:57

Re: Slanino, vy jste byl v Rusku ?

Ale no tak, lampeduso, musím tě zklamat, pro splnění tvých celoživotních tužeb nejsem já rozhodně ta správná osoba. Musíš zpytovat své vlastní svědomí, zda jsi byl dostatečně aktivní a lezl jsi patřičně hluboko do (_!_) alespoň předsedovi tvé ZO KSČ. Chybu jsi zřejmě už udělal ve svém mládí, kdy jsi se místo řádné svazácké práce flákal někde po putykách. Vlaky družby by přece všechna ta tvá přání určitě splnily naprosto dokonale. A kdybys ještě trošku přitlačil, možná bys mohl protekčně  toho lenina políbit. Dneska bys mohl vnoučkům svýk mitkämpfrů s jiskrou oku vykládat jaké to bylo žrádlo..

BTW: Pro příště se raději nemotej do diskuzí jiných, jseš pak za blbce.

J. Láníček 13.8.2010 23:13

Slanino, vám to opravdu obdivuhodně myslí !

Tak já se nemám plést do diskuse jiným. Tím chcete patrně říct, že vy zásadně diskutujete sám se sebou ! To by bylo ovšem nejlepší, protože hloupostí se vám už nikdo jiný nevyrovná !

J. Němec 13.8.2010 12:41

Utopie

Autor je nakažen komunistickou rétorikou víc, než si uvědomuje. Ideál toho, že ti majetnější přidají na dobré věci ze svého a bude to výhodou pro ty slabší. To je komunizmus jak vyšitej. Každý bude spotřebovávat jen kolik potřebuje a zbytek dá na oltář společnosti.

Podnikatelé ale většinou dělají věci s nějakým záměrem a dobrý úmysl je v tom málokdy. A taky proč, že? Investice jako investice.

A také mi připadne autor dost starý, aby věděl, jak velký rozdíl je mezi Rathem a prominenty minulého režimu.  Když ono to ale tak pěkně zní a vždy se to setká s úspěchem.

J. Kulheim 13.8.2010 13:29

Re: Utopie

Pane J. Němče, nerad se přiznávám, že Vašemu příspěvku moc nerozumím. Píšete, že ...Podnikatelé ale většinou dělají věci s nějakým záměrem a dobrý úmysl je v tom málokdy. Opravit ruinu a dělat službu pro občany není dobrý úmysl

...aby věděl, jak velký rozdíl je mezi Rathem a prominenty minulého režimu. .... Jaký je rozdíl mezi Rathem a prominenty bývalého režimu?

J. Slanina 13.8.2010 14:00

Re: "Jaký je rozdíl mezi Rathem a prominenty bývalého režimu?"

Cca 30 let věku. Jinak nic.

K. Janyška 13.8.2010 9:08

Kajan

Ano, rozdíl mezi levicí a pravicí byl při projednávání vládního prohlášení více než patrný ! A tak to má bát ! Dzp.

J. Novak 13.8.2010 8:50

Znám i jiné zámky

Znám i jiné zámky, třeba Statenice, použité k získáni úvěru a nechané na pospas Osudu. A s tím Novým Vojířovem autore lžete, protože ten byl obydlený a udržovaný i před rokem 1989, jezdil jsem tam v té době na dovolenou. A nějak jsem si jinak moc nevšiml, že by se z bývalých pohraničních rot stávaly penziony, spíše skončily vykradené a zničené.

P. Kylchap 13.8.2010 7:51

Pane autore,

jistě jste zaznamenal Rathovu zmínku o zdravotnictví a endoprotézách. Dost zajímavý námět k diskuzi. Ale do jednostranného vidění se nehodí, že?

J. Slanina 13.8.2010 9:08

Re: Pane autore,

Já jsem si zase svého času všimnul zmínku dRáta o spoluúčasti pacientů:

"Jestliže dnes je spoluúčast zhruba devět procent, což ročně dělá asi 14 miliard korun, které pacienti většinou připlatí na léky, pak tato spoluúčast měla stoupnout na 18 až 20 procent a měla by být zavedena nejen na léky, ale na veškerou péči, která není přímo spojena s ohrožením života," řekl v pondělí na dotaz Práva Rath a dodal, že touto spoluúčastí mohlo být zatíženo až 40 procent veškeré péče.

http://www.novinky.cz/clanek/9339-rath-pozaduje-vysokou-spoluucast-pacientu.html

BTW:Jednostranné vidění se dá odstranit mnohem jednodušeji než šilhání osoby, která navíc obelhala admina  svým přitroublým "jménem", viď, dyšno?

P. Kylchap 13.8.2010 9:37

Re: Pane autore,

Ale prdlajs. Tohle je moje skutečné příjmení.

Jistě jste zaregistroval kdo před volbami vykřikoval, že nebude zvyšovat daně.

P. Kylchap 13.8.2010 10:20

Re: Pane autore,

A  zvyšuje je?

J. Slanina 13.8.2010 10:37

Re: Pane autore,

Čímpak to asi tak bude, že ne? Co "myslíte" ?

P. Kylchap 13.8.2010 10:48

Re: Pane autore,

Jenže oni by nelhali na rozdíl od těch momentálně vládnoucích.

P. Kylchap 13.8.2010 11:07

Re: Že by nelhali ???

Co to má společného s předvolebním lhaním současných, že nebudou zvyšovat daně?

J. Slanina 13.8.2010 11:58

Re: Že by nelhali ???

Tož vůbec nic, jenom to lhaní, jenom to lhaní. Nu, pokud vám to nedošlo, bude to s tím "průměrem" u vás asi malinko slabší, že?