28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Irena 19.3.2008 12:46

Re: Pane jelínku nezlobte se ale váš pohled je poněkud zamžený.......

Vážený pane!Dovolte mi polemizovat s vaší určitě upřímně myšleným tvrzením, že voličskou základnu ODS tvoří užiteční blbci.Ona ta struktura voličů ODS je daleko složitější.Její jádro tvoří ti všehoshopní, kteří se za vlád ODS dokázali patřičně napakovat a  pochooitelně mají o svůj nečestně získaný majete strach.To určitě nejsou blbci!Druhou skupinu tvoř mladí většinou vysokoškoláci, kteří v těch prvních vidí velký příklad a rádi by je následovali!Třětí , dnes již poměrně málo početnou skupinu tvoří politčtí vězni, kteří vODS spatřují garanci  svého uznávání-nic proti tomu.Pak teprve přichází ona vámi označovaná skupina"užitečných blbců",  kteří se zpravidla na těchto stránká prezentují těmi nejprimitivnějšími a nejsprostějšími příspěvky nebo jsou rozptýleni po různých  ústavech studujících různé nesmysly!Procenta nechť si ke každé skupině přiřaedí sám!

Bubik 19.3.2008 12:42

je mi úplně jedno, zda vlastníkem nemocnice, kde mi zachrání život bude stát nebo

Tomáš Chrenek. Stejně tak jako je mi jedno, zda můj lékař zubní pracuje na sebe nebo je v s.r.o. Takže na rozdíl od pana Jelínka z převodu na a.s. a případné privatizace strach nemám......

P.S. Pan Dryml, který spolu se svými soudruhy z ČSSD bojuje proti  privatizaci zdravotnictví, je ředitelem soukromé vrchlabské nemocnice patřící panu Seidlovi. Nečetl jsem nikde, že by v jím řízené soukromé nemocnici pacientům neposkytovali adekvátní péči, nebo jim jinak škodili. Pokud ano, pak by měl pan Dryml vysvětlit pacientům, proč tu soukromou nemocnici řídí a proč se na tom podílí.  Pokud ne, pak by měl vysvětlit svým spolustraníkům, ať se privátních majitelů nebojí, že s nimi má osobní zkušenost.......

Adina 19.3.2008 12:32

Re: Divné počty

 ano o tom to je, koukají až půjdou od válu, aby měli připravená dobrá koryta. Měly by na to být paragrafy.

Adina 19.3.2008 12:29

Re: Jenom mě napadlla pro všechny psavce otázka.

 zadluženy jsou i jiné státy, politici však myslí, nelezou do (Y) každému a nehrabou se v problémech tak neodborně s tím, že u sebe nešetří, ale začínají u těch nejvíc bezmocných V dětí a starých lidí. jsou to neprofesionálové kříženi s pittbuleteriéry;-(

Adina 19.3.2008 12:24

Re: Přítěží tohoto internetového deníku

 tak to nevím proč, zavřít ústa všem chce jen jedna jediná strana, když se vám to nelíbí a neumíte komunikovat a vést dialog, tak sem nechoďte, klekněte si v kostele a upřete oči vzhůru, uslyšite ticho, to zřejmě chcete (Y)

Adina 19.3.2008 12:22

Jsou politici čestní lidé s morálkou?

 Naše politická aréna je jeden velký chaos. ODS začíná cítit za humny volby a snad si uvědomuje , kdo ji dal důvěru - voliči. Škoda jen, že necítili, že jsou to právě oni,kdo jim dýchá na záda a kouká pod prsty. Lidé nesdílejí jejich nadšení a ze samochvály a brožur za 300 tisíc a dalších výdajů jsou znechuceni.  U voleb by neměli uspět, škoda jen , že je plno Čechů, kteří vlastně neví koho volit, a tak raději k volbám nepůjdou. Nezbývá než doufat , že hlasy budou sečteny správně.!!

nepolitik 19.3.2008 12:16

Přítěží tohoto internetového deníku

jste Vy, pane Jelínku, RvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

MUDr Jiří Kilian 19.3.2008 12:15

Re: Kolego,

to je ale naprosto jasné - jenže levice a pravice jsou v politice dnes daleko přednější....

Jura Jurax 19.3.2008 12:14

Jelínek přítěží už je

RvRvRv

Pozorovatel 19.3.2008 11:57

Re: Možná

Pane doktorem vy musíte být hodně naivní, nám obyvatelům Brna úplně stačí  Julínkovy kejkle s úrazovou nemocnicí. Jestli snaze bezplatně získat nemovitosti na lukrativních pozemcích ve středu města (město je věnovalo MZ za symbolickou cenu) vystěhovat z nich fungující nemocnici a předat je podnikatelům k jejich záměrům říkáte neohrabanost, tak já bych to nezval úplně jinak.

Eda 19.3.2008 11:52

Pane Jelínku,

v jednom se hluboce mýlíte.Jde o podceňování problémů  radaru a Mašínů!Nebo si opravdu myslíte, že bezpečnost našich občanů a vydávání těch njsprostších vrahů a zlodějů za hrdiny jsou pro občany pouze okrajové záležitosti!!!!

M.i.D. 19.3.2008 11:32

Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Mýlíš se, milé Netřeba - ty píšeš o KAMIKAZE. To je něco úplně jiného. Pan Jelínek je bohužel přílišný suterén, který rád používá cizí slova, aniž by věděl, jak se píší a co znamenají ;-)

gerontusinza 19.3.2008 11:32

Pane jelínku nezlobte se ale váš pohled je poněkud zamžený.......

pan Topolánek (ve své vlastní blbosti) snad skutečně považuje pana Jůlínka za nejlepšího svého ministra..... Ani se mu nedivím, vždyť má pocit absolutní moci a nikde nadohled ve výšinách relevantní odpůrce.... Vždyť si tímto národem vytírá (Y) takovým způsobem, jak se mu před rokem ani nezdálo...    ;-D A daří se mu protože vytahuje Paroubkovi z jeho klobouku jednu svi@ňku za druhou a jistě tak ještě 2 ks se najdou (zejména pokud podzimní volby nebudou jednoznačné)..... Prostě co říci, ODS je pravicová strana jako noha s tak nízkým duševním potenciálem, že sje mohou skutečně volit jen "užiteční blbci" ...... A pan Paroubek....?Co dělá proti tomu aby se mu tento póvl nedostal do ČSSD....? Zákazy, příkazy, ....? nesmysl.... Je nezbytné změnit nominační politiku a důsledně se zbavit této duševní chamradě.... Jak..? To už hoši musí sami, já jako pravičák jim radit nebudu ale volit "pravicovou stranu" ODS....;-D Leda že bych se zbláznil.....;-D Ale Paroubkovi svůj hlas ještě dám, tandem kubice-dalík a Topolánek-jůlínek nelze sezobnout, ty může volit jen zlodějíček s rozhledem chrousta.....;-D

Franta Tyčka 19.3.2008 11:27

Jenom mě napadlla pro všechny psavce otázka.

Proč si myslíte že to tady takhle dopadlo? Bylo tenkrát 7 miliard US dolarů dluhů a 26 miliard US dolarů pohledávek. Kromě toho bylo ve státní kase 400 miliard Kčs.

No... 19.3.2008 11:24

Pepane,jdi na gril,na diskusi nemáš

A těžko se to změní...

mormor 19.3.2008 11:21

pojistovny

Mohl by mi nekdo na ROVINU rict,kde uz ma svoje jiste v tech zprivatizovanyh pojistovnach?Komu se bude sypat o vrecka  vybrane pojistne?Snad i nemyslite,ze by tohle dopalo dobre viy ruzne privatizase prumyslu -- Stehlik a pod.-Nedoufejte ze lide jsou tak pitomi a nevedi odkud vitr fouka a ze na tyhle blaboly skoci i kdyby se mluvci stavel na hlavu i s ministrem.A jestli se chce Topolanek udzet na vysluni,tak by mel hodne rychle premyslet.

Ježek 1 19.3.2008 11:20

Přítěž

Přítěží jsou Jiří Paroubek, David Rath, Vladimír Dryml, Michal Hašek, Lubomír Zaorálek a vneposlední řadě též Lukáš Jelínek

No... 19.3.2008 11:20

Povídání z mateřské školky Vám jde...

Nic jiného jste se nenaučil? To je škoda....;-)

JE 19.3.2008 11:18

Máte chybu v titulku: Jelínek se stává přítěží.

jirka.s. 19.3.2008 11:18

Re: Re: Už roky propaguji systém "tržními lvy na tržní vlky",

Ty nejspíš z těch Bohnic budeš, viď, davídku,ale rozhodně ne MUDr. ;-(

lary 19.3.2008 11:14

Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

To víš, kvalit ministryně Součkové nedosahuje, ale snaží se.

artur 19.3.2008 11:07

Jak typické !

Pro naše novináře je skutečně snadné psát o "různých přítěžích a zátěžích", o spekulacích a pod. Pro nás, čtenáře je ale podstatnější, aby se vedla polemika v čem je reforma dobrá a v čem mizerná. Jaké alternativy jsou předkládány a nebo proč předkládány nejsou. Na to ovšem zřejmě rutinní práce pánů novinářů nestačí. Běžte se vycpat a nekritizujte kohokoli, který něco řeší, pokud píšete jak píšete.

Karel 19.3.2008 11:06

Re: Julinek se stává

Ale, ot kolega Jelínek jen vyjadřoval své sny a přání... Pokud se Julínkovi reforma povede, bude naopak jedním z nejlepších ministrů této vlády:-)

NP 19.3.2008 11:06

Divné počty

Nejsem proti poplatkům ani solidaritě. Ale nějak tomu nerozumím. Je mi předkládáno k věření, že těch 200 miliard na evropskou medicinu nestačí. Na novém systému prý vydělají všichni. Povinná zdravotní daň se má snížit protože zdražuje cenu práce. Soukromé pojišťovny budou fungovat podle obchodního zákoníku a stát jim nebude do hospodaření mluvit. Za tzv. státní pojištěnce bude platit stát. Takže, kdo to všechno zaplatí?  Aby to fungovalo tak mi vychází jediné.  Soukromé pojišťovny budou obhospodařovat movitou klientelu, která jim náklady zaplatí komerčním pojištěním. Ostatní, včetně státních pojištěnců převezme  VZP, která bude v zájmu  sociálního smíru ještě nějaký čas dotována ze státního rozpočtu.

Netřeba 19.3.2008 10:43

Re: Vysvětlete mi někdo...

Pokusím se to vysvětlit. Jak známo, tak kamikadze byli sebevražední japonští piloti, kteří v zoufalém boji japonské armády se pokoušeli zvrátit výsledek tím, že s letadlem zaútočí na loď nepřítele s úmyslem ji poškodit, zničit, zapálit, potopit, prostě uvést do nefunkčního stavu.

No a stejný úkol, jenže týkající se zdravotnictví, má Lulínek.

Možná s malým rozdílem. Japonští kamikadze si uvázali na hlavu šátek se symboly, které snad  měly vyjadřovat nějaké samurajské tradice. Tedy tradice velmi vznešené, vážené a ctěné celou japonskou společností.

Jenže Lulínek si uvázal na krk jakousi kreaturu, která za něho hovoří a staví věci z nohy na hlavu. Oba chtějí zprivatizovat zdravotnictví, ale právě mluvčí je ukázkou toho, kdo by zcela určitě nepřežil, kdyby od dětství musela být jeho péče hrazena z prostředků rodičů. Leda by byli zbohatlíci typu Beatles, Billa Gatese nebo našich polistopádových podnikatelů.

David 19.3.2008 10:28

Re: Už roky propaguji systém "tržními lvy na tržní vlky",

"Cítím však, že Julínek uvažuje podobně"...

Vy se k tomu ještě veřejně přiznáváte ?? Ha, ha, ha... Ten souzvuk intelektů !

Netřeba 19.3.2008 10:26

Re: Re: Re: Re: právo

Jasně. Dáme jim porodné, přídavky, snížení daní, ať vypadáme jako lidumilové. Pak prohlásíme, že se v nemocnicích bude vybírat poplatek za péči, která je cosi jako hotelové služby. Přece co by to bylo za hotel, který by neměl inkubátor.

Jinak jste zcela tupě nepochopil, že slovo "ynkubátor" jsem použil záměrně blbě a zase jste zcela tupe nepochopil, že stejně tak jsem použil i slovo "embrio". Byl to nejapný pokus o ironii na předchozí příspěvek.

jirka.s. 19.3.2008 10:25

"Pak si lidovci (s ČSSD a KSČM v zádech) vydupali ...."

Tak to byl, ozdobo brdských lesů, jenom omyl nebo záchvat upřímnosti? ;-D;-D;-D

Netřeba 19.3.2008 10:19

Re: Re: Re: Zadarmo ne, to je jasné.

Blábolíte úplně o něčem jiném, než jsem psal já. Ale velká písmena se vyjímají i jako hloupost.

Kajan 19.3.2008 10:12

Už roky propaguji systém "tržními lvy na tržní vlky",

který zachovává solidaristický princip českého zdravotního systému, lépe řečene sdílení společného zdravotního rizika přesouvá až na úroveň národa, vtahuje do něho maximum tržních prvků a otěže řízení doslova předává plátci, tedy občanovi České republiky, lépe řečeno klientovi systému ! Samozřejmě, že tento systém je postaven jen na soukromých zdravotních pojišťovnách, samozřejmě, že předpokládá jen soukromé lékaře a soukromé zdravotní subjekty, samozřejmě, že stojí na soukromých zájmech klienta ! Samozřejmě, že VZP musí ze světa, neboť je to ona, která jakékoliv reformní prvky ruší a ničí právě tím, že je vlastně úřadem, který je hrobem vší efektivity ! Už se mi ani nechce znovu všechno popisovat. Cítím však, že Julínek uvažuje podobně ! Zřejmě z taktických důvodů však své záměry prostě předem neprezentuje. Začínám mu držet palce ! Dzp.