28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 19.3.2008 15:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Privatizace nemocnic

Takže výsledkem reformy má být celkové zdražení zdravotnictví? Chápu to dobře?

Netřeba 19.3.2008 15:32

Re: Re: Re: Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Dřív se tomu říkalo  "špecifiká"  :-)

miki 19.3.2008 15:31

Re: Re: Re: Re: Re: Privatizace nemocnic

zdravotní pojištění ber jako solidární příspěvek dětem a lidem těžce nemocným. Nebo si myslíš, že by tvé pojištění stačilo na nějakou těžkou operaci nebo dlouhotrvající nákladnou léčbu?

Roman 19.3.2008 15:23

Re: Re: Re: Re: Privatizace nemocnic

Jako heslo to zní možná dobře. Ale to je asi tak vše. Zatím mě není jasné, proč mám povinně platit daň (což zdravotní pojištění je) a vytvářet z ní soukromému subjektu zisk (pokud se privatizace týká fakultních nemocnic, nelze o volné soutěži mezi nimi hovořit ani náhodou a je to vždy regionální monopol). Pokud bych se rozhodl, že půjdu k soukromému subjektu v rámci konkurence a zaplatím to ze svého dobrovolně, je to naprosto něco jiného. Tohle mě spíš připadá jako podnikání za veřejné prachy. Ztráty v případě krachu budou veřejné(lidi poumírat nikdo nenechá) a zisky budou soukromé. Takové podnikání potom nemá chybu. Něco jiného je přece pokud si za své zbudujete kliniku, nesete veškeré riziko a také jedete za to co vyděláte na soukromých platbách. To už je podnikání se vším všudy.

NP 19.3.2008 15:22

Re: na okraj

O jedné nemocnici poblíže Prahy se traduje, že kdo chce umřít tak si tam má lehnout. Bude asi nejlevnější a tudíž bez konkurence.  

jakovy 19.3.2008 15:22

máte naprostou pravdu Re: Re: Re: Privatizace nemocnic

Česká cesta privatizace ČT nám ukázala cestu: platit budeme čím dál tím víc, jak si souzi  řeknou, čučet budeme na Déčkové americké filmy, režírované PC Apple©, povinně.

 

miki 19.3.2008 15:13

Re: Re: Re: Privatizace nemocnic

veřejné umírá na úbytě, soukromé nechceme

baci 19.3.2008 15:13

na okraj

jen by mně zajímalo,kdo zde  diskutujích četlo  zákony,které se týkají zdravotnictví.Pan dr.Julínek se v mnohé může mýlit,ale příprava těcho zakonů,které dle mého nazoru jsou provázané ukazuje na kus práce a některé myšlenky jsou zajímavé.Reforma neprojde naprosto z jiných důvodů,ne z důvodů o kterých se hovoří ale pro některé zcela neprůchodné myšlenky myslí pacientů,lékařů a politiků.Jestli bude pojištovna nakupovaT péči taj jak se děje v okolních zemí,bude se samozřejmě snažit o co nejlacinější a i dobrou.Takže nemocnice,třeba pražské nemohou v konkutrenci obstát.To se netýká speciální péče.Ta bude špičkovým pracovištím hraZENA JAko dosaváde,iVšechny nemocnice i ty vysoce specialisovanée dělají 85 procent výkonů normálních,které se dělají v celé republice.Tak se těším,že nemocnice v Kroměříži ve Zlíně a třeba v Motole dostane za slepé střevo stejnou sumu.Ve firmě Bata blahé paměti byla povolena kritika jen tehdy ,když dotyčný přišel s lepčím nábrhem.

Roman 19.3.2008 15:10

Re: Udělat reformy je nutné,bez ohledu na volby!

Já se živím jako živnostník už 12. rok, ale pravici v této podobě bych opravdu nevolil.

miki 19.3.2008 15:09

Julínek

je zatím jediný ministr zdravotnictví (a že jich už bylo), který má vizi, ale hlavně odvahu rozhrábnout ten hnůj protichůdných zájmů v našem zdravotnictví. Jestli se mu podaří reformy protlačit, klobouk dolů. Už teď má můj obdiv.

Roman 19.3.2008 14:56

Re: Re: Privatizace nemocnic

Nejsem odborník na zdravotnictví od toho jsou jiní a placení za to. Jen vím, že už byly výhrady ze strany EU, že buď je zdravotnictví soukromé s veškerými riziky podnikání a placené ze svého, anebo veřejné placené s pojištění. U nás vzniká jakýsi kočkopes, kdy povinné veřejné peníze potečou do soukromých subjektů. Jak znám domácí ranaře a vymahatelnost práva, tak tzv. "česká cesta" ve mě důvěru opravdu nevyvolává.

miki 19.3.2008 14:48

Re: Privatizace nemocnic

co tedy navrhuješ?

miki 19.3.2008 14:47

Re: Nikoli pane račte si ověřit že pracuji a nevyjadřuji se ke každému troubovi jako vy tak často ..Re: Re: Stáří neznamená vždy duševní pohromu jako ve vašem případě.....Re: Re: Váš optimismus skutečně nejen páchne ale už i smrdí blbostí.....Re: Re:

ále nekecej, vždyť jsi celej natěšenej, že tady s tebou vůbec někdo ztratí slovo, ty starej trumpeto

Roman 19.3.2008 14:46

Privatizace nemocnic

V Česku každá privatizace dřív, nebo později skončí průserem. To co možná funguje venku, u nás nemá šanci. Zase akorát budeme obšťastňovat Interpol seznamem hledaného manegementu nemocnic.

F2 19.3.2008 14:44

Re: Nikoli pane račte si ověřit že pracuji a nevyjadřuji se ke každému troubovi jako vy tak často ..Re: Re: Stáří neznamená vždy duševní pohromu jako ve vašem případě.....Re: Re: Váš optimismus skutečně nejen páchne ale už i smrdí blbostí.....Re: Re:

Hmmmm,  nejvíc, kdo tady žvaní, jste vy

M.i.D. 19.3.2008 14:42

Re: Re: Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Jenže to vložené "d" je český patvar, stejně jako chybné vkládání do slova "bizarDní". Nikde jinde se to takto nepoužívá ani nevyslovuje.

Alfons 19.3.2008 14:36

Deratizátor seniorů a socek.

Firma ODS.  8-o

gerontusinza 19.3.2008 14:27

Nikoli pane račte si ověřit že pracuji a nevyjadřuji se ke každému troubovi jako vy tak často ..Re: Re: Stáří neznamená vždy duševní pohromu jako ve vašem případě.....Re: Re: Váš optimismus skutečně nejen páchne ale už i smrdí blbostí.....Re: Re: Nej

k článku ano ..... Ale když vy modře dunící bezmozkové jste tak agresivní a musíte se zviditelnit  žvaněním /tak jako teď vy);-D A samozřejmě nemíním s každým troubou vašeho charakteru z nedostatku času (nikoli vědomostí) polemizovat..... takové posílám do (Y) a trvám na tom, protože učit jste se měl ve škole......;-D  Sbohem....

gerontusinza 19.3.2008 14:20

Jistě, o vizi ani pára......Re: Re: Re: Nejlepší ministr

R^

slava 19.3.2008 14:20

Re: Re: Re: Jelínek zůstává pořád stejným agitčíkem

Nic si z toho nedělám, vidím, že svou reakcí potvrzujete to, co píšete. Takže vám ani nebudu vyčítat, že jste mi na otázku neodpověděl.

gerontusinza 19.3.2008 14:19

Broku, pokud zde bude pravice a nikoli zloději Re: Re: je mi úplně jedno, zda vlastníkem nemocnice, kde mi zachrání život bude stát nebo

jako pravice se tvářící, budu je volit taky..... Ale platit vysoké daně a nechávat je bez jejich úžitku rozkrádat může jen nesvéprávný subjekt.....  Pokud mě nabídnete slušnou občanskou a demokratickou  pravici a nikoli jen sliz toho jména, pak je budu všemi deseti volit..... Ale ODS....? leda bych se zbláznil....... Dovedete-si představit, kdyby se pan Topolánek neopřel o to předem podplacené a vyjednané svinstvo z ČSSD, kolik by získal...? I možná mne, pane, takhle ani náhodou.... teď to již nejsou Paroubkovi hoši, ale Topolánkovi. a to se vší parádou....... ;-)I ten Langr uklidil Kubiceho aby nepřekážel a jeho výroky o mafii neustále mě znějí v uších...... Inu takovou sprostotu aby jeden pohledal....;-D

ferda 19.3.2008 14:15

Re: Re: Nejlepší ministr

Je to Váš názor a neříkám, že špatný. Jenom bych chtěl upozornit, že si už několik desítek let platím zdravotní pojištění a uvědomuji si, že zdravotnictví není zadarmo. Snad by se našla vhodnější forma posílení financí na zdravotnictví, než to trapné vybírání třicetikoruny.

gerontusinza 19.3.2008 14:08

Beru to jako pochvalu...Re: Re: Jo ale nesmějí se k lizu dostat blbci nebo dojné krávy....Re: Re: Víte Bubíku, Drymlovi je jedno co chcete a nemá vám co vysvětlovat.....Re: je mi úplně jedno, zda vlastníkem nemocnice, kde mi zachrání život bude stát

díky za vyjádření.....;-D

NP 19.3.2008 14:08

Re: Nejlepší ministr

Možná Julínek ví, že těch 200 miliard bude stačit. Možná bude stačit zabránit současné neřízené privatizaci zdravotní daně. Už aby Cikrt napsal příručku.

doktor 19.3.2008 14:08

Re: Re: Nejlepší ministr

Ve městě, kde jsem se já i ministr Julínek narodil, se takovým střelcům od boku, jakým je kolega Julínek, říkalo a říká RANAŘ.

miki 19.3.2008 14:07

Re: Stáří neznamená vždy duševní pohromu jako ve vašem případě.....Re: Re: Váš optimismus skutečně nejen páchne ale už i smrdí blbostí.....Re: Re: Nejlepší ministr

Pokud se vám celý váš život scvrkl jen na nadávání na ODS na netu a nic jiného neděláte, plně chápu vaší fobii.... Doporučuji psychologa a nepomůže-li, tak zavřít do blázince..... nesvéprávnost z vás jen čiší.......;-P

gerontusinza 19.3.2008 14:06

Nenechte se rozhodit, samozřejmě bychom mohli najít ještě řadu dalších skupin Re: Re: Pane jelínku nezlobte se ale váš pohled je poněkud zamžený.......

či skupinek, které mají důvod si myslet že se stanou tygry společnosti..... Když ale ti "užiteční idioti" jsou nejviditelnější a zlodějíčci či zloději již nahodili mimikry... viz Charouz (miliardová "půjčka" kterou nemusel díky hochům z STB vracet -- upomínací dopisy se ztrácely až uplynula kýžená doba;-D), viz Stehlíci a Poldi, viz ostatní kauzy.... No a teď přišli na řadu nemocnice a jejich pozemky...... je to pořád stejné... a o jednom, Zločinci uchopilí vedení této země a do toho řadím ODS i justici....:-/

brok 19.3.2008 14:03

Re: je mi úplně jedno, zda vlastníkem nemocnice, kde mi zachrání život bude stát nebo

Celkem s vámi souhlasím, ale mám vždycky radost, když se v tisku hrozí vítězstvím levice. To totiž přiměje i ty nejlínější, aby šli volit. A věřím, že většina českých voličů nejsou paraziti, ale lidé živící se svou prací a tudíž volící pravicově (protože nechtějí, aby jejich daně dostávali flákači).

novaz 19.3.2008 13:57

Re: Jo ale nesmějí se k lizu dostat blbci nebo dojné krávy....Re: Re: Víte Bubíku, Drymlovi je jedno co chcete a nemá vám co vysvětlovat.....Re: je mi úplně jedno, zda vlastníkem nemocnice, kde mi zachrání život bude stát nebo

Větší trapák a blb než jsi ty geront, na této diskuzi nikdy nebyl a nikdy nebude.

gerontusinza 19.3.2008 13:57

Povaha mě pane nezajímá...... každý máme nějakou mentalitu a povahové vlastnosti ....Re: Re: Jo ale nesmějí se k lizu dostat blbci nebo dojné krávy....Re: Re: Víte Bubíku, Drymlovi je jedno co chcete a nemá vám co vysvětlovat.....Re: je mi úplně jedn

ale existuje to co je výmluvné u každého člověka - jeho konání a dokonané činy....... Nechte si své závěry, já si nechám své.... já kdybych byl Topolánkem a Jůlínkem tak se snažím Drymla získat a ne na něj plivat..... ukazuje to na jejich stupiditu a nedostatečnost vize.....;-D A u vás taky...;-)