22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Raul 14.9.2009 9:23

Politika ( nebyla) ale je v rukou buranů,

kteří se vysmívají z prava i z leva středu a střet považují za účinný jen pokud je patřičně obhroublý ( zakrslá kampaň - nekampaň je toho důkazem ). Příčinou je její uzavřenost stvrzená nepřímou volbou hlavy státu. 

lucinapes 14.9.2009 11:01

Re: Politika ( nebyla) ale je v rukou buranů,

on Zeman se svou vizí "spálené země" taky pěkně lhal lidem do očí, a jak se mu to vyplatilo. To jen z dnešní perspektivy to vypadá z dálky líp.

Raul 14.9.2009 12:48

Re: Demokratická ústava je jako loď.

Protože Parlament více méně degeneruje od prvních polistopadových voleb je otázkou,  zda si posádka ( zákonodárci ) nevyvrtají po čase pod čáru ponoru v tomto zákoně díru. Deset let nechali  předchozí díru ucpanou hadrem ( tzv. ústavním zákonem ) a teď, když jim konstruktéři lodě ( pánové Kalvoda a Rychetský ) dali najevo že to tak dál nejde, se snží ze dne na den tam nacpat nějaký trám, jestli je ze stěžně nebo dokonce kormidla už tolik neřeší, to se teprve uvidí, hlavně že je ze stejného materiálu jako zbytek lodi.  

watson 14.9.2009 9:21

Pan Bartoň

asi nikdy nečetl Charlese Bukowského. Ten o  politicích kdysi řekl doslova toto:

"Teplý hovno, studený hovno. Je to pořád jen hovno"

Konec citátu.

Dušan Streit 14.9.2009 9:12

Nesouhlasím

Ten neoddiskutovatelný fakt, že zůstávají v politice jen debilové, je způsoben naším volebním systémem. Ta uzavírací 5% klauzule ty debily fixuje. A lidi mají na výběr volit buď modrého debila, nebo růžového debila. Anebo riskuje, že jeho hlas propadne. Navíc je modrým debilem strašen, že ho zachrání jen růžový debil, a ¨růžovým debilem je strašen, že se před modrým debilem zachrání toliko volbou růžového debila.

Uspět s novou stranou a poctivým programem je nemožné, protože i sympatizanti by měli strach z propadnutí hlasu. A tak se čert vždy vydělá na největší hromadu. A v ní se daří za větrem i hlupákům a nulám všeho druhu.

Je plno chytrých lidí, kteří by šli do politiky bez nároku na její ovládnutí, ale potřebovali by se dostat aspoň do parlamentu. A to je nemožné. Pokud se tam dostane TOP 09, tak to jsou jen recyklované kádry. A tak cenní lidé zůstavají mimo politiku a do těch dvou rádoby státostran se hrnou prospěcháři a hlupáci.

Jen na okraj:

http://streit.blog.idnes.cz/c/99975/Jaka-ze-politicka-sebranka-to-kejha-a-hrozi.html

toogood 14.9.2009 9:30

Re: Nesouhlasím

Typický blud o tom, že někde v této zemi existují všeobecně morálně čistí odborníci, kteří by ji mohli spravedlivě a moudře spravovat (nejlépe za průměrnou měsíční mzdu).  Chtěli by společně Dobro, které by všichni chápali přesně stejně a navíc by mezi nimi nebyly žádné charakterové ani osobnostiní rozdíly, takže by se o nic nikdy nepřeli. Samozřemě by potom nebyl důvod, aby někdo z nich usiloval získat tvětší moc nebo vliv, aby mohl něco v parlamentu či vládě prosadit atd.Nedělní politické debaty by byly velmi zábavné: do monologu jednoho politika by ostatní diskutéři souhlasně mručeli a pokyvovali. Moderátor by nebyl potřeba, řečníci by se střídali podle abecedy.

Jen kdyby nám ty hanebné parlamentní strany nebránily si tyto odborníky konečně zvolit!

Raul 14.9.2009 9:50

Re: Jde o otevřenost

a ne o "všeobecně morálně čisté odborníky". Uzavřený systém ( kdysi např. politbyro KSČ ) podprůměrné servilní idioty a samolibé vůdce generuje. Žádné sebemrskačství, ale uzavřenost, kterou udržuje více vlivů ( 5% klauzule, nepřímá volba prezidenta, volební obvody zvýhodňující střední Čechy a jižní Moravu a znevýhodňující Vary a Liberec,  Češi zastoupení téměř výhradně "pražáky" z Moravy, Slovenska a Haliče ) atp.

Dušan Streit 14.9.2009 10:45

Re: Jde o otevřenost

R^

ok 14.9.2009 11:01

Re: Nesouhlasím

Pane toogood, to se velmi mýlíte. Základem evropské civilizace je právě odlišování dobra a zla, uznání faktu, že něco je dobré a něco je zlé. Takže existují hanební politici kteří především lžou a kradou (Řebíček), a existují relativně poctiví politici, kteří dělají především to, co se od nich očekává (těch je celá řada, většinou bývají nenápadní a neviditelní).

při volbách máme možnost ty kriminálníky eliminovat. Bohužel jen 1x za 4 roky.

lucinapes 14.9.2009 11:02

Re: Nesouhlasím

 R^R^R^

-ferry- 14.9.2009 9:43

Re: Nesouhlasím

 Já říkám,že TOP 09 je nová strana se starými maškarami.Pokud jsem četl jejic kandidátské "jedničky" pak z těch starostů je tam jediný Gazdík. Myslím,že Gazdík tu svou instituci prodal knížeti a Kalouskovi za koryto pro sebe.Můžu se mýlit,já ty starosty zas až tak dobře neznám ...

lucinapes 14.9.2009 11:10

Re: Nesouhlasím

ale hlasy TOP dostane, ODS jich dostane o to míň a tak Paroubek dostane konečně to, po čem baží, díky mazanému exlidovci a pochrupujícímu knížepánu. Češi jen dělají dojem demokratů až anarchistických, ve skutečnosti touží po silném otcovském králi, vůdci a šéfovi bez jediného kazu - a kdo to nesplňuje, je proklínán a haněn těmi, kdo mu jinak nesahají po kolena. Viz legenda o Libuši.

Jakub 14.9.2009 9:00

Je to příliš

 Jedno je pravda, vláČSSD v čele s Paroubkem nestála za nic, ale následující nástup vlády ODS se mi zdá pro tentoto národ jako trest nepřiměřený.

jirka.s. 14.9.2009 9:20

Re: Je to příliš

A cos provedl??? 8-o

I-Worm 14.9.2009 9:31

Re: Je to příliš

no, právě že nic!

jirka.s. 14.9.2009 9:51

Re: Je to příliš

Zajímavé, jak jsou ty viry vtíravé !!! ;-P

wotan 14.9.2009 11:02

Re: Je to příliš

ODS- parta zazobaných Mafiánů!

A je to 14.9.2009 8:51

K článku

Bartoń je Paroubkem úplně posedlý.myslí na něj ve dne v noci.Ještě ,že ten Paroubek díky svému egu shodil nejkorupčnější a nejhorší vládu v historii ČSSR.Vládu vedenou Dalíko-Topolem měli sestřelit už po měsíci  nástupu k moci.Břídil paroubek to dokázel až po 3 létech za pomocí členů ODS!

toogood 14.9.2009 9:36

Re: K článku

A co bylo na této vládě tak strašného? To, že se přes minimální mandát úspěšně pokusila snížit obludně narůstající schodky stát. rozpočtů? To, že zavedením poplatků ve zdravotnictví (přes všechny klacky pod nohama) zdražila léčení banalit a hypochondrů a zkrátila nejen fronty v čekárnách, ale i čekací lhůty na vážné operace? Co udělala tak hrozného negatívního?

jarmich 14.9.2009 9:50

Re: K článku

R^

slava 14.9.2009 12:38

Re: K článku

Výčet toho, co Topolánkova vláda udělala špatně, by byl hodně dlouhý, na straně toho, co udělala dobře, by byla téměř nula. Obludně narůstající schodky se pokusila snížit tak, že vypracovala rozpočet s deficitem necelých 40 miliard, a pak vydala dluhopisy na 170 miliard. Tomu se opravu dá říkat ssnižování.

Vodák 14.9.2009 9:54

Re: K článku

Opozice bude vždy toho názoru, že vláda, která právě vládne je ta nejhorší ze všech. Na to máte právo. Neznamená to však, že je správné usilovat o svržení vlády v době, pro zemi krajně nevýhodné, když není připravena žádná další varianta. To udělá jen mocichtivý blbec. To, s čí pomocí se mu to podařilo a jaké měli důvody ti, kteří mu pomohli,  tu nesmyslnost potvrzuje. Je lepší jím varovat před člověkem jako je Paroubek nyní, než plakat až bude pozdě.

Jiří 14.9.2009 10:22

Re: K článku

 Máte pravdu tato vláda měla být svržena mnohem dřív.

Vodák 14.9.2009 12:19

Re: K článku

Kdykoliv, kdy to pomůže a ne uškodí.

Ašek 14.9.2009 8:29

jojo

(

Jsou naši politici opravdu debilové?Je rodina která utrací vice než je schopna za svůj život vydělat debilní nebo jenom prohnaná?Samozřejmě vyčuraná.Proto po dvaceti letech kašlu na ODS a volim čislo 12.ČPS

Věřim že i Cibulkuv pravý blok dostane vice hlasů než dřive.

Jiraak 14.9.2009 8:33

Re: jojo

tak hlavně vol to co chceš a co je dobrý.. ne nějaký menší nebo jakýkoli jiný zlo..;-O

Jiraak 14.9.2009 8:21

debilové..

Zásadně nesouhlasím. Takovéhle debily si nezaslouží ani ti samotní debilové. I když by jim je člověk přál. Ale co, když volí svoji hlavu zloději a podvodníci, je jasné, že si do čela zvolí zloděje a podvodníka. A když oficiální autorita je takovýhle póvl, není se čemu divit. Ne národ má to co si zaslouží, ale lidé následují příklady. A to co vidí nad sebou, jim zrovna morálních hodnot nepřidá.

Pavel 14.9.2009 8:18

To jsou názory jako z pohádky

Debilnější agitku jsem dlouho nečetl. Nevím, kde jste sebral tu blbost, že politici jsou obrazem našeho národa, nebo že každý národ má takovou vládu a politiky jaké si zaslouží. Vy jste pravděpodobně volič ODS.  Já jsem nevolič. Tak čím jsem si to zasloužil? Tím, že nejdu k volbám, ale raději pracuji nebo se věnuji rodině? Možná. Až bude "KOHO" volit, půjdu k volbám i já.   

michal 14.9.2009 9:01

Re: To jsou názory jako z pohádky

np právě proto, Pavlíku! Nevolil jsi dle svého uvážení, takže jsi umožnil uchopení moci podle volby těch druhých občanů. Můžeš za ten stav taky! Nevaroval jsi nahlas na námestí, že se ostatní ženou do průseru, nevzal jsi na sebe zodpovědnost se založením vlastní strany s dobrým programem a skvělým členstvem, atd. atd. Nezažádal jsi o zbavení občanských práv (a povinností)!

Jakub 14.9.2009 9:04

Re: To jsou názory jako z pohádky

 Vystihl jste to dle názoru absolutně správně. Na druhou stranu nebýt Paroubka a ODS tak nevím čím by se ten člověk živil.