15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P 14.9.2009 21:03

Re: Stranické brýle

Co bylo dřív, slepice nebo vejce? Kdo za to může, hloupý volič, nebo hloupý politik? Politik má mít takový program, aby přesvědčil voliče. Neobviňoval bych voliče, že odmítli neschopného politika.

Klička 14.9.2009 21:48

Re: Stranické brýle

V poslední větě máte pravdu, kterou bych ovšem ještě doplnil. Občané, v demokratickém zřízení máte vládnout Vy a nikdo jiný. Třeba prostřednictvím svých zástupců, jimiž ale nemohou být politické strany. Vládnout by tedy neměla žádná politická strana, ale sbor svobodně (kandidáti nesmějí být voličům nadiktováni formou volitelných míst na kandidátkách), většinově a přímo zvolených zástupců občanů - poslanců. V zemi musí vládnout totiž většinová vůle občanů, aby se mohla nazývat zemí demokratickou. U nás však vždy zatím vládla a vládne nedemokratická menšinová vůle politických stran. Je to tedy diktatura.

Anežka Šídová 14.9.2009 19:18

pan Paroubek po drtivém vítěztví ve volbách zde učiní pořádek

to, co se zde nyní ve státě děje nemá obdoby. Každý si zde vykřikuje co chce. Dříve měla celá vlst jednotný názor, ale nyní je modou být bohatý a kritizovat. ČSSD chce lepší život pro obyčejné lidi... Volme pana Paroubka.

Piha 14.9.2009 19:38

Re: pan Paroubek po drtivém vítěztví ve volbách zde učiní pořádek

"Celá vlast měla jednotný názor" - to se vám povedlo, milostivá. :-)))

Emilio 14.9.2009 20:38

Re: pan Paroubek po drtivém vítěztví ve volbách zde učiní pořádek

Anežko Šídová,nejste náhodou sestra Jiřiny Švorcové?

Anežka 14.9.2009 21:33

miluji Jiřinku Švorcovou-krásně recituje

R.J. 14.9.2009 21:56

Re: pan Paroubek po drtivém vítěztví ve volbách zde učiní pořádek

Není, ale sestra Jiřinky Slavíkové.;-D

Jarka 14.9.2009 17:34

Jsem taky zoufalá!!!!

Taky nevím, koho volit - nedovedu si představit, že by se na mne zase stále z televize cenil Sobotka a sebevědomý politruk Paroubek, střídaný bodrým usměvavým Škromachem. A všichni nadšeně vyprávěli, jak jsme na tom dobře a že nám dají ještě 13 i 14 důchodů. Je děs, když včera ministr financí předváděl tabulku, podle které mandatorní výdaje v roce 2002 činily 300 miliard a nyní 680 miliard!!! Ruka páně je stále otevřená, oni si myslí, že mají své jisté, ale jestliže si budeme muset půjčit od Evropské banky, půjdou dolů důchody, platy učitelů, lékařů i politikům, prostě všem. Proto už vím, koho budu volit - stranu, která bez výhrady přijme Janotův úsporný balíček. Dojde už na to utahování opasků a to je nejvyšší čas.

Šerlok Homeless 14.9.2009 18:34

Re: Jsem taky zoufalá!!!!

R^

rok emigrací 14.9.2009 19:20

nemluvte nepěkně o panu Paroubkovi

on jediný nás ochrání před krisí a on jediný pracuje pro obyčejné lidi a zvedne nám sociální dávky. ODS by nám dávky nezvýšila-je to strana nespravedlivá

Piha 14.9.2009 19:40

Re: nemluvte nepěkně o panu Paroubkovi

Jaké dávky pobíráte?

Piha 14.9.2009 19:41

Re: nemluvte nepěkně o panu Paroubkovi

Jo, aha, Anežka Šídová, tak sorry. :-)))

Hanuman 14.9.2009 20:47

Re: nemluvte nepěkně o panu Paroubkovi

Doufám, že jste to myslel jako vtip. Paroubek vám dá sociální dávky ze svých soukromých zdrojů? Protože ze státního rozpočtu nemůže, když sáhne do toho šuplíku, zadře si třísku.

A jestli si myslíte, že jste obyčejný, tak jste také slabomyslný, protože věříte slibům, které nelze uskutečnost. ODS vám dávky určitě nezvýší, protože se budete muset od teďka snažit sám a na dávky zapomenout. Chce to makat vážený a nespoléhat se na to, že vám někdo něco dá zadarmo.

myška 14.9.2009 22:04

Re: Jsem taky zoufalá!!!!

Nemyslíte,že opasky od sametové revoluce utahují neustále.???Půjčka od  Evropské banky  nás asi nemine ať bude vládnout  vláda orientovaná do leva anebo  do prava.Tak malý stát jak je ČR a má přebujelou státní administratívu ,proč má PČR tolik zbytečných poslanců(LIVE přenos ČT - polovička obvykle chybí)pro a nač senát ???? moře úředníků na ministerstvech,magistátech ,justici atd 

Jarka 15.9.2009 0:36

Re: Jsem taky zoufalá!!!!

Autor Myška - s těmi opasky to sice zní pěkně, ale zrovna včera jsem byla nakupovat v Globusu a když jsem viděla ty ohromné fronty u pokladen a ty plné vozíky, co zákazníci ani neutáhli, tak mi ta krize připadá slabá. Bída milá paní vypadá úplně jinak. A podívejte se někdy kolem kontejnerů na sídlištích, co se tam válí potravin a běhá tam potkanů. Lidé nešetří, lidé plýtvají. Už aby ty opasky opravdu utáhli. Stali jsme se konzumní společností, doby, kdy jsme šetřili, protože peníze nebyly a krámy byly poloprázdné jsou daleko, na vyšší standard se zvyká rychle   ale těžko odvyká. I kdyby poslancům a senátorům snížili platy, úspora by byla minimální. Dnes už jsme v tom až po uši.

D.M. 14.9.2009 17:29

odpoved

Na otazku autora v nadpisu clanku odpovidam Ano, nasi politici jsou debilove Rv

Bobo 14.9.2009 17:00

Politici opravdu debilové nejsou

jen si hájí své koryta, protože daňový poplatníci jim dobře platí za jejich mizrné služby. Debilové jsme my všichni, co jim za ty služby přispíváme.

Eliška 14.9.2009 16:59

Zrušte pětiprocentní klauzuli a zakažte extrémistické strany.

Šerlok Homeless 14.9.2009 17:11

Re: Zrušte pětiprocentní klauzuli a zakažte extrémistické strany.

To jo. Ale jak se pozná extremistická strana a hlavně - jak se sežene takový důkaz, aby to uznal i soud?

Gardnes 14.9.2009 15:58

Vývoj k horšímu

Bez politiků to prostě nejde a jejich úroveň je odrazem společnosti. Ke zlepšení situace vede jedinná cesta a sice pomocí většinového volebního systému, který preferuje osobnosti a nikoliv bezejménná stvoření typu rebelek na společné kandidátce. V každém obvodu ze 199 by byl zvolen nejdůvěryhodnější kandidát. Vláda by byla zvolena dostatečně většinové, většinou jednobarevná s potřebnou stabilizací ale i odpovědností. Nebylo by potřeba žádných přeběhlíků. Dnešní vypjatost je dána také tím, že do vedení ČSSD se dostali arogantní populisté a členstvo zavírá oči, neboť si slibuje úspěch ve volbách. Pokud Parta brusiče Paroubka ve volbách neuspěje, odejde tam, kam patří. Na smetiště nedemokratických poliků.

slava 14.9.2009 16:16

Re: Vývoj k horšímu

A jiných stranách arogantní populisté nejsou? Jste slepý, nebo navedený?

Eliška 14.9.2009 16:52

Re: Vývoj k horšímu

Nesouhlasím s vládou jedné strany!!!!

Rosťa 14.9.2009 17:13

Re: Vývoj k horšímu

Je rozdíl,jestli vládne jedna strana proto,že vyhrála v demokratických volbách ,nebo proto,že si napsala do ústavy vládu na věčné časy a nikdy jinak.

Vosáhlo 14.9.2009 15:55

autor

se nám snaží vsugerovat, že politici jsou "stejní jako my".  To by platilo, kdyby politici byli vybírání náhodným výběrem. Ale tak to není. Politika přitahuje jako med vosy "zvláštní druh lidí". To politici a jejich přisluhovači rádi rozšiřují názor, že Topolánek, Klaus, Paroubek, C. Svoboda, V. Filip (Falmer)  nebo  Kalousek (!) jsou jako my.   Naopak vždy platilo, že normální chlap nejde k armádě, policii a do politiky.

Jenom mi neříkejte, že jsme si je vybrali. Lidé, pokud vůbec přijdou k volbám, nemají možnost  ( nebo jen malou) ty proflánuté ksichty vyškrtat. Když chtějí volit někoho jiného než Spartu nebo Slavii, jsou demagogicky strašeni, že jejich "hlasy propadnou".

Šerlok Homeless 14.9.2009 18:43

Re: autor

S tím nenáhodným výběrem na tom něco bude. Na toto poukazoval F. A. Hayek ve své knize Právo, zákonodárství a svoboda a navrhoval, aby zákonodárný sbor byl vybírán losem. Na jak dlouho, to už si nepamatuju (a knihu při ruce nemám), ale určitě na dost (myslím nejmíň na 8 nebo 10 let). Mimoto navrhoval oddělit tvorbu obecně závazných zákonů od kontroly vlády.

Losem by se zase vybíralo z těch, kteří by to dělat chtěli (nikoho nelze nutit, aby dělal funkci, kterou dělat nechce), ale odpadlo by takové to uplácení voličů na dluh a demagogie, při které zvítězí největší lhář. Ale nikdo to není vyzkoušeno.

P.S.: Topolánek nebyl lampasák. Jen má vojenské gymnázium (přihlásil se jako 15leté dítě) a po jeho úspěšném dokončení odešel do civilu (protože už nechtěl být lampasák).

Dodo 14.9.2009 15:23

Jako idealista

požaduji, aby slova měla obsah. Pokud ODS vyhlásí "s námi nebo doleva" a po volbách jdou doleva, tak tomu říkám podvod a je jedno, zda smluvní (opoziční smlouvou).

Hledám stranu pro střední vrstvu. Levičáci tlučou na stranu flákačů, ODS na stranu mamutích podniků. A co my? Lékaři, učitelé.......

Rad 14.9.2009 14:48

jestli volby vyhraje čssd

hodím kopyta hore a přestanu makat, začnu chodit pro podporu. abych až to budu splácet nebyl tolik nasr.nej. a asi nebudu sám.

aljav 14.9.2009 15:42

Re: jestli volby vyhraje čssd

blbý je to, že to neuděláš, a já také ne. A ti ychtylové to vědí. Budeme makat dál stejně, ale budeme jen více nasratí

Luboš 14.9.2009 16:08

Re: jestli volby vyhraje čssd

Budeme muset makat mnohem, mnohem víc, protože daně spolknou dvě třetiny toho, co vyděláme. ;-(

Rad 14.9.2009 17:37

Re: jestli volby vyhraje čssd

udělám. už jsem se rozhodl.