22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Věra 15.9.2009 23:50

Jsou!

Naši politici jsou opravdu debilové! Dneska to s definitivní platností dokázali.;-€

Dědek 15.9.2009 13:06

Re: zdaňme bohaté

Blahoslaveni chudí duchem neb jejich jest království nebeské.:-/

Jarka 15.9.2009 0:36

Re: Jsem taky zoufalá!!!!

Autor Myška - s těmi opasky to sice zní pěkně, ale zrovna včera jsem byla nakupovat v Globusu a když jsem viděla ty ohromné fronty u pokladen a ty plné vozíky, co zákazníci ani neutáhli, tak mi ta krize připadá slabá. Bída milá paní vypadá úplně jinak. A podívejte se někdy kolem kontejnerů na sídlištích, co se tam válí potravin a běhá tam potkanů. Lidé nešetří, lidé plýtvají. Už aby ty opasky opravdu utáhli. Stali jsme se konzumní společností, doby, kdy jsme šetřili, protože peníze nebyly a krámy byly poloprázdné jsou daleko, na vyšší standard se zvyká rychle   ale těžko odvyká. I kdyby poslancům a senátorům snížili platy, úspora by byla minimální. Dnes už jsme v tom až po uši.

HANUMAN 15.9.2009 0:06

Re: zdaňme bohaté

Paní Anežko, představte si, kolik by u nás muselo být bohatých, aby jejich daně splatily dluh 360 miliard - podle statistického ústavu je u nás multimilionářů asi 140 tisíc. I kdyby je zdanili tou nejvyšší možnou daní, hodí jim to maximálně 5 miliard. To náš rozpočet nezachrání. Zvykli jsme si žít nad poměry po tom 89 roce se zvyšovaly mzdy , důchody a soc.dávky, které před tím neexistovaly a nezvyšovala se produktivita práce, čili vše bylo na dluh. na vyšší standard jsme si všichni rychle zvykli a namísto utahování opasků, abychom si měli možnost vytvořit nějaké rezervy, jsme vše prožrali. Teď přišla bída na kozáky a konečně k tomu utahování musí dojít. Na Paroubka moc nespoléhejte, nemá kde brát, jestli nechce dopadnout jako v Maďarsku, kde se také zhlédli v životní úrovni Rakušanů a vše prohospodařili, takže dnes jim půjčí pouze Evropská banka za velice tvrdých podmínek, o 7%nižších důchodů, snížení mezd učitelů, lékařů i politiků.

Vy všichni věříte slibům Paroubka, ale ten asi čeká na Blanické rytíře. Slíbit vám může Karjštejn i s lesama, ale sliby nic nestojí. S tím pánem jsem pracoval, tak ho dobře znám a vím, že jeho mocenské záliby jsou stále nevyužité, dokud zde bude skupina naivních lidí, kteří mu budou věřit a k vrcholné funkci mu pomohou. Věřte jenom těm, kteří odsouhlasí úsporný balíček pana ministra Janoty. Jen ten nás může dostat z té bídy do které nás rozhazovačná politika dostala.

R.J. 14.9.2009 23:34

Re: pan Paroubek zdaní bohaté a podělí masy

To znám , ale přeci jen ,trošku masa by neškodilo, jinak se neudržím na nohách a jak dojdu do volební místnosti volit "prvního" ?

S.T.K. 14.9.2009 23:23

Re: zdaňme bohaté

Bavíte se dobře, "Anežko"? ;-)

Anežka 14.9.2009 22:20

zdaňme bohaté

pan Paroubek je inteligentní člověk a především má cit pro masy a podporuje obyčejné lidi. Pokud by vládnul, věřím, že pořádně zdaní bohaté lidi s příjmy nad 25 tisíc Kč měsíčně a hned budou zdroje pro dávky...

myška 14.9.2009 22:15

Re: Díky, konečně rozumné slovo!

Máte pravdu ,Paroubek někdy shodně hlasuje s komunistickou stranou,ale vždy pro dobro občana.(mys.nové zákony)ODS sice o hlasování  s komunisti nestojí,ale jsou situace kdy ji není hanba prosit a vyjednávat(event.udělat nějaký šolich) při volbě presidenta.To je  ale politická schizofrenie,že ???

myška 14.9.2009 22:04

Re: Jsem taky zoufalá!!!!

Nemyslíte,že opasky od sametové revoluce utahují neustále.???Půjčka od  Evropské banky  nás asi nemine ať bude vládnout  vláda orientovaná do leva anebo  do prava.Tak malý stát jak je ČR a má přebujelou státní administratívu ,proč má PČR tolik zbytečných poslanců(LIVE přenos ČT - polovička obvykle chybí)pro a nač senát ???? moře úředníků na ministerstvech,magistátech ,justici atd 

Karla 14.9.2009 21:59

Váš poslední odstavec je mediální KÝČ.

Politikové nám svým konáním dávají zřetelně najevo, že s tímto národem NEMAJÍ NIC SPOLEČNÉHO. A možná že v nadcházejících volbách dá najevo i unavený národ, že nechce mít NIC SPOLEČNÉHO s nimi.

Dostali důvěru - a vybarvili se. Dokud ještě máme svobodné volby, můžeme s tím něco dělat.

Jistěže určité skupině imponuje salónní,bzzásadové intrikánství více, než jeho hospodská podoba a naopak. Ale slušný a soudný  člověk odmítá obojí.  

R.J. 14.9.2009 21:56

Re: pan Paroubek po drtivém vítěztví ve volbách zde učiní pořádek

Není, ale sestra Jiřinky Slavíkové.;-D

Anežka 14.9.2009 21:55

Re: pan Paroubek zdaní bohaté a podělí masy

mínila jsem masy, což je takový krásný výraz pro mnoho občanů...

R.J. 14.9.2009 21:54

Re: ČSSD je demokracie

;-DDobrá replika, zasmál jsem se.

R.J. 14.9.2009 21:52

Re: pan Paroubek zdaní bohaté a podělí masy

Anežko,soudružko nejrozmilejší, tedy až po Naděždě Konstantinovně Krupské, zrak jsem si pokazil na stráži míru a socialismu, jak jsem vyhlížel imperialisty, napsala jste že bude náš soudruh Paroubek rozdávat maso ? To je dobře, to se těším, od té kontrarevoluce v 89 jsem ho neměl.

Klička 14.9.2009 21:48

Re: Stranické brýle

V poslední větě máte pravdu, kterou bych ovšem ještě doplnil. Občané, v demokratickém zřízení máte vládnout Vy a nikdo jiný. Třeba prostřednictvím svých zástupců, jimiž ale nemohou být politické strany. Vládnout by tedy neměla žádná politická strana, ale sbor svobodně (kandidáti nesmějí být voličům nadiktováni formou volitelných míst na kandidátkách), většinově a přímo zvolených zástupců občanů - poslanců. V zemi musí vládnout totiž většinová vůle občanů, aby se mohla nazývat zemí demokratickou. U nás však vždy zatím vládla a vládne nedemokratická menšinová vůle politických stran. Je to tedy diktatura.

Anežka 14.9.2009 21:47

Re: pan Paroubek debil není

pan Paroubek je inteligentní člověk a především má cit pro masy a podporuje obyčejné lidi. Pokud by vládnul, věřím, že pořádně zdaní bohaté lidi s příjmy nad 25 tisíc Kč měsíčně a hned budou zdroje pro dávky...

Anežka 14.9.2009 21:45

Re: ČSSD je demokracie

volte prosím pana Paroubka a uleví se národu

Anežka 14.9.2009 21:44

Re: Ještě dvě podotknutí

myslete více na masy...

Anežka 14.9.2009 21:44

pan Paroubek zdaní bohaté a podělí masy

to by pan Topolánek nikdy neudělal, on by si to rozdělil s panem Langerem...

Klička 14.9.2009 21:39

Re: ČSSD je demokracie

Anežko, Anežko, kdybych zde nazval Vaši úroveň duševní úrovní žáka 3. třídy obecné školy, mohl bych tohoto žáka nechtěně urazit. Proto Vám neodpovídám.

Antonín I. 14.9.2009 21:38

Re: To jsou názory jako z pohádky

Pane Pavle, pokud není stát okupován a pokud v něm mohou proběhnout volby, tak lidi jako Vy jsou ten největší problém. Tím, že nevolíte. I když s politiky nesouhlasíte, i když se bijete v prsa a říkáte "až bude koho volit, půjdu volit". Tak mně vysvětlete, jak se domníváte, že se politická morálka změní, když nikdo nehne prstem. Ano, každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží . A co děláte Vy, aby se to zlepšilo? Jako ovce ve stádu se pasete a  hrajete si na svém písečku a čekáte, že někdo za Vás něco udělá. Potom můžete jenom být zticha a pyšně se chlubit, že jako nevolič si "nešpiníte ruce s politikou". Jestliže jste s něčím nespokojen a nic proti tomu neděláte, tak si zasloužíte svůj osud a můžete jenom být zticha. 

Vláďa 14.9.2009 21:37

Re: pan Paroubek debil není

Ach ty ubohá, naivní ženo! Je mi tě líto, ale nelíbí se mi, že kvůli takovým, jako jsi ty, mi bude vládnout takový křupan a lhář jako je "pan" Paroubek.

Klička 14.9.2009 21:36

Ještě dvě podotknutí

Takovýto názor na politiky nepřevažuje pouze v jisté části národa, ale s velmi malými výjimkami v národě celém. Takovéto politiky si ovšem národ nezaslouží, jak je psáno opět v posledním odstavci a to z jednoho prostého důvodu. Občané tohoto státu nemají možnost (kromě neúčasti ve volbách) zvolit si politiky jiné. Aby volby byly volbami demokratickými, musely by být přísně většinové a přímé s možností volit poslance napříč politickým spektrem. Volby svobodných zástupců občanů, nepodléhajících nátlaku a diktátu politických stran a jejich představitelů. To ovšem není možné, poněvadž to neumožňuje ústava.

Anežka 14.9.2009 21:34

ČSSD je demokracie

a jejich koaliční partner KSČM také

Anežka 14.9.2009 21:33

miluji Jiřinku Švorcovou-krásně recituje

Klička 14.9.2009 21:27

Obraz národa? Silná slova

Docela by to šlo, až na poslední odstavec. Politici nejsou obrazem národa a ani nemohou být. Jsou pouze obrazem špatného a nedemokratického volebního systému, který produkuje vždy menšinovou, tedy nedemokratickou vůli tohoto národa. Vezmeme-li v úvahu všechny volby, které zatím proběhly, potom zjistíme, že nikdy t.zv. "vítězná politická strana" nedosáhla jediné demokratické většiny, t.j. min 50%+1 hlas. Docházelo tak zákonitě k tomu, že zisk"vítězné strany" byl maximálně 20% hlasů všech voličů. To je ovšem procento tak malé,že je možno bez nadsázky konstatovat, že tato strana (ať byla jakákoliv) hájí pouze skupinové zájmy občanů. To ovšem není ani náznak demokracie, to je evidentně diktatura politických stran.

Anežka 14.9.2009 21:24

pan Paroubek debil není

proto bych se ho zde chtěla zastat

Pete 14.9.2009 21:13

Jsem velmi potěšen zněním otázky, která obvykle cenzurovanou nadávku

položila tak šikovně, že slůvko debilové je tu bráno jako odborný medicínský termín. Bravo. Takže odpovídám v obdobném tónu - debilové jsou tak hojně zastoupeni v českém etniku, že všichni slušní politici musí z české politiky utéct a na jeho místo nastupují debilové.

xon 14.9.2009 21:10

Na takto stroze formulovanou otázku mohu odpovědět jedině

ANO!!!

P 14.9.2009 21:03

Re: Stranické brýle

Co bylo dřív, slepice nebo vejce? Kdo za to může, hloupý volič, nebo hloupý politik? Politik má mít takový program, aby přesvědčil voliče. Neobviňoval bych voliče, že odmítli neschopného politika.