16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luboš 14.9.2009 16:08

Re: jestli volby vyhraje čssd

Budeme muset makat mnohem, mnohem víc, protože daně spolknou dvě třetiny toho, co vyděláme. ;-(

Gardnes 14.9.2009 15:58

Vývoj k horšímu

Bez politiků to prostě nejde a jejich úroveň je odrazem společnosti. Ke zlepšení situace vede jedinná cesta a sice pomocí většinového volebního systému, který preferuje osobnosti a nikoliv bezejménná stvoření typu rebelek na společné kandidátce. V každém obvodu ze 199 by byl zvolen nejdůvěryhodnější kandidát. Vláda by byla zvolena dostatečně většinové, většinou jednobarevná s potřebnou stabilizací ale i odpovědností. Nebylo by potřeba žádných přeběhlíků. Dnešní vypjatost je dána také tím, že do vedení ČSSD se dostali arogantní populisté a členstvo zavírá oči, neboť si slibuje úspěch ve volbách. Pokud Parta brusiče Paroubka ve volbách neuspěje, odejde tam, kam patří. Na smetiště nedemokratických poliků.

Vosáhlo 14.9.2009 15:55

autor

se nám snaží vsugerovat, že politici jsou "stejní jako my".  To by platilo, kdyby politici byli vybírání náhodným výběrem. Ale tak to není. Politika přitahuje jako med vosy "zvláštní druh lidí". To politici a jejich přisluhovači rádi rozšiřují názor, že Topolánek, Klaus, Paroubek, C. Svoboda, V. Filip (Falmer)  nebo  Kalousek (!) jsou jako my.   Naopak vždy platilo, že normální chlap nejde k armádě, policii a do politiky.

Jenom mi neříkejte, že jsme si je vybrali. Lidé, pokud vůbec přijdou k volbám, nemají možnost  ( nebo jen malou) ty proflánuté ksichty vyškrtat. Když chtějí volit někoho jiného než Spartu nebo Slavii, jsou demagogicky strašeni, že jejich "hlasy propadnou".

aljav 14.9.2009 15:42

Re: jestli volby vyhraje čssd

blbý je to, že to neuděláš, a já také ne. A ti ychtylové to vědí. Budeme makat dál stejně, ale budeme jen více nasratí

Dodo 14.9.2009 15:23

Jako idealista

požaduji, aby slova měla obsah. Pokud ODS vyhlásí "s námi nebo doleva" a po volbách jdou doleva, tak tomu říkám podvod a je jedno, zda smluvní (opoziční smlouvou).

Hledám stranu pro střední vrstvu. Levičáci tlučou na stranu flákačů, ODS na stranu mamutích podniků. A co my? Lékaři, učitelé.......

Rad 14.9.2009 14:52

Re: Ano, jsou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chce to defenestraci. já zatím volím ty, o kterých si myslím, že rozhází nejmíň mých daní. teď to deklarují 2 strany: top09 a věci veřejné, ale kdoví co se stane, když se dostanou k lizu. čssd je ovšem v rozhazování nejlepší, tu může volit jenom ten, kdo daně neplatí (podle mého názoru neplatí daně ani státní zaměstnanci - ti je totiž naopak dostávají).

Rad 14.9.2009 14:48

jestli volby vyhraje čssd

hodím kopyta hore a přestanu makat, začnu chodit pro podporu. abych až to budu splácet nebyl tolik nasr.nej. a asi nebudu sám.

Kristína 14.9.2009 14:44

Ano, jsou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale teď mi napište, koho vlastně volit? Jste taky tak znechucení a zoufalí?(Y)

Parvus 14.9.2009 14:29

Re: Díky, konečně rozumné slovo!

To, že požíváte rádoby vtipnou zkratku ČSSD(b), o vás hodně vypovídá. Tak honem do volební místnosti, aby to vaši neprohráli!

tadeas 14.9.2009 14:27

Ano jsou.

Co k tomu víc dodat?

Jarka 14.9.2009 14:04

Re: Co je to za otázka?

Ani ne tak hezčí, jako údernější. :-D

Dolly 14.9.2009 14:00

Bude ještě dlouho trvat

než se objeví první političtí profesionálové. Je velice smutné číst, že současné vztahy politiků jsou v rovině osobní nenávisti. Situace je daleko horší. Vlivem momentálně typicky českého závistivého a nepřejícího prostředí to vidím spíše tak, že vztahy politiků se odvíjejí na základě toho, jak který si nahrabal ať už majetek nebo přímo peníze. Příkladně půlmiliónový Čunek je ve srovnání s ostatními úplný nýmand a slovo debilové je třeba nahradit slovem úplně jiným. Nezbývá nic jiného, než vyčkat a přežít tento český demokraticky vzniklý společenský druh politiků.

Hrad 14.9.2009 13:53

Co je to za otázka?

Jasně že nejsou o nic většími debily než ti, kteří se snaží si na tuto nadhozenou otázku  sami sobě odpovědět. Debil, jako nadávka je skutečně hezčí, než nadávat někomu do ošklivých káčátek.

magi 14.9.2009 13:50

Re: To jsou názory jako z pohádky

jirko! Když profesor t.č.president V.Klaus,před volbama mobilizoval před s.Zemanem,tak jsem si myslel,že LM dostli opět bouchačky a připravujou puč! Lidi,kteří volili ODS,neboČSSD se museli cítit po volbách,jako kdyby opravdu žili v zemi,kde zítra znamená včera a jak zprávně říkáš,museli DRŽET HUBU!!! Co myslíš,nebyli na tom líp ti,co nevolili vůbec?  Nemuseli litovat tý cesty k urnám. Už minule jsem ti říkal,že příští volby dopadnou stejně! Ahoj!

mt 14.9.2009 13:31

Re: Díky, konečně rozumné slovo!

!!ano

mt 14.9.2009 13:31

Re: Díky, konečně rozumné slovo!

Bohužel mne právě naopak , štěpení pravice mne do hluboké zasmušilosti háže....

Luboš 14.9.2009 13:14

Dávám hlas

názoru, že jsou. Stačí se podívat na jejich výsledky. Buďto to dělají schválně a patří potrestat, nebo za to nemohou.....Rv

Raul 14.9.2009 12:48

Re: Demokratická ústava je jako loď.

Protože Parlament více méně degeneruje od prvních polistopadových voleb je otázkou,  zda si posádka ( zákonodárci ) nevyvrtají po čase pod čáru ponoru v tomto zákoně díru. Deset let nechali  předchozí díru ucpanou hadrem ( tzv. ústavním zákonem ) a teď, když jim konstruktéři lodě ( pánové Kalvoda a Rychetský ) dali najevo že to tak dál nejde, se snží ze dne na den tam nacpat nějaký trám, jestli je ze stěžně nebo dokonce kormidla už tolik neřeší, to se teprve uvidí, hlavně že je ze stejného materiálu jako zbytek lodi.  

Sam Křepelka 14.9.2009 12:45

jednoduchá odpověď

Jsou. A bez rozdílu členství v politické straně. takže mezi ně patří i autor tohoto článku, byť se snaží vyčlenit. Stejně tak tam patří i třináct soudců ÚS!

pra 14.9.2009 12:38

Re: Díky, konečně rozumné slovo!

Paroubek ať klidně vyhraje s ČSSD, ale společně s KSČM ať prohraje. V podstatě je jedno kdo bude první, důležité je, které uskupení převáží.  

V současné dopbě už se Paroubkovi nedaří zakrývat, že jsou s komunisty jedna ruka.

slava 14.9.2009 12:38

Re: K článku

Výčet toho, co Topolánkova vláda udělala špatně, by byl hodně dlouhý, na straně toho, co udělala dobře, by byla téměř nula. Obludně narůstající schodky se pokusila snížit tak, že vypracovala rozpočet s deficitem necelých 40 miliard, a pak vydala dluhopisy na 170 miliard. Tomu se opravu dá říkat ssnižování.

Vodák 14.9.2009 12:19

Re: K článku

Kdykoliv, kdy to pomůže a ne uškodí.

Parvus 14.9.2009 12:00

Re: Díky, konečně rozumné slovo!

Těším, netěším.... Mé pocity jsou ambivalentní. ODS porážku (Klaus by řekl "nevítězství", ale to jsou jen taková slůvka, slovíčka) velmi přeji, ale vítězství ČSSD se trochu obávám. Líbí se mi soc. dem. vize společnosti, mnohem méně se mi líbí šíbři, kteří tu stranu ovládají. Konstatování, že jiné strany také ovládají šíbři, mi nepřináší útěchu. Jenom štěpení pravice mě dokáže občas vytrhnout z hluboké zasmušilosti.

Petr 14.9.2009 12:00

Jsou naši......

  Jsou, ale vychytralí ev. vych..ní.

Cricket 14.9.2009 11:45

Re: Díky, konečně rozumné slovo!

Rozumím ... je to tak, protože jen tak bude ČSSD(b) umožněno vítězit tak jednoznačně, jako by to bylo možno učinit jen manifestační volbou těchže. Už se asi těšíte?

Parvus 14.9.2009 11:26

Re: politici

Asi jste zapomněl na poslance českého Zemského sněmu JUDr. Františka Uhra. Tento notorik (jeho velmi zidealizovaný, skutečnosti nesmírně vzdálený portrét můžeme občas vidět ve starém českém filmu Batalión) se často zúčastnil sněmovních jednání ve stavu snížené příčetnosti, způsobeném nemírným požíváním alkoholických nápojů, najmě oblíbené broskvové kořalky Persico. Zemřel krátce po své čtyřicítce a přivolaný lékař konstatoval silnou demenci a celkový marasmus.

Parvus 14.9.2009 11:20

Re: Díky, konečně rozumné slovo!

A o to právě jde! Díky za každou novou (tentokrát už opravdu autentickou) pravicovou stranu, která sama díru do světa neudělá, ale odebere hlasy ODS. Díky za všechna ta béčka ODS, ať už se to jmenovalo Unie svobody, Strana zelených (ta Bursíkova) nebo nyní TOP 09. Jen houšť a větší kapky! Proč si nějakou stranu nezaloží také Tlustimil s Ranincem & spol.? Pravicových stran je málo, měly by se jako prvoci množit dělením.

petr l 14.9.2009 11:10

Re: Kočárník

čus marťas, jak je?

lucinapes 14.9.2009 11:10

Re: Nesouhlasím

ale hlasy TOP dostane, ODS jich dostane o to míň a tak Paroubek dostane konečně to, po čem baží, díky mazanému exlidovci a pochrupujícímu knížepánu. Češi jen dělají dojem demokratů až anarchistických, ve skutečnosti touží po silném otcovském králi, vůdci a šéfovi bez jediného kazu - a kdo to nesplňuje, je proklínán a haněn těmi, kdo mu jinak nesahají po kolena. Viz legenda o Libuši.

wotan 14.9.2009 11:08

Kočárník

Kam umístit p. z Kočárů, myslíte na to stejné místo jako já ?