27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
W 10.9.2006 10:55

Re: Re: Re: AeroKarle,

Perfektne receno R^ - respektive napsano ;-).

jirka.s. 10.9.2006 8:44

Re: Re: On totiž pan Pehe

Tohle od Vás nebylo hezké! Pokud to bylo myšleno jako ironie, tak prosím! Ale domnívat se, že by myšlenkový deficita zátaras byl schopen takovéhoto obratu či dokonce pochopení oné ironie, to je od Vás dětinské.

Alias 10.9.2006 7:23

Profík?

" ODS, KDU-ČSL a lidovci by totiž dali také dohromady vládní většinu. "

To má být nový prvek v politice? Lidovci se mají počítat dvakrát?

Aspoň si to po sobě přečtěte!

Pavel Kořenský 10.9.2006 4:11

Re: Re: AeroKarle,

No a konečně to poslední a asi nejdůležitější:

6. Změna myšlení lidí v tom smyslu, že lidé si musí uvědomit, že neexistuje nic takového jako "oběd zdarma" (TANSTAAFL) a že i blbou krabičku sponek ukradenou v kanceláři musel někdo zaplatit.

U tohoto posledního bodu nemám žádné iluse. To je práce na několik generací a než se to povede, tak bude muset pár generací lidí vymřít.

Pavel Kořenský 10.9.2006 4:06

Re: Re: AeroKarle,

Pokračuji:

3. Totální reforma státní správy doprovázená masivní redukcí počtu úředníků. Je naprosto nemyslitelné, aby měl stát tolik zákonů a vyhlášek a tolik úředníků, kteří se starají za peníze daňových poplatníků o dodržování těch zákonů a vyhlášek.

4. Reforma školství - je neúnosné, aby byli kvalitní pedagogové mizerně placení a zároveň mělo školství tak otřesnou úroveň jako dnes. Je nutné zavést plně tržní školství (střední a základní), aby nadané děti měly možnost studovat na špičkových školách, ve kterých budou vyučovat kvalitní a dobře placení pedagogové.

5. Reforma armády a přechod ČR k profesionální a bojeschopné armádě, která by byla schopna nejen obrany, ale také účinného útoku tam, kde je to potřeba pro zachování naší svobody a našeho způsobu života. To bude znamenat masivní zvýšení investic do sektoru obrany a také do oblasti vývoje a výroby moderních zbraní. Peníze na tento vývoj bude patrně nutné vzít z oblastí typu sociální zabezpečení či obecně z "výdajů na zajištění bezpracného života". To je nutné lidem vysvětlit a přesvědčit je.

Pavel Kořenský 10.9.2006 3:55

Re: Re: AeroKarle,

No, mně napadá těch reforem několik. Ponechám zcela stranou nějaké levo-pravé či ODS/ČSSD názory a budu psát zcela konkrétně.

1. Reforma důchodového zabezpečení a postupné zrušení průběžného financování důchodů. To je nutné z toho důvodu, že poměr důchodců a produktivní části populace se posunuje směrem k důchodcům a za pár let nebude z čeho platit důchody.

2. Reforma zdravotnictví a přechod na tržní zdravotnictví plně financované z komerčního zdravotního pojištění. To je nutné proto, že moderní postupy v tomto oboru jsou tak drahé, že je prostě nelze financovat všem kdo je potřebují ze společné kasy.

bruner 10.9.2006 3:07

Re: AeroKarle,

reformy nutné jsou. To slyšíme na každém kroku, ale ještě nikdo neřekl proč by měly být nutné. Zatím se chtějí dělat jen proto, že se říká, že jsou nutné. Řekněte zcela přesně "reformy čeho?" a "reformy proč?".

Pavel Kořenský 10.9.2006 2:32

AeroKarle,

máte sice částečně pravdu v tom, že reformy nutné jsou a jejich prosazení vyžaduje širší dohodu.

Jenže to má jeden háček. Všechno se musí dělat postupně a prvním krokem libovolných reforem musí být to, že šibalové budou pochytáni a vsazeni do želez.

Druhým krokem musí  být rozehnání úřednictva ve státních úřadech a drastická redukce pracovníků ve státní správě a státních podnicích. Pochopitelně doprovázená redukcí či naprostým zrušením sociálních dávek, aby se pijavice nepřisály na státní vemeno někde jinde.

A na tuhle část se velká koalice nehodí. Nedělám si sice iluse, že by víceméně sociálně-demokratická ODS byla schopna úspěšně provést tuto první část, ale něco zkusit může. Velká koalice by se hodila později, až se začne budovat něco nového. Na bourání stačí ODS a samotné jí to půjde rychleji.

Jiří K. 10.9.2006 1:24

Jestli ono to nebude Karle tím,

že v té Praze s ním jednali slušně, zatímco ve funkci premiéra musí tvrdě oplácet rány a podpásovky, kterými je od počátku této mise doslova zavalen (a vlastně i jeho oba předchůdci). A to ještě doslova v podmínkách mediální štvanice (nejen na sebe ale i na rodinu) od prvních dnů ve funkci.

Vy byste Karle ve srovnatelných podmínkách zůstal uhlazeným gentlemanem v bílých rukavičkách?

Modrý pták 10.9.2006 0:56

No, já myslím, že na ty socialisty to nesedí.

Tam by spíše pasovalo Timeo danaos et dona ferentes

AeroKarel 10.9.2006 0:18

Re: Re: Re: Dilema

No, možná není potenciálním založením diktátor. Ale určitě se mu v té roli zalíbilo. Zdroje z pražské radnice ho popisují jako muže reality a kompromisu. Připadá Vám tak i teď? Mně tedy ne. Spíš šílenec mocí opilý. Sakra to bude jednou kocovina........

Zebra 10.9.2006 0:16

Modrý páv ?

Tolluntur in altum, ut lapsu graviore ruant.

AeroKarel 10.9.2006 0:13

Re: Re: Pokud jsem pochopil

:-P

Zebra 10.9.2006 0:09

Re: Re: Dilema

Tak jo, víceméně souhlas. IMHO problém s Paroubkem není, že by byl založením potenciální diktátor, ale že je pro úspěch ochoten udělat cokoliv vč. toho, že se teď tváří a jedná jako potenciální diktátor (pro své straníky a voliče momentálně hraje roli tvrďáka co to dokáže nandat všem). Je po tom teď poptávka, tak jí uspokojuje (je to tak dobře Modrý ptáče ?).

Modré think tanky by měly vymyslet fígl vyvolávající u socanů a jejich voličů poptávku po státotvorném muži kompromisu - vsadím všechny své bílé pruhy, že by se v něj Paroubek přešupačil natotata.

Kamyl 9.9.2006 23:53

Re: Pokud jsem pochopil

To jste asi nepochopil zcela přesně. Říká jen, že Pehe je názorově promiskuitní. Vaše snížená rozlišovací schopnost možná souvisí se sníženou chápavostí.

AeroKarel 9.9.2006 23:31

Re: Re: Re: Vážení diskutující

Ale čte .......

Jen vy poskočíte (jako Pehehe) při jménu Klaus ........

AeroKarel 9.9.2006 23:29

Re: Á, Modrý pták čeká na historické znemožnění se ČSSD!

No, stačí počkat na placení nadělaných (a neinvestičních) dluhů .........

AeroKarel 9.9.2006 23:28

Re: Pokud jsem pochopil

Rozdíl je jednoduchý, Bartoň není posedlý nenávistí k ODS a Klausovi ...........

AeroKarel 9.9.2006 23:25

Re: Dilema

Ale já nevidím neochotu jen u Paroubka. ODS je také neochotna a má k tomu dost více či méně dobrých důvodů. Ale zdůvodňovala by velkou koalici snáze než Paroubek, mohla by tvrdit "splníme alespoň nějaké své sliby" a byla by to pravda. To Paroubek postavil celou volební kampaň na popření nutnosti nějakých reforem, nepamatujete? Takže by musel obrátit zásadně ...... Ale celkem věřím, že by to udělal. Jako ministerský předseda. Ne jako třeba ministr v Topolánkově vládě. Jenže vyhrál Topolánek a ODS. Ne Paroubek, Paroubek, Paroubek a možná na pátém řádku ČSSD.

Neidealizuji ani neadoruji Topolánka. On je celkem (pod)průměrný politik, ale jakř takž drží slovo a není diktátor. Problém je s Paroubkem. Ten člověk zpychl, ztratil soudnost a podobá se ducemu. Tam je hlavní problém. Jeho vlády se opravdu bojím. Je bohužel čas na nepopulární opatření. Je jich ve svém populismu vůbec schopen?

Jiří K. 9.9.2006 23:17

Na obsahu mi záleží ...

a pod pojmem blbé plkání si představím spíše cosi, jako tento Váš komentář.

Zdar!

P 9.9.2006 23:15

Pokud jsem pochopil

říká nám pan Batroň, že Pehe je darebák. Nevím, možná neznám ho natolik. Pro mne není rozdíl Pehem a Bartoněm.

Modrý pták 9.9.2006 23:10

Já na žádné znemožnění socialistů nečekám.

Jen jsem přesvědčen, že dluhy, které socialisté za uplynulých 8 let nadělali by také měli zaplatit. A pokud jde o samotný fakt historického zesměšnění, tak to provedli socialisté v historii tolikrát, že jenom pomalí a jednodušší si myslejí, že to ještě nenastalo.

Jiří K. 9.9.2006 23:05

Á, Modrý pták čeká na historické znemožnění se ČSSD!

Nic nového pod sluncem, to prorokoval už Macek při nástupu Zemanovy vlády. Nebo se snad tím utěšoval?

To se milý modrý opeřenče ještě načekáte!

Zebra 9.9.2006 23:01

Dilema

Je horší slepota Modrého ptáka zabraňující mu vidět důvody pro velkou koalici nebo slepota Vaše zobrazující neochotu jen a jen u Paroubka ?

Zebra 9.9.2006 22:53

Re: To je fajn :-)))

Dobrá rada drahá. Co takhle střádat korunku ke korunce a zakoupit přiměřený (ve všech směrech) ostrůvek ?

Jiří K. 9.9.2006 22:49

Sofistika šelmičko,

jenom slabá sofistika.

AeroKarel 9.9.2006 22:47

Re: AeroKarle,

`Zeje to fuk souhlasím. Ale ty důvody prostě jsou. Že to idiotům dojde až pozdě a nebo vůbec, takže není poptávka také souhlasím. Mne zarzilo jen tvrzení, že nejsou důvody. Jsou. Ochota není.

Modrý pták 9.9.2006 22:42

AeroKarle,

omlouvá Tě jenom fakt, že jsem v Nepravidelnících ještě nedošel k Marshallovi a ti tři géniové bohužel nedošli k pochopení funkce poptávky :-)))). Kde není poptávka, tam není nabídka :-))). Takže jestli je to z důvodu "důvodů" nebo "nedostatku lidí" je naprosto fuk. Chápeš? :-))))

AeroKarel 9.9.2006 22:33

Re: Re: Čemu se divit, prostě Pehe.

Omyl, SLAVO, ODS je konzervativní, já liberální. Pokládám ji jen za nejmenší zlo. Ale Pehe je .....jaký vlastně? Konzervativní, liberální, socialistický, komunistický? Jakýkoliv, jen když je to proti Klausovi a ODS. Asi mu šlápli na bábovičku nepolitické politiky.

AeroKarel 9.9.2006 22:30

Ale kdepak,

voliči nic neprohlédli, ale Špidlík jim nasliboval více. To kouzelné slůvko zadarmo, případně sociální .......