22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Anonym 11.6.2007 8:34

Ať chceme nebo ne,

ta písnička nás, tedy ČR, jako "dar" reprezentuje. To není výstřelek ministrině, to není vyjádření jejího soukromého stanoviska, ať si kdo chce co che říká, to je vyjádření státu. Nebo chce někdo snad říci, že kterýkoli občan mohl nejmocnějšímu muži planety dát u příležitosti jeho návštěvy v Praze nějaký dar? Asi ne, že.

A, nezlobte se, já to vidím tak, že české sklo je vkusná a skutečně umělecká záležitost. Zatímco o této písničce to prostě nikdo soudný říci nemůže. Nejde přece o text, jde o celkovou formu. Snad se proboha pořadatel Pražského jara nemusí prezentovat hudebním dílem této kvality?

A nesnažme se alibisticky tvrdit, že kdo je pravičák, tak se mu písnička líbí, a kdo je levičák, je proti. To by byla snad ještě větší blbost, než reprezentovat stát narychlo spíchnutou opravdu špatnou písní.

a velmi pozitivni 11.6.2007 8:30

skutecny prinos

Skutecny prinos je ten, za Parkanova je uz nepouzitelna jako kandidatka na presidenta, a to je VELMI dobre. Sance na zvoleni mela sice mizive, ale riziko prece jen bylo.

Konimír 11.6.2007 8:26

Do blázince !!!

Tedy Wágnere, ty musíš mát dobře vymeteneo v té tvé šišce !!! Jen houšť takových Wágnerů a národ si konečně uvědomí co s takovými dmenty dělat . . . Do blázince Wágnery, Parkanové i vyčítaly . . . Neskutečná záležitost !!!!

pan Havran 11.6.2007 8:25

Úroveň adresáta

Mně se líbilo, jak paní Parkanová pak v novinách říkala, že ta písnička není nic pro intelektuály, že je ten text na úrovni táborových ohňů. No bezva, tak víme i to, co si myslí o člověku, pro kterého to nazpívala.

Kubeš 11.6.2007 8:24

Autorovi

R^

Mirek F. 11.6.2007 8:21

Re: Napsal jste to naprosto výstižně,s jednou chybičkou...

Nemohl(a) byste , prosím uvést název oné hospody? Ať je to jakkoliv daleko, zajel bych se na exoty, co se jim tenhle servilní opus líbí podívat a možná bych nebyl sám:-). Zatím jsem se setkal jen se znechucením tímto songem - a to jak ze strany odpůrců, tak příznivců radaru - takže z té hospody by mohla být docela slušná turistická attrakce:-)

Martin 11.6.2007 8:19

Díky, pane Wagnere,

je to pěkná písnička k táboráku. Českému dobytku nevadí tuny obklopujících ho svinstev a vyřádí se na bezbranné písničce. Tak tak.

ivana 11.6.2007 8:04

Re: Re: Re: hvězdy a pruhy..

Když si přeložíte většinu textů anglických písniček, zjistíte, že jsou velice jednoduché a naivní, nejsou tak zpěvné jako evropské, jenom angličtina z nich dělá zajímavou věc, stejně debilní je text písně paní Parkanové, je to opravdu " zvací dopis "  a zneužití  původní melodie, nic osvěžujícího  na ní nevidím, jen trapnost paní ministryně.

Ske/pticus Maxim/us 11.6.2007 8:04

Re: Re: Censor W/a/g/n/e/r je sice nesoudné hovado, ale také svazák, který předstírá ještě blbějšího než je

Možná se mýlím a je to sním skutečně tak hrozné.

kryten 11.6.2007 8:03

Re: Písnička pro amerického prezidenta

Tuším, že má i anglickou verzi...

Ske/pticus Maxim/us 11.6.2007 8:02

Re: Censor W/a/g/n/e/r je sice nesoudné hovado, takže definice agitky

publicistický materiál, báseň nebo scénka, která má rychle ovlivnit náladu, mínění i uvědomění mas a získat je pro uskutečňování určité akce.

Ske/pticus Maxim/us 11.6.2007 8:00

Censor W/a/g/n/e/r je sice nesoudné hovado, ale

ti dva ji nazpívali zadarmo a bez nucení, nejde tedy o žádnou agitku, jak se nám někteří pisatelé snaží podsouvat.

křovas 11.6.2007 7:57

Re: Re: Re: Re: Re: pane wagnere jste nula

to chce studený ručník

Kasandra 11.6.2007 6:49

Re: Re: Re: Re: Naprosto přesně,

;-DR^;-DR^

Kasandra 11.6.2007 6:47

Re: Napsal jste to naprosto výstižně,s jednou chybičkou...

Pokud jste se dostal/a/ tak daleko,že srovnáváte vzdělání Kvetlo,šlápl/a/ jste značně vedle.A pokud je reakce z víkendové hospody daleko od Prahy veskrze kladná,tak ta hospoda musí být od Prahy hodně,hodně vzdálená.Veškeré,podotýkám veškeré bodování,které jsem slyšel bylo absolutně mínusové.A to jsem velkým zastáncem vybudování radaru u nás.Pí.Parkanová i Honza Vyčítal udělali radaru medvědí službu.....:-/

Martin 11.6.2007 6:46

Re: Re: Jen houšť takových písniček...

velmi mne tesi ze organizatori demonstrace Dekujeme Ameriko jsou komousi a mimo jine treba takovy Sinagl, vsichni zvracej z Parkanky proto jsou hnusny bolsevici :-D

xb1 11.6.2007 6:40

Písnička pro amerického prezidenta

Vítě čemu nerozumím? Proč ta písnička není anglicky. Copak si snad Vyčítal s Parkanovou mysleli že si to George nechá přeložit, protože ho tak moc zajímá cože to tam ti čehůni zpívají? ;-O 

To tam raději měli nahrát kuňkání žab... ;-D

Pišta 11.6.2007 6:37

Re: Jen houšť takových písniček...

No nejvíc mě dostala ta "ukradená melodie". Melodii bývalé rakouské hymny napsal jakýsi Haydn.Po první světové válce jí ukradli Němci a později při ní hajloval Hitler. A jako z udělání ta současná německá, se jí podobá, jako vejce vejci. Že by byla kradená? Jistě ne náhodou, většina zvracejících ,omdlevajících, zděšených, zhnusených, šokovaných, konsternovaných ,zahanbených i umlácených hrůzou  při poslechu Vyčítalova textu, se rekrutuje z rudé části politického spektra. A proto, jen houšť Honzo! Je vidět, že potrefené husy kejhají nejvíc! Každej komouš, může za to že je komouš.Vinnej , nevinnej ,berte je po řadě, íbršvunkem přez  kušnu!

Martin 11.6.2007 6:36

Re: Re: Re: Re: pane wagnere jste nula

mne vadilo ze to zpival clovek placeny z mych dani, ktery je reprezentantem suverenniho statu, ale chapu, ze nekteri chteji byt porad otroky silnejsiho a proste dzipum zdravstvujte

Martin Vičar 11.6.2007 6:36

Jen houšť, pane Wagnere!

Máte talent podívat se na věc z netradičních úhlů. Ćlánek tak přináší řadu zajímavých postřehů, stejně jako Vaše dřívější příspěvky. Co ale uděláte se svoji konspirační teorií o Bémově výstupu na Everest? Nechtělo by to nějak shrnout, omluvit se...? Nebo se tím raději nezabývat? Fakticky, jakmile začnete psát o Bémovi, je to stejně úsměvné, jako když Pehe píše o Klausovi :o)).

Tak jen houšť takových článků, jako je ten dnešní!

ll 11.6.2007 6:34

Autor nechal Béma konečně na pokoji.

Zřejmě usoudil, že se již ztrapnil více než dostatečně.

loula 11.6.2007 6:21

Re: Re: Re: Re: pane wagnere jste nula

Ten oficielní dar České sklo chápu jeko velice vhodný (bez ohledu na cenu) protože jde i typický produkt této země. Asi by nebylo zrovna vhodné Bushe pozvat na oběd k Mc Donaldovi a darovat mu ubrus s vyšitým kačerem Donaldem. Ale určovat vhodnost darů pro státní návštěvu podle pořizovací ceny mě také připadá dosti ubohé.

Obsah písničky mě vůbec nevadí. Spíše mě ovládl pocit studu nad úrovní naší političky. Podotýkám, ani bych nepípl, kdyby Bushovi zahrál třeba Spirituál kvintet nějaké americké lidovky, třeba i s hostující Parkanovou.

loula 11.6.2007 6:14

Myslím, že ta písnička byla poněkud trapná,

melodie ukradená a slova, no slova bych tak chápal, kdyby je zazpíval Ivan Mládek na nějaké čudnr show. Ani by mě tak nevadilo, kdyby s tím vylezl Honza Vyčítal jako se svým nápadem, prostě bych si řekl, že věkem blbneme všichni.  Ale aby do nazpívala jako dar Bushovi ministryně, to mě příliš evokuje tribuny s Bilakem a ostatními soudruhy zpívající děkačky Sovětskému svazu. Dovolím si upozornit, že to tehdá také zpívali zadarmo.

A to, že se občas trapností dopouští i státníci, to občas publikováno bývá (viz ožralý Jelcin, Mečiar zpívající svůj song, chyba Bushe v zeměpisných znalostech, sestřelení letadla ministrem obrany ve Švédsku, ale i kiks CNN - Klaus Topolánek nebo porucha Bushova auta) a lidé z toho mají většinou škodolibou radost. Ale ten song od Parkanové, to není nechtěná trapnost, to je devotnost, a na to jsou ceši dosti citliví.

Claudio 11.6.2007 5:54

Re: Re: Re: pane wagnere jste nula

 Cena CD byla zanedbatelná narozdíl od ceny oficielního státního daru Českého skla. To sklo jste zaplatil ze svého Bushovi a nic nenamítáte. Námitku míříte na text písně. Samotné CD stojí tak dvacet korun a vypálení na svém počítači se cenově snad ani nedá vyjádřit, jak je směšně nízké. Takže obsah písničky vám vadí. To je móc dobře, že vám vadí! ;-D

Martin 11.6.2007 5:46

Re: Re: pane wagnere jste nula

bilak taky dal od srdce neco rudemu praporu ktery proste zdravstvujte

darku davam dost, ze svych prijmu kazdy rok hodne prispivam neco na charitu, ale ministr nedava ze svyho, ourada z mech penez placenej rve ze se mu libi cizi vlajka nad nasi zemi

Claudio 11.6.2007 5:02

Re: pane wagnere jste nula

 To žeru, když někdo kritizuje úroveň něčího dárku a sám nic nedá. Co vás trápí cizí dárek Bushovi? Vás nic nestál, Bush je vám patrně ukradený, tak co vás tak ničí?

 Vy jen vyjete společně s vaším davem. Komupak by jste dal dárek vy? A dal jste už někdy něco od srdce?

Martin 11.6.2007 4:11

Re: Jen houšť takových písniček...

neni, wagner se songem souhlasi, protoze by ho za deset minut napsat nedokazal

a kdyz priznivec radaru se chova jako debil, tak je nutno pripomenout, ze debilem jsou odpurci a rozpoutat ctvrthodku nenavisti

Martin 11.6.2007 4:09

Re: Re: hvězdy a pruhy..

souhlasim, at zije parkanova co si dela prcu z hvezd a pruhu, on nikdo vazne je brat nemuze

Martin 11.6.2007 4:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Naprosto přesně,

heh, cetl jsem mnoho pravicovych reakci ktere z parkanove zvracely :-D

a jako hrebicek do rakve ruznym petrickum zafungovala demonstrace Dekujeme Ameriko, kde Parkanku odmitli pustit :-D:-D:-D hnusny komousi

Martin 11.6.2007 3:56

pane wagnere jste nula

jen protoze song vyjadruje vase myslenky, tak nemusite lidem vychvalovat novy zvaci dopis, jen proto "ze byl spíontanni". rad bych videl vasi plamennou obhajobu, kdyby grebenicek nazpival song vychvalujici srp a kladivo co vlaje nad nami a prinasi ho cinsky soudruh