29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Jedno přísloví

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MLOK1 19.10.2006 10:37

Re: Re: Re: Tak nevím.

Komunista lže, i když mluví (zdánlivě) pravdu.

       "Naše měna je pevná jako nikdy předtím a veškeré řeči o měnové reformě jsou neopodstatněné!" Tento památný výrok pronesl prezident československé socialistické republiky, soudruh Antonín Zápotocký den před měnovou reformou!!! Je třeba ještě něco dodávat?

       Vlastně ano.... ještě tento malý detail. Peníze byly měněny kmánům sice v kursu 1:5, ale pouze do 5000,-Kčs. Částka nad tento limit už pouze v poměru 1:50!!!  Ale! Soudruzi (samosebou, pouze ti výše postavení(Y)) byli na blížící se reformu předem upozorněni a také jim byla měněna i částka nad limit 5000,-Kčs v kurzu 1:5. Toto tvrzení nemohu bohužel nijak dokázat, ale bylo mi sděleno z dobře informovaných kruhů. Mnoho lidí psychicky neuneslo, že byli takto sprostě okradeni o svoje celoživotní úspory a spáchalo sebevraždu. I to je třeba přičíst komunistům k tíži.

Mirek F. 19.10.2006 11:17

Re: Re: Re: Re: Tak nevím.

OK, přesvědčil jste mě, že kdyby komanč tvrdil, že je dneska čtvrtek, tak, přestože si to myslím také, musím svoje přesvědčení zkorigovat.  

MLOK1 19.10.2006 12:13

Re: Re: Re: Re: Re: Tak nevím.

Mirku F., já bych si nebyl jistý ani tím čtvrtkem.

Slyšel jste něco o VŘSR (velké říjnové socialistické revoluci - to pro mladší), která se slavila v listopadu???:-):-):-)

Jinak: Pokud jste už  byl na světě. Věřil jste našemu soudruhovi prezidentovi-lhářovi jeho prohlášení o měnové reformě. To byl u mně bod zlomu. Od toho dne jsem už komunistům nevěřil ani slovo a dobře jsem udělal.

       A vzpomínáte si ještě na slova jednoho nechvalně známého státníka z oné velké země, když prohlásil: "Ééto vááše děělo", a pak sem vtrhnul se spoustou zelených plechových maringotek, jak trefně popsal situaci Karel Kryl?

Mirek F. 19.10.2006 12:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak nevím.

Máte to špatně, když ruďas prohlásí, že je dnes čtvrtek, tak dozajista čtvrtek není a je nutno zásadně nesouhlasit:-)  Ale vážně, proti něčemu se může být z odlišných důvodů, na jiném místě uvádím případ socdem rozpočtu, komančové pro něj nebudou hlasovat, protože je příliš pravicový, ODS pro jeho nadměrnou levicovost

Petr 19.10.2006 7:59

Pane Beneši,

nejsem sice komanč, ale také nesouhlasím s přítomností cizí, tedy žádné, armády ani s existencí cizích vojenských zařízení na území suverénního státu. Myslím si, že tak jak tady neměli co dělet Rusové, nemají tady co dělat ani Američané, popřípadě kdokoliv jiní co si usmyslí, že tady musí být. Jedním z největších nebo nejvýznamnějčích investorů v ČR je Čína. Podle Vaší logigy, když se Čína zapojí do boje proti terorismu a řekne, že tady musí být čínská vojenská základna, v podstatě jedno jaká, budete pro nebo proti? A tu by jistě naši komančové bez problémů podpořili. Také Čína má jaderné zbraně, létá do kosmu, tedy vcelku slušné technologie, tak proč by u nás nemohla mít protiraketovou základnu?

eTony 19.10.2006 8:02

Re: Pane Beneši,

Čína není v NATO a nepředstavuje zrovna typickou zemi, která respektuje soukromé vlastnictví, svobodu a spravedlnost.

Petr 19.10.2006 8:14

Re: Re: Pane Beneši,

No a co, že není v NATO? Nemůže dělat světového policajta, když každý pátý člověk na světě je Číňan? A jak tady USA respektují Tvoje soukromé vlastnictví, svobodu a spravedlnost, když Ti chce obsadit Tvůj dvůr? Nebo je to to, co předvedli na Grenadě, Panamě, Somálsku, Afganistánu  a v dalších akcích mimo vlastní území?

Anebo jinak, pozvěme sem Bundeswehr, to je člen NATO a to co píšeš také Němci ctí. V psaní zvacích dopisů jsme přeborníci.

Jistě? 19.10.2006 8:20

Re: Re: Re: Pane Beneši,

Tam všude předvedli co ?

Black Hawk down. 19.10.2006 8:35

Re: Re: Re: Re: Pane Beneši,

No právě, že nic, jenom  porušují mezinárodní právo, ani se moc neptali v OSN, zesadili své loutky, něco mleli o humanitární pomoci....Málo si studujete, příteli. 

Saša 19.10.2006 9:10

Bundeswehr zde už byl

v roce 1939 až 1945.

Americká armáda zde již také byla - v roce 1945, kdy vyháněla právě tu německou.

Aby se nám sem ta německá nevrátila, nebo aby se nám sem nevrátila ta ruská, bylo by lépe mít zde armádu americkou.

whocares 19.10.2006 10:33

Re: Bundeswehr zde už byl

R^ A zrovna se hoši ruský s těma německajma zas domlouvaj. Myslím, že je nejvyšší čas na tu US základnu. Bohužel, národ slouhů si volí za vůdce slouhy, kteří ho zas za jidášský groš prodají, buď tomu, či onomu. Američanům to nevadi, s Poláky se domluví snadno....

Haui1 19.10.2006 8:30

Re: Pane Beneši,

Komanč možná nejste, ale myšlením se jim hodně přibližujete. Srovnávat Rusy, kteří přišli bez ohlášení a násilím zabrali celou republiku, a Američany, kteří se ptají, jestli mohou pronajmout pár čtverečních kilometrů, je zvrácenost, pokud ne schválnost. Pokud to nechápete, je problém ve vás.

Black Hawk down. 19.10.2006 8:32

Re: Re: Pane Beneši,

Američani jsou jenom umytí Rusi.

JM0 19.10.2006 12:17

Re: Re: Re: Pane Beneši,

Je na mnoha vědecky kontrolovaných pokusech prokázáno, že libovolně rozsáhlým a intenzivním umýváním Rusa Američan prostě nevznikne. Ani omylem. Ostatně, sám si to můžete doma vyzkoušet ve vlastní koupelně.

Charlie 19.10.2006 8:33

Re: Re: Pane Beneši,

R^R^R^

Black Hawk down. 19.10.2006 8:39

Re: Re: Pane Beneši,

Jestli tady někdo něco nechápe, tak se obávám, že jste to Vy. Je jedno, da jsou to ti nebo ti, podsata je v tom, že tu je cizí armáda, která si tady bude dělat co chce a jak tady jednou bude, nikde není záruka, že zůstane je nějakých pár čtverečních kilometrech. Tomu snad nevěříte.

Je obrovský politický nátlakový faktor a ještě jim ho budeme platit.

JM0 19.10.2006 12:34

nikde není záruka, že zůstane je nějakých pár čtverečních kilometrech

Co když je napadne nasednout do tanku a  zajet se podívat do .. třeba .. do Prahy? No považte! Co, ach, co jen si pak počneme?

jakovy 19.10.2006 13:44

Black Hawk downe, a co Guantanamo ? Flek na socialistické demokracii Cuby? Re: Re: Re: Pane Beneši,

Já taky cítím, že není záruka. Po těch letech by už přece mohli tomu Fidelovi pomoct do ....

Ale Fidel se rozumně pojistil 3-mi pásy zákopů okolo celé základny. Nám hloupým jenom není jasné, proč mají vojáci v nich laufy namířené do Cuba libre a ne na nesvobodné Guantanamo.

Šnek 19.10.2006 8:41

Re: Pane Beneši,

Doposavad to právě byly jen USA, které nás nikdy nepřepadly a jsou schopny si svoje základy a jiná území ubránit. Čož by se nám mohlo hodit.

Saša 19.10.2006 9:17

Američané nás ještě nikdy nepřepadli.

Přesně tak to je. Američané nám zatím vždy jen pomáhali. Bez nich bychom republiku vůbec neměli. Wilson a Roosevelt by měli mít pomník v každém českém městě.

lola 19.10.2006 11:18

Re: Pane Beneši,

Jsem potěšen,že Američané za druhé svět. války podobné názory nerespektovali a přece jen

nám trochu s bojem proti fašistům píchli.Já nemám bohužel tu jistotu,že v Evropě se už nebude válčit a není od věci mít za zadkem 300 milionů kámošů,kteří na rozdíl od našich mírotvorců válčit umí.

Zlý kukuč 19.10.2006 7:38

Pouze o článek níž milí zastánci základny najdete výrok pátera Zielence

cit.:Česká republika odebírá z Ruska 75 % své spotřeby plynu a 90 % spotřeby

ropy, a přitom se nachází z hlediska ruské »plynové diplomacie« v

geopoliticky nejcitlivější oblasti.

Takže vybudování základny nám strašně moc pomůže proti raketám, které mne mohou zasáhnout USA, ale Rusáci nám zkrátí plyn.Po dokončení baltského plynovovu ztratíme význam i jako tranzitní země. Pak budeme moci využít možného zrušení víz a jet se na Floridu ohřát. Základna není nic jiného, než ponorka na suchu. Stejnou hodnotu má i pro USA - je postradatelná v okamžiku, kdy není potřeba. EKV může klidně starovat z lodi, která křižuje v Baltském moři v mezinárodních vodách.

Takže z nás někdo dělá voly. V případě pana Beneše úspěšně.

eTony 19.10.2006 7:59

Re: Pouze o článek níž milí zastánci základny najdete výrok pátera Zielence

ano, i takovou podobu má vyděračství, typický bolševický znak jednání. Lékem na něj je svobodný a volný obchod - typický znak kapitalismu.

Zlý kukuč 19.10.2006 8:03

Re: Re: Pouze o článek níž milí zastánci základny najdete výrok pátera Zielence

není jenom bolševický, svět není černobíly, je šedý až běda

Haui1 19.10.2006 8:26

Re: Pouze o článek níž milí zastánci základny najdete výrok pátera Zielence

Takže podle vás nám nezbývá, než požádat o vstup do Společenstva nezávislých států nebo se rovnou přičlenit k Rusku. Chápu vaši poznámku správně?

Zlý kukuč 19.10.2006 8:30

Re: Re: Pouze o článek níž milí zastánci základny najdete výrok pátera Zielence

Ó nikolivěk, nechápete. Řečeno Vaší prostou logikou stačí  pouze se nesnažit o vstup do Spojených Států Amerických.

Haui1 19.10.2006 8:33

Re: Re: Re: Pouze o článek níž milí zastánci základny najdete výrok pátera Zielence

Nicméně, protože jsme se nemohli po roce 48 ucházet o vstup do Západní Evropy, museli jsme vstoupit do Evropy Východní. A pokud se nebudeme snažit být co nejdále od Asie a Ruska, mám obavy, že si tuhle zkušenost zopakujeme.

Zlý kukuč 19.10.2006 10:17

Re: Re: Re: Re: Pouze o článek níž milí zastánci základny najdete výrok pátera Zielence

Jenomže my se můžeme snažit jak chceme být co nejdále, ale dokud si nesbalímě říp, mléko a strdí a neodtáhnem do Patagonie, tak holt budem blízko, i kdybychom se po.rali. Já netvrdím, že je mi Rusko sympatické, já jen tvrdí, že kupujeme jeho plyn a že holt, při své velikosti, musíme brát vztahy s ním v úvahu, ať se nám to líbí, nebo ne.

JH 19.10.2006 8:59

Úžasný vojenský odborník Zlý kukuč IP: 160.218.143.xxx

se nám tady snaží vsugerovat, že radarová stanice může klidně starovat z lodi, která křižuje v Baltském moři v mezinárodních vodách. Na mnoha úvahách mne nejvíce deprimje to, jak se komunistickým sviním podařilo idoktrinovat u nás tolik lidí proti USA.

Zlý kukuč 19.10.2006 10:12

Re: Úžasný vojenský odborník Zlý kukuč IP: 160.218.143.xxx

tak nevím milý JH, ale EKV NENÍ RADAR. O radaru jsem vůbec nemluvil,  protože radar je Rusákům ukradenej a můžem si ho postavit kde chceme - z hlediska útokau na jejich území radar nemá význam, základna pro EKV ano. Vůbec nechápeš o co jde. Jdi si hrát na horníka v uhláku.

Proti tobě jsem odborník, to si piš.

Pokud je někdo indoktrionovaný bolševismem - toi jest myšlením ve zjednodušených schematech, pak jsi to ty - jak ta ovce USA dobřeeeeee, Rusko blběěěěěěě.