21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Jedno přísloví

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 19.10.2006 12:42

Re: Re: Re: Re: Se základnou už možná přestane platit " Kdo jde s Amerikou, svítí elektrikou, kdo jde s Ruskem, svítí prd..í a voskem"

Viděl, jste filem Syriana a Vrtěti psem? Doporučuji. A myslím, že jejich autory nebudete pokládat za komunisty nebo jejich příznivce. A sem tam je dobré se podívat na americkou nezávislou dokumentaristiku.

JM0 19.10.2006 12:34

nikde není záruka, že zůstane je nějakých pár čtverečních kilometrech

Co když je napadne nasednout do tanku a  zajet se podívat do .. třeba .. do Prahy? No považte! Co, ach, co jen si pak počneme?

Mirek F. 19.10.2006 12:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak nevím.

Máte to špatně, když ruďas prohlásí, že je dnes čtvrtek, tak dozajista čtvrtek není a je nutno zásadně nesouhlasit:-)  Ale vážně, proti něčemu se může být z odlišných důvodů, na jiném místě uvádím případ socdem rozpočtu, komančové pro něj nebudou hlasovat, protože je příliš pravicový, ODS pro jeho nadměrnou levicovost

www racek 19.10.2006 12:26

Re: Re: Slušní lidé jsou proti základně

hmm, mloku, nesouhlasil si tenkrát tak hluboce, že si toho v tý hloubce nikdo nevšiml.;-D

www racek 19.10.2006 12:23

pane beneš, až bude základna postavena taky

na mnaši ochranu, proč ne. ale asi vám uniklo. že rozhodně není. není totiž schopna zachytit rakety mířící na nás. práve proto poláci, kde je přece jen v diskusích o zíákladně méně ideologie podmínili stavbu základny s rozmístěním systémů patriot PAC 3 právě pro vlastní ochranu ...

mimochodem, proti nejmodernějším manévrujícím ruským topolům je jakákoliv obrana nemožná.

JM0 19.10.2006 12:17

Re: Re: Re: Pane Beneši,

Je na mnoha vědecky kontrolovaných pokusech prokázáno, že libovolně rozsáhlým a intenzivním umýváním Rusa Američan prostě nevznikne. Ani omylem. Ostatně, sám si to můžete doma vyzkoušet ve vlastní koupelně.

MLOK1 19.10.2006 12:13

Re: Re: Re: Re: Re: Tak nevím.

Mirku F., já bych si nebyl jistý ani tím čtvrtkem.

Slyšel jste něco o VŘSR (velké říjnové socialistické revoluci - to pro mladší), která se slavila v listopadu???:-):-):-)

Jinak: Pokud jste už  byl na světě. Věřil jste našemu soudruhovi prezidentovi-lhářovi jeho prohlášení o měnové reformě. To byl u mně bod zlomu. Od toho dne jsem už komunistům nevěřil ani slovo a dobře jsem udělal.

       A vzpomínáte si ještě na slova jednoho nechvalně známého státníka z oné velké země, když prohlásil: "Ééto vááše děělo", a pak sem vtrhnul se spoustou zelených plechových maringotek, jak trefně popsal situaci Karel Kryl?

doktor 19.10.2006 11:44

Re: Re: Povinnosti slušných lidí odporovat zlému.

Těší mne, že se mnou souhlasíte slovy "je nutno dodržovat jistá pravidla soužití, která jsou víceméně závazná pro všechny". Neuznáváte tedy také absolutní "dobro" a absolutní "zlo". Obojí je věcí domluvy "civilizovaných" nebo "necivilizovaných" společností. Kdo rozhodne, co je civilizované a co ne? USA? (zpráva z dnešních novin: "USA: Zakážeme svým nepřátelům  vstup do vesmíru" http://technet.idnes.cz/usa-zakazeme-nepratelum-vstup-do-vesmiru-fgp-/tec_vesmir.asp?c=A061018_202045_tec_vesmir_vse. Vypadlo jim tam slůvko NAŠEHO vesmíru. Je to "dobro" nebo "zlo"? Svoboda nebo agrese vůči odlišnému názoru?

Ivan 19.10.2006 11:37

Re: Re: Re: Re: "Írán zatím oznámil, že pohřben bude Izrael"

Každý normální člověk ví, že nic takového president Iránu neřekl. Pouze media opakují do zblbnutí lež a využívají toho, že jen málo lidí zná persky a je schopno si porovnat novinářský překlad jeho projevu s tím, co iránský president řekl. Na internetu si ovšem při troše snahy můžete přesný překlad jeho projevu najít. S novinářským tvrzením opravdu nemá nic společného a o žádném zničení státu Izrael se v něm nemluví. Je to obdobné zneužití, jaké zažil papež, když ve svém projevu citoval dávný výrok císaře byzantské říše.

Ivan 19.10.2006 11:33

Re: Re: v clanku

Vietnamci, ať už ze severu nebo z jihu, mají jedno společné - amíky bytostně nenávidí. USA válčily ve Vietnamu proti vietnamskému obyvatelstvu a ve prospěch úzké skupiny koupených zrádců vydávaných za představitele jižního Vietnamu. Obdobné probíhá v Iráku. Tam USA nenávidí snad i nemluvňata.

Auiam 19.10.2006 11:31

Re: v clanku

Válka ve Vietnamu byla poslední, do níž narukoval celý populační ročník. Ono se to takhle tou dobou dělávalo. Na základě zkušeností z Vietnamu došlo k velmi rozsáhle reformě armády, která byla se vším všudy provedena během 17 měsíců. Od té doby je americká armáda plně profesionální. Pokud jde o onu důslednost, těžko komu vyčítat fakt, že se nepustí do úkolu, na nějž nemůže stačit. A nemyslím tím pouze politiku zadržování namísto invaze. Berte to jako fakt.  

 

Xaver X.X. 19.10.2006 11:28

Kupodivu souhlasím...nedělám něco špatně?

:-)

Šerlok Humylsa. 19.10.2006 11:26

Re: Re: alibisté

Mirgu, neplácejte voloviny.

Šerlok Humylsa. 19.10.2006 11:25

Re: Slušní lidé jsou proti základně

je otázka, jestli vy jste vůbec slušný...jak to dokážete?

Petr 19.10.2006 11:24

Re: Re: Slušní lidé jsou proti základně

R^R^R^R^R^R^!!!!!!

Xaver X.X. 19.10.2006 11:23

Souhlas, pane Beneši. Ale když my radši budem skuhrat, kde nám EU, USA, NATO,

Němci nebo jánevímkdo šlápli na bebínko, místo abychom se soustředili na nezbytné věci pro zachování existence evropské civilizace.

Mirek F. 19.10.2006 11:22

Re: alibisté

Bohužel, třeba takový mizera a kryptobolševik Churchill, místo toho, aby hned 22.6.41 přerušil boj proti Reichu, tak do SSSR ještě dodával zbraně;-€. A když u nás komančové hlasovali proti socanskému rozpočtu, tak ODS měla za morální povinnost hlasovat pro!

Auiam 19.10.2006 11:21

Re: Povinnosti slušných lidí odporovat zlému.

Mýlíte se. Já půjdu a vyvraždím všechny vaše příbuzné a přátele, a jejich majetek si nechám, poněvadž to považuji za dobré - pro mě. A vás budu přesvědčovat o tom, jakého dobra se vám dostalo, že vy to jenom ještě nechápete.

Všechny civilizované společnosti dospěly k tomu, že je nutno dodržovat jistá pravidla soužití, která jsou víceméně závazná pro všechny. Pojem "zločin" má původ právě ve slově "zlo" a zločinem je proto, že ohrožuje lidské soužití.

Nechat volnou ruku zločincům znamená ohrozit samotné základy civilizace.

Ale vám to vykládat nemusím, vy to víte, jelikož málokdo se na podobných svinstvem podílel nevědomky.

lola 19.10.2006 11:18

Re: Pane Beneši,

Jsem potěšen,že Američané za druhé svět. války podobné názory nerespektovali a přece jen

nám trochu s bojem proti fašistům píchli.Já nemám bohužel tu jistotu,že v Evropě se už nebude válčit a není od věci mít za zadkem 300 milionů kámošů,kteří na rozdíl od našich mírotvorců válčit umí.

Šerlok Humylsa. 19.10.2006 11:17

Re: Re: Re: Se základnou už možná přestane platit " Kdo jde s Amerikou, svítí elektrikou, kdo jde s Ruskem, svítí prd..í a voskem"

človíčku, běžte dělat něco užitečného a netruste tady ty hovadiny z hospody U Pitomejch.

Mirek F. 19.10.2006 11:17

Re: Re: Re: Re: Tak nevím.

OK, přesvědčil jste mě, že kdyby komanč tvrdil, že je dneska čtvrtek, tak, přestože si to myslím také, musím svoje přesvědčení zkorigovat.  

Auiam 19.10.2006 11:14

Opravdu důležité věci je potřeba opakovat pořád

Zaorálek zabalil obrovský podraz do velké vrstvy vaty nic neznamenajících slov. Komunisté dokázali v mnoha lidech vymazat pojem o tom, co je dobro a co je zlo.

doktor 19.10.2006 10:54

Povinnosti slušných lidí odporovat zlému.

Obecné "zlo" nebo "dobro" neexistuje. Tyto vágní pojmy rádi užívají k zastření svých skutečných úmyslů ideologičtí fundamentalisté všech světových názorů i konfesí.  

MLOK1 19.10.2006 10:53

Re: Slušní lidé jsou proti základně

"Demokrate", nadávající všem, kteří s tebou nesouhlasí.

       Nepovažuji sám sebe (na tom by nebylo nic divného) za prospěchářskou pakáž, ni nikomu nelezu do análního otvoru. Toto mínění sdílí (to už je důležitější) i většina lidí z mého okolí. Poněkud jiný názor mají na příznivce a členy KSČSSD, ale to je na jinou debatu.

       Přesto plně souhlasím s umístěním PROTIRAKETOVÉ!!! americké základny na našem území. Hluboce jsem ovšem nesouhlasil s umístěním SOVĚTSKÝCH ÚTOČNÝCH ATOMOVÝCH RAKET, které nám sem umístili sovětští okupanti svého času bez toho, aby se nás ptali na náš názor!!!

      Doufám jenom, že i proti těmto ÚTOČNÝM!!! ATOMOVÝM raketám sovětských okupantů jste stejně plamenně tenkrát protestoval. Nebo že bych se mýlil?

Skepticus Maximus 19.10.2006 10:52

Nikoli Hugo, ten pochopil,hned, že tahat nebudou :-)))

;-P

Zlý kukuč 19.10.2006 10:49

Re: Jsem proti komunistům i proti základně.

v tom případě budete na úsvitu zastřelen, neb používáte vlastní rozum. To je v dnešním slastném konzumním světě, který žije v energetickém rauši, přísně zakázáno.

klak 19.10.2006 10:43

Re: Re: Re: Se základnou už možná přestane platit " Kdo jde s Amerikou, svítí elektrikou, kdo jde s Ruskem, svítí prd..í a voskem"

USA 49% ropy pokrývají z vlastních zdrojů,cca 30 % dováží z Mexika a Venezuely a jen zbývajících cca 21 % ze zemí Zálivu (především z SA).Evropa je na dovážené ropě mnohem více závislá než USA proto ten humbuk když vlítli do Iráku.Samozřejmě jiná věc je to,že země v zálivu jsou v OPECu a dokážou pořádně hýbat cenou ropy na světovém trhu a tím nepřímo ovlivňovat ekonomiku zemí závislých na ropě.

Skepticus Maximus 19.10.2006 10:41

AeroKarle naivní jste Vy

Jde o moc a kontrolu ropných zdrojů v celém regionu, bez ní se zatím USA neobejdou a nechtějí, aby se jí mnoho dostalo do Číny.

MLOK1 19.10.2006 10:37

Re: Re: Re: Tak nevím.

Komunista lže, i když mluví (zdánlivě) pravdu.

       "Naše měna je pevná jako nikdy předtím a veškeré řeči o měnové reformě jsou neopodstatněné!" Tento památný výrok pronesl prezident československé socialistické republiky, soudruh Antonín Zápotocký den před měnovou reformou!!! Je třeba ještě něco dodávat?

       Vlastně ano.... ještě tento malý detail. Peníze byly měněny kmánům sice v kursu 1:5, ale pouze do 5000,-Kčs. Částka nad tento limit už pouze v poměru 1:50!!!  Ale! Soudruzi (samosebou, pouze ti výše postavení(Y)) byli na blížící se reformu předem upozorněni a také jim byla měněna i částka nad limit 5000,-Kčs v kurzu 1:5. Toto tvrzení nemohu bohužel nijak dokázat, ale bylo mi sděleno z dobře informovaných kruhů. Mnoho lidí psychicky neuneslo, že byli takto sprostě okradeni o svoje celoživotní úspory a spáchalo sebevraždu. I to je třeba přičíst komunistům k tíži.

Skepticus Maximus 19.10.2006 10:36

Jsem proti komunistům i proti základně.

Není v tom žádný rozpor a o tu zmiňovanou destabilizaci se snaží právě USA, kdy chtějí zvrátit převahu na svou stranu.