1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lájoš B. 16.11.2005 10:59

Re: Re: Odpůrci Paroubka nějak nechtějí vidět

1/ Netvrdím, že Paroubek je bůh a neomylný. Nebudu ho ani volit.
 
2/ Zeman a Klaus speciálně mohli prosadit personálně cokoli. Nedokázali však v případě kiksu zakročit.
Zuzana 16.11.2005 10:58

Re: A co tohle:

 Disidenti byli z větší části evidovaní ve spolupráci s STB.
J. Mach 16.11.2005 10:58

Re: No tedy vážení....

Zochu,
opravdu píšete většinou blafy, ale tentokrát to byl obrblaf. V čem se autor článku mýlí? Nemusíte s ním souhlasit, ale pokud řeknete, že blafá, měl byste sdělit čtenářům N.P. v čem se autor spletl. Mně zase ten článek přišel docela dobrý a objevný. Celkem logicky vysvětluje, proč se najednou tak milují dvě tak odlišné postavy, jako je Paroubek a Havel. Ale máte li jiné vysvětlení, a je to možné, tak sem s ním.
č. 3505 16.11.2005 10:49

Re: Jedné věci nerozumím

A proč šli Němci za Hitlerem?
Ivan Nový 16.11.2005 10:25

Nejdou za vůdcem, ale za vidinou kolektivní zahálky.

Proto socialismus nefunguje. Paradoxně i jednotliví nacisti do války šli za stejnou vidinou, kolektivně ukořistit pro sebe úrodnou ukrajinskou půdu a tím se zajistit pro budoucnost.
JoeDoe 16.11.2005 10:24

Re: Odpůrci Paroubka nějak nechtějí vidět

Bohužel mám pocit, že je chytřejší než si mnozí myslíme. Instaluje předem provařené nebo potenciálně problémové, aby si na nich udělal laciné body. Je to opravdu zárodek diktátora, sakra nebezpečný chlap.
Ota First 16.11.2005 10:08

Re: Odpůrci Paroubka nějak nechtějí vidět

Lájoši, je tomu tak proto, že Paroubek je obklopen samými nulami, které stranu moc nezajímají. Dále jeho postavení vůči stranickému aparátu je nyní velmi silné, neboť se s ním spojují naděje na odvrácení volební porážky, proto mu teď projde úplně všechno. Kdyby srazil hlavu Buzkové, strana to klidně spolkne. Ale to nepotrvá věčně. Pokud sestaví příští vládu, bude s jejími členy již spojen mnoha nitkami, budou na sobě závislí, dostanou se tam silné osobnosti s podporou zákulisí ČSSD. Pak uvidíme. Mimochodem - jen úplný blázen si může vybrat za mluvčí tu osobu, která pro něj pracovala na začátku. Nebo za tím bylo něco jiného. A jeho čich na lidi se opět potvrdil u Jandáka - další trouba a u Ratha - ten jej bude obzvlášť mrzet.
Ota First 16.11.2005 10:01

Re: Jedné věci nerozumím

Je to jednoduché, Insidere. Stádo jde pudově za vůdcem. A člověk není v podstatě nic jiného, než dvounohé zvíře, které si o sobě myslí, že uvažuje. Paroubek musí být pro jednodušší osoby nesmírně přitažlivý. O něco schopnější vůdci byli přitažliví dokonce i pro většinu národa, jemuž posléze vládli.
Valná část našich spoluobčanů ještě nevyrostla ze staré komunistické hry na "jako" (vy budete jako pracovat a my vás budeme jako platit). Nemusí se pracovat v reálu, stačí, že to tak vypadá. Jako se řeší zdravotnictví, jako se utnou skini, jako se zlikviduje korupce. Časem i ti nejhloupější prohlédnou a zjistí, že se neudělalo nic a Paroubek se stane neoblíbený. Ale to zde už bude zase někdo jiný, kdo roztočí kolotoč. A tak pořád dál...
Lájoš B. 16.11.2005 9:46

Re: Re: Odpůrci Paroubka nějak nechtějí vidět

Možná je Rath a Jandák slabý, ale můžou klidně vyletět stejně rychle jako Zgarba. Hrozilo snad něco takového u Klause a Zemana ? Tohle je ten rozdíl, uznat chybu a změnit to. Je první po listopadu, kdo to dokáže.
Buvol 16.11.2005 9:38

Havel jako president se stal karikaturou Havla jako disidenta!

Pozor na to pane Paroubku!
Buvol 16.11.2005 9:28

Pokud by to tak opravdu bylo a pan Paroubek by se chtěl

zalichotit tomu Havlovi, byla by to jeho dosud největší chyba! Havel je politická mrtvola a nikdo ho nebere vážně, ani on sám ne. Nedávno řekl, že se cítí být omylem historie a to taky je. Všechny jeho "dobré" úmysly, které měl jako president, se se železnou pravidelností obracely ve svůj pravý opak. Stačí si vzpomenout na omluvu sudetským Němcům, na generální amnestii, na pomlčkovou válku, "humanitární" bombardování a další skopičiny, už ani nevím jak se jmenují...
Insider 16.11.2005 9:28

Jedné věci nerozumím

Jak je možné, že tak namyšlený, arogantní a zamračeně nesympatický Paroubek se líbí některým lidem. Vždy zdůrazňuji, že neverbální složka komunikace politika s občany je klíčová a teď se mi stane toto.  
Václav 16.11.2005 9:19

Re: Se srdíčkem?

Problém je v tom, že p. Klaus je génius moudrého reálného vidění světa.Vždy přesně reálný popis situace. P.Havel je génius úniku z reality.Nepřetržité snění. Věčný stav žití ve změněném stavu vědomí, stav jako při věčném alkoholovém opojení, pod vlivem drog, apod. A tak se někomu líbí jedno, jinému druhé. Vůbec se netěším na to,až Havel umře.Pak se nám bude z pravdy dělat nevolno.
Rpuť 16.11.2005 9:01

Karle, dovolím si připomenout Havlovo podivování nad tím, jak chudák Standu honí kvůli bytu.

Ať už je to čímkoli, ten chlap je mimoň s utkvělou myšlenkou vlastní moci a nenávisti ke Klausovi.
Ruda 16.11.2005 8:59

Re: Nepředstavitelná svině!

Nevím kdo je vlastně Nepřehlédnutelná svině, jestli to nejste vy.
 
Martin 16.11.2005 8:58

Souhlasím se Sašou

Havlovy současné konce svědčí o totální ztrátě soudnosti. Letos 17.11. vykřiknout At žije Havel, to už doopravdy s vážnou tváří nelze. Názor, že Havel je trapný a směšný dědek, slýchám už dost často. Je mi to děsně líto. Ale je to tak.
Pavel Soukup 16.11.2005 8:58

Nepřátelé našich nepřátel jsou našimi přáteli.

Zasnoubení Paroubka a Havla by mně vůbec nepřekvapilo - viz titulek. Ostatně dodnes mi není jasná úloha Havla během revoluce ale je zcela jednoznačné, že zabránil spravedlivému zůčtování s komunismem v naší zemi a dodnes pociťujeme neblahé důsledky.
šimon klein 16.11.2005 8:57

Re: Odpůrci Paroubka nějak nechtějí vidět

Pane - osobně souhlasím s tím, že je značná pravděpodobnost, že každý politik - z pravé i levé strany - něco někdy a i opakovaně zatloukal. Politika už je taková - morální rozbor tohoto faktu teď nechci dělat.
Ale...
Papá Roubek si zvolil ty lidi, na které vyplavali různé věci, takže je za jejich instalaci do daných pozic zodpovědný - jenom jeden příklad (ten nejmenší): původní mluvku si vybral on, ač mohl hned poznat (tak jako vy,já,ostatní z MFD) že je blbá jak pučtok.
Obvykle šlo o dost velké trapasy a tak evidentní, že je prakticky nemožné je nějak kamuflovat - zde pouze prokázal pud sebezáchovy; ale současně jsou docela časté - to spíše prokazuje nekoncepčnost kádrové politiky nebo manažerskou neobratnost. Soudím to druhé, protože instalace Jandáka a Dratha do toho zapadá - zeptejte se přímo lidí z jimi řízených rezortů (a u MZd ani tak daleko nemusíte chodit).
Takže ta pozitivnost je asi tak na úrovni Marečka a jeho pera: " no a ty čtyři mínus - to je taková první vlaštovka.."
Saša 16.11.2005 8:51

Kdyby byl Havel splnil svůj slib

a po prvních svobodných volbách skutečně z aktivní politiky odešel, mělo by dnes jeho slovo váhu gilotiny a z pozadí by mohl s politickou scénou nakládat zcela podle své libovůle.
Protože mu však moc zachutnala tak, že už se jí pak dobrovolně zříci nedovedl a zcela v rozporu s duchem Ústavy presidentoval 13 let, stává se z něj stále více trapný a směšný dědek.
Ale nikdo ho do této role nevmanévroval - je to čistě výsledek jeho vlastní práce.
JH 16.11.2005 8:47

Nepředstavitelná svině!

Autor článku ve své zadniční vtíravosti modrým strakám pozapoměl, že ostatní lidé nejsou idioti a na takové kydy neslyší, tak jak by si představoval!
karel 16.11.2005 8:29

Nedělejte z pana Havla troubu.

Že by nerozpoznal, co je Paroubek a spol. zač, nemůže autor myslet vážně. Jen to potvrzuje zkušenost z poslední doby, že bývalý prezident je schopen se spojit téměř s kýmkoli, bude.li to proti V.K., ODS a politickým stranám vůbec. Ona totiž Paroubkova politika je taky tak trochu nepolitická, protože odideologizovaná, založená na pouhém pragmatizmu, který vychází jen z čisté touhy po moci.
Lájoš B. 16.11.2005 8:22

Odpůrci Paroubka nějak nechtějí vidět

jednu interesantní věc - vyplave špína v jeho okolí a dotyčný dostává okamžitě padáka nebo je bezprostředně odejit. Kdo před ním toto dokázal ? Klaus byl neomylný a všechno ukecal, Zeman taky ustál Šloufa a ty epizodky po něm nestojí za řeč. Možná je to politicky slabé, nicméně v této fázi jasná pozitivní odlišnost proti předchozímu stavu. To tlačí ODS do defenzívy a články tohoto typu to nezvrátí.
pefben 16.11.2005 8:22

Re: No tedy vážení....

Článek není blaf. Blaf je to, co sem píšete Vy.
zoch 16.11.2005 8:13

No tedy vážení....

Tuším,že se kolikrát smějete nad tím,co sem napíšu. Tentokrát jsem to ale já,kdo se směje na plná ústa...Článek je celý jeden blaf. Prvních pět-šest komentářů nemlichtak.
Snad jen Rpuť se trošku trefil(a) do toho,co bych považoval za možné.
AGO 16.11.2005 8:09

Re: Se srdíčkem?

Mnohdy za úspěchem velkých myslitelů tohoto světa stály manželky, které je z nebeských výšin vracely do praktické realitysvěta,bohužel co odešla paní Olga stal se Václav "vyšeptalou vrbou"
šimon klein 16.11.2005 8:06

nedělejte si íluze,

nenávist Havlových stoupenců - "elity národa s někdy pravou hubou, ale vždy levým srdcem" ke Klausovi a k ODS jde až za hrob - ti podpoří kohokoliv, kdo jim pomůže jejich satany zdeptat; sami to totiž se svými pidistranami nedokázali a nedokážou, takže "nepřítel mého nepřítele je můj kámoš".
 
solitér 16.11.2005 6:55

Ten pravý

Představit si člověka,který slintal blahem při dopadu amerických bomb na Bělehrad,vynálezce pojmu"Humanitární bombardování" jak usmiřuje Srby a Albánce-lepší sci-fi parobek nemá?
malstok 16.11.2005 6:34

Se srdíčkem?

Tento článek ještě velice mírně hodnotí skutečnost. Já bych zdůraznil, Havel nemůže zapomenout Klause. Bohužel tento humanista je zahleděn tak do sebe, že jen plká a plká. Jeho projev nic neříkajících slov a destikulace rukou říká, že žije úplně mimo realitu a opájí se spasitelstvím světa.
Pavel 16.11.2005 6:23

Senilní Veškrna

by se totiž zase rád dostal k moci (k lizu). A upřímně řečeno, s Klausem ani Zemanem neměl příliš šance, "trochu" ho převyšovali. Zatímco s Pablbkem, jo to by byla dvojka