3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Je třeba zabít Babiše

Těm, co hned nepochopí, sděluji, že nejde o výzvu k fyzické likvidaci ministra financí, ale parafrázi na známý film.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 6.5.2017 9:12

Jen rvačka o pozice u státních koryt.

Současná koalice vznikla díky dohodě o mezi koaličníky vyváženém krmení se ze státních koryt. Nenažraný Babiš však tuhle dohodu porušil, když začal hlavně socany od státních koryt odstrkovat.

No a tak došlo ke klasické vnitromafiánské rvačce o kořist. Což je to, co teď za krycího křiku mafiánů o obhajobě zájmu státu a lidu sledujeme.

Když už "zabít", tj. odstavit od moci tak všechny, Zemana nevyjímaje.

P. Burda 6.5.2017 9:21

Re: Jen rvačka o pozice u státních koryt.

Najdete dost dobrovolníků, kteří nebyli politicky dál, než "člen obecního zastupitelstva bez jiné funkce" a budou chtít do sněmovny či vlády?

Najdete způsob, jak kapry donutit, aby si vypustili rybník, tedy aby se všichni současní politici dobrovolně vzdali politické kariéry? Vždyť jsou tam tací, co nikdy nic jiného nedělali a v TV působí dojmem, ze doma nevymění žárovku.

Jinak souhlasím s tím, že Augiášův chlev české politické scény je nutno vykydat.

J. Chaloupka 6.5.2017 9:57

Jestli Babiš alespoň trochu udělá pořádek ve státním

rozpočtu, tak mu pár přihraných miliard ze srdce přeji. Ostatně Kalousek měl DVAKRÁT možnost ukázat, co dovede. Jen přidělal dluhy.

P. Burda 6.5.2017 10:24

Re: Jestli Babiš alespoň trochu udělá pořádek ve státním

Kalousek mohl udržet rozpočet na uzdě a neudělal to. Bylo období stagnace, z mně neznámého důvodu zvané krize. Jenže rozhodnutí ve světě makroekonomiky mají velká zpoždění.

Pokud nejsou Babišovy úspěchy postaveny na Kalouskových a jemu podobných rozhodnutích, tak jen není ani o chlup lepší. Protože v době hospodářského vzestupu není dostatečně v plusu.

Pozn. Jednotkou zla by klidně mohl být 1 Kalousek. Otázka zní, kolik Kalousků je 1 Babiš.

A. Nový 6.5.2017 11:12

Re: Jestli Babiš alespoň trochu udělá pořádek ve státním

Jednotkou blbosti by mohl být jeden koblížek. Na kolik koblížků byste dosáhl Vy, Burdo? Hádám, že by to mohlo být nejméně několik desítek. :-))

V. Venc 6.5.2017 11:30

Re: Jen rvačka o pozice u státních koryt.

Ad Burda: Zdánlivě pohotové řešení, jenomže tak trochu mu chybí, kde vzít ty spravdlivé, nepodplatitelné parlamentní náhradníky a hlavně, aby to byli občané, kteří nic namají a budou tak umět "nezávisle" rozdělovat státní peníze.

F. Lesniak 6.5.2017 9:07

Problém je ovšem v tom,

že Burešovi voliči jsou závistivá lůza, která není schopna vlastního úsudku. V roce 89 se cinkalo na náměstích klíči, aby takoví, jako je Bureš, už nikdy nemohli řídit tuto zemi. A jaký je výsledek vidíme sami. Soudruh přivandruje ze Slovenska a chce lepší Česko. Nebo je to tak, že až dá do pořádku Česko, půjde pomáhat svým soukmenovcům na Slovensko?

P. Burda 6.5.2017 9:25

Re: Problém je ovšem v tom,

V tom případě zaplať Pán Bůh za Putina. Ačkoli politickou a finanční likvidaci Chodorkovského neschvaluji, tak Babiše by při tažení východním směrem mohl zlikvidovat (stejně jako předchůdci Bonaparta a Hitlera)

V. Pavelka 6.5.2017 17:11

Re: Problém je ovšem v tom,

Závist , nenávist, pomsta , jsou lidské vlastnosti ,kdo je chce vypreparovat z lidského konání,?

J. Berger 6.5.2017 8:45

Chyba je ta,

že proti Babišovi (který jistě prosazuje hlavně své zájmy) nejvíc boují hlavně ti, kteří mají sami tuny másla na hlavě, tudíž jejich argumentace není věrohodná a spíš nahánějí Babišovi hlasy.

R. Langer 6.5.2017 11:41

Re: Chyba je ta,

Asi tak.

J. Kanioková 6.5.2017 13:28

:))))))))))

V. Klepetko 6.5.2017 8:05

Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Ta Vaše výzva, pane Vodvářko, je za hranou - je to něco jako když se Miloš Zeman občas "vykolejí" ze své role státníka a usměrňuje pak svého přitroublého a zbabělého ministerského předsedu holí, nebo se v souvislosti s ním zmiňuje o kalašnikovi...

Zabijte Zemana v sobě, pane Vodvářko! Nejsme v protektorátu! Vám by se možná líbilo žít v zemi, ve které se mocenské spory řeší politickou vraždou. Ve které místo čestných politických soubojů probíhají politické popravy. Zemi, kde novináři vykonávají špinavou práci policejních konfidentů a agentů-provokatérů, řádí jakési ideogestapo, "opinion makeři" používají jako hlavní argument pro svou "agenda setting" různá vhodně načasovaná udání a odposlechy... Kde je možné napsat do novin v souvislosti s Babišem - "Je třeba zabít Sekala" - a nepropadnout se hanbou...

Strčte si takovou demokracii za klobouk, pane Vodvářko! Říkáte -

"My všichni můžeme zabít Babiše nebo demokracii"."Je třeba zabít Babiše!". Jako v tom filmu, kde "Obec trpí, až někoho napadne ona spásná myšlenka uvedená v názvu filmu. Vykonavatelem tohoto činu je pak přistěhovalec s temnou minulostí."

Má odpověď zní takto... Nejsem žádný přistěhovalec s temnou minulostí. Jsem svobodný volič. Narodil jsem se v této zemi, v Praze na Vinohradech, a žádný zas.aný sedlák mi nebude rozkazovat, koho mám politicky povraždit! Rozhodnu se sám ve svobodných volbách. A jestli se tu ty protektorátní manýry budou opravdu takto rozmáhat a ve společenském diskurzu převládnou odposlechy, udání a protektorátní slovník pana Vodvářky, tak se budu proti tomu všemu bránit poslední zbraní která zbývá. Dám Babišovi svůj hlas!

P. Lenc 6.5.2017 8:08

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

A potom jste se pane Klepetko probudil a byl jste strašně spocený...

V. Klepetko 6.5.2017 8:32

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Chcete zabít Sekala, pane Lenci? :-) Přeji Vám bezva prodloužený víkend, rád Vás tu na Psu vidím - patříte ke slušným a argumentačně korektním diskutérům...

F. Lesniak 6.5.2017 9:02

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Jestli jste nepochopil, jak to Vodvářka s tím zabitím myslel, tak jste ještě větší vůl, než jsem si myslel.

V. Klepetko 6.5.2017 9:56

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Umím číst - a pan Vodvářka napsal doslova toto :

"Je třeba zabít Babiše!"."Obec trpí, až někoho napadne ona spásná myšlenka uvedená v názvu filmu. Vykonavatelem tohoto činu je pak přistěhovalec s temnou minulostí." "My všichni můžeme zabít Babiše nebo demokraci!".

A v tuto chvíli odmítám hloubat nad tim, "jak to ten Vodvářka vlastně myslel". Je odpovídám přímou řečtí na jasně formulovanou myšlenku, odpovídám takto:

"Najděte si toho zabijáka někde jinde. Nejsem vrah ani přistehovhalec s temnou minulustí. Jsem rodilý Pražák, cítím se být zodpovědný za budlucnost sve země a nenechám se takto manipulovat a mediálně navádět! Z Vašich protektoratních asociací a gestapackých metod je mi zle od žaludku! A to do té míry, že v porovnání s touto hrůzou se zdá být stravitelný i Babiš".

A pokud jde o toho "vola", tak si uvědomte, že nemůžete po lidech chtít, aby "zabili "Sekala", a současně je označovat za voly. Musíte si vybrat :-))

P. Burda 6.5.2017 10:27

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Že by rodilý Prazan napsal "budúcnosť své země" s překlepem...

V. Klepetko 6.5.2017 10:58

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Píšete "Prazan"? No tak to je jako ta má "budlcnost", 1:1.:-))) Za překlepy se omlouvám.

Myslím, že Babiš nikdy nemůže být "českým Hitlerem" ani prezidentem, zvoleným v přímé volbě, právě proto že je to Slovák a ma s češtinou problémy... "Tuna ho naozaj" úplně nahoru nikdy nezvolíme :-))) Ale ministerským předsedou pod přísným dohledem koaličních partnerů v systému poměrného zastoupení klidně být může, proč ne?

P. Hlosta 6.5.2017 8:37

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Vaše rozčilení beru, ačkoliv nechápu, že se tak vzrušujete. Pan Vodvářka je jen pisálek, co v občasném záchvatu vypotí nějaký ten propagandistický plakát. Možná mu za to někdo platí, ale nic moc to nebude. Pravda ovšem je, že takových, jako je on, je celá fronta. Říkají si kulturní fronta, leč namísto kultury se zoufale věnují politice. Zoufale proto, že jim hrozí ignorace společností ostatních občanů. Jaké procento občanů totiž je ochotno platit jejich pochybnou službu dělání kultury? Nějaké předváděcí akcičky umění, kde chodí tzv. smetánka, co vcelku moc neplatí za to? Nebo nějaká ta kniha, co ji nikdo nekupuje, až na pár jedinců a bestseler nikde? A to nemluvě o malířích a sochařích, co bohatnou jedině z dotačních zakázek, leč ze soukromých peněz už naprosto vůbec. Potom je v tom procentu i řada přicmrdlíků, co vysedáváním s bohémy po hospodách(oni tomu říkají kavárny) a tlachají namísto makání k obživě své i svých potomků.

Jde o celou vrstvu v parazitické oblasti společnosti a pan Vodvářka je jedním z té vrstvy. Jistěže z nás také nebudou nikdy miliardáři, protože ten možný prostor už vyplnili v minulíosti jiní a navíc jen málokdo má na to kůži. Leč "kulturní frontě" hrozí, že skutečně socialismus skončil a tak bude záviset na držitelích skutečně velkých majetků, jestli své vrazí do podpory v umění a kultuře, jestli budou nakupovat od těch parazitů, anebo od skutečně kulturních a skutečných umělců, aby ti měli fakt šanci na bohatší život.

Celkem chápu pana Vodvářku. Na jeho místě bych se taky tetelil hrůzou z Babiše, protože ten rozhodně parazita nepodpoří. Sám má málo! ;-))

V. Klepetko 6.5.2017 11:17

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

:-)))

Měl jse vynikajícího šéfa, Vildu Rolečka, budiž mu země lehká... Nad jeho ředitelský stolem vysel dlouhá léta nápis :

"Někomu málo. Většině nic!"

:-)

V. Klepetko 6.5.2017 11:20

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

..."ředitelským stolem"...

J. Chaloupka 6.5.2017 13:05

Klidně budeme všichni miliardáři. Stačí, když si pár

hlupáčků z ČNB bude hrát s inflací. Viděli jsme to v 80. letech min. století na Balkáně. Tam byla inflace, než jste došel od regálu k pokladně, tak cena stoupla. Všichni bili miliardáři až museli škrtnout na bankovkách několik nul. No a skončilo to jako obvykle válkou.

P. Burda 6.5.2017 9:04

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Pan Vodvářka v celem článku nenařizuje bezpodmínečné odstranění Babiše. Jen dává v plen své myšlenky. Abychom si uvědomili, že volba Babiš versus klasičtí politici neni mezi dobrem - Babišem a zlem - ti ostatní, ale volba mezi Skyllou a Charybdou (když budu na Babiše hodný).

V. Klepetko 6.5.2017 10:06

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Vám připadá Sobotka jako "klasický politik"? S tou jeho Schrödingerovou demisí? :-). Nebo Chovanec, který nezná žádný cizí jazyk ani na té základní úrovni? Co je na tom "klasického"?:-)))

Babiš není žádný reprezentant "dobra", tak to v žádném případě! Ale ať už je jaký je, být veřejným cílem POLITICKÉ POPRAVY - to si nezaslouží ani Babiš, netahejte nám do politiky politické vraždy, pane Vodvářko, táhněte s tím zpátky do Protektorátu!

P. Burda 6.5.2017 10:30

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Naši klasičtí politici jsou takoví, jací jsou. Proto volba mezi Skyllou a Charybdou, tedy zlem a zlem. Jen u těch politických politiků je alespoň mizivá šance, že zvolíme menší zlo.

V. Klepetko 6.5.2017 11:12

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Je zde ještě šance, ze z "nepolitických politiků" se stanou časem politici političtí! Možná že výchova by byla lepší, než ty vraždy... Měl jsem možnost pozorovat to "zvenčí" na komunální úrovni - a pokud jsem to mohl ze své pozice "vnějšího pozorovatele" hodnotit, tak ANO funguje jako úplně standardní politická strana, žádné viditelné rozdily tu prostě nejsou už dnes... Ty řeči o rozdílech - to je spíše Babišův marketing a strašení konkurentů. A je jedno že vykreslovaný obraz se podobá sebeprezentaci, důležitá je realita! A ta je prostě jiná - jakmile odhlédnete od propagandy a podíváte se na tu strukturu na vlastní oči, v reálu.

M. Těhanová 6.5.2017 9:18

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Nač tak dlouhý text k tomu, abyste všechny přesvědčil, že nechápete psaný text ani žádné souvislosti.Podstata je úplně jinde, ale ta vám uniká, vzhledem k vaší pravděpodobné myšlenkové nedostatečnosti.

P. Hlosta 6.5.2017 9:24

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Při vašem vzdělání, soudím že máte na to, abyste chápala i dlouhý text. Pokud už nejste natolik stará babice, že nevydrží udržet oči při tak dlouhém čtení. Podstatu si vydedukuje s dovolením každý sám a tak na vaše námitky každý se může .... ;-))

V. Klepetko 6.5.2017 10:27

Re: Žijeme snad v nějakém protektorátu!?

Nechci nikoho o ničem přesvědčovat. Apeluji přímo k panu Vodvářkovi, dovolavám se jeho svědomí! Hledá vrahy a sám si nechce špinit ruce. Možná že se mu podaří zmanipulovat pár hlupáků, kteří na tu protektorátní propagandu naskočí a budou se scházet na náměstích a vykřikovat: "Zabte ho!"

Vite jak to asi dopadne, paní Těhanová? Babiš bude zabit a Sekal nám bude vládnout. A až si jednoho dne politický Bůh povolá pana Vodvářku na nebe, kde bezpohlavní Sobotkové smutně mávají andělskými křídly, a zeptá se ho:

"Věděl si, Vodvářko tom, že mezi slušnými bloggery platilo vždy heslo "NEZABIJEŠ!"? Co na to asi odpoví? :-))) Vražda Sekala nabo Babiše vytváří řadu etických problémů, nebo snad ne?