18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Je český premiér moudrý muž?

V nechutném divadle kolem jmenování ministra zdravotnictví všechno nasvědčuje tomu, že premiér sleduje úplně jiné cíle, než je skutečné řešení problémů českého zdravotnictví nebo alespoň uklidnění situace v tomto resortu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mysch 4.11.2005 10:08

tk k tomuhle plati jen prima umera.

  jaky autor, takovy clanek,  a  takova diskuze.
Chudoba 4.11.2005 10:02

Re: To je vas nazor.

Jak Vám milá Milena upřela právo na soukromý názor
Vždyť jse jej právě nyní a právě zde vyjádřil
Milena 4.11.2005 10:02

Re: Re: No týý brďo,

Steve, Klausofanatik  jste tady určitě Vy, ne já. Můj článek byl o Paroubkovi, ne o Klausovi.  Na místě Klause by totiž mohl být kterýkoliv jiný prezident a pokud by opravdu ctil Ústavu, postupoval by při (ne)jmenování Ratha stejně. Viz například prohlášení předsedy Ústavního soudu Rychetského (dříve prominenta ČSSD), že prezident nejen že není povinen jmenovat, ale dokonce je povinen nejmenovat, pokud tomu brání nějaká ústavní překážka.
To, že sem taháte úplně jiná témata, svědčí pouze o Vaší posedlosti Klausem. Obávám se ale, že budete zklamán. Že hloupý nenažraný Kožený spolu s hloupými nenažranými Američany nalítli slibům proradných podlacených Azerbajdžánců, s tím Klaus fakt nemá společného vůbec nic.  A o kupónovce Vy víte prd, jen se tady ztrapňujete svou neznalostí.
Béda 4.11.2005 9:49

Omyl paní Varadínkové

"Doktor Rath se mohl vzdát své funkce v lékařské komoře už na počátku, dávno mohl být jmenován, dávno mohl "uklidňovat" a "komunikovat" a zvelebovat rezort zdravotnictví..."
Omyl, je tomu právě naopak - čím později bude jmenován, tím později dojde k rozvrácení resortu.
Chudoba 4.11.2005 9:48

Re: svetlo na konci dlouheho modreho tunelu

Jen aby to světlo na konci tunelu nemělo spalující žár supernovy
neo029 4.11.2005 9:40

ale skočí milá autoriko..

socky a mentalne menecenni na to skoci a po příštích volbách začne kolotoč.. viz nedavný návrh Kom na zvýšení daně pro nejbohatší na 39%!!
Martin 4.11.2005 9:35

Re: Premiér je normální politik....

Premiér Paroubek je "normální" politik v kontextu naší české společnosti. V demokratickém zřízení by už dávno musel odstoupit a celé jeho strana po všech těch skandálech by byla ráda, že zůstane v parlamentu. Premiér je "normální" politik v kontextu naší NEnormální společnosti, kde většina voličstva se po volbách své strany nezeptá jak naplňuje svůj volební program a kde bere peníze na svoje sociální experimenty. Až si bude oněch cca 26% volit opět "normálního" premiéra a "normální" stranu, jen doufám, že svým dětem založí dosti tučné konto, protože to budeme mi všichni a ještě i naše děti, kdo bude muset zaplatit to, co tahle "normální" banda promrhala.
JS 4.11.2005 9:34

Ale ale šejno, nepleť si ZČERSTVA a zvěrstva

VL 4.11.2005 9:31

Re: Vážená paní Varadinková

Zákon to žádá, ale existuje nějaká sankce za nesplnění? Mám dojem, že ne. Pak se jedná o zákon maximálně deklarativní. Možná, že mě někteří ze zde diskutujících právníků opraví, pak budu rád.
Rick 4.11.2005 9:20

To je vas nazor.

Mila Mileno, doufam, ze si nemyslite, ze mate absolutni pravdu. To by bylo velice spatne aby si to tak vzdelana zena myslila. Cim vzdelanejsi je clovek, tim mene je presvedcen o sve neomylnosti. Verim, ze to, co ste tady napsala, povazujete za vas osobni nazor a nechcete ho vydavat za univerzalne pravdive hodnoceni pana Paroubka. Kdyby jste byla ferova, pripustila by jste, ze mozna mnoho lidi, mozna ze i vecsina lidi, muze mit nazor kdyz ne zcela protichodny, tak alespon velice odlisny. Vite vy vubec co je to akademicka diskuse? Date mi alespon dodatecne za pravdu v tom, ze jste mela dat duraz na to, ze jde o vas soukromy nazor a nekdo jiny ho ma pravo mit jiny?
Haui1 4.11.2005 9:09

Re: Dej Bůh, že voliči nejsou tak hloupí!

Obávám se, že s našimi voliči to není tak růžové. Jestli se dá věřit včerejšímu výsledku volebních preferencí, tak ČSAD je jen o procento za ODS. Takže nás čekají zářné zítřky, kdy se bude tančit všude. My, Češi, jsme asi nepoučitelní. Dokud nepadneme úplně na hubu, tak budeme s tím socialismem laškovat neustále.
Vláďa 4.11.2005 9:08

Re: Re: Na dotaz v titulku článku lze odpověděti : Ne.

Příliš mi připomínají Paroubka.
Objektivní pohled 4.11.2005 9:05

Výběrem bezcharakterních a hloupých spolupracovníků sebe pasuje za inteligentního a slušného...jak jednoduché..

A všichni mu to baští. Kdyby si (nedejbože) zvolil odborníky a morální lidi, to by ve srovnání s nimi dopad´...potřebue být zvolen, ono - za normální plat se v této zemi nežije moc dobře a plat tam nahoře....
Mirek Šejna 4.11.2005 9:01

Honzíku,

a která zvěrstva máte na mysli? Zkuste je sepsat poslat k mezinárodnímu soudnímu tribunálu v Haagu.
honza 4.11.2005 8:44

Premiér je zcela normální politik

v rámci své strany. Především chce být zvolen a proto dělá věci tak, aby upoutal pozornost a ukázal lidem, jak je rozhodný, moudrý a jak si se vším dovede poradit. Problém je v tom, jak si tuto virtuální skutečnost rozebere.
Silný hlas je hezký, ale státní dluh tvrdě a stále roste - a budeme to muset zaplatit všichni. Ve zdravotnictví se nic moc nevyřeší a po volbách stejně bude muset přijít "zdražení" lékařské péče. Prostředky do vědy a výzkumu jdou dolů (v reálu), takže budeme montovat auta (a dáky pobídkám na tom ztratíme), aby za 10 let byla montáž přesunuta jinam.
Vždycky bude více těch, kteří raději dostanou než dají, takže věřím, že ve volbách zvítězí ČSSD s KSČM.
Prostě - kamkoliv pohlédneš, lidi jsou stejní pitomci. (To je citát z hliněné destičky, nalezené ve starém Ašuru - stáří cca 4 300 let)
divana 4.11.2005 8:41

děkuji za pobavení!

už ten nadpis je vtipný!
rony 4.11.2005 8:36

Paroubek

je velmi nebezpečná směs vychytralosti, demagogie a populismu. Dopřejte mu vyhrát volby a já jsem skoro ochoten se vsadit, že k těm dalším budete zase chodit kolektivně, s písní na rtech a odevzdanými 99,9% hlasů, jako Bělorusové, kteří taky zvolili Lukašenka v posledních demokratických volbách, na které teď budou dlouhou dobu nostalgicky vzpomínat.
MUDr. 4.11.2005 8:12

Paroubek?

Není to Paroubkem, ten pouze vychytrale využívá tupost našeho stáda, neschopného se o sebe postarat. Není nic jednodužšího než stádu slibovat, občas přihodit na žrádle, dávkách , zakřičet na někoho, kdo se stádu vymyká - to se stádu líbí.  A není to problém jenom Česka. Podívejte se po Evropě, stádo se rozrůstá všude.
jonáš 4.11.2005 8:11

Re: Re: svetlo na konci dlouheho modreho tunelu

A na vás taky, milý Václave -- aby bilance světa zůstala zachována.
Václav 4.11.2005 8:03

Re: svetlo na konci dlouheho modreho tunelu

Nic ve zlém, ale pletete si pojmy s dojmy. Kdyby pánové Pilípek a spol. byly trochu ochotní naslouchat radám paní Marvanové, tak nemuseli zhynout v hadím objětí lidovců. Postupně se totiž stalo přesně to před čím varovala. Globálně byli neštěstím 4K proradní lidovci. Nejsem věřící, ale přesto doufám, že na ně ten jejich pánbíček sešle dalších pár rakovin, jako to postihlo hada na tři.
bwana kubwa 4.11.2005 7:58

Re: Na dotaz v titulku článku lze odpověděti : Ne.

Co Ti udělala prasata bradavičnatá, že je urážíš?
Vláďa 4.11.2005 7:50

Na dotaz v titulku článku lze odpověděti : Ne.

Premier je jenom a pouze Phacochoerus aethiopicus.
JAB 4.11.2005 7:38

Re: pani Varadikova

Zkuste tuto odpověď, pamatuji ji z války: Židobolševické plutokracii a anglo-americkým válečným štváčům. Autorka si všimla, že pan premier je buran na druhou. Coby by zde mělo sloužit komu, či čemu?
vloula 4.11.2005 7:23

Vážená paní Varadinková

Rath rozhodně není mým oblíbence, a jeho výroky mi připadají trapné a již toto, včetně jeho soukromého života , by jej mělo diskvalifikovat od politické práce  v nejvyšších patrech.
Nepochybuji o tom, že souběh funkcí ministra a prezidenta lékařské komory je porušení zákona. Pokud se ale nepletu, zákon nežádá, aby v okamžiku jmenování ministrem tyto kolizní funkce nezastával. Zákon žádá, aby v technicky nejkratší době po jmenování takovéto činnosti ukončil.
Co se týče celé kauzy okolo Ratha, potom mám tento názor: O řešení problému zdravotnictví jde až v druhé řadě, v první řadě šlo o předvolební soubor lídra ČSSD Paroubka a lídra ODS Klause
Lerak 4.11.2005 6:21

Re: A který ze současných českých politiků se chová jinak?

To ano, ale nesmí trvale lhát a pak to zase odvolávat a tak pořád sookola.
Petr 4.11.2005 5:27

pani Varadikova

je nejak moc moudra. A uplne bez studu. a divim se ze ji to vyslo tiskem. Komu asi tyto noviny slouzi ?
Hasan 4.11.2005 5:08

Volby vyhraje.

O tom vůbec nepochybuji.Navíc žádný moudrý muž,který by pracoval ve prospěch této země se zcela určitě nenachází ani v řadách ODS.
Honza 4.11.2005 4:59

Paroubkovy kejkle

Po "sucharovi" Špidlovi a nevycválaném Grosovi je tohle snad nejhorší co nás mohlo potkat. Paroubkovy výhružky a svévole prezentované jím samým jako služba státu - jak by řekl on: "této zemi a lidu", jsou jasným předvolebním tahem. Zatímco jiní kolem sebe "kopou" na konci své funkce Paroubek začal hned zčerstva.
4.11.2005 3:34

Paeoubek je...

Paní Varadínková jako nejvyšší sudí, kdo je a kdo není moudrý! Z jejího plácání čiší vztek na toho, kdo se opováží neposlouchat Václava Klause.
Jenomže paní Varadínková nemá, soudě dle článku, intelekt na takové rozhodování. A takových zastánců má-li Václav Klaus, tak mu to neprospívá!
Lapile 4.11.2005 2:37

Re: No týý brďo,

Nechci a nemam v umyslu nikoho strasit! To ze z niceho nic, je zatcen (po letech)velky kuponovy Viktor, to ze mistr Zelezny je zbaveny imunity, to ze se zacinaji vynorovat utesy ledovcu pocinaje Mohoritovym Tritonem a koncici rytirem Russelem by Vam melo ledacos naznacit. Jasne ze velky kupnovy Viktor nebyl zatcen z duvodu podrazu v Cechach. Jenze Viktor, proto aby si zachranil vlastni kuzi (je rozdil sedet v Sing Singu, nebo nekde v letovisku pro "spolupracujici" na Floride), bude rikat vse co si bude myslet ze mu pomuze - jak myslite ze se odrazi jeho vypraveni v mezinarodnim prostredi investoru? Cesky stat pod vedenim sveho "superekonoma" zije vypisovanim statnich emisi - v poradku. Jenze ptal se nekdo, jak ty emise jsou placeny? Nebo se provaddi jen "roll over" - proc si myslite ze CR spadnul credit rating? Proc najednou nikdo ze zodpovednych nechce pripustit do Ceska OECD (korupcni kontrolni komisi)? Reknete ze CSSD ma namoceno v afere Orlon? Ma - jenze pan Paroubek na hodinu vyhodil sveho poradenka ktery v tom jel. Kolotuk byl amater! Pan Paroubek ne - je to sekernik a vsichni "velkopodnikatele" v cele s hradnim ekonomem maji duvod ke strachu! To neznamena ze Vam nejak propaguji pana Paroubka, ale mam dost oslavnych blabolu na nekoho, kdo je jednim z hlavnich duvodu ze Cesko je v rukach vychodnich mafijanu a astrachanu, korupce ktera snad nema v zemi obdoby, a rating na nic! Pani Varadinkova je Klauso fanatik nic vic, tech "71"% popularity priblizne 7 milionu lidi :o))) se vypari po prvnich Vitkovych soudnich prohlasenich!