19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Je český premiér moudrý muž?

V nechutném divadle kolem jmenování ministra zdravotnictví všechno nasvědčuje tomu, že premiér sleduje úplně jiné cíle, než je skutečné řešení problémů českého zdravotnictví nebo alespoň uklidnění situace v tomto resortu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jo 4.11.2005 20:42

volební plány ČSSD 2002 v troskách

když aktivista J.P. musel vyhodit Doc. Emmerovou a instalovat s tolika obtížemi Ratha, rozplizlou to politicky bytost. Ale aspoň že je tak užvaněný jako J.P.
náhodný čtenář 4.11.2005 20:00

premiér

To je legrace ,jak Paroubek věří tomu,že volby vyhraje ČSSD. Měl by s  celou svoji zlodějskou svitou shánět nějaký úkryt,až se na ně provalí všechny skandály před volbama. 
Jaroslav 4.11.2005 19:52

Paroubek

To člověk žasne kolik hlupáku se zastává tlučhuby a primitiva Paroubka.Jak může být moudrý,když je to člověk psychopat. Patří na léčení i s Rathem.
Marta 4.11.2005 19:40

Paroubek

Pani Varadinková,už dlouho jsem nečetla tak dobrý a pravdivý článek.Moc děkuji.
ehad 4.11.2005 18:42

Re: tk k tomuhle plati jen prima umera.

Tak todle je presne ... :-)
Steve Prosek 4.11.2005 17:27

Re: Re: Re: No týý brďo,

Za ty nenazrane americany: je jasne ze pani Varadinkova vi absolutne vsechno jako jeji guru, ktery s vaznou tvari tvrdil ze Ceska rebublika potrebuje vice Kozenych, patrne vice spravnich rad, tz. vice mist pro pani Livii :o)). ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ O cem vlastne to vse je pani Varadinkova? O Paroubkovi, nebo o tom jaky vyber poskytuje dnesni ODS svym volicum? Spocitejte si to tak, pokud jste schopna uvazovat jinak, nez v kolejich ktere Vam vytycil pan "cestny predseda" - ze strany CSSD a bolseviku, mimo jejich spicky na blistech na Inetu se objevi prilis malo Paroubkovych priznivcu, takze veskere polemiky na toto tema musi vyznit favorizovane pro ODS :o), proto Vase retoriky a ody na pana profesora jsou bezcenne. Pan Paroubek ma strategii, kterou nejen ze nechcete pochopit, Vy ji nemuzete pochopit! Jeho strategie je zapomenout na ODS nymandy a jit rovnou po Vasi ikone! Co je ODS bez Vaseho guru? Nic vazena pani - NIC! :o) Ja obvinuji pana Klause nejen za umozneni nastartovani svinstva, ktere etablovalo v Cechach vse od Mohority po rostaka Krejcira. Volna ruka trhu? Samozrejme - ale s nastavenou zakonou ochranou - to Vas guru nedomyslel uz od sameho pocatku sve kariery,kdy "nechal zhasnout"! Ze za to ponese nasledky muzete zlehcovat jak chcete - vas "opravdu nenazrany" (staci si vycislit majetek ktery on a pani Livie nahrabali za 15 let) pan profesor nema budoucnost! .... bohuzel sebou strhne i to co mohlo byt jadrem velmi slusne KONZERVATIVNI (nejen pravicove!) strany!
huhu 4.11.2005 16:48

Re: jenom Paroubek?

pravicová strana si nenárokuje nařizovat druhým "správný" způsob života ani nehodlá páchat na druhých "dobro".
Pozorovatel 4.11.2005 16:25

Autorce !

Je zajímavé sledovat,jak autorka článku přesně ví co všechno si Paroubek myslí,na co se koho ptal atd.Ale není to náhodou tak,že tato dáma -jsouce jiného smýšlení si prostě přeje,aby Paroubek dělal a myslel jako o na ?
X.Y: 4.11.2005 16:24

jenom Paroubek?

A druhá z cest k moci nad druhými je být v pravičácké straně. Nebo je to obráceně?
huhu 4.11.2005 15:14

Re: Re: Na otázku v titulku

každé stádo potřebuje do čela berana. A mezi voliči je těch do stáda dost.
huhu 4.11.2005 15:13

Paroubek je především mocichtivý ctižádostivec

a ví, že jedna z cest k moci nad jinými, je být v levičácké straně. Levicové ideologie (vč. nacionálního socialismu) dávají teoretická zdůvodnění proč ovládat jiné, plést se jim do života. A to je libido mnoha psychopatů, Stalinem a Hitlerem počínaje a našimi čelnými socany konče.
trinity 4.11.2005 14:43

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r
eva 4.11.2005 13:48

Re: Na otázku v titulku

Ano,my volici nejsme hloupi,ale velmi,velmi zavistivi a proto za ppridani par stovek se zase bude volit p.Paroubek,ktery zacal predvolebni kamppan preve ptroskach pridavat,protoze moc dobre vi jake voloce ma a na ktere se muze zpolehnout.Ona ani Ods neni nic moc,ale je to pprece jenom vetsi nadeje nez CSSD,ale to volicum CSSD nevymluvite,protoze ti vidi jenom kus toho hozeneho zvance a skutky,slova CSSD je prachmolo zajimaji.Stale krici jak ODS kradla,ale jak uz 8 let kradou oni to nevidi,neslysi a v posledni dobe se to temito zpravami jenom hemzi a co  se stane ?Paroubek v preferencich nadale dotahuje ODS.Takze vlado krat jeste vic a volby mas urcite vyhrane.
Pepa Zdepa 4.11.2005 13:47

Re: To je vas nazor.

Měl jsem vždycky za to, že "akademická debata (diskuze)" je termín pro diskuzi zbytečnou, neboť od reality odtrženou, nebo přinejmenším realitu zcela neovlivňující. Já mám raději debatu věcnou, takže k věci: Nevím proč si myslíte (aspoň to tak vypadá z vašich ironických vět), že autorka se domnívá, že její názor je jediný správný. Ona prostě napsala svůj názor. Najdou se lidé (např. vy), kteří nesouhlasí. Ale najde se i mnoho, kteří souhlasí.
Pepa Zdepa 4.11.2005 13:39

Re: A který ze současných českých politiků se chová jinak?

Máte pravdu, že se každý žene za vlastním prospěchem. Ale měl by přitom dodržovat určitá pravidla. Samozřejmě ta psaná, ale určitě i ta nepsaná: morálku, slušnost, čest...
Netvrdím, že Klaus je vzorem mravnosti a čestnosti, ale tvrdím, že Paroubek je naopak vzorem přinejmenším neslušnosti, hulvátství až darebáctví.
Pepa Zdepa 4.11.2005 13:36

Re: Re: Dej Bůh, že voliči nejsou tak hloupí!

V tom případě by se dalo říct, že je to s voliči čím dál růžovější, zato málo modré :-).
Pepa Zdepa 4.11.2005 13:31

Na otázku v titulku

neumím bez vulgarit odpovědět.
Plně se ztotožňuji s poslední větou článku: doufám, že my, voličové, nejsme blbí, a že si konečně zvolíme někoho, kdo nám alespoň trochu zlepší životní podmínky a nebude jenom mlít hubou s ručičkama dozadu.
Ladislav N. 4.11.2005 13:27

Re: Re: A který ze současných českých politiků se chová jinak?

A on snad Klaus trvale lže a zase odvolává? :)
PetrP 4.11.2005 13:25

Re: Článek paní Varadínkové

Váš příspěvek je jako obvykle jen stranickou agistkou a nemá smysl se k němu vyjadřovat.
MF 4.11.2005 13:18

Re: Re: Re: To je vas nazor.

Omlouvám se já. To nepatřilo Vám ale panu Rickovi. To "kdyby jste" prostě neunesu.
Béda 4.11.2005 13:13

I-Worme,

jenže Dr. Rath má, zdá se, k rozvracení vysoce mimořádné vlohy. Navíc to slíbené navyšování  platů budou lékaři vyžadovat určitě i od příštího ministra, i kdyby byl z jakékoliv partaje. Určité rozvratné kroky se jen těžko vracejí zpět. Jako když se na vodě jede jez, v určité chvíli už to vrátit prostě nejde.
franta 4.11.2005 12:08

Článek paní Varadínkové

je jako obvykle jen stranickou agistkou a nemá smysl se k němu vyjadřovat. Zaujaly mě ale dvě skutečnosti, vyplývající z komentářů modrého kurníku. Lidově se tomu říká "ode zdi ke zdi".
1) Na jedné straně se už předem nadává budoucím voličům do tupého stáda (to kdyby nevyhrála ODS) a na straně druhé se apeluje na inteligenci voliče (z toho tupého stáda!) s nadějí že zvolí tu správnou stranu (myšleno ODS). Ale voliči jsou k dispozici jen v jediném provedení. A pokud mi někdo bude nadávat do tupců a pod., pak ho asi volit nebudu.
2) Prezidentu Havlovi se vyčítá jeho známá věta "Nejsme jako oni". Z toho by se dalo logicky odvodit, že jsme tehdy asi měli "být jako oni", a někteří z nás, hlavně tedy šmoulové, se o to ("být jako oni") snaží dodnes. Nic proti tomu, je-li to jejich přání. Ale zkuste jim někdy skutečně říci, že jsou jako komunisti. A oni jsou ! 
I-Worm 4.11.2005 12:06

Běda Bédo, nějak Vám uniklo

že příští rok jsou volby. A i kdyby soc.dem. vyhráli, jaká je životnost ministra zdrvotnictví u nás ? Nový ministr, nový plán rozvratu.
Ivo 4.11.2005 12:02

POLITIKA: Je český premiér moudrý muž?

panove, pani, divky - kaslete na uhodzene uvahy jako je autorcin clanek. autorka vas jen tak zkousi mlacenim prazdne slamy. jdete radeji na prochazku barevnym parkem, lesem a podzimnim sumem vetru v holych vetvich, jejich hlas je vyznamnejsi nez autorcin.
pan Raht s eprece jevi jako pysny muz (kdovi jestli ta jesitnost neladi prave premierovi),
pan rath neumi pocitat,
pan rath mozna vi co je PR, ale je otazka, zda by se dokazal uzivit jen vlastnimi schopnostmi jako doktor, takoveho nafuku byhc nenechal ani delat v sadrovne
 
robertson 4.11.2005 11:44

samozrejme!

Jak rekl Jirka v rozhovoru pro R1: "... protoze samozrejme, kdyz jsem premier, tak si tu a tam i o sobe myslim, ze jsem moudry..." Takze je to snad jasny, ne? ;)
Hukan 4.11.2005 11:30

Re: Paeoubek je...

komunistum by meli zakazat pristup k internetu
Béda 4.11.2005 10:44

sorry

... ta část o růstu platů lékařů...
Béda 4.11.2005 10:42

Plán rozvratu rezortu

zdravotnictví již Dr. Rath zveřejnil. Postačí pouze ta část o růstu lékařů v nemocnicích o 10 procent ročně.
To za pět let znamená (zaokrouhleně):
(1,10) na pátou = růst na 160 %
Avšak za 10 let to znamená již:
(1,10) na desátou = růst na 260 %
Aby se to dalo ufinancovat ze státního rozpočtu, tak by těmito tempy musel růst i zároveń HDP, a to určitě neporoste. Nebo to sebrat jiným.
Chudoba 4.11.2005 10:39

Re: Re: To je vas nazor.

Omlouvám se, ale co to mění na podstatě?
MF 4.11.2005 10:33

Re: To je vas nazor.

To "jste" je opravdu síla a dokonce dvakrát.