29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 29.10.2010 18:07

Čím to, že se politicky korektní

krasoduchové vždy pustí do odhalování přešlapů "xenofobů", ale vůbec je nezajímají morální  profily "hochů, co spolu mluví"? Proč žádný "investigativec" nevzpomene pana Kocába, který nejprve získal kredit svým vystupováním během odjezdu sovětských vojsk zpět do Ruska, aby navázal založením privatizačního fondu Trend /jeho vlastní náklady byly minimální, jmění ve fondu uložené bylo majetkem podílníků/ který posléze s plným vědomím prodal zlodějům / kdo jiný by byl ochoten za přepustění správcovství vysolit několik desítek milionů, že/. Takže svatý pan Kocáb sprostě zneužil důvěry lidí, kteří mu naletěli a - nic. Ticho po pěšině. Mediální sféra mlčí. Zato vyfabrikovat z ničeho obvinění takového Čunka nebo zde zmiňované Janáčkové, v nejlepší Goebbelsovské tradici, to jo! Jen čekám, kdy se povede na Janáčkovou taky nasadit osvědčenou přerovskou buňku STB /pardon, státních zástupců, policie a "znalecké" agentury NOVA/ kteří by prošťourali minulost její rodiny od dob Jana z Trocnova řečeného Žižka, aby se pak základem obvinění stal telefonát praprapradědka císařovně Marii Terezii, ve kterém se měl údajně vyslovit proti rušení roboty. Howgh.

M. Prokop 29.10.2010 22:13

Re: Čím to, že se politicky korektní

Ta "logika" zápalek, rozdávaných v kampani, byla něco extratřídního.

Škoda, že se lidé lekli a nezvolili ji.

Hvížďala je pravdoláskovný volotrk.

J. Kanioková 29.10.2010 17:54

Neznám paní Janáčkovou osobně,

takže nevím, jaká je v jiných případech. Jen si pamatuji na dokument v TV, cosi se řešilo na té Bedřišce, byli tam většinou cikáni, ale i jejich "bílí" sousedi. Ti cikáni se tam dost rozčilovali a ona už taky nebyla zrovna usměvavá a tichá. Je to prostě asi razantní ženská, a filmaři jí při tom dávali otázky. V jedné chvíli jí kdosi z nich cosi řekl,  buď - že je rasistka, nebo že je to rasismus (už nevím) a ona na to, jak byla rozhorlená,  řekla - no tak jsem rasistka, no a co...

A od té doby to zjednodušené obvinění začlo kolovat. Takže já to nařčení, že je rasistka, neberu.  Rovněž s těmi sirkami, byť já bych tohle nedělala,  je to trošku jinak, než se píše. Ona ty sirky rozdávala už i při předchozí předvolební kampani, zřejmě na nich bylo vytištěno cosi k volbám. Takže to jako "spojování" s cikány či rovnou s Vítkovem taky neberu.

Pan Švik tu píše o tom, že ona není dobrý člověk.  To nemůžu posoudit, ale zároveň jsem tu nedávno četla komentář občana z toho volebního obvodu, který ji naopak chválil, takže...   mi z toho všeho vyplývá, že autorův článek není objektivní

M. Prokop 29.10.2010 22:14

Re: Neznám paní Janáčkovou osobně,

Jméno autora je takřka zárukou neobjektivity. Asi jako Pehe nebo Jelínek.

Z. Novák 29.10.2010 16:35

Pan novinář

evropských kvalit.

P. Krešňák 29.10.2010 13:39

Tentokráte jste p. Hvížďala přestřelil

Myslím, že to co jste dnes napsal jste si asi nepromyslel. Dnes je to blábol neodpovídající zkutečnosti. Krešňák

J. Matlas 29.10.2010 12:33

Souhlasím s názorem autora.

Nečase vidím hnědého a že je lhář a zloděj, to mi je jasné již dávno.

M. Prokop 29.10.2010 22:15

Re: Souhlasím s názorem autora.

Rudému vše hnědé.

D. Streit 29.10.2010 11:06

Abyste se politicky korektně nepokakal

Nečas měl s podporou vydržet a měl by o dva hlasy více:

http://streit.blog.idnes.cz/c/160919/Popravou-Liany-Janackove-si-ODS-nadelala-do-vlastniho-hnizda.html

M. Šejna 29.10.2010 10:57

Hvížďala to napsal správně

Pokud se Janáčková hrdě přihlásí k tomu, že je rasistkou, tak nemá v politice co pohledávat. V tom má Hvížďala pravdu. A pokud v době procesu s rasistickými neonacistickými žháři rozdává Janáčková voličům sirky, pak je to už totální ztráta soudnosti.

Chápu, že je nutné bojovat s nepřizpůsobivými občany. To ale není rasismus. Pokud ale sama Janáčková považuje svoje kroky proti nepřizpusobivým za její vlastní projev rasismu, pak Janáčkové už není pomoci.

J. Schwarz 29.10.2010 18:13

Re: Hvížďala to napsal správně

Milý pane, pokud máte na sebe stejná měřítka, tak pokud jste někdy v životě prohlásil "toho bych nejradši zabil" tak se běžte udat jako vrah a pokud vám nevyhoví, můžete dostát svým mravním maximám skokem pod vlak!

K. Janyška 29.10.2010 8:55

Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

Hvížďalo ! Dzp.

D. Švik 29.10.2010 9:25

Re: Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

To samé se dá říct o tobě v bledě modrém.V případě tohoto volebního obvodu, jsme to prostě prohráli už v prvním kole.Janáčková s cikány ve skutečnosti neudělala vůbec nic.Kromě trapných proklamací na hubě.O to nejde.Jde o to, že její nenažranost a zkorumpovanost  je tak strašlivá, že slušný člověk ji prostě volit nemůže.I za cenu ztráty pravicového křesla v senátu.

J. Skotnica 29.10.2010 10:55

Re: Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

Vy jste z Ostravy, nebo aspoň z okolí, že to tak dobře víte? A co měla s cikány udělat? Vy to víte? Sem s receptem! Co udělali jinde?

D. Švik 29.10.2010 11:28

Re: Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

Přímo z toho volebního okrsku a, aby toho nebylo málo, čtyři roky jsem ne "její" radnici dělal.Vím zatraceně dobře o čem mluvím.A už předem vám mohu říct, že si své rady o podání tr.oznámení můžete strčit za klobouk.Na to se mám příliš rád.O cikánech jedině žvaní ale například romského asistenta/sám cikán/ , který po místních cikánech slušně šlapal, aby posílali děti do školy, sestřelila během pár měsíců.Zatímco Mariánky /Mariánské Hory a Hulváky/ proměnila v ráj zástaváren a heren.Všechny veřejné zakázky dělají na ní napíchnuté firmy.Račte do tohoto ostravského skvostu sám zavítat  a přesvědčit se, jestli kecám.

J. Skotnica 29.10.2010 16:09

Re: Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

Já že jsem Vám radil něco o tr. oznámení? Není to někde vedle?

P. Čulík 29.10.2010 8:32

Pani Janáčková říká nahlas to,

co si většina z nás myslí. A chodit kolem cikánů, pardon romů, po špičkách problém nevyřeší a jim to nepomůže. Panu Hvížďalovi doporučuji studijní pobyt v cikánském ghetu, no stačí v domě, kde pár bytů obývají naši nepřízpůsobilí a pak ať píše o rasizmu politicky korektně. Mimochodem, jak paní Janáčkové, tak pan Čunek udělali pro romy víc, než všichni ochránci práv dohromady. A komu se to nezdá, ať přijde s lepším řešením. Ale proboha ne zvýšení sociálních dávek, přidělení dalších bytů, politická korektnost, tak pane Hvížďalo, to je na prd!

J. Hejna 29.10.2010 8:56

Re: Pani Janáčková říká nahlas to,

Ano.

Z. Rychlý 29.10.2010 11:02

Re: Pani Janáčková říká nahlas to,

Pane Čulíku, jen upřesním, v těch "ne" opatřeních jste zapomněl zmínit pozitivní diskriminaci. To je taky úžasné řešení. Takový neúspěšný uchazeč o nějaké místo se zcela určitě stane propagátorem multikulturalismu, jestliže mu v kvalifikaci pro tu pozici chyběla ta správná barva pleti.

Z. Rychlý 29.10.2010 7:51

Odsoudíme paní Janáčkovou

jako rasistku a tím máme problém s chováním nepřizpůsobivých vyřešený ! Hurá !

Neznám podrobně případ paní Janáčkové, ale vím jistě, že kdokoli bude hledat nějaké řešení kolem chování nepřizpůsobivých, bude označen za rasistu a problém zůstane. Jistěže některá řešení rasistická jsou (zápalné láhve), ale obytné kontejnery s přísnými pravidly rasistické nejsou. Zrovna tak oddělující zeď rasistická není. Ale laciné politické body se za ni získávají snadno. Občané, kteří jsou každý den konfrontováni s chováním nepřizpůsobivých, pak jsou  frustrováni naprostou beznadějností své situace. Od toho není daleko k tomu, vzít zákon do vlastních rukou. 

Většina nepřizpůsobivých má z trestů za přestupky srandu, pokud vůbec převezme pozvánku ke komisi. Naše všeobecně přijímané limity jim nic neříkají, žijí jinak. Prý intenzivním společenským životem. Už ani správný název pro bugr, nebo b ordel nepoužíváme. (Nedávno ztracené dítě nebylo cikán, ale "rozumí romsky" ).

Snaha o vymáhání pořádku bývá označována za rasismus a proto jí pomalu ubývá. Policie a úřady  se těmto problémům vyhýbají, jelikož úředníci a policisté jsou pak různými pomýlenci označováni za rasisty. Tohle je ta méně viditelná stránka všech problémů s nepřizpůsobivými. Kromě malého procenta občanů (jako v každé zemi) naše společnost rasistická vůbec není, zato většina nepřizpůsobivých - kromě malého procenta - cikáni jsou. 

Vyhýbáme se  řešením, protože přirozená řešení budou zavánět omezováním bezbřehé svobody v porušování pravidel soužití. Můžeme před tím strkat hlavu do písku, jen jestli ji nestrkáme do oprátky. Nebo jinam.

T. Vodvářka 29.10.2010 6:08

I mistr tesař...

Velmi rád čtu příspěvky pana Hvížďaly, považuji jej za jednoho z mála excelentních novinářů naší kotliny. Nicméně mám pocit, že dnes podlehl jistému mainstreamu, který v médiích zní posledních pár týdnů. Rasismus je zjednodušeně definován jako nenávist vůči všem ostatním rasám. Paní starostka Janáčková udělala pro slušné obyvatele obvodu Mariánské Hory a Hulváky mnohem více, než bohužel daleko viditelnější salónní diskutéři typu Petra Uhla. Udělala velmi mnoho i pro slušné obyvatele romského etnika, možná se stačí zajet mezi ně zeptat. Pokud by opravdu směřovala svým životem k rasismu, asi by pro ni byl velký problém řešit značnou část své agendy uprostřed velmi problémové osady Bedřiška /byl jste tam někdy, pane Hvížďalo ?/ Přesto stačí v této společnosti vytrhnou jednu větu z kontextu, která byla myšlena zcela jinak, a veškeré její zásluhy společnost po zásluze trestá /podobná věc se stala i panu Čunkovi/. Zřejmě jen vzdálenost od místa děje zabránila panu Hvížďalovi rozlišit ideovou pevnost členů ostravské ODS od obyčejné lidské závisti. Ta byla příčinou negativní kampaně před 2. kolem senátních voleb.

Poznámka na závěr - paní ing Janáčková bude i na další 4 roky starostkou obvodu, pravděpodobně i pan Čunek ve Vsetíně. Předpoklad, že byli zvoleni na základě své rasistické filosofie již patří do oblasti temných kostrukcí a fantasmagorií. Daleko pravděpodobnější je fakt, že biblické "po ovoci poznáte je" platí universálně.

J. Skotnica 29.10.2010 10:52

Re: I mistr tesař...

Z daleké Prahy se velmi lehce vynášejí soudy a vytrhávání ze souvislostí je oblíbený novinářský sport. Na pana Hvížďalu tohle vytrhávání je velmi slušný výkon. Zjistit si skutečný stav by bylo sice poctivé ale tak namáhavé! Rychlá myšlenka zvítězila nad zdravým rozumem a navíc - pochvala od politických korektníků ho nemine. Pane Vodvářko, souhlsím se vším, co jste napsal. Rozkecal jsem se jenom proto, že mě článek na.. rozhněval.

V. Skalová 29.10.2010 13:47

Re: I mistr tesař...

Od doby, kdy byl Hvížďala v propagandistickém týmu "Švejnar for president", jede v gardu - vše, co se hodí proti ODS, bude použito. Takže doporučuji brát toho pána s velkou rezervou.

T. Pansky 29.10.2010 2:45

ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

... spravedlnosti, ktery se nedokazal oprostit od osoby pani Janackove, pouze dokresluje tuto necitelnost (a neverohodnost).  Jenze sama ceska spolecnost ma problem pani Janackovou odkazat do patricnich mezi jejim nezvolenim - az tedy ted, ale ne tak velkym rozdilem.  Jak jsem na Psu jiz psal, ceska spolecnost obsahuje vyssi procento rasismu nez jine staty na priblizne stejne socialni urovni.  Koreny tohoto stavu vidim jeste v socialistickem system, ktery uklidil "cikany" do ghett, ktera podporoval.  S tim jsme se jeste nedokazali jako spolecnost vyrovnat a snad i s pomoci samotnym Romu, kteri si na dany (mozna primitivni) system zvykli.  Vychodisko musi byt konsensem obou skupin lidi, nicmene rasismus je treba postavit na verejny pranyr - rasismus neni reseni, pouze zvusob k osobnimu obohaceni.  Opet, ODS pro me osobne neni v zadnych ohledech verohodna strana.  top0625top@hotmail.com

Z. Rychlý 29.10.2010 7:58

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Pane Panský, měl byste začít psát SciFi příběhy - vaše fantasie je zjevně bezbřehá. A skalní fandovství k týmu "Nepřátelé ODS" velmi pevné. Chodíte ještě ráno se synkem čurat na obrázek modrého ptáka ?

T. Pansky 29.10.2010 8:35

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Ja jsem si na tom tak zakladal, ze to nikdo nevi a ono se to nejak provezlo.  No tak to vidite ... Znovu a znovu jsem si procital vas prispevek a hledal v nem nejaky vlastni nazor, ale nenasel jsem ho tam.  Skoda, ale nejste sam, lidi, kteri se boji rici vlastni nazor je v Cechach jeste pomerne hodne.  Uz jsem se domnival, ze doba, kdy se ceska pravice delila na "ODS" a "ti ostatni" uz je pryc, ale jak je videt, mylil jsem se.  Tady jste mi otevrel oci.  ...  Reseni do budoucna: reknete mi prosim, kde se mylim nebo kde se nase nazory rozchazeji a proc a pojdme o tom debatovat.  Nevypravejte mi o curani na obrazek modreho ptaka, to prece vim, to delam.  top0625top@hotmail.com

M. Franková 29.10.2010 8:45

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Domnívám se, vážený kolego,že je naprosto zbytečné kohokoli osočovat z rasizmu jen proto,že má tu odvahu, nazvat skutečný stav věcí pravými jmény. Na rozdíl od Vás se vůbec nedomnívám,že česká společnost je společností s přebujelým rasizmem. Ale ruku na srdce, svolil byste bez váhání sňatku svého potomka s cikánem? Já se přiznám, že bych s tím měla obrovský problém.Jsem rasista?

B. Brousková 29.10.2010 22:32

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Paní Janáčkovou nikdo z rasizmu neosočuje. Paní Lijána se za rasistku hrdě prohlašuje sama. Nějak vám uniklo , že je to velký rozdíl.

J. Schwarz 29.10.2010 8:48

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

No, pane Pansky, dle toho co jste napsal žijete asi hodně daleko. Typuji souostroví Tuamotu nebo Vánoční ostrov - jinak byste si musel  o "rasismu" čechů a Janáčkové něco osobně  zjistit a ne jen papouškovat politicky korektní média.

Z. Rychlý 29.10.2010 10:54

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Vy jste jednoznačně spojil celospolečenský problém s nepřizpůsobivými jedinci s plivnutím na ODS, která je mi celkem lhostejná, ale nespravedlnosti všeho druhu nesnáším. Prostě tu kapku jedu jste asi musel odstříknout, jinak to nešlo, žejo. A takové zvláštní pozoruhodné spojení ODS s nepřizpůsobivými, to je ta Vaše fikce a bohapustá fantasy. Starosti s nepřizpůsobivými mají všichni starostové, nejen ti z ODS. Janáčková to dělá možná blbě, možná s bočním úmyslem, možná je i rasistka, ale ten problém je nadstranický a já pozoruji celkem jasně, že problém, který tu máme řešený v žádném případě není a již pěkně smrdí. A navíc roste opoziční skupina těch, kteří to dělají 100% blbě a ještě z toho jsou placeni. Jsou to pan Kocáb a paní Džamila a jejich klony. Komu bych v této věci ještě něco málo věřil je ten Ind, který jim skutečně pomáhá. Ale toho bohužel popmédia moc nevyhledávají, protože neříká přesně to, co chtějí popmédia slyšet, protože vidí problémy i na druhé straně. Ale o tom, pššššt !