14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 29.10.2010 23:47

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Jo s tímhle se dá souhlasit. I s tím, že paní Janáčková to říká blbě (možná ze zištných důvodů). Mám pro to pochopení, protože obecní problémy s nepřizpůsobivými (teď dokonce nemám na mysli cikány) dobře znám a vím, jak neřešitelné situace vytvářejí. Kdybyste násilím otevíral byt v paneláku, kde nájemník stahuje odpadky z popelnic a šlape po nich s hlavou u stropu, tak nebudete mít k pseudorasistickým výrokům daleko.

Ale ve svém prvním příspěvku jste hloupé výroky paní Janáčkové přišpendlil na celou ODSku tak markantně, že jsem se musel ozvat, přestože nejsem jejím voličem. Dobrou noc.

B. Brousková 29.10.2010 22:32

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Paní Janáčkovou nikdo z rasizmu neosočuje. Paní Lijána se za rasistku hrdě prohlašuje sama. Nějak vám uniklo , že je to velký rozdíl.

M. Prokop 29.10.2010 22:15

Re: Souhlasím s názorem autora.

Rudému vše hnědé.

M. Prokop 29.10.2010 22:14

Re: Neznám paní Janáčkovou osobně,

Jméno autora je takřka zárukou neobjektivity. Asi jako Pehe nebo Jelínek.

M. Prokop 29.10.2010 22:13

Re: Čím to, že se politicky korektní

Ta "logika" zápalek, rozdávaných v kampani, byla něco extratřídního.

Škoda, že se lidé lekli a nezvolili ji.

Hvížďala je pravdoláskovný volotrk.

T. Pansky 29.10.2010 18:21

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Ja s vami souhlasim !!!  Jak jsem jiz psal nekam jinam, zakonny postup uradu nebo policie neni rasismus.  Pokud ale politici jednaji nezodpovedne, za ucelem zvyseni preferenci mohou pouzivat slova s rasistickym podtextem.  ...  Jak spravne pisete, v ceske kotline je mnoho jinych rozdrobenych mensin a nejsou videt problemy.  Jenze segregovane romske komunity jsme podedily jeste po z dob kom-ismu a ted se s tim musime "prat".  ... Nevim o zadne studii porovnavajici nasi zem s jinymi staty (USA a pod.)  Ja osobne vim, ze jsem byl prekvapen pretrvavajicim rasismem ve state Mississippi a to ne na Universitach, ale v oblastech s mensi populaci a predevsim farmarskou produkci, cili "zaostalejsich" oblastech.  Prestoze segregace byla oficialne zrusena pred zhruba 40 lety, mysleni lidi a predevsim jejich vyjadrovani se meni daleko pomaleji.  Nicmene, i v techto tradicne "rasistickych oblastech" by cesti politici, jako napriklad pani Janackova, byli postaveni pred soud.  (Snad si tento nazor mohu dovolit, v Mississippi jsem zil 10 let).  top0625top@hotmail.com

J. Schwarz 29.10.2010 18:13

Re: Hvížďala to napsal správně

Milý pane, pokud máte na sebe stejná měřítka, tak pokud jste někdy v životě prohlásil "toho bych nejradši zabil" tak se běžte udat jako vrah a pokud vám nevyhoví, můžete dostát svým mravním maximám skokem pod vlak!

J. Schwarz 29.10.2010 18:07

Čím to, že se politicky korektní

krasoduchové vždy pustí do odhalování přešlapů "xenofobů", ale vůbec je nezajímají morální  profily "hochů, co spolu mluví"? Proč žádný "investigativec" nevzpomene pana Kocába, který nejprve získal kredit svým vystupováním během odjezdu sovětských vojsk zpět do Ruska, aby navázal založením privatizačního fondu Trend /jeho vlastní náklady byly minimální, jmění ve fondu uložené bylo majetkem podílníků/ který posléze s plným vědomím prodal zlodějům / kdo jiný by byl ochoten za přepustění správcovství vysolit několik desítek milionů, že/. Takže svatý pan Kocáb sprostě zneužil důvěry lidí, kteří mu naletěli a - nic. Ticho po pěšině. Mediální sféra mlčí. Zato vyfabrikovat z ničeho obvinění takového Čunka nebo zde zmiňované Janáčkové, v nejlepší Goebbelsovské tradici, to jo! Jen čekám, kdy se povede na Janáčkovou taky nasadit osvědčenou přerovskou buňku STB /pardon, státních zástupců, policie a "znalecké" agentury NOVA/ kteří by prošťourali minulost její rodiny od dob Jana z Trocnova řečeného Žižka, aby se pak základem obvinění stal telefonát praprapradědka císařovně Marii Terezii, ve kterém se měl údajně vyslovit proti rušení roboty. Howgh.

J. Kanioková 29.10.2010 17:54

Neznám paní Janáčkovou osobně,

takže nevím, jaká je v jiných případech. Jen si pamatuji na dokument v TV, cosi se řešilo na té Bedřišce, byli tam většinou cikáni, ale i jejich "bílí" sousedi. Ti cikáni se tam dost rozčilovali a ona už taky nebyla zrovna usměvavá a tichá. Je to prostě asi razantní ženská, a filmaři jí při tom dávali otázky. V jedné chvíli jí kdosi z nich cosi řekl,  buď - že je rasistka, nebo že je to rasismus (už nevím) a ona na to, jak byla rozhorlená,  řekla - no tak jsem rasistka, no a co...

A od té doby to zjednodušené obvinění začlo kolovat. Takže já to nařčení, že je rasistka, neberu.  Rovněž s těmi sirkami, byť já bych tohle nedělala,  je to trošku jinak, než se píše. Ona ty sirky rozdávala už i při předchozí předvolební kampani, zřejmě na nich bylo vytištěno cosi k volbám. Takže to jako "spojování" s cikány či rovnou s Vítkovem taky neberu.

Pan Švik tu píše o tom, že ona není dobrý člověk.  To nemůžu posoudit, ale zároveň jsem tu nedávno četla komentář občana z toho volebního obvodu, který ji naopak chválil, takže...   mi z toho všeho vyplývá, že autorův článek není objektivní

T. Pansky 29.10.2010 17:52

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Pane Rychly, ja verim, ze nase nazory zas nejsou tak daleko od sebe, jen jsem pri vasi prvni reakci nevedel, kde stojite. ...  Jak se jiz nekdo zminil, i ostatni strany maji problem s politky, kteri presne nevi, co rikaji.  To neni jen ODS.  Nanestesti, ODS ma ministra spravedlnosti a pani Janackova je primo z oblasti, kde tyto problemy jsou na kazdodennim poradku. ... Problem s romskymi ghetty jsme podedily po kom-istech.  Problem zakomponovani romske mensiny do spolecnosti je prace na mnoho let.  Nejsem priznivcem pozitivni diskriminace, ale zaroven nejsem priznivcem romske diskriminace.  Ze je v romske populaci vetsi vyskyt drobne kriminality?  Patrne ano.  Ze se naucili Romove vyuzivat socialni system?  Patrne ano.  Jenze spolecnost (urady, zakony) musi merit vsem stejne a predevsim politici si musi davat pozor na to, co rikaji.  Jakkoliv se pani Janackova muze ohanet tim, ze nekdo jeji slova vytrhl z kontextu, faktem zustava, ze ona slova nemela byt nikdy pronesena, nebot prilevaji benzin do ohne - tohle si proste politik nesmi dovolit !!!  To zavani hnedou politikou a to jsme tu uz prece nedavno meli.  Reseni?  Podpora talentovanych romskych deti, danove ulevy pro firmy zamestnavajici Romy, zvyseni poctu zastoupeni Romu u policie a verejne sprave, ...  Tohle je misto na debatu a tady si zajiste rad prectu nazory a napady jinych diskutujicich.  top0625top@hotmail.com

Z. Novák 29.10.2010 16:35

Pan novinář

evropských kvalit.

J. Skotnica 29.10.2010 16:09

Re: Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

Já že jsem Vám radil něco o tr. oznámení? Není to někde vedle?

V. Skalová 29.10.2010 13:47

Re: I mistr tesař...

Od doby, kdy byl Hvížďala v propagandistickém týmu "Švejnar for president", jede v gardu - vše, co se hodí proti ODS, bude použito. Takže doporučuji brát toho pána s velkou rezervou.

P. Krešňák 29.10.2010 13:39

Tentokráte jste p. Hvížďala přestřelil

Myslím, že to co jste dnes napsal jste si asi nepromyslel. Dnes je to blábol neodpovídající zkutečnosti. Krešňák

J. Matlas 29.10.2010 12:33

Souhlasím s názorem autora.

Nečase vidím hnědého a že je lhář a zloděj, to mi je jasné již dávno.

D. Švik 29.10.2010 11:28

Re: Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

Přímo z toho volebního okrsku a, aby toho nebylo málo, čtyři roky jsem ne "její" radnici dělal.Vím zatraceně dobře o čem mluvím.A už předem vám mohu říct, že si své rady o podání tr.oznámení můžete strčit za klobouk.Na to se mám příliš rád.O cikánech jedině žvaní ale například romského asistenta/sám cikán/ , který po místních cikánech slušně šlapal, aby posílali děti do školy, sestřelila během pár měsíců.Zatímco Mariánky /Mariánské Hory a Hulváky/ proměnila v ráj zástaváren a heren.Všechny veřejné zakázky dělají na ní napíchnuté firmy.Račte do tohoto ostravského skvostu sám zavítat  a přesvědčit se, jestli kecám.

D. Streit 29.10.2010 11:06

Abyste se politicky korektně nepokakal

Nečas měl s podporou vydržet a měl by o dva hlasy více:

http://streit.blog.idnes.cz/c/160919/Popravou-Liany-Janackove-si-ODS-nadelala-do-vlastniho-hnizda.html

Z. Rychlý 29.10.2010 11:02

Re: Pani Janáčková říká nahlas to,

Pane Čulíku, jen upřesním, v těch "ne" opatřeních jste zapomněl zmínit pozitivní diskriminaci. To je taky úžasné řešení. Takový neúspěšný uchazeč o nějaké místo se zcela určitě stane propagátorem multikulturalismu, jestliže mu v kvalifikaci pro tu pozici chyběla ta správná barva pleti.

M. Šejna 29.10.2010 10:57

Hvížďala to napsal správně

Pokud se Janáčková hrdě přihlásí k tomu, že je rasistkou, tak nemá v politice co pohledávat. V tom má Hvížďala pravdu. A pokud v době procesu s rasistickými neonacistickými žháři rozdává Janáčková voličům sirky, pak je to už totální ztráta soudnosti.

Chápu, že je nutné bojovat s nepřizpůsobivými občany. To ale není rasismus. Pokud ale sama Janáčková považuje svoje kroky proti nepřizpusobivým za její vlastní projev rasismu, pak Janáčkové už není pomoci.

J. Skotnica 29.10.2010 10:55

Re: Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

Vy jste z Ostravy, nebo aspoň z okolí, že to tak dobře víte? A co měla s cikány udělat? Vy to víte? Sem s receptem! Co udělali jinde?

Z. Rychlý 29.10.2010 10:54

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Vy jste jednoznačně spojil celospolečenský problém s nepřizpůsobivými jedinci s plivnutím na ODS, která je mi celkem lhostejná, ale nespravedlnosti všeho druhu nesnáším. Prostě tu kapku jedu jste asi musel odstříknout, jinak to nešlo, žejo. A takové zvláštní pozoruhodné spojení ODS s nepřizpůsobivými, to je ta Vaše fikce a bohapustá fantasy. Starosti s nepřizpůsobivými mají všichni starostové, nejen ti z ODS. Janáčková to dělá možná blbě, možná s bočním úmyslem, možná je i rasistka, ale ten problém je nadstranický a já pozoruji celkem jasně, že problém, který tu máme řešený v žádném případě není a již pěkně smrdí. A navíc roste opoziční skupina těch, kteří to dělají 100% blbě a ještě z toho jsou placeni. Jsou to pan Kocáb a paní Džamila a jejich klony. Komu bych v této věci ještě něco málo věřil je ten Ind, který jim skutečně pomáhá. Ale toho bohužel popmédia moc nevyhledávají, protože neříká přesně to, co chtějí popmédia slyšet, protože vidí problémy i na druhé straně. Ale o tom, pššššt !

J. Skotnica 29.10.2010 10:52

Re: I mistr tesař...

Z daleké Prahy se velmi lehce vynášejí soudy a vytrhávání ze souvislostí je oblíbený novinářský sport. Na pana Hvížďalu tohle vytrhávání je velmi slušný výkon. Zjistit si skutečný stav by bylo sice poctivé ale tak namáhavé! Rychlá myšlenka zvítězila nad zdravým rozumem a navíc - pochvala od politických korektníků ho nemine. Pane Vodvářko, souhlsím se vším, co jste napsal. Rozkecal jsem se jenom proto, že mě článek na.. rozhněval.

D. Švik 29.10.2010 9:25

Re: Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

To samé se dá říct o tobě v bledě modrém.V případě tohoto volebního obvodu, jsme to prostě prohráli už v prvním kole.Janáčková s cikány ve skutečnosti neudělala vůbec nic.Kromě trapných proklamací na hubě.O to nejde.Jde o to, že její nenažranost a zkorumpovanost  je tak strašlivá, že slušný člověk ji prostě volit nemůže.I za cenu ztráty pravicového křesla v senátu.

T. Vodvářka 29.10.2010 8:57

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Vážený pane Panský, Vaše mínění, že česká společnost obsahuje vyšší procento rasismu než jiné státy, vychází prosím z jakého průzkumu ? Existuje nějaká validní studie, jež by srovnala kupříkladu naší zem a USA ?

Pro Vaši informaci, v české kotlině se pohybuje vysoké procento vietnamců, lidí s arabským původem i černochů. Kromě naprosto ojedinělých výstřelků jsou tito lidé - za předpokladu jejich akceptace našich zvyklostí - zcela tolerováni, nikdo jim neubližuje a nikdo je ani neupozaďuje v případě jejich oprávněných požadavků. Existuje však jedna skupina obyvatel, která ve velké většině nerespektuje daná pravidla a rekrutuje se z nich podstatně vyšší procento žadatelů a příjemců různých sociálních dávek, výhod apod. Tato skupina je - dle mého logicky - pod větším drobnohledem a případnou kritikou v případě zjištění, že ony dávky používají jen na nákup alkoholu, drog a místo výdělečné činnosti se soustředí na drobnou i větší kriminalitu. Řešení této otázky je samozřejmě složité, avšak razantní postup vůči těmto nepřizpůsobivým není rasismem, jak se domníváte, ale standardním řešením,  které v našich zemích - bohužel - je uplatňováno jen zřídka.

J. Hejna 29.10.2010 8:56

Re: Pani Janáčková říká nahlas to,

Ano.

K. Janyška 29.10.2010 8:55

Melete ty Vaše komunistické blbosti pořád dokola,

Hvížďalo ! Dzp.

J. Schwarz 29.10.2010 8:48

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

No, pane Pansky, dle toho co jste napsal žijete asi hodně daleko. Typuji souostroví Tuamotu nebo Vánoční ostrov - jinak byste si musel  o "rasismu" čechů a Janáčkové něco osobně  zjistit a ne jen papouškovat politicky korektní média.

M. Franková 29.10.2010 8:45

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Domnívám se, vážený kolego,že je naprosto zbytečné kohokoli osočovat z rasizmu jen proto,že má tu odvahu, nazvat skutečný stav věcí pravými jmény. Na rozdíl od Vás se vůbec nedomnívám,že česká společnost je společností s přebujelým rasizmem. Ale ruku na srdce, svolil byste bez váhání sňatku svého potomka s cikánem? Já se přiznám, že bych s tím měla obrovský problém.Jsem rasista?

T. Pansky 29.10.2010 8:35

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Ja jsem si na tom tak zakladal, ze to nikdo nevi a ono se to nejak provezlo.  No tak to vidite ... Znovu a znovu jsem si procital vas prispevek a hledal v nem nejaky vlastni nazor, ale nenasel jsem ho tam.  Skoda, ale nejste sam, lidi, kteri se boji rici vlastni nazor je v Cechach jeste pomerne hodne.  Uz jsem se domnival, ze doba, kdy se ceska pravice delila na "ODS" a "ti ostatni" uz je pryc, ale jak je videt, mylil jsem se.  Tady jste mi otevrel oci.  ...  Reseni do budoucna: reknete mi prosim, kde se mylim nebo kde se nase nazory rozchazeji a proc a pojdme o tom debatovat.  Nevypravejte mi o curani na obrazek modreho ptaka, to prece vim, to delam.  top0625top@hotmail.com

P. Čulík 29.10.2010 8:32

Pani Janáčková říká nahlas to,

co si většina z nás myslí. A chodit kolem cikánů, pardon romů, po špičkách problém nevyřeší a jim to nepomůže. Panu Hvížďalovi doporučuji studijní pobyt v cikánském ghetu, no stačí v domě, kde pár bytů obývají naši nepřízpůsobilí a pak ať píše o rasizmu politicky korektně. Mimochodem, jak paní Janáčkové, tak pan Čunek udělali pro romy víc, než všichni ochránci práv dohromady. A komu se to nezdá, ať přijde s lepším řešením. Ale proboha ne zvýšení sociálních dávek, přidělení dalších bytů, politická korektnost, tak pane Hvížďalo, to je na prd!