13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Pansky 29.10.2010 17:52

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Pane Rychly, ja verim, ze nase nazory zas nejsou tak daleko od sebe, jen jsem pri vasi prvni reakci nevedel, kde stojite. ...  Jak se jiz nekdo zminil, i ostatni strany maji problem s politky, kteri presne nevi, co rikaji.  To neni jen ODS.  Nanestesti, ODS ma ministra spravedlnosti a pani Janackova je primo z oblasti, kde tyto problemy jsou na kazdodennim poradku. ... Problem s romskymi ghetty jsme podedily po kom-istech.  Problem zakomponovani romske mensiny do spolecnosti je prace na mnoho let.  Nejsem priznivcem pozitivni diskriminace, ale zaroven nejsem priznivcem romske diskriminace.  Ze je v romske populaci vetsi vyskyt drobne kriminality?  Patrne ano.  Ze se naucili Romove vyuzivat socialni system?  Patrne ano.  Jenze spolecnost (urady, zakony) musi merit vsem stejne a predevsim politici si musi davat pozor na to, co rikaji.  Jakkoliv se pani Janackova muze ohanet tim, ze nekdo jeji slova vytrhl z kontextu, faktem zustava, ze ona slova nemela byt nikdy pronesena, nebot prilevaji benzin do ohne - tohle si proste politik nesmi dovolit !!!  To zavani hnedou politikou a to jsme tu uz prece nedavno meli.  Reseni?  Podpora talentovanych romskych deti, danove ulevy pro firmy zamestnavajici Romy, zvyseni poctu zastoupeni Romu u policie a verejne sprave, ...  Tohle je misto na debatu a tady si zajiste rad prectu nazory a napady jinych diskutujicich.  top0625top@hotmail.com

Z. Rychlý 29.10.2010 23:47

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Jo s tímhle se dá souhlasit. I s tím, že paní Janáčková to říká blbě (možná ze zištných důvodů). Mám pro to pochopení, protože obecní problémy s nepřizpůsobivými (teď dokonce nemám na mysli cikány) dobře znám a vím, jak neřešitelné situace vytvářejí. Kdybyste násilím otevíral byt v paneláku, kde nájemník stahuje odpadky z popelnic a šlape po nich s hlavou u stropu, tak nebudete mít k pseudorasistickým výrokům daleko.

Ale ve svém prvním příspěvku jste hloupé výroky paní Janáčkové přišpendlil na celou ODSku tak markantně, že jsem se musel ozvat, přestože nejsem jejím voličem. Dobrou noc.

T. Vodvářka 29.10.2010 8:57

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Vážený pane Panský, Vaše mínění, že česká společnost obsahuje vyšší procento rasismu než jiné státy, vychází prosím z jakého průzkumu ? Existuje nějaká validní studie, jež by srovnala kupříkladu naší zem a USA ?

Pro Vaši informaci, v české kotlině se pohybuje vysoké procento vietnamců, lidí s arabským původem i černochů. Kromě naprosto ojedinělých výstřelků jsou tito lidé - za předpokladu jejich akceptace našich zvyklostí - zcela tolerováni, nikdo jim neubližuje a nikdo je ani neupozaďuje v případě jejich oprávněných požadavků. Existuje však jedna skupina obyvatel, která ve velké většině nerespektuje daná pravidla a rekrutuje se z nich podstatně vyšší procento žadatelů a příjemců různých sociálních dávek, výhod apod. Tato skupina je - dle mého logicky - pod větším drobnohledem a případnou kritikou v případě zjištění, že ony dávky používají jen na nákup alkoholu, drog a místo výdělečné činnosti se soustředí na drobnou i větší kriminalitu. Řešení této otázky je samozřejmě složité, avšak razantní postup vůči těmto nepřizpůsobivým není rasismem, jak se domníváte, ale standardním řešením,  které v našich zemích - bohužel - je uplatňováno jen zřídka.

T. Pansky 29.10.2010 18:21

Re: ODS - naprosto necitelny organismus. Zminka o panu Pospisilovi, ministrovi ...

Ja s vami souhlasim !!!  Jak jsem jiz psal nekam jinam, zakonny postup uradu nebo policie neni rasismus.  Pokud ale politici jednaji nezodpovedne, za ucelem zvyseni preferenci mohou pouzivat slova s rasistickym podtextem.  ...  Jak spravne pisete, v ceske kotline je mnoho jinych rozdrobenych mensin a nejsou videt problemy.  Jenze segregovane romske komunity jsme podedily jeste po z dob kom-ismu a ted se s tim musime "prat".  ... Nevim o zadne studii porovnavajici nasi zem s jinymi staty (USA a pod.)  Ja osobne vim, ze jsem byl prekvapen pretrvavajicim rasismem ve state Mississippi a to ne na Universitach, ale v oblastech s mensi populaci a predevsim farmarskou produkci, cili "zaostalejsich" oblastech.  Prestoze segregace byla oficialne zrusena pred zhruba 40 lety, mysleni lidi a predevsim jejich vyjadrovani se meni daleko pomaleji.  Nicmene, i v techto tradicne "rasistickych oblastech" by cesti politici, jako napriklad pani Janackova, byli postaveni pred soud.  (Snad si tento nazor mohu dovolit, v Mississippi jsem zil 10 let).  top0625top@hotmail.com