26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Jana Maláčová – naděje, nebo pohroma?

Jana Maláčová není předsedkyní, ale jen místopředsedkyní České strany sociálně demokratické. Přesto je to ona, kdo udává agendu – celkem logicky, když trůní v křesle ministryně práce a sociálních věcí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 3.9.2020 13:55

ok. Takže argumet je zde:

Česko má 14. nejvyšší daňovou kvótu se zemí EU.

Členských zemí je 27, takže Česko má zároveň 14.nejnižší daňovou kvótu z členských zemí EU.

:-P

M. Šejna 3.9.2020 13:47

Pane Kulheime,

skvěle jste to okecal. Maláčová rozdává z cízího, zatímco Kalousek rozdával z rozpočtu. ;-D

O důvodech postupného klesání poměru mezi důchodem a průměrnou mzdou se tady psalo mnohokrát, ale k panu Kulheimovi ta informace asi ještě nedorazila, i když mu to tady před pár dny bylo vysvětlováno polopatě. Takže speciálně pro nechápavého pana Kulheime znovu:

Důchody dle zákona rostou tak, že se zvyšují o inflaci a k tomu se přidá třetina z toho, o co se zvýší průměrná mzda. Každý, kdo ovládá aspoň středoškolskou matematiku, pochopí, že důchody budou postupně klesat až skoro k té třetině průměrného platu.

Pan Kulheim ale nejspíš není dotčen středoškolskou matematikou, takže to nikdy nepochopí.

T. Zlesa 3.9.2020 13:45

Že jsou mandatorní výdaje vysoké je správně. Přece nechceme, aby vláda měla k dispozici více peněz, aby tomu dala, tomu dala podle svých priorit každé volební období jinak. Mandatorní znamená určeno zákonem, nemandatorní znamená povoleno vládě k rozhazování.

Že je poměr důchodů k platům menší je tím, že formulka k valorizaci je tak nastavena. A nikdo, až Babiš, nic proti tomu nedělal. I ten Babiš zatím jen nesystémově přihazuje.

J. Kulheim 3.9.2020 13:27

Argumentujte.

J. Kulheim 3.9.2020 13:26

Kalousek rozdával také z rozpočtu, ale hádejte kdo hlasoval pro zvýšení mandatorních výdajů, které v době celosvětové ekonomické krize, dosahovaly 82% příjmů státního rozpočtu? Vláda, ve které seděl, měla pouze 18% rozpočtu na vlastní použití. Investoval ví do infrastruktury než tato vláda v době nebývalé prosperity. V průběhu jeho hospodaření byla výměnná hodnota důchodů 40%. V průběhu vládnutí těchto dobráků, klesla na nebývalých 36%.

Tak je to pane Šejno.

P. Moravčík 3.9.2020 13:06

Je to ako u nás. Len rozmýšľam, prečo sa v názve tohto ministerstva vyskytuje slovo "práce".

M. Šejna 3.9.2020 12:30

Pan Kulheim se Vám snaží vysvětlit, že levice rozdává z cizího, zatímco jím milovaná pravice rozdává ze svého. ;-D

M. Šejna 3.9.2020 12:28

Uf, to se mi ulevilo, pane Kulheime, že jste to tady vysvětlil ;-D.

Malačová chce rozdávat z cizího, zatímco Kalousek rozdával ze svého, a jeho nástupkyne Adamová Pekarová chce rozdávat ještě víc, než Maláčová, ale narozdíl od Maláčové také ze svého. ;-D

Volme naše hrdinné pravicové sponzory ODS, TOP09 atd.. Ti nám totiž rozdávali a budou rozdávat ze svého, zatímco hnusní socani rozdávají z cizího.

O. Uživatel 3.9.2020 12:09

Uživatel požádal o vymazání
T. Zlesa 3.9.2020 11:47

No, tady jste konečně na správné stopě.

Jinak tu všude brečíte, že z cizího. Jakoby to snad mohlo být z vlastního...:-/

O. Uživatel 3.9.2020 11:33

Uživatel požádal o vymazání
J. Kulheim 3.9.2020 11:24

Daň z příjmů + sociální a zdravotní pojištění cca 45%. Dále daň z nemovitostí, daň z nabytí nemovitých věcí, silniční daň.

Daň dědická, darovací a z převodu nemovitosti

Daň spotřební, DPH /podnikatel, zákazník v obchodě/, ekologická (daň z elektřiny, ze zemního plynu a z pevných paliv), poplatky za znečištění vzduchu či vody, poplatky za odpad, solární daň /po dobu 20-ti let 40-50 miliard ročně.

Poplatky dálniční, koncesionářský, soudní, notářský, správní, poplatky místní/např. lázeňský pobyt, ubytovací, psi, parkovací a p./, déle clo, bankovní, komora, poštovné, balné, atd. rozhlas, televize, komora, ap

Složená daňová kvota je jedna z nejvyšších v Evropě.

J. Kulheim 3.9.2020 11:20

To věřím. Vy máte rád cizí peníze. Ty má rád kdejaký pobuda.

J. Kulheim 3.9.2020 11:17

Paní Maláčová chce rozdávat z cizího. Jak jsem již napsal solidarita je chvályhodná a není to nějaký výmysl levicově myslících lidi. Existuje i u zvířat. U zvířat, na rozdíl od lidí neexistuje vynucená solidarita. Tomu se říká zlodějina. Když lev uloví antilopu, tak ho obklopí hyeny a jeho úlovek mu sežerou. Socialisté si na to udělají zákon. Nedávat panu je trestný čin.

Proč by se komunisté jako pan Babiš nemohli vzdát svých dotací, proč si berou tzv. veřejné peníze na stavbu různých hnízd. Proč ožebračují ty nejchudobnější? Já to nechápu.

Solidarita je prvotně, hodnota pravicová. Pomáhat je potřebné těm, kdo se dostane do existenčních potíží. Socialisté to rozšířili na plošné rozdávání cizích peněz.

V minulosti na vesnici , když ještě socialističtí ideologové neexistovali, pokud někdo vyhořel, tak celá dědina pomohla tím, že dali slámu, seno, obilí apod. Sám to dobře pamatuji. Občané k tom nepotřebovali paní Maláčovou ani vás, pane Šeno.

Paní Maláčová, pan Zlesa a vy, rádi rozdáváte peníze. Proti tomu nic nemám. Problém mám s tím, že jsou to cizí peníze.

T. Zlesa 3.9.2020 10:45

Takové ambice nemám. Počkám na svých 5 od Maláčové a půjdu se rozšoupnout do Kaufu. Vám politrukům navzdory. Jiné plány nemám. :-)

T. Zlesa 3.9.2020 10:38

Lidi, pravičáci, proberte se! Vždyť skoro celá ekonomika v této zemi probíhá mimo "stát". Stát jen rozděluje ty peníze, co z té ekonomiky vybere zákonem. A kritizovat politiky, že dělají to proč tam jsou - tedy rozdělují ty peníze, je krátkozraké. Můžeme je samozřejmě kritizovat, že je rozdělují špatně, nespravedlivě apod., ale tak to rozhodli voliči, rozděluje se to podle nich.

Pravičáci se pořád chovají jakoby ten stát byl pořád hlavní hybatel pokroku v zemi. Vždyť to už změnil Klaus a od té doby je to jinak. Až budou pravičáci zase u kormidla, budou taky jenom rozdělovat peníze. Doufám, že nebudou chtít se státem podnikat.

M. Šejna 3.9.2020 10:38

Mě se činnost Maláčové v pozici ministra práce a sociálních věcí líbí. Asi jsem jeden z mála, protože mezi snoby a pravičáky z leknutí se sluší na Maláčovou nadávat.

Poprve mě příjemně překvapila při televizní diskuzi s Pekarovou Adamovou. Tehdy Pekarová vytýkala Maláčové, že podpora lidí v době pandemie je moc nízká a že zaměstnanci a živnostníci by měli dostat od státu vyšší náhrady.

Maláčová tehdy ironicky předsedkyni TOP09 pochválila za její mimořádné sociální a levicové myšlení a sdělila jí, že TOP09 je levicovější než Sociální demkracie. ;-D

Podruhé mě Maláčová potěšila návrhem, aby se platy politiků zvedaly podle minimální mzdy. To je geniální návrh, když vidím pravicové politiky, jak na jedné straně odmítají hlasovat pro zvýšení minimální mzdy, ale zároveň hlasují pravidělně pro zvyšování svých vlastních platů. ;-D

Z. Ukolébavka 3.9.2020 10:27

Jestli si dobře pamatuji, tak ministryně nabrhovala sebrat dávky osobám práce se štítícím. A, věru, byla by to mocná úspora!

J. Kulheim 3.9.2020 10:20

On na to má. Určitě by to vzal.

J. Kulheim 3.9.2020 10:17

Doba normální není. A paní Maláčová soutěží s panem Babičem o vedoucí úlohu ve vládě. Většině lidí se to líbí.

Socialismus je jako droga.Kdy bude ta poslední dávka, těžko říct.

Paní Maláčová ani Pan Babiš za nic nemůžou. Mají to v genech.

J. Jirka 3.9.2020 10:14

Myslím, že mu to dobře politicky myslí, takže bych se nebál ho jmenovat univerzitním profesorem nebo náměstkem ministra.

T. Zlesa 3.9.2020 10:13

Já nemám žádné iluze ani o tom investičním. Co to vlastně je? Investice do vzdělání - tím se zaštiťovaly všechny vlády. A ve skutečnosti to je rozdání peněz učitelům, kteří to místo v Kauflandu utratí na Malorce. Ani to DPH se zpátky nevrátí. Že by začaly být děti chytřejší...mám pochybnosti?

Takže mi z toho vychází, že je více méně jedno kam ten stát peníze dá. Případů, že by to nějak pomohlo k vyšší životní úrovni moc nenajdeme. Stačí, aby nás to nebrzdilo.

J. Kulheim 3.9.2020 9:51

A co Vy. Jak jste na tom? Jste úplně v pořádku?

O. Uživatel 3.9.2020 9:51

Uživatel požádal o vymazání
T. Zlesa 3.9.2020 9:29

To je jasné, ale to určitě nerozhodla Maláčová sama, že se půjčí a kolik. Ruku pro to asi zvedla. Ale je to jiné rozhodnutí. Rozhodli se , že situaci takto budou řešit a to rozdávání Maláčové je už pak jen následný prvek, který by byl úplně stejný i kdyby si nepůjčili. Zkrátka by pořád rozdávala někomu více, někomu méně. Už jen proto, že rozpočet byl přirozeně každý rok o pár desítek, i více, miliard větší.

O. Uživatel 3.9.2020 9:23

Uživatel požádal o vymazání
T. Zlesa 3.9.2020 9:19

Ideologicky to máte v pořádku. Jen je třeba to napasovat na současný svět. Takhle vypadáte jako trochu mimo realitu.

O. Uživatel 3.9.2020 9:16

Uživatel požádal o vymazání
J. Kulheim 3.9.2020 9:07

"Když se zamyslíme trochu hlouběji, zjistíme, že dotyčná jen vrátí peníze mezi lidi."

Nerad se přiznávám, že tomu nerozumím. Pokud peníze vybrala ze svého účtu a rozhodila je mezi lidi, tak to beru jako dobrý skutek.

Ale, když se nad tím zamyslím trochu hlouběji, tak jsem neslyšel o žádném komunistovi, že by někomu dal nějaké svoje peníze. Takže to považuji ze nepravděpodobné.

T. Zlesa 3.9.2020 8:50

Když se zamyslíme trochu hlouběji, zjistíme, že dotyčná jen vrátí peníze mezi lidi. Nenechá je státu k rozhození mezi jiné lidi. Nic jiného bych v tom neviděl. Když už je stát jednou má, posvěcené zákonem, vždycky je jen rozhodí mezi lidi. Tak to zkrátka je. Přece nechceme, aby zase začal zakládat firmy a hospodařil...