18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Jana Maláčová – naděje, nebo pohroma?

Jana Maláčová není předsedkyní, ale jen místopředsedkyní České strany sociálně demokratické. Přesto je to ona, kdo udává agendu – celkem logicky, když trůní v křesle ministryně práce a sociálních věcí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 3.9.2020 8:49

Nosnou myšlenkou socialistů by měla být solidarita ve společnosti. Dnešní budovatelé, pod rouškou solidarity občanů, nebudují solidární nebo sociálně udržitelnou společnost, ale peníze, které vyberou berní úřady, přerozdělují vybraným, zejména našim bohatším spoluobčanům. Co to jsou dotace, granty, a p. ?

Solidarita je chválihodná, ale vynucená solidarita, žádnou solidaritou není. Scvrkla se na zlodějinu. Jednomu seberu a jinému z toho něco dám a většinu přemístím na svůj účet. Kolik asi paní ministryně dá ze svého platu těm chudobnějším? Kolik dá pan Špidla ze svého nadprůměrného důchodu těm, kteří mají důchod podprůměrný? Nic. Na to dám krk. Ona i on si myslí, že si to za svou práci zaslouží.

Socialismus je všude stejný. Bere lidem svobodu. Je jedno jestli se jedná o socialismus západoevropského nebo východoevropského typu. Ten západoevropský je sofistikovanější, fikanější. Vlády lidem dávají víc než by odpovídalo ekonomické výkonnosti a tím zadlužuje budoucí generace. Což většině lidí nevadí. Oni se chtějí mít „dobře“, teď hned, ať jsou důsledky takového chování jakékoliv.

--"Pro levici je nejhorší, když jsou lidé bohatí a nezávislí. Levice je nejraději, když všechny věci může pro lidi dělat sama, ovšem za peníze těchto lidí".

J. Kulheim 3.9.2020 8:33

„Strašně mě unavuje otázka, jestli si to můžeme dovolit a kde na to vezmeme. To je podle mě taková hloupá, plytká diskuze, kde na to vezmeme,“ řekla Jana Maláčová v úterý.."

Pro paní Maláčovou jsou peníze jenom "papírky". Nechtěl bych této paní křivdit, ale já jsem se musel na každý ten "papírek" pořádně zapotit. A to myslím doslova. Nevím kolik v životě udělala užitečné práce, tj. práce za kterou je ochotný někdo ten "papírek" dobrovolně dát.

Chtěl bych být její domě mouchou a nenápadně pozorovat její hospodaření. Možná rozhází papírky, které každý měsíc dostane, za 14 dnů a potom si jde vypůjčit.

Myslím, že tato paní je přírodní úkaz.

"Socialista je člověk, který vám dá peníze v nouzi, do které byste se nikdy nedostali, kdyby vám je předtím nesebral." Lidová slovesnost. Jen stát, který důsledně vede své občany ke starosti a odpovědnosti za sebe samé, má nárok na přívlastek sociálně orientovaný či sociální.

F. Navrátil 3.9.2020 8:18

Slova a kroky ministryně Maláčové pochopíme, když si uvědomíme, že ministerstva se zmocnili aktivisté parazitických neziskovek, kteří dávno ztratili kontakt se sociální i ekonomickou realitou. Z ministerstva byl vymazán pojem práce a zůstal jen přístroj na rozhazování miliard sociálního pojištění nashromážděného pracujícími lidmi. Na přesun těchto miliard do kapes lidí, kteří nepracovali, nepracují a pracovat nebudou, i když by mohli. Na přesun do kapes parazitických začleňovacích neziskovek a do kapes stovek bohatýrsky placenených poradců, takto neúspěšných politiků sociálních demokracie, kteří vlastní neschopností přišlo o přízeň voličů a o koryta. Sociální demokracie byla úspěšná, pokud hájila (nebo se tak alespoň tvářila) zájmy pracujících a jejich rodin. Dnešní strana hájí zájmy městských liberálních pošuků a nepřizpůsobivých. Není důvod, aby ji pracující lidé volili.

P. Milan 3.9.2020 8:05

Venezuela - jednoznačná pohroma. Jako před ní Marksová, Valachová a všechny ty progresivní soudružky oranžgutanky.

J. Kasl 3.9.2020 7:51

a vy myslíte, že kdyby to voliči ČSSD, případně ANO viděli, že by v tom byl nějaký rozdíl? Stejně by to nepochopili, jako dosud, bohužel...

K. Salajka 3.9.2020 6:30

Není zřejmě větší pohroma, než když hrozí, že sociální demokracie bude hájit české národní zájmy, tfuj!

J. Strakoš 3.9.2020 5:39

No upozorňuje na sebe, to je pravda. A zaplatí to všichni, kdo platí daně, to je bohužel taky pravda.

Bohužel to zaplatíme všichni - tím, že rozpočet nemusí být vyrovnaný a covid dovolil zatnout obrovskou sekyru, můžeme rozhazovat a ani o tom nemusíme debatovat, respektive jakýkoliv argument můžeme smést ze stolu jako hloupý.

V. Halašta 3.9.2020 5:25

No a když provokuje tak se nemůže divit, že ji někdo její slova zopakuje, jako Kalda ve včerejších UaK. Po Malacove ohrazeni se ale dokázal zahamovat: "Promiňte, že jsem vás citoval. Pokud to znělo hloupě, necítím to jako svoji vinu".

Prostě rána na solar. No a předtím taky dobře - půl mld. Schodku bylo schváleno na boj s covidem a ne na předvolební dárečky,

-i politické rozhodnutí se musí opírat o odborné stanovisko, jinak je to jen čirý předvolební populismus, jaký předvádí vláda,

- zrušit naší penzijní reformu je legitimní ale měli jste ji nahradit svoji, to jste neudělali.

Jediné, co nezaznelo, že argumentace vyšší inflací duchodcovskeho spotřebního koše je

Je nesmyslná nejen pro nízký rozdíl (0.5%) ale především proto, že se při valorizace použije ta vyšší.

Škoda, že tohle vidí tak 3% TV diváků a ti ty prolhane smejdy koblihy ani socany nevolí.

S. Sedlák 3.9.2020 4:02

V případě Maláčové je velmi podstatné, zda ty hloupé (podle vás provokativní) kroky dělá z nedostatku vzdělání a intelektu nebo proto, že chce dorovnat sázku jiného podvodníka - Babiše.

Je nesporné, že se poměrně brzy ukáže, kam vede tahle politika rozhazování a že bude mít následky, které budou napravovat generace potomků.

Nevím, který z veřejně prezentovaných názorů této bohužel ministrině vybrat, jako nejstupidnější. Z poslední doby to bude zcela jistě ten, kterým obhajovala to svoje rouškovné s odkazem na situaci svých rodičů. Přitom já považuji za normální podporovat své rodiče a děti a nepochybuji, že i ony cítí mezigenerační solidaritu ke svým rodičům a dětem. Nikoliv však nárokováním podpory od státu. Je ubohé, pokud tato bohužel ministrině nesáhne do kapsy a těch 6k nedá každému z rodičů rovnou. A to měsíčně, nikoliv jednorázově,