7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hašek 28.7.2009 11:26

Po mnoha plamenných inkvizičních odsudcích,

myslím, že tento článek s odstupem let OS celkem slušně zhodnotil.

Jistě nebyla úplně košer, ale debatovat o tom, co jest v plitice košer, lze furt.

Možná ještě horší je stav politiky, kdy jeden rozhodne o důležitých věcech a druhý jen hází klacky pod nohy. Nechám občanstvu na zvážení, zda by dnešním způsobem naší politiky řízená každá jednotlivá domácnost fungovala déle než několik měsíců.

Viz zákulisní přiznání ČSSD, že stejně polovinu programu ODS  budou muset (ale až po volbách) přijmout.

magi 28.7.2009 11:17

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

jojo,asi jste spadl z Marsu! Když profesor zakládal ODS,tak ve stanovách bylo,že nesmí do strany vstoupit žádnej bejvalej člen KSČ! Jenže chlapec zjistil,že jsou tací,kteří jsou pro něho tzv. nepostradatelní. Byl to s.Dyba,Kočárník,Stránský,Tříska,Tlustý...proboha,co má s tím společnýho Rychecký a spol? Oni když zjistili,že tam neberou bejvalý,tak se tam nehlásili!

Xaver 82.117 28.7.2009 11:08

Celkem jo, jen nebýt toho strašení: S Klausem, nebo doleva

A nakonec se šlo s Klausem doleva a to na hodně dlouho. Ano, čisté řešení by byla velká koalice, ale....viz heslo...;-)

magi 28.7.2009 11:01

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

Malý Astone,omlouvám se. Myslel jsem,že Aston je váš otec. Takže sorry. Teď k tomu Zemanovi. On prej nemá rád komunisty. Náš velikej klasik by řekl,že je to opravdu,ale opravdu falešný. Zeman přeci sám byl soudruh. Těch hovadin z něho padalo a padá furt dost. Říká,že má důchod 13.000! Z toho platí dceři soukromou školu,jeho ženě nájem,stará se o chalupu,kouří jako komín,chlastá jako duha. Asi je to čaroděj!

stepankova 28.7.2009 10:55

Re: Privatizace bank

Pane Urban, naprostý souhlas. Na tyto výroky pana Zemana si velice dobře pamatuju. No a panu Žákovi:ˇTohle naše Česko srovnávat s Dánskem je z říše naprosté fantazie. Vraťte se "domů".

Malý Aston 28.7.2009 10:49

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

Magi,děkuji že jste mne v mých 64 letech nazval mladým mužem i když jsem nasraný důchodce. Zeman na rozdíl od Paroubka neměl komouše rád. V tom je podstatný rozdíl. Když něco řekl Zeman, tak to platilo. Když ráno něco řekne Paroubek v poledne to popře a večer řekne nějakou další hovadinu. S Paroubkem nelze uzavírat žádné dohody.;-)

Raff 28.7.2009 10:46

Re: Opoziční smlouva je šparně.

Když říkáš "vychcanost", tak co byla politika US, lidovců před uzavřením opoziční smlouvy.

Z čeho by měly strany velké koalice skládat účty svým voličům? Sned ne ze svých předvolebních programů a slibů? Ono z nich ve velké koalici (na obou stranách) něco zbylo?

jojo 28.7.2009 10:41

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

Mne je jedno, cim jste, ja jsem reagoval na vase hlouposti. Protii nim predkladam fakta. V ODS je cca 3 procenta byvalych komunistu, v zadnem pripade nejde o zadne byvale funkcionare, prectete si stanovy. OF a ODS je neco jineho, ODS se prave z OF oddelila, prave kvuli komunistum jako napr. Rychetsky, Zaoralek atd. Pisete ze mate dobrou pamet...tady vam ale trochu vynechava.

Vase posledni vety a v nich obsazene blaboly o mem puvodu nekomentuji, jsou pod uroven.

Raff 28.7.2009 10:38

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

Magi,

Patříte asi k těm, co je OS na*rala a o mnoho je připravila.

A vztekejte se! bylo to období zatím nejlepšího vládnutí.

magi 28.7.2009 10:34

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

pane nejsem filosof. Jsem syn kulaka! To byl třídní nepřítel. jojo. Když vyháněli z pohraničí němce,tak jsem byl ještě malej kluk,ale říkal mi táta,že ti samý soudruzi,kteří jim vážili balíčky,zakládali JZD! Ti samý soudruzi v r.68 vítali osvoboditele. Ti samý soudruzi v r.89 založili OF. Ti samý s. v r.91 u nás založili ODS! Vy mne budete poučovat,abych prej nefilosofoval,přitom určitě sám,na rozdíl ode mne pocházíte z komunistický rodiny!

Raff 28.7.2009 10:32

Re: komu opoziční smlouva vadila?

Plně souhlasím.

Navíc tvrzení, že byla znemožněna opozice je účelová lež. Mnohokrát bylo objasněmo, že oposmlouva nezavazovala opoziční stranu (ODS) podporovat stranu vládnoucí (ČSSD) ve všem, ale pouze vněkolika jasně smluvených plánech a zavazovala ji především vládu nesvrhnout. Statistiky o hlasování jasně prokazují, že ODS se chovala opozičně (s výhradou dohodnutých věcí), zatím co pidistrany rozhodně v opozičnosti za ODS zaostávaly.

K smíchu jsou také řeči o korupčnosti OS. Jako důkaz se udává rozdělení koryt. Kdo by měl jiný obsadit vlivné pozice než strany s rozhodujícím ziskem ve volbách? Bída byla ovšem v tom, že na pidistrany nezbývaly a pro stranické vyděračství nebyly možnosti.

Oposmlouva byla v podstatě transparentní. Realizováno bylo, co bylo dohodnuto a na čachrování a vydírání (jako na příklad v období Topolánkovy vlády) nebylo moc prostoru.

Jsem přesvědčen, že historie oposmlou ještě ocení a přál bych si, abychom měli jednou takové politiky, kteří by podobné velkorysosti a státnické zodpovědnosti byli schopni.

Jenda 28.7.2009 10:17

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

Nikoli. Rikaji tomu mensinova vlada.

jojo 28.7.2009 10:16

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

V ODS je minimum byvalych komunistu, co by tam asi delali. To jsou pohadky o bolsevicich v ODS, zakryvajici podstatu,z e komuniste jsou v levicovych stranach vcetne CSSD. Pocet komunistu v ODS odpovida pomerne poctu byvalych komunistu v jejich poslaneckem klubu. Tedy par procent.

Oposmlouva se dmeonizuje. Byla to obdoba stavu z roku 96, tentokrat vsak cerne na bilem, tedy transparentni. Prectete si ji, nez zacnete filozofovat.

Jenda 28.7.2009 10:15

Re: Soudruhu Žáku,

Zahlceni systemu blbostmi je celkem ucina obrana. v tom se nejaka ta skutecna udani ztrati.

Raff 28.7.2009 10:08

Re: Představte si že jsem si dodnes nevšiml že tu je demokracie!

A co to je demokracie už víte?

magi 28.7.2009 10:06

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

 Tu dobu pamatuju velice dobře,je mi 64! Jen nerozumím,jak jste to myslel s ČSSD a DZJ? Tady přeci jde o to,že se prvá ruka spojila s levou,což normálně ve světě jde,ale říkají tomu velká koalice a ne oposmlouva! Jen vás chci upozornit,že komunista zůstane komunistou v každý straně. Právě,že ti nejhorší zahodili rudý knížky a vyměnili je za modrý a oranžový. Rozdíl žádný nevidím. Vy možný jo,ale já nikoliv!

Můjpsík 28.7.2009 10:00

Re: Oposmlouva...

Mnoho lidi na to zapomělo, že většinový volenní zákon byl na dosah a že to byl Havel, který ho zmařil, co dobrého ta právdolásková svloč této zemi přinesla? Byla to oposmlouva, která většinový volební zákon schválila. Od té doby, sněmovna žádný tak důležitý zákon neprosadila, bohužel, poděkujme Havlovi a ať už odejdou.

keonax 28.7.2009 9:56

Re: Veřejnost

Mám stejný pocit. Na druhou stranu: když už nic, tak bych radši velkou koalu než Paroubka s Komanči.

Kalimero 28.7.2009 9:53

Re: Oposmlouva...

Souhlas, byla realná šance  skončit s korupci poslanců a politiku, které jsme světky dodnes. S jakoukoliv korupci nelze bojovat, pokud  se kupuji poslanci , ministři., viz hrůzný ceremoniál volby prezidenta. Většinový volební zákon by s těmito praktikami skončil, skončilo by vydírání malých stran a uzurpovaní si většího podílu na moci, než jim voliči dali. Zodpovědná strana, vláda by se zodpovídala, nemohla by se vymlouvat na ty druhé co jí to nedovolily. Pokleslos politické kultury a morálky, je právě na této dělbě moci, která stojí a padá na korupci jednotlivých poslanců, jejichž existence  stojí a padá s touto korupcí.Přijetí zákonů a rozhodnutí stojí na kupčení kdo za co co, to je výsledek pravdoláskových praktik.  

402 28.7.2009 9:53

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

Jestli si pamatujete na Klausovu mobilizaci, tak si take pamatujete ze podle prozkumu verejneho mineni byly preference CSSD ke 30% a komunistu ke 20%. A k tomu tam byl jeste broukozrout Kremlicka s DZJ s 12%. Dohromady to davalo levicakum ustavni vetsinu v parlamentu.

Historik 28.7.2009 9:51

Re: Oposmlouva...

Systém, který navrhujete, vynesl v Německu k moci Adolfa Hitlera, který využil jeho neakceschopnosti. Kvůli tomu zavedli Němci tu 5% hranici pro vstup do parlamentu, kterou jsme my převzali. Jenže ani to není moc dobré, chce to většinový volební systém, jehož zavedení ovšem vyžaduje politika se silným mandátem, jako byl De Gaulle ve Francii.

Honza Urban 28.7.2009 9:47

Privatizace bank

Autor zapoměl, že Zeman privatizoval banky poté, co to za předchozí vlády statečně blokoval a dušoval se, že to nikdy neudělá. Jak již bylo níže řečeno. Opoziční smlouva byl hnus, který vzal důvěru v politiku a Klaus to po zásluze odnesl v následujících volbách. Čisté řešení by byla velká koalice.

Stredocech 28.7.2009 9:43

Základním cílem opoziční smlouvy bylo zavedení VĚTŠINOVÉHO

volebního systému, což se nepodařilo díky blbosti voličů, kteří zvolili do senátu podvodníka Václava Fischera.

"Dárek" 68 miliard ČEZu je zelená lež na kvadrát, napřed se zavedou úplně nesmyslné "povolenky" na něco, co je normálně zadarmo a pak se ještě nadává vládě, když tento nesmysl omezuje. KAM by ty peníze šly, předpokládám, že do zelených tunelů. Takto skončí přes zisky ČEZ převážně ve státní kase.

Fialka 28.7.2009 9:38

Re: Oposmlouva...

Jedna podmínka oposmlouvy ze strany ODS,. potažmo Klause, byla přijetí většinového volebního zákona,  za schválení ČSSD rozpočtu. Obě strany smlouvy splnily své podmínky, většinový volební zákon, byl schválem parlamentem, senátem. Havel zákon vrátil, ani při opakovaném schválení zákona oběma komorami zákon nepodepsal a poslal ho ústavnímu soudu, kde mu Rychetští a spol vyhověli a zákon přijat nebyl. Byl to velký pravdoláskový humbuk za štěkotu KDU-ČSL a , koalice US -DEU, a ostatních pidistran, pro které to byla otázka života smrti. Media spolu s Havlem a celou pravdoláskovou smečkou, vytvořily atmosferu hysterie vůči oposmlouvě a ODS. Kdyby byl přijat většinový volební systém , kde bycho dnes už byli. Havlův přínos pro demokracii v ČR je veskrze negativní a jeho bláboly jsou kontraproduktivní, motivované předvším nezkrotnou závisti a nenávisti vůči V. K.    

magi 28.7.2009 9:36

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

Malý Astone! Měl jsem vás za rozumnýho mladýho muže,ale když prohlásíte,že to nebylo špatný vládnutí,pak budu muset změnit názor. Když jsem četl profesorovo mobilizaci,tak mi běhal mráz po zádech. Jelikož jsem z vesnice a komunisti nám uradli všechen majetek i s bobytkem,tak se nedivte. Ti dva chytráci,byli dávno domluvený. Poradil jim to tenkrát Václav Benda. To byl taky pěknej vykuk. Dovedete si vůbec představit,kdyby se domluvil Topolánek s Paroubkem,jak by to dnes dopadlo? Takovej Řebíček,Vodrážka, tedy všichni klucí co jsou za vodou. K nim všichni i ti Kočkové a spol. Tedy to by byla sestava. Ale vše nasvědčuje,že to tak zase dopadne a vy budete spokojenej,že klucí špatně nevládnou. Čest jejich práci.

Bloud 28.7.2009 9:13

Re: Opoziční smlouva je šparně.

Šparně rozhodně ne, správně má být  "špatně";-D

Fafa 28.7.2009 9:10

Severocechu

No prave. Pokud vlada neco ukradla panu Novakovi, jednalo se o legalni znarodneni. Pokud pan Novak ukradl neco vlade, jednalo se o rozkradani. To neni zrovna system, ktery v lidech vzbuzuje uctu k zakonum a majetku.  

Bloud 28.7.2009 9:00

Opoziční smlouva je šparně.

Pokud chtěly obě velké strany spolupracovat, měly uzavřít velkou koalici a ne paskvil jménem opoziční smlouva. Nicméně rozumím tomu, proč byla zvolena varianta opoziční smlouvy. Obě strany v podstatě pohodlně vládly bez zřejmé adresné odpovědnosti za své vládnutí, protože se v případě jakéhokoliv neúspěchu mohly vymlouvat jedna na druhou. Tak že si vážení přátelé t ODS a ČSSD zorganizujte klidně velkou koalici, nanominujte do vlády své stranické ministry s jasnou osobní a stranickou odpovědností za své rezorty a společně ruku v ruce v dalších volbách složte voličům účty za své společné a čitelné spoluvládnutí. Tomu rozumím a ač velkou koalici obecně nerad, akceptuji to. Naproti tomu opoziční smlouva je Vaše  v y ch c a n o s t  a evidentní hra na demokracii ve stylu VLÁDNEME, NERUŠIT.

Malý Aston 28.7.2009 8:34

Re: Naprosto bezvýhradný souhlas

Já ještě dnes vidím nasraného Luxe a Rumla když jim bylo oznámeno, vážení představitelé pidistran my se od Vás vydírat nedáme. A ještě si pamatuji, že se poslanci hádali jako urvaní a když to nikam nevedlo sešel se Zeman a Klaus, pohovořili a jejich poslanci schválili to na čem se tito dva pánové domluvili.Náhodou to nebylo špatné vládnutí.;-)

severočech 28.7.2009 8:32

Kebule, kebule

to je jednoduché vysvětlení! A můžete si říct, čtyřicet let to do mne komunisti vtloukali, až jsem si zvykl a nějak se to nemohu odnaučit. Ale že se za rozkrádání soc majetku sedělo jste zapomněl?