29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
krmič 11.7.2007 11:50

Re: Příští president by měl být přijatelný demokratům, ne komunistům!

Kohose vyhledat dalo nám velkou práci... (V+W).  Ale to byl Adolf Kohos, soukromník, tak pardon :-)

Von 11.7.2007 16:20

Re: Příští president by měl být přijatelný demokratům, ne komunistům!

Lojzo -lepších by bylo asi více, ale bylo docela zajímavé alespoň vědět, kdo z nich o to místo vůbec stojí! Zatím se vyjádřil pouze Diensbier, a s prominutím - sebechvála mně vždycky smrděla! Jinak první dlouhý odstavec je naprosto v pořádku.

tomáš 11.7.2007 11:31

kandidátek je hafo

např. Petra Buzková, Kateřina Jacq, Jana Volfová, Dáša Havlová, Helena Vondráčková, Zuzana Paroubková, Šárka Grossová, Pavla Topolánková, Iva Brožová, Marie Benešová, Hana Orgoníková, Zuzka Rujbrová

jirka.s. 11.7.2007 11:45

Re: kandidátek je hafo

Pozor, Tomáši! Na Psu se vyskytují exempláři, kteří by Vaše návrhy mohli brát vážně!

tomáš 11.7.2007 11:57

Re: Re: kandidátek je hafo

jo lidé jsou různé, některé i blbé.

Von 11.7.2007 16:23

Re: Re: Re: kandidátek je hafo

Správně je - HLAVNĚ blbé!

Láďa 11.7.2007 11:01

Ideální kandidát(ka)

Podle těch kritérií by ideální kandidátkou byla senátorka Liana Janáčková, ale bohužel ji někdo nahrál, jak se nelichotivě vyjadřuje o našich grilovaných spoluobčanech, které nemá coby starostka Ostravy Mar.Hor kde ubytovat.

PRASI DENT 11.7.2007 13:14

Re: Ideální kandidát(ka)

 Ta by mohla tak za rok mít šanci, navíc má dobrý hrudní koš.......

TBB - falešný mormonský kněz 11.7.2007 10:59

No, já bych o kandidátce věděl

A dokonce snad splňuje všechny podmínky. Však už ji taky párkrát navrhli, ba i při minulých volbách se o ní spekulovalo. Bohužel, nemá to, co neschází již ohlášenému kandidátu VK a jeho potenciálně ohlašovaným protikandidátům - tedy nabubřelé ego. Přál bych paní prof. RNDr. Heleně ILLNEROVÉ, DrSc., aby její ego alespoň trochu zbytnělo a nabídku, pokud přijde, přijala.

Bývalá předsedkyně Akademie věd ČR je žena, nadstranická, prokázala ve své předchozí funkci schopnosti jak manažerské, tak politické (víte, co je to o jednat o rozpočtu a řídit několik desítek ústavů AV ČR?), pochopitelně i diplomatické (stovky jednání s významnými zahraničními partnery). Ke svým akademickým titulům a profesuře se dostala usilovnou špičkovou odbornou prací (bez komentáře k ostatním kandidátům...). Po několik desítek let se věnuje práci s dětmi (bez nároku na odměnu, jen proto, že ji to baví, podobně jako někoho uhlobaronství).

Za celý život nebyla předmětem jediného skandálu, je kultivovaná, nearogantní, široce vzdělaná mimo svůj vlastní obor, přirozeně inteligentní (tedy žádná "šprtna"), naslouchající názorům jiných a s využitím zdravého úsudku si tím korigující případné omyly, které mohou každého postihnout.

Mohl bych ve výčtu pokračovat - nejdůležitější ovšem je, že se dlouhodobě vědecky zabývá působením světla na lidskou psychiku a je proto možné, že by v případě zvolení za první ženu - prezidentku v ČR - mohla alespoň část národa >- s uplatněním moderních vědeckých poznatků OSVÍTIT.

Neznám kvalitnějšího kandidáta VVVVVV.

Láďa 11.7.2007 11:14

Re: No, já bych o kandidátce věděl

Nepochybuji, že to je všechno pravda. Potíž je však v tom, že o jejích politických názorech   veřejnost neví takřka nic.

F. Čech 11.7.2007 11:50

Re: Re: No, já bych o kandidátce věděl

Zato o scestných politických názorech soudruha Klause víme už žel Bohu všechno. A není to nic povzbudivého!

Autor 11.7.2007 13:18

Re: Re: No, já bych o kandidátce věděl

Prima - o politických názorech kdejakého vandráka, který se cpe do médií, ví veřejnost téměř vše. Zvláště o tom, jak jsou konzistentní a konstantní v čase i prostoru. A teď si představte na Hradě osobnost, kterou necloumá zisk politických bodů za každou cenu, je si vědoma potřeby důstojně reprezentovat ČR za všech okolností (prosím nezaměňovat se sbírkou dobře uvázaných kravat), nepovyšuje svoje ego nad vše ostatní, nepreferuje jednu či maximálně 2 strany, nutné k jejímu zvolení...a mohl bych opět pokračovat.

A představte si taky, že by lidé už nemuseli psát (a myslet to upřímně), že se za svoji hlavu státu stydí). Pak by politické názory nebyly až tak důležité. Podstatné by bylo, že na Hradě by byla bezúhonná, slušná, respektovaná osobnost, respektující zájmy země v rámci kompetencí, které jí byly svěřeny. Pro méně chápavé - m.j. by se necpala do něčeho, nač má mandát někdo jiný. Přičemž to ještě nutně neznamená držet hubu a krok. Jo, zapomněl jsem ještě na to, že výhrou by byla osobnost nezkorumpovaná a do budoucna nezkorumpovatelná.

Pak je volání po politických názorech zcela zbytečné - prezident ná být především slušný občan, respektující Ústavu a pohybující se v mantinelech svých ústavních pravomocí.

To, že netrhá broukům nožičky, nelže a nekrade, neprovedl v minulosti nic, co by ho mohlo diskvalifikovat co člověka, který má hájit zájmy své země (tedy nikoli kriminálník, korupčník, neplatič daní, tunelář - anebo alespoň těmto skutkům a dalším podobným napomáhající) je naprostá samozřejmost, ale s politickými názory to vůbec nesouvisí.

Nejsem katolík, ale možná třeba Jan Pavel II. byl nejen před svým zvolením papežem podobně slušný občan a navíc katolík, tak ho tím papežem nakonec udělali (taky aby podpořili církev v sovětském bloku). Tak ať mi někdo vysvětlí, proč by tomu nemohlo být aspoň jednou podobně i v naší mírně z.a.p.r.d.ě.né zemi?

honzak 11.7.2007 12:00

Re: No, já bych o kandidátce věděl

Ani na okamžik nepochybuju o všech uvedených vlastnostech té paní. Ale právě ty jí nedovolí kandidaturu přijmout. Např. jmenování sexymozka předsedou vlády by ji mohlo i zabít.

emersonskej 11.7.2007 10:58

Přímá volba

Už dávno tu měla být přímá volba prezidenta !!!!!!!!!>-

Pete Brich 11.7.2007 10:26

Jiří Dienstbier je jen rozvědčíkem Pravdy a Lásky.

Až se na něj vystřílí munice, z klobouku vyleze Pravda a Láska. Zprvu bude odmítat, neb pomýšlí na prezidentství přinejmenším Evropy. Protože se však na tento post už ukazují silnější pretendenti, spáchá oběť a uvolí se nám prezidentovat. Pak se toho nebude chtít pustit a použije k tomu třeba i pomlčku mezi Moravou a Čechami.

PB

oakman 11.7.2007 10:54

Re: Jiří Dienstbier je jen rozvědčíkem Pravdy a Lásky.

Jojo - Havel i Rolling Stones musí periodicky na šňůru - to když manželky roztočí příjmy z té minulé.....

F. Čech 11.7.2007 11:54

Re: Jiří Dienstbier je jen rozvědčíkem Pravdy a Lásky.

Co máte proti pravdě a lásce vy satanisto? Je vám snad milejší lež a nenávist, které šíří Klaus a jeho klika? Vždyť vrtošivý stařík jménem Klaus prohrál ODS dvoje volby za sebou a teď dělá všechno proto, aby zlikvidoval se svými pohůnky Topolánka, který na rozdíl od něho volby vyhrál a tím tohoto narcisistního egocentristu osobně urazil!

F.VÍZEK 11.7.2007 9:59

Jediné řešení:

Zdá se být jasné - čili je mimo jakoukoli pochybnost -, že v tak málo početném národu se těžko hledá kvalitní jedinec na post hlavy jeho státu. Hledat se přitom musí, protože podle Ústavy 5 + 5 a poté pro každého "šmytec".   Řešení se ale nabízi:  Klaus - Livie - Klaus - Livie  -Klaus - Livie ... a máme to vyřešeno. Jsou tady i děti a vnoučata...  

jirka.s. 11.7.2007 10:07

Re: Jediné řešení:

No vidíš, tak to zkus,Francku, vždyť máš těch vnoučat třináct. To by v tom byl čert, abychom neměli do třetího tisíciletí vystaráno!

F.VÍZEK 11.7.2007 10:11

Šanci má každý, ale upřímně:

Kandidovat na post hlavy státu nebudu. Jsem  vrstevník současného prezidenta a já cítím, že naše generace má už poodstoupit a ke společenskému dění jenom  lehce tu a tam něco připodotknout ... Já to tak cítím. Já ano.

PetrK 11.7.2007 10:14

Re: Vízku,

tak připodotýkejte, ale nepište stejnou kravinu pomalu v celém NP.

F.VÍZEK 11.7.2007 10:19

Pane PetřeK.

Jste cenzorem, jste dozorem, jste regulátorem ?  Ponechte na mně, kde, kdy, komu a jak sdělím, co si sdělit přeji.  Děkuji.

PetrK 11.7.2007 10:29

Re: Pane,

sdělujte, ale s vtipem a inteligencí, nebo si pronajměte celou stránku v celostátním deníku.

F.VÍZEK 11.7.2007 10:38

Pane,

za radu děkuji.  Na posouzení vtipnosti a míry inteligence snad ani Vy nemáte monopol. Nebo se mýlím?

PetrK 11.7.2007 10:39

Teprve dodatečně

jsem si všimnul, jak sebevědomý až nadutý  jste kádr. Teď  vám asi chybí to parlamentní slintání, tak se odreagováváte psaním do NP.

F.VÍZEK 11.7.2007 10:44

Já taky, já taky !

Moje řešení je MOJE řešení.  Jsem prostě dospělý.

PetrK 11.7.2007 10:47

Re: Já taky, já taky !

A senilní.

emersonskej 11.7.2007 11:02

Re: Re: Já taky, já taky !

Výplody páně Vízka nejsou senilní, zato však navýsost Účelové !!!

tomáš 11.7.2007 11:19

taky ovládám ctrl+c

ježíšikriste, vízku, ty si magor

F.VÍZEK 11.7.2007 11:25

Mýlíte se!

Mgr. neznamená (většinou) magor, ale magistr, milý Tomáši.