2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lady 1.10.2008 9:35

Jen malá chybička

Církev československá husitská - to nejsou evangelíci. Pokud byl evangelík,byl členem církve Českobratrské evangelické. A na doplnění.- Masaryk byl evangelík, Paroubek je v církvi čs. husitské

EW 30.9.2008 20:41

Balik zvejkacek?

Od kdy se shozene baliky zvejkacek samy od sebe pohybuji smer lod?

J.Horák 30.9.2008 21:53

Re: Balik zvejkacek?

Například, když loď pluje směrem ke žvejkačkám

tich@dohoda 30.9.2008 20:03

O jakou jehlici a tabatěrku šlo v případě Stanislava Grosse, víme. Nevíme, o co šlo u jiných. Nešlo určitě o potřesení rukou a slůvko děkuji.

no, kdyz jste pane Huliku zminil "Hladkou uprimnou tvar" , tak bychom mohli zminit take soudruha prezidenta , v jeho pripade to bylo vypalne vybirane soudruzkou Livii formou odmen za funkce ve spravnich a kontrolnich radach lukrativnich podniku, dnes se vypalne plati soudruhu synackovi formou sponzoringu do skolstvi. Soudruh lampasak s Boulema zase ziskal sponzora co mu zatahl dluhy z "podnikani" . Soudruh bratr Kalousek a soudruh Tlusty si "pujcili" , soudruzka Bendlova velice uspesne "podnika" . Cest :-)

J.Horák 30.9.2008 21:54

Re: O jakou jehlici a tabatěrku šlo v případě Stanislava Grosse, víme. Nevíme, o co šlo u jiných. Nešlo určitě o potřesení rukou a slůvko děkuji.

Nezáviďte soudruhům politikům. Víte jak to mají těžké, jak jim všichni závidí ...

Jindra 30.9.2008 17:23

Gross je hlupák

koupil draho na Floridě, když v LA jsou teď nemovitosti za babku !

claudius 30.9.2008 15:41

Pan Hulík nahrává levici

...a to svojí primitivní agitkou.Lidem přece velmi vadí,že je média tzv.masírují a že to pochopitelně dělají kvalifikovaněji než komunisté,jde o větší prachy..No prostě Hulík je tak trochu truhlík a do NP moc nezapadá.

mira 30.9.2008 16:25

Re: Pan Hulík nahrává levici

Nikoli. Pan doktor Hulík se dokáže na politiku dívat s kritickým odstupem, což je zatraceně užitečné. Zkuste to, namísto plků, občas také.

AeroKarel 30.9.2008 17:57

Re: Pan Hulík nahrává levici

Obávám se, že levici více nahrávají různí vyčůránkové ve stranách takzvaně pravicových než pan Hulík.

A to bych komouše, socdemáka, melouna nebo černoprde|níka nevolil za živé prase.

J.Horák 30.9.2008 21:51

Re: Re: Pan Hulík nahrává levici

Vzal jste mi slova z úst - pardon z klávesnice

Karla 30.9.2008 13:20

Pane Hulík,

vy jste si nevšiml, že kdo s nás se snažil dělat blbce jsou stále titíž lidé?

D.M. 30.9.2008 15:54

Re: Pane Hulík,

kdo "z" koho. ten pravopis ;-D

Schuspeitel 30.9.2008 18:45

Re: Re: Pane Hulík,

pane HULÍKU, ach jo Češtine !

AeroKarel 30.9.2008 17:58

Re: Pane Hulík,

Ne, stále titíž ne. Jen ten typ, ale tomu se nelze vyhnout, při danné úrovni voličů.

Spirit 30.9.2008 12:46

O jakou jehlici a tabatěrku šlo v případě Stanislava Grosse, víme.

Víme jen to, že ho odrovnal lidovec Kalousek nevídanou kampaní pro Grossovy "nemravné" přátelské styky s majitelkou nevěstince. Nic víc.

berg 30.9.2008 13:04

Re: O jakou jehlici a tabatěrku šlo v případě Stanislava Grosse, víme.

to toho moc nevíte

brblal 30.9.2008 17:00

Re: Re: O jakou jehlici a tabatěrku šlo v případě Stanislava Grosse, víme.

Kolik toho víte o Kalouskových a Topolánkových kšeftech?Prosím,prosím,prozraďte něco,když máte takové informace.

Gonzales 30.9.2008 13:08

Re: O jakou jehlici a tabatěrku šlo v případě Stanislava Grosse, víme.

Je toho evidentně víc.

kurbet 30.9.2008 16:00

Re: O jakou jehlici a tabatěrku šlo v případě Stanislava Grosse, víme.

A co takhle Spirite provětrat "altruistický dárek" který věnoval p.Grossovi náměstek ministra,na kterém mohl vydělat mnohonásobně víc?Toť je jasný příklad lásky k bližnému,typický pro vrcholné české politiky:-/.

Kolumbo 30.9.2008 21:26

Re: Re: O jakou jehlici a tabatěrku šlo v případě Stanislava Grosse, víme.

Musíte v tom vidět ukázku krásného citu, pravé socdemácké solidarity, kdy se netroškaří. Kamarád  a přátelství je prostě cennější než nějakej ten milion nebo pár set tisíc.

kurbet 1.10.2008 15:22

Re: Re: Re: O jakou jehlici a tabatěrku šlo v případě Stanislava Grosse, víme.

:-D

gerontusinza 30.9.2008 11:27

Pane Hulíku, skutečně otázka na "místě"....

Jen nechápu co vám na tom není jasné...... každý blb v této zemi se s tím dnes a denně setkává a vy nevíte?   Zahoďte modrý a růžový závoj když už myslíte a začněte se dívat a přestanete se blbě ptát..:-/

Karem 30.9.2008 10:14

V zemich, kde je "prijimami zlatych tabaterek" politiky od obcanu.....

...pod vetsi kontrolou, je pak vetsina populace obecne poctivejsi, mene lze, krade, podvadi atd.

Staty s poctivejsi, mene lzivou a kradacskou populaci, pak maji mensi naklady s udrzovanim poradku a rozkradanim statniho rozpoctu.  Diky mensimu rozkradani a mensimu rozpoctu na policii jsou tyuto staty bohatsi. 

OPAKUJI:  Svedsko, Island, Norsko, Finsko, Dansko, Holandsko, Finsko, Svycarsko, USA, Anglie, Singapur nemaji poctivejsi populaci, protoze jsou bohatsi.   Je to presne naopak - byly chude, ale ted jsou bohatsi, protoze maji poctivejsi populaci i politiky - maji protestanstksou "masarykovskou" moralku.   Neni nahoda, ze Masaryk, ktery hlasal "nebat se a nekrast" byl protestant. Neni nahoda, ze ve fabrikach patricich nemcum se krade mene, nez napriklad ve fabrikach ruskych atd atd.  Tez neni nahodny rozdil mezi zivotni urovni na z\korumpovane sicilii, proti napr severni italii, ovlivnene sousednim kalvinskym svycarskem.   

Bohuzel, dnesni cesti politici si masarykovo heslo trosicku prizpusobili na "nebat se a nakrast".  Pak vyvoj v ceske republice stale tak trochu pokulhava za vyvojem ve svycarsku, abychom nechodili daleko.    

Jaara 30.9.2008 10:26

Re: V zemich, kde je "prijimami zlatych tabaterek" politiky od obcanu.....

S tím Švédskem na prvním místě jste mne pobavil... A co gripeny?

Karem 30.9.2008 16:46

Re: Re: V zemich, kde je "prijimami zlatych tabaterek" politiky od obcanu.....

...svedsko je zeme, kde drive jste mohl nechat na lavicce v parku penezenku a za pul dne se pro ni vratit a byla tam.  Nyni by byla patrne ukradena drive, ale ne svedy. Neprotestanstke mensiny pachaji ve svedsku cca 80% kriminalnich cinu.

Gripeny jsou nesvedska vec. A/ neni jasne zda uplacel nekdo, BAE nebo i SAAB, b) uplacel li SAAB, pak nikoliv ve svedsku, kde politici neberou, ale v Africe, a Madarsku a Cechach, kde maji politici spise africke nez svedske standardy chovani.  

Ve vetsine rozvojovych zemi se bez nejakeho vsimneho neproda nic - v rpipade ze penize nejdou primo od dodavatele, je oholena nejaka domaci servisni afilace apod. 

Stat jehoz obcane nekradou jako straky ma mensi naklady, muze se rychleji rozvijet.    

VL 30.9.2008 17:51

Re: Re: V zemich, kde je "prijimami zlatych tabaterek" politiky od obcanu.....

Švédsko zbohatlo na tom, že za války dodávali Hitlerovi ocel a kuličková ložiska, Švýcarsko na tom, že mu skladovalo ukradené devizy a zlato a na tom, že dodržovali bankovní tajemství, Finsko bylo trojským koněm SSSR na západě, Holandsko z kolonií, Island z americké letecké základny v Keflaviku a možnosti využít přírodní zdroje tepla, jenom jenom tu poctivější politiku a populaci  nevídím. Naštěstí pro ně ani tu "Masarykovskou morálku" - jako třeba 25 nezúčtovatelných milionů Kč, které Masarykovi dávaly na reprezentaci lihovary za udržování monopolu, spojenou s politickou likvidací nevhodných politiků.

Karim 30.9.2008 20:56

Narky na "loupeni v koloniich" jsou oblibenym komunistickym folklorem.....

...ktery nevysvetluje rozdil v tom, ze katolicke spanelsko, ktere skutecne naloupilo v koloniich patrne stovky tun zlata diky svemu totlitne (katolickemu) rezimu spadlo ekonomicky na uroven svych byvalych kolonii (v 19. a pulce dvacateho stoleti) - zatimco britanie a holandsko zbohalti a mohli "loupit" ve svych koloniich leda buvoli rohy, nebo vanilku, coz by na vybudovani prumyslovych velmoci prvni tridy i pri nejdivocejsich vypoctech nestacilo. 

Podobne pararely se jevi i dneska - Iran celkem bezpracne ryzuje cca 80 miliard rocne petrodolaru, a pres oficielne hlasany teokraticky socialismus a nabozensko-vselidove vlastnictvi huti a strojiren vetsina obyvatel zije v kamennych chysich.

V Singapuru a HongKongu by meli byt uplni chudaci - zacinali od nuly, ropu nemaji a nemeli ani politicka prava. Idealni objekty na oloupeni od Britu.  Diky tomu ze si osvojili britske standardy statni spravy, obyvatelstvo mene krade (podstatne mene nez napr v arabskych statech) a diky tomu se dostaly v zivotni urovni na uroven Velke Britanie. 

Penize od hitlera za loziska svedove davno utratili....udrzovali tradicne neprimerene silnou armadu atd atd.  Pricina jejich DNESNI zivotni urovne nejsou penize od Hitlera, ale to, ze se ve svedsku mnohonasobne mene lze a krade (alespon mezi puvodnimi svedy - kriminalita novych pristehovalcu bohuzel silne pripomina pomery v jejich vlastich.....).   Pokud pochybujete o rozdilu mezi svedskou, napriklad sicilskou nebo arabskou moralkou, odlozte si v techto zemich na lavicku penezenku.  Respektive ji nekdy jen staci drzet v ruce.   

Mylne jsou i narky arabu ohledne diktatoru nainstalovanych zapadem. Je jasne, ze nejde o hezke rezimy.  Alternativou je vsak budto totalni chaos jak v somalsku nebo v sudanu (ktery se je logicke vyusteni militantniho islamu) nebo silene zmitani mezi kapitalismem a socialismem a hledani tretich cest "domacich" diktatoru  typu Kadafiho.  To vse provazeno nevidanou korupci - u domacich i prozapadnich diktatoru.    

Malina 30.9.2008 11:46

s tím protestantem Masarykem jste mne drahý nevzdělanče pobavil

 Tomáš MASARYK byl vychován jako KATOLÍK. Do protestanské církve přestoupil až v dospělosti. Kdy tato "změna dresu" byla pro něj vyjádřením nacionálně-politických cílů. Cílů, se kterými se katolická církevní hierarchie - a ani podstatná část prostého členstva - v Královstvím českém vesměs neztotožňovala.

 Můj dědeček byl také vychován jako katolík. Po vzniku ČSR  i on někdy ve dvacátých letech přestoupil (jako mnoho jiných) do Církve československé husitské. /HMM, tam je formálním členem i Jyrka../ Morální základ, kterého se článeček dovolává, ovšem děda měl od své katolické maminky a katolického tatínka. A katolického faráře, kam chodil na náboženství. Jako živnostníka pak dědu některé zásady, které do něj vpravili v mládí, provázely celý život. Nekradl, dodržoval smlouvy a dohodnuté termíny. Nekarbanil. Dokonce i manželce byl věrný a nikdy se s ní nerozvedl. Etc. .... Po roce 1989 byl velice udiven, jak je to mezi "podnikateli" běžné neplnit smlouvy a neplatit. Nic takového z doby svého podnikání neznal.

  Tvrditi, že za čísi životní úroveň je tento vděčen jakýmsi "protestanským zásadám" je blbost. To co je důležité, je úpřímné přesvědčení o nutnosti dodržovat některých křesťanských morálních pravidel, která jsou "katolictví" či "protestanství" /a možná i některým jiným náboženstvím/ společná. A zároveň v dané klutuře musí za jejich nedodržování následovat jasná a rychlá sankce. Pokud tomu tak z nějakých kulturně-historických důvodů není, pak je vám veškeré "katolictví" či "protestanství" platné jak mrtvému zimník ...

Kajda 30.9.2008 14:01

Re: s tím protestantem Masarykem jste mne drahý nevzdělanče pobavil

Naprosto přesně řečeno. Já jsem sice ateistka, ale díky výchově mé babičky, která byla římská katolička a dědy, jenž byl evangelík (Československá církev husitská) mi byla odmalička vštěpována slušnost a poctivost. Díky tomu n mém chování nezměnila nic ani komunistická výchova, kdy bylo bráno jako samozřejmost heslo "Kdo nekrade, okrádá rodinu".

Takže s vámi naprosto souhlasím, že slušnost a poctivost není otázka toho, jak je kdo bohatý, nezáleží ani na náboženském vyznání, nýbrž na tom z jakých morálních hodnot má člověk možnost čerpat.   

brblal 30.9.2008 17:05

Re: Re: s tím protestantem Masarykem jste mne drahý nevzdělanče pobavil

Tak to ti naši politici čerpají hlavně od katolíků.Ti kradli,pro majetek upalovali,přesto,že mají k dispozici biblia desatero.Však ten požadavek 300 miliard to potvrzuje.Svoboda,který loudí barák a Kalousek se svým bydlením a padáky také.