22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VL 30.9.2008 17:54

Re: Re: Re: s tím protestantem Masarykem jste mne drahý nevzdělanče pobavil

Evangelicí a protestanti kradli a upalovali také, jenom v opačném gardu, například Švýcaři upalovalí katolíky. Naši politici čerpají hlavně ze zvyklostí stran, kdysi sdružených v Národní Frontě, kde byli jak Komunisti, tak Lidovci i Socialisti.

D.M. 30.9.2008 15:56

Re: s tím protestantem Masarykem jste mne drahý nevzdělanče pobavil

T.G. Masaryk byl hlavne socialni demokrat!!

Karem 30.9.2008 16:52

Re: s tím protestantem Masarykem jste mne drahý nevzdělanče pobavil

..Masaryk byl evidentne poctivy clovek i jako katolik. Nicmene katolicismus je vice patriarchalne zaemreno nez vetsina luteranskych cirkvi - privni dvacitka nejmene zkorumpovanych statu je protestantska, nebo pod ekonomickou nadvaldou protestantu (nemecko, rakousko, kde vetsina ekonomie je pod tlakem nemecka) nebo ma elity s bristkym vychovanim a diciplinou (HongKong, Singapur).  prevazne katolicke staty jsou na tom obvykle o trochu hure, o konec  zebricku se deli islamske staty a afrika - kde politici ( a mnozi jini) kradou vsechno co mohou, a velka cast zdroju se nesmyslne promrha.....

nup 30.9.2008 10:01

Politici ODS

opakují? ;-D;-D;-D  Oni byli prvních deset let po plyšáku jako to lilium, že? ;-D;-D;-D

nepolitik 30.9.2008 9:26

Podle autora by měli politici být přímo světci

a žít ve vzduchoprázdnu odděleni od ostatní společnosti, aby se nenakazili jejími nešvary. Vzpomínám si, že za první republiky byl starosta Plzně současně poslancem a předsedou správní rady Škodovky a nikomu to nevadilo. Dnes vadí i nějaká přímluva. Zajímalo by mne jaký honorář bere pan "advokát" za své přímluvy. To však je asi advokátské tajemství. Házet špínu na druhé však dovede dokonale, aby odpoutal pozornost od své vlastní.Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)(Y)Rv(Y)

Jura Jurax 30.9.2008 9:59

Re: Podle autora by měli politici být přímo světci

Hm - světec Morava, Tlustý, Gross, Kavan, Kraus a hojně dalších ... nebo že by to byli jen šibalové?

A k tomu plzeňskému starostovi - jistě to nevadilo, pokud třeba nepřihrál předraženou státní zakázku vlastní firmě nebo neuplácel z peněz firmy, aby se koupily třeba tanky ze Škodovky ... a pokud nehrabal pod sebe a z holého zadku před vstupem do politiky v oné politice najednou nezbohatl ... akorát tehdy do politiky holé zadky kromě snad komunistů a socdem nechodily ...

Liberta 30.9.2008 11:04

Re: Podle autora by měli politici být přímo světci

Na Vaší poznámce je chvályhodné jen to, že jim evidentně nezávidíte. Máte pochopení pro nebohé politiky, kteří jsou přece jako ostatní populace (kradou a podvádějí), ale je na ně bohužel lépe vidět.;-€ Uniká Vám, že elita národa, kterou si stavíme do čela, má být všestranně příkladem a nejen prosazovat, ale sama ctít principy poctivého obchodování a vůbec chování? Nebo považujete český národ už za tak všeobecně pokleslý, že jeho "elity" automaticky patří mezi zloděje a podvodníky???

Pešek 30.9.2008 12:15

Re: Podle autora by měli politici být přímo světci

Možná to nepolitiku nevadilo nebo vadilo jen málo také proto, že lidi měli poněkud slabší zdroje informací a především víc starostí, jak se uživit a na ostatní včetně třeba sportu nebylo tolik času?

Jura Jurax 30.9.2008 8:35

Jojo,

čekám, až nějaký renomovaný autor scifi, nebo ještě lépe fantasy, napíše dílo, v němž bude vystupovat poctivý, pravdomluvný, daného slova držící, nepodplatiltelný, moci nezneužívající, více či méně obmyslně nekradoucí a s mafií se nepaktující tuzemský politik, jenž všechny své síly dává do služeb vlasti, státu, národa a každý večer se před ulehnutím táže: "Udělal jsem dnes něco dobrého pro lidi?" A bude si moci pravdivě odpovědět ano a spokojeně usnout ... :-/

Sunny 30.9.2008 9:14

Re: Jojo,

To by bylo hezké, ale stejně bychom o tom pořád  jenom četli. Co takhle si to prožít? Bude se sice muset spousta věcí změnit, ale myslím, že to půjde:-) Akorát s tím budeme muset začít - jako vždy- u sebe. Svoje děcka jsem učila, že mají každý den udělat jeden dobrý skutek. Šlo o maličkosti - někomu pomoct, zastat se kamaráda apod. Teď je to tak, že to považují za samozřejmost a pochopitelně to nepočítají - jeden a dost, dneska už je splněno:-) To, že všichni chybujeme, je jasné a v pořádku, protože z chyb se učíme. Chyby lze tolerovat. Nelze tolerovat prasárny, podrazy, krádeže, uplácení, násilí a další zhovadilosti. Problém je v tom, že u nás si politikové (i jiní) zvykli dělat prasárny a nazývat je pochybeními. Jde o to, jestli jim to dovolíme:-)

Jura Jurax 30.9.2008 9:54

Re: Re: Jojo,

Ale dovolíme - protože něco volit musíme a když volit nebudeme, zvolí se sami ... slušný člověk do politiky nejde ... a když nějakým omylem jde, dlouho nevydrží buď být slušným nebo být v politice ... mimochodem uvědomujete si, že svým dětem jste vštěpováním Vašich nesporně správných zásad uzavřela cestu k politické kariéře ;-):-D

Sunny 30.9.2008 11:16

Re: Re: Re: Jojo,

:-D To máte asi pravdu, ale moc mě to nemrzí:-) Vždycky jsem doufala, že se budou jednou živit poctivě;-)

lucinapes 30.9.2008 9:47

Re: Jojo,

on takový politik v našich dějinách asi nikdy nebyl, každý má nějaké nectnosti (ani Masaryk jich nebyl prost), a protože u nás není tradice trvalého, klidného bohatství, každý (nenapadá mě žádná výjimka, ani - někdo by řekl zejména - církev) po něm touží, aby mohl mít, o čem v mládí snil, sami si dosaďte, co byste dělali, kdybyste měli -i  kdybyste to rozdávali chudým, byla by v tom pýcha a marnivost. Třetí generace slušných milionářů - tam je naděje. Doufám, že nepraskne nějaký korupční skandál na Schwarzenberga, to bych ztratila iluze úplně.

Sunny 30.9.2008 11:18

Re: Re: Jojo,

Je skvělé, že neztrácíte naději:-) My se těch požehnaných zítřků asi nedožijeme, ale to nic nemění na faktu, že přijdou:-)

bnbv 30.9.2008 15:04

Re: Jojo,

V poslednim dile Batmana (The Dark Knight) byl takovyhle dokonaly statni navladni. I kdyz ke konci se to s nim trochu zvrtlo...

Jirejda 30.9.2008 8:18

Komunistický režim

z Vás dělal blbce, stejně jako současní vládnoucí komunisté, snažící se, naoko, praktikovat kapitalistický režim!:-(;-€(Y)

Jura Jurax 30.9.2008 8:40

Re: Komunistický režim

Jojo, za bolševika z nás dělali komančové blby (neopomeňme ovšem dalších stran v Národní frontě sdružených), kdežto naopak dnes z nás dělají blby modří ptáci, socani, flanďáci, zelení mužíci a další, o komančích samozřejmě nemluvě.

Jak vidno, doba se změnila - dnes nás oblbují diferencovaně, zprava, zleva, zprostředka, ovšem za stejným cílem - urvat co se dá. ;-€;-O(Y)

jarmich 30.9.2008 9:48

Re: Re: Komunistický režim

Ani se mi nechce věřit, že jste takový skeptik. Potom koho tedy volit? Marťany?

Jura Jurax 30.9.2008 10:01

Re: Re: Re: Komunistický režim

Na tohle obvykle odpovídám, že směrník může být prohnilý - a očividně taky je - ale musí správně ukazovat. To je jediné řešení ... :-/

Sunny 30.9.2008 11:20

Re: Re: Re: Re: Komunistický režim

Jak brutálně pravdivé...:-/

Tonevadí 30.9.2008 7:58

"Za komunistického režimu mi nejvíce vadilo, že se ze mne pokoušel dělat blbce"

Pane Hulík, a od tohodle režimu vám to už nevadí?

Frank 30.9.2008 7:35

"Když to nyní opakují politici ODS, tak mě zamrazilo".

Mně to zase rozesmálo. Je opravdu autor takový trouba nebo to jenom hraje? Možná je trochu jenom opožděn. U nás máme pro takové "myslitele" vžitý název-chujoplet.

Jura Jurax 30.9.2008 8:41

Re: "Když to nyní opakují politici ODS, tak mě zamrazilo".

No, možná to byl naivní idealista ... prozření bolí ... ;-P

map 30.9.2008 7:10

svižně napsáno

Dobře čitelný článek, který nikde nedrhne a pro mě má jasné sdělení.

Palivec 30.9.2008 7:01

Kdybych něco podobného napsal já, tak by mi moje babička řekla, že jsem volotrk.

Jura Jurax 30.9.2008 8:43

Re: Kdybych něco podobného napsal já, tak by mi moje babička řekla, že jsem volotrk.

No jo, trpěl byste za pravdu ... to už tak chodívá nejen v tuzemsku ... a nejen dnes ... :-/

BOMBON 30.9.2008 4:51

to je neco....

jako krasna literatura...

tu neco naznacit, tu neco nakousnout... vsak ti, co stejne vedi, vedi o co jde... znaji pribehy, znaji moralni ponauceni z nich, znaji zpusob, co s tim.... clanku uz chybi jenom vyznamne mrkani jednim okem...

no, zrejme to, jako kazde umeni, muselo ven z autorova nitra. s tim se nic neda delat...

Nomen 30.9.2008 3:44

Když to nyní opakují politici ODS, tak mě zamrazilo.

..a jak rychle si toho autor všiml....

Map 30.9.2008 1:10

Jerome Klapka Jerome

"Dáte si pivo nebo pivo?" Vy vidíte u politiků ODS taky jenom to pivo popřípadě pivo a proto Vaši "pravdu" nelze ničím zpochybnit.

Takovou pravdu tady mívali rudí a Vy jste se ledacos od nich naučil.

Jura Jurax 30.9.2008 8:51

Re: Jerome Klapka Jerome

No, mám dojem, že trpíte iluzí, že politikové strany Vašemu srdci blízké by mohli být slušní, pravdomluvní, daného slova držící, moci nezneužívající aniž více či méně skrytě ze státního nekradoucí a vůbec naprosto ryzí charaktery. Nuže, takoví nejsou - to by prostě nemohli být politiky stejně jako slepec nemůže být mašinfírou.

Přesto volte stranu svému srdci blízkou. Směrník může být prohnilý - a taky je napříč politickým spektrem - ale musí ukazovat pro Vás správným směrem. Dělám to - z nezbytí - taky tak. :-/