6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se podniká v eurosocialismu?

Podnikatelský stav schytává jednu podpásovou ránu za druhou. Nejenom od zaprutilých bolševiků, kteří jej nenávidí jako třídního nepřítele, ale bohužel i od současných "demokratických" uzurpátorů moci, již se navenek tváří jako zastánci volného trhu, spravedlivé ekonomické soutěže a podporovatelé tvůrců produktivních hodnot, nicméně jejich hlavní zábavou je šmátrání v peneženkách daňových poplatníků a sociáldemokratické přerozdělování s odkloněnou malou domů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Scheck 4.2.2013 10:51

Omluva

Pane Kulheim, musím se Vám trochu omluvit. Má reakce na váš příspěvek mohla znít bez komentáře asi divně. Měl jsem jasně vysvětlit, že ponechat spravování věcí a investice na našem státu zní sice hezky a logicky. Nicméně známe praxi...a zde patří jména, která jsem uvedl jako Berka, Rath, Gross atd. Z určitých důvodů jsem tam uvedl i pány Klause a Paroubka, protože těm tyto praktiky, k jejich politickému stylu, zcela vyhovují a umí v nich chodit. Bývával jsem velkým zastáncem V.Klause, ale dnes jsem si téměř jist, že moc dobře věděl o všech těch lumpárnách co se děly v 90. letech (účet ve Švýcarsku, podvodní sponzoři, pobočník V.Klause Petr Čermák atd....) . V zájmu dosažení svých cílů je ale "velkoryse" přehlížel.

Konečně ve volbách hezky předvedl, jak dokáže "férově" zabrat i se svojí famílii, když je třeba docílit svých zájmů. Peter Scheck

I. Schlägel 2.2.2013 8:54

V eurosocialismu

už v podstatě o klasické podnikání ani nejde. Celý standardní funkční kapitalismus se pomalu ale jistě redukuje na distribuci veřejných peněz s pomocí krmelců, kam se vyvolení chodí pravidelně a bez rizika napást.

P. Lenc 2.2.2013 9:54

Re: V eurosocialismu

Dá se to i tak říci.Krmelce je zatím čím krmit.Zatím.

J. Vyhnalík 2.2.2013 10:18

Re: V eurosocialismu

Zatím je čím krmit, dokud je kde si půjčovat. Bez dluhů to už neumí v Evropě skoro nikdo.

J. Ryba 3.2.2013 8:40

Re: V eurosocialismu

zdá se, že dluhy redukujete selektivně na EU? :-)

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=639806 2040: úroky z dluhu spolykají třetinu příjmů USA

V. Vlach 3.2.2013 14:13

Re: V eurosocialismu

Ech....ještě, že to nelze do nekonečna!

J. Ryba 3.2.2013 20:06

Re: V eurosocialismu

nějaké přebytkové rozpočty měl naposledy Clinton, vy donekonečna.... :-))))

M. Kosejk 2.2.2013 8:37

Jak se u nás podniká?

Blbě. Politika celé EU je založena na státních zaměstnancích. Tahle skupina je politiky nejvíc kourmpována v očekávání budoucí politické podpory. A čím je státních zaměstanců víc, tím větší vůli mají politici, aby státní zaměstnance korumpovali.  Ve státních službách se sice většina lidí změní v zkostnatělá individua, ale levicovým politikům to vyhovuje - lidé, kteří sají prostředy od státu - jsou na státu také existenčně závislí - a tak jejich obvyklou volbou je levice.

J. Jurax 3.2.2013 2:34

Re: Jak se u nás podniká?

No a pak to končí jak v Řecku :-)

J. Ryba 3.2.2013 8:42

Re: Jak se u nás podniká?

podíl veřejného sektoru EU je srovnatelný s podílem veřejného sektoru USA

E. Tocháček 2.2.2013 8:32

No jo, máte pravdu.

Drtivá většina z nás si obstaráváme prostředky na živobytí prodejem své práce. Politici, úředníci, dotačně-poradenské agentury apod. od nás naši práci nekoupí.

J. Sinnreich 2.2.2013 3:04

Zdaneni v USA

Se svym prispevkem k socialistickemu prerozdelovani prispel i Barack Hussein Obama.Od 1. 1. 2013 vyprsely danove ulevy z ery prez.G. W.Bushe, takze i americky podnikatel se musi pricinit aby utahl byrokracii a nove socialni programy (Obamacare). Prece jiz prez. Gottwald prohlasil: "at plati bohati".Na to se vzdycky najdou hlasy vdecnych volicu.

I. Poljaková 2.2.2013 0:43

Podnikání v eurosocialismu

1. "Státní zaměstnanci nepřinesou do společného měšce nic. " Lépe by bylo se zeptat - tvoří státní zaměstnanci TAKÉ hodnoty? Zdravotníci léčí lidi, aby byli práceschopní. Učitelé vychovávají nové zaměstnance  i manažery a vůbec pečují o potomky těch, co jsou v práci.   Vědci usnadńují práci a prodlužují práceschopnost. A možnost  většiny těchto lidí ( kteří umožňují provoz soukromého sektoru) prodávat své schopnosti za tržní hodnotu je omezená -  cenu jejich práce víceméně stanoví stát.

2. Podnikání v době eurosocialismu je pro poctivé podnikatele dřina. Ale:  pro jiné podnikatele ráj.  Dotace sem, dotace tam; svézt se na veřejných penězích z toho a onoho programu, vyzískané zakázky, sem tam tunel, spekulace; práce na černo, sídlo v dańovém ráji, ...

J. Vyhnalík 2.2.2013 1:37

Re: Podnikání v eurosocialismu

Máte pravdu, že lékaři, učitelé, policisté atd. jsou nezbytní a užiteční, ale oni peníze pouze spotřebovávají a nevydělávají. Na jejich platy je potřeba vydělat v podnikatelské sféře.

Protože bez lékařů, učitelů, policistů se neobejdeme, musíme se starat o to, aby bylo dost podnikatelů a tam, kde si na sebe lékaři, učitelé atd. dokáží vydělat, nechat je vydělávat a peníze z daní věnovat jenom na ta nezbytné činnosti, které si na sebe vydělat nedokáží.

A o tom je tento článek.

P. Lenc 2.2.2013 8:37

Re: Podnikání v eurosocialismu

Naprostý souhlas.O tom to je.

P. Khail 2.2.2013 13:07

Re: Podnikání v eurosocialismu

Pane Vyhnalíku, v tom případě je nevydělává ani právník, ekonom, prezident, poslanec atd., jistě doplníte sám. A pokud má advokát kancelář a zaměstnává lidi, jak vydělává on?

Já myslím že vydělává každý, komu je "odběratel" ochotný za jeho práci zaplatit.

J. Schwarz 2.2.2013 15:53

Re: Podnikání v eurosocialismu

Jenom tím odběratelem nesmí být stát, který bere na své "odběry" peníze násilím. Potom by regulerně vydělával i ten, kdo dodává lupičům zbraně a pomáhá jim distribuovat lup. Lupiči totiž svým spolupracovníkům taky platí dobrovolně za jejich služby.

J. Ryba 3.2.2013 8:48

Re: Podnikání v eurosocialismu

násilí? Společenský konsens ve formě zákona nekrvavou cestou...ale třeba si přejete tu krvavou...

P. Khail 3.2.2013 9:11

Re: Podnikání v eurosocialismu

Pane Schwarzi, můžete napsat jak učitel, lékař atd. "pomáhá lupičům distribuovat lup" učením nebo léčením? Nevěřím, že to myslíte vážně.

P. Khail 2.2.2013 13:10

Re: Podnikání v eurosocialismu

Nemáte pravdu, vydělává každý, komu je odběratel ochotný za jeho práci zaplatit. Tedy i učitel, policista atd. Ostatně jak byste rozlišil učitele v soukromé nebo státní škole. Jeden vydělává a druhý ne?

P. Khail 2.2.2013 13:12

Re: Podnikání v eurosocialismu

Bohužel se mi to nejdřív nezobrazilo a najednou je to tady dvakrát.

J. Vyhnalík 2.2.2013 13:21

Re: Podnikání v eurosocialismu

Samozřejmě, že máte pravdu. Však jsem to také napsal:

"tam, kde si na sebe lékaři, učitelé atd. dokáží vydělat, nechat je vydělávat a peníze z daní věnovat jenom na ty nezbytné činnosti, které si na sebe vydělat nedokáží."

J. Ryba 3.2.2013 8:45

Re: Podnikání v eurosocialismu

čeče, vy jste ale notně zmatenej....vždyť to jsou služby jako kterékoliv jiné :-)))

J. Vyhnalík 3.2.2013 9:06

Re: Podnikání v eurosocialismu

Úplně stejné nejsou, pokud někdo dostane akutní infarkt, potřebuje pomoc bez ohledu na to, co má v té chvíli v peněžence.

Podobně u školství, pokud by stát privatizoval i základní školství, tak bychom tu za dvě generace měli 30-40 % analfabetů.

I. Poljaková 3.2.2013 20:46

Re: Podnikání v eurosocialismu

Ano jistě, to se v článku píše. lepší formulace - sešroubování kostí či naučení francouzštině je produkt srovnatelný s vyfoukáním účesu či výměnou součástky v autě. Je možná lépe, aby nedocházeo k nedorozuměním,  celou myšlenku shrnout jinak : lidí tvořících hodnoty je málo k těm, kteří se "vezou" či dokonce jejich práci zneužívají, ať už tito jsou v soukromém, veřejném či žádném (např. chronicky nezaměstnaní) sektoru.

A tím samozřejmě pro společnost vzniká problém. protože s

existencí možnosti dluhu může být práce "hodnoty tvořících"

projedena  těmi ostatními na čím dál větší léta dopředu.

O. Fultner 3.2.2013 9:46

Re: Podnikání v eurosocialismu

Zdravotnictví - placeno přes soukromé společnosti, učitelé byli až do dekretů MT jen soukromníci, vědci i nyní fungují v soukr. firmách. Policie i soudy jsou i soukromé, armáda je jediný sbor, který musí být zřizován státem.

Míra zneužívání společenské smlouvy o předání části mých svobod správě (údržbě) státu je jednoduše překročena - vyžadují více peněz a více mých práv, než jsem ochoten za jejich služby vydat - chcete-li stanoví si vyšší cenu, část peněz uloupí, a poskytnou nekvalitní slubu.

Systém je zároveň nastaven tak, aby koupě soukromých služeb (zdraví, škol, ochranky, arbitrů) byl pro běžného občana nedostupný, nebo zbytečný.

J. Kanioková 2.2.2013 0:15

Bohužel, rozebral jste to naprosto přesně...

Evropa už je snad v docela posledním stádiu zhloupnutí, o tom mě přesvědčila včerejší informace, že levice v Německu chce "bohaté" podnikatele zdanit 100 procenty...

S. Netzer 2.2.2013 7:40

V posledním stádiu zhloupnutí

budete tak nanejvýš Vy, paní Kanioková. Co má die Linke, pidistrana, kterou volí sotva 5% dederónů (v Niedersachsen se nedostala vůbec do parlamentu) společného s Evropou?!

V. Kusý 2.2.2013 8:29

Re: V posledním stádiu zhloupnutí

Nedost na tom, že se něco takového vůbec vylíhne v něčí hlavě, či dokonce více hlavách?A dlouholi bude trvat cesta této "myšlenky" do Bruselu?

S. Netzer 2.2.2013 9:05

Re: V posledním stádiu zhloupnutí

Se svými 8 poslanci v EU parlamentu má Die Linke určitě silnou většinu, aby svými absurdními návrhy ovlivnila dění v EU. :-(