3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JH 21.8.2006 17:43

Re: Re: Pane Langere,

Připojuji se! Škoda, že kromě prefernčních hlasů nejsou i ty -antipreferenční- , protože pak by se vidělo, kam by výše jmenovaní pánové klesli  :-(

VP 21.8.2006 8:45

Jdi domů Ivane

Ty a ministrem vnitra když neuhlídáš důvěrnou informaci v parlamentu? Jdi na golfová hřiště vybudovaná tvoji "podporou"

I.L. 21.8.2006 10:54

Re: Jdi domů Ivane

Velmi vystizne ! :-P

I.L. 21.8.2006 10:55

Re: Re: Jdi domů Ivane

V tento vyrocni den...

princ bajaja 21.8.2006 8:16

Zloďěj křičí, chyťte zloděje, aneb kdo seje vítr, sklízí bouři

to je to jediné, co by se dálo řící k Ivánkovým "výblitkům", pokud použiji Žakův výraz.

Lubomír Ptáček 21.8.2006 7:51

Ideální stav

Vyslech jsem i názor, že současná patová situace je pro náš stát ideálním stavem. Hospodářství v poklidu roste, koruna sílí, žádné skandály, žádná korupce, nevznikají nesmyslné zákony, tudíž je nikdo nemusí inovovat. Někde jsem četl, kolik milionů nás denně stojí nefunkční parlament. To je zbytečná úvaha, není-li vyčísleno, kolik nás stojí funkční paralent. Určitě víc.

izak 21.8.2006 9:42

Re: Ideální stav

Vlastně máte pravdu.Kdo řekl Pomoz Bůh,parlament zasedá?My jsme vlastně ve stavu krystalicky čisté pravicové politiky.Starejte se o sebe,my politikové máme dost starostí sami se sebou.

NoName 21.8.2006 7:46

Já bych byl, vážený pane autore zase

rád, kdyby ste Vy, pán Topolánek, paní Němcová a další lidé z vedení ODS přestali myslet na sebe, na ten opojný pocit, že už konečně budete chvilku veslovat i za cenu, že kormidlovat bude Paroubek, a zamysleli se nad tím, jaký dopad bude mít tohle potenciální polovládnutí  na Vaši volitelnost do budoucna. Celkem dobře to dnes rozebral pan Haas. Ať si Paroubek vyžere rozpočtový schodek, škrtání sociálních dávek, které sám slíbil a prosadil, deficit VZP, který se po předplatbách projeví ... Není mi totižto jasné,  proč chce ODS být stranou, která pod smluvným vedením Paroubka vezme tohle všechno na sebe. Protože když tak nad tím přemýšlím,  buď je vedení ODS tak hloupé, nebo tak mocichtivé za jakoukoliv cenu. Ani nevím, co je horší ....:-/

Olinka 21.8.2006 8:01

Re: Já bych byl, vážený pane autore zase

na tom neco je....ja bych opravdu CSSD nechala vladnout (vlada s omezenym mandatem) a pak predcasne volby...myslim, ze by je to dost zaskocilo...a ODS by po tu dobu mohla byt spolu s KDU-CSL a SZ DUSLEDNOU opozici!...to co ted vznika, je nedustojny kompromis, na kterem prave kridlo dosti trati!

loula 21.8.2006 8:06

Re: Re: Já bych byl, vážený pane autore zase

Víte, tady vidím trochu rozpor v tom, že ODS už nemůže být - alespoň ne v dohledné době  důslednou oposici spolu s KDU a Zelenými, protože ODS tyto partnery v touze po vládních korytech prostě hodila přes palubu, a to se nezapomíná.

NoName 21.8.2006 8:07

Re: Re: Re: Já bych byl, vážený pane autore zase

Ještě pořád není pozdě ....

izak 21.8.2006 9:44

Re: Re: Já bych byl, vážený pane autore zase

Olinko bravo,dobrý názor.Já bych ho ještě vylepšil,když dovolíš,ODS nechť podpoří vládu ČSSD s podmínkou,že v ní nebude bradavičník...

Olinka 21.8.2006 15:30

Re: Re: Re: Já bych byl, vážený pane autore zase

to by bylo prilis jednoduchy, ja (na miste ODS) bych je jeste pred tim trosku dusila...s chuti!!!;-D jak vidite, velkorysost mi neni vlastni;-)

briza 21.8.2006 8:16

Re: Já bych byl, vážený pane autore zase

Kdyz to je tezke. Langer, Topolanek, Nemcova & spol. cekali na moznost vladnout 8 let, ted maji vladnuti (ci spise "vladnuti") na dosah ruky a tezko se ho pusti s vidinou, ze jim (osobne) tu moznost pripadny Kongres ODS sebere navzdy.

?? 21.8.2006 15:23

Re: Já bych byl, vážený pane autore zase

Nejhorší je, že to  je "Halb und halb". ;-(!

Lubomír Ptáček 21.8.2006 7:41

Spojil se s komunisty

Jediné, z čeho má smysl osočovat Paroubka, je to, že se spojil s komunisty. Vše ostatní je už jen logickým důsledkem tohoto kroku. Je dětinské mít mu za zlé, že nepodporuje někoho, kdo jej není schopen přehlasovat. Proč by to dělal?

Podle mého názoru je jedinou cestou z krize velká koalice na dobu nezbytně nutnou ke změně volebního zákona (alespoň lichý počet mandátů), pak ji rychle rozpustit a jít znovu do voleb.

Dušan 21.8.2006 7:39

ODS mi stále víc připomínají partu žalobníčků...

...kteří si permantně stěžují voličům, jak je ČSSD zlobí, místo aby ukázala, že se umí politicky dohodnout, jako to dokázali všichni političtí vůdci před nimi. Ti věděli, že když je potřeba něco vyjednat, neplive se během jednánína protivníka, i když se jim moc nelíbí. Pan Topolánek to měl svým podřízeným říct hned po volbách, že nesmí kopat při jednání protivnbíka pod stolem, protože pak se mu těžko může podařit vyjednat cokoliv.

franta 21.8.2006 7:38

Tedy nevím jak Paroubek,

ale i Ivan Langer by měl přestat myslet jen na sebe a měl by si uvědomit, co skutečně prospívá této zemi (a nakonec i ODS) a odejít.

Dušan Polanský 21.8.2006 7:30

Zase pravičácký blábol,

citoval jste Burkeho, tak pravičáci spojte síly a porazte paroubka! Problém je, že vám nejde o národní zájmy, ale o vaše. A těm vyhovuje i Paroubek. To jste chtěl napsat, nebo ne? 

Senior 21.8.2006 7:54

Re: Zase pravičácký blábol,

Odstupující premier Paroubek evidentně škodí této republice a měl by proto co nejdříve odejít i se svými šibaly do opozice!!

princ bajaja 21.8.2006 8:19

Re: Re: Zase pravičácký blábol,

Zkuste fakta, zajděte do kteréhokoliv supermarketu, a až uvidíte lidi vycházející pouze se skývou suchého chleba, okamžitě Vám uvěřím

Ladislav N. 21.8.2006 9:03

Re: zajděte do kteréhokoliv supermarketu...

 8-o Jestli Paroubek škodí nebo ne, se pozná na zadlužování státu v cizině. Víte o tom, že na vás socialisté s komunisty vytvořili dluh cca 80.000 Kč? A na úroky padne 4000 Kč  ročně na každého včetně kojenců. To jsou peníze, o které vás (resp ty, co jsou ekonomicky aktívní) stát zbytečně každý rok obere na daních navíc...  A Paroubek pak lže, že se státní dluhy nesplácejí.... :-/

princ bajaja 21.8.2006 9:24

Re: Re: zajděte do kteréhokoliv supermarketu...

Ladislave, početně máte určitě pravdu. Souhlasím, že všude je stát velmi špatný hospodář, a spousta peněz se určitě promrhala, ale .... Neznám strukturu zadlužení, něco (600 miliard padlo na oddlužení bank), ty privatizovala ne pravicová vláda, jak by se čekalo, ale až socani. TAkže musíme měřit každému, co mu patří. Já osobně považuji např. zvyšování porodného a přídavků na děti, jen a jen za posilování ve společnosti podílu sociálně nepřizpůsobivých skupin, a tam  určitě utíkají miliardy, nákup transportérů pro naši hrdinnou armádu cca za 25 miliard korun v současné situaci za nezodpovědné atd., našlo by se určitě mnoho dalších příkladů, které ve svém důsledku neúměrně zvyšují zadlužení naší společnosti - a naproti tomu se stačí projet po silnicích druhé nebo nedej bože třetí třídy - možná že tam by pomalu neprojely ani ony zmíněné obrněné transportéry - a tam to zadlužení prostě není vidět - po penězích se na nižších úrovních státní správy prostě slehla zem.

Lea 21.8.2006 9:33

Re: Re: Re: zajděte do kteréhokoliv supermarketu...

http://www.blisty.cz/2006/8/21/art29900.html

princ bajaja 21.8.2006 9:57

Re: Re: Re: Re: zajděte do kteréhokoliv supermarketu...

Leo, jeden extrém, tedy centrální plánování jsme zažili, snad tedy budete se mnou souhlasit v tom, že to nebyl nejšťastnější způsob řízení NH. Samozřejmě já osobně se bojím i druhého extrému ( a to je nám flexibilním Čechům vlastní), tedy privatizaci všeho, zejména síťových odvětví. Co nám spotřebitelům přinesla privatizace plynárenství - přechod ze státního monopolu na monopol RWE - prudké zvyšování cen - a vlastně nutnost vzniku dalších regulačních úřadů a ouřadů, privatizace vodovodů a kanalizací, to je zločin, který bude správy měst (místo toho, aby jim vydělávaly) stát v budoucnosti velké prostředky.  Privatizace ČEZu - doufám, že to nedopadne jako v Kalifornii nebo v Kazachstánu.  A Budvar - doufám že zůstane posledním rodinným zlatem - státním pochopitelně. Co tím tedy chci řící, že jsou meze, ale pro nás Čechy, kteří jsme v minulosti vyvlastnili posledního holiče, zelináře, či hokynáře, takové meze prostě neplatí, my musíme být vždycky "nejpoturčenější".

Lea 21.8.2006 10:30

Re: Re: Re: Re: bajajo

nemám,co bych dodala. Snad jen naprostý souhlas.

ddd 21.8.2006 9:59

Re: Re: Re: Re: zajděte do kteréhokoliv supermarketu...

Připouštím, že po zavedení přívlastků by to mohla být pravda, totiž že dobře vedené soukromé podniky jsou efektivnější než špatně vedené státní podniky. Opačně to platí také. Vždyť Enron, Permalat, LTCM, atd., byly soukromé podniky a neskončily slavně. Zde by to mohlo skončit, kdyby z tohoto mýtu nevznikl jeden ze základních pilířů neoliberální ekonomické politiky - tj. že privatizace všeho je jediná spolehlivá cesta vzhůru.

Že ten socialismus byl, je a bude lepší?

brok 21.8.2006 13:29

Re: Re: zajděte do kteréhokoliv supermarketu...

Nejlepší je nic nedělat a být na podpoře. Všichni, kdo pracují na vás pak platí daně a vyse jim můžete s tučnou podporou smát.

Ladislav N. :-))) 21.8.2006 8:53

Re: "...vám nejde o národní zájmy, ale o vaše..."

"...vám nejde o národní zájmy, ale o vaše..."

Ale národní zájmy se skládají ze společných zámů jednotlivých občanů. Dokázal byste definovat, co je to ten "národní zájem"? Ten váš?

Vlali 21.8.2006 7:23

no nevím

Dva měsíce po volbách a při světle dnešních reálijí mi připadá apel na státotvornost Paroubka přinejmenším zpozdilá. Na tahu je OdS. Jen ta může zahodit vítězství ve volbách za posty ve vládě. Je-li tento kšeft více než úcta k voličům pak si sedněte autore do vlády (jestli vám to Paroubek dovolí) a kecy o státotvornosti si nechte na jindy. Co se týče spojenectví populistů a socanů na Slovensku proč vám vadí, když spojenectví pánbíčkářů a populistů v Polsku jste vítal?