13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak jsem se styděl

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pája45 26.5.2008 11:48

Re: Re: Re: škoda

Co je to za národnost "kosovan", milé "Z", neni to něco jako "Sovětský člověk" soudruha Brežněva? A pokud to nevíš, nejdéle "vládnul Jugoslávii CHORVAT  TITO.

Kopecký 26.5.2008 11:45

Páně prezidentův stud

Pan prezident se, jak má ve zvyku, stydí v nesprávný okamžik. Naopak, když by se měl stydět, po studu ani slechu.

defurak 26.5.2008 11:45

Re: Re: Stydím se spolu s Klausem - je to podlá zrada a ohýbání hřbetu.

Zrada přátel, kteří např. po ruské invazi poskytli pomoc desetitisícům našich občanů, zrada většiny našich občanů, jejichž názor nikdo nerespektuje.

AndyO, již něco pamatujete a IQ máte též dost vysoko - Takže snadno rozpoznáte, že se hrbíme  před "vrchností" více než  za Husáka, že zde prostě máme modrý buldozerismus, což je jen jistá varianta bolševismu. Vám se to líbí ? Já jsem to neměl v lásce tehdy a nyní tuplem ne.

vita 26.5.2008 11:44

Re: Re: Re: Re: Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

Jistě - Srbsko je občanský stát, ve kterém volně vedle sebe žijí různé národy. Srbsko (a Makedonie ta ovšem neměl možnost) je jediný z postjugoslávských států, kde neproběhla etnická čistka, kde žijí Srbové, Maďaři, Albánci, Romové, Židé a další - a žijí vedle sebe a společně v míru.

Dokonce v době, kdy NATO zločinně (pardon - humanitárně a v zájmu Albánců) bombardovalo Bělehrad, bombardovalo CIVILNÍ cíle v Bělehradu - žila tam komunita Albánců. Nikdo je nevyháněl a neničil jim mešity. Ani v době, kdy údajně kvůli nim byli zabíjeni civilní obyvetelé zbytkové Jugoslávie...

Jsem zvědav, co si myslíte o právu na sebeurčení Abcházců, Osetinců nebo Zadněstranů.

Pája45 26.5.2008 11:41

Re: Re: Srbsko rozpoutalo - a západ nehnul prstem !!! a reagoval po letech pozdě a zcela chybně

Celkem to jde "medvěde" až na to matení pojmů. Kdo to jsou jugoslávští komunisté? Píšeš, že válku začali  srbove na čele s jugoslávskými komunisty. Tomu nerozumím, vysvětli to?

Jouda 26.5.2008 11:41

opravdu ??

Ale pane Klausi opravdu ? A za koho ? Pokud opravdu, tak to také řeknětě. Znamená to, že se veřejně zřeknete čestného předsednictví své party šmoulů ? Že jim vrátíte svůj své vykupčené prezidentství ? Veřejně se distancujete od beskydského zombie a prodejného mnichovanství, kterému jste světil pomník ?  Ale no tak !!! Po všech Vašich rolích se z Vás stává i humorista a jak to vypadá role srandisty Vám bude nejlépe sedět.

Petr H 26.5.2008 11:36

To je zase keců

money talks...bullshit walks.Že těm hrdým Srbům nesmrdí české peníze,které tam česká vláda pumpuje.Na divadýlko s odvoláváním velvyslance se/re pes...ať odmítnou peníze.Jak české,tak americké.Čili jakápak zrada Čechů,když lejou do Srbska milióny na rekontrukce?Kdo tam sype víc než ČR,to si Klausi už opravdu slepej?Srbsko nikdy do Čech nenalilo jako ČR do Srbska,výrobek Made In Serbia jsem fakt nikdy neviděl.Americkej dollar Srbům taky nesmrdí.Ať odmítnou i americkou pmoc,když jsou takoví gerojové,zbytek jsou kecy.Ať se raději místo šaškování s nacionalimem začnou množit,albánci mají průměrně deset dětí,hrdý Srb má co dohánět.

vita 26.5.2008 11:36

Re: Re: Benešohitler?

Zajímavé - a já měl dojem, že Němci v Sudetech neměli problémy - dokud nezačali řvát Heim ins Reich. I potom měli možnosti, o jakých se jiné národnostní menšině v Evropě (třeba Slovákům v Magyarországhu, o Lužičanech ani nemluvě) ani nezdálo, měli vlastní státem placené školství včetně univerzit a byli občany demokratického státu.

Halt chtěli být nadlidmi - a jejich heslovité přání bylo splněno. Jo, že to mysleli jinak... Že chtěli, aby ta nacistická a diktátorská Říše přišla za nima... Hlavně, že byli nadlidma, übermenšové - byť i jako nadlidi se z občanů stali otroky. Dobrovolně.

Vyhánění Čechů ze "Sudet" vonělo?

Pája45 26.5.2008 11:35

Re: Takže chcete také říci, že by muslimové, kteří se přistěhovali do Německa a Francie

A jse si opravdu jist, "realisto", že se dá za několik let z Francie a Německa vystěhovat 5 - 10 mil. /oni mají rychlejší populační růst/ muslimů? Co by tomu asi řekla EU (OBSE, OSN, muslimské státy atp.) ?

mh od Labe 26.5.2008 11:34

Co to je

Kosovci? Bosňáci, Černohorci jsou určitě národy. Ale proč nové tvary pro ty kriminálníky. Jsou to Albánci, nebo snad ne?

Kopecký 26.5.2008 11:34

Re: Re: Kdo zasél vítr sklízí bouři.

Stydno by nemělo být z toho, že Kosovo bylo uznáno, ale z toho, že bylo alibisticky uznáno až poté, co jej uznaly velké evropské země.

Pája45 26.5.2008 11:31

Re: Re: Re: Re: Jsem zvědav jak by řešily podobný problém s muslimskou menšinou Německo a Francie.

Koukám "květoslave", že ty souhlasíš s Mnichovskou dohodou, tenkrát se také Evropa rozhodla dala naše území Německu. Co nám o tom povíš?

brána 26.5.2008 11:30

Re: Václav Klaus st.

Všechna čest emocionálně agujícím dogmatikům. Ale nezapomínejme na prezidenta racionálně nakládajíciho s naší emocionalitou. Na tomto parketu má mezi námi velmi málo soupeřů a velmi mnoho obětí.

Jenyk 26.5.2008 11:30

Re: Václav Klaus st.

Jako dnešní občané České republiky jsme si to ale přece se Slováky řekli a tehdy ..sakra, jak on se jen jmenoval, už jsem zapomněl, byl tuším předseda české vlády...který to celé zařídil. Co kdyby se ho pan prezident na tehdejší okolnosti zeptal? Možná by se také mohl podívat na dnešní vztahy které máme se Slováky, třeba by byl překvapený. To jen pro jistotu, aby se za ten svůj dnešní stud někdy nestyděl, když se za něj nestydí dnes ;-P.

havránek 26.5.2008 11:28

Re: Jsem na Vás hrdá

R^Mohu se jen podepsat, je mi z toho zle, hlavně když si vzpomenu, jak se k nám srbové v bývalé Jugoslávii hezky chovali- to co provedl Valach s křivými ústy a šlechticem je HANBA.

Yowda 26.5.2008 11:27

Re: Re: Pane prezidente.......

zatímco PROKOP BUBEN pilně podrýval autoritu komunistického režimu tak, že jda z hospody močil do pískoviště, aby si děti komunistických přisluhovačů neměly kde hrát....

vita 26.5.2008 11:26

Re: Re: Stydím se spolu s Klausem - je to podlá zrada a ohýbání hřbetu.

Vy troubo, KDY Srbové rušili Albáncům v Kosovu školy?

Albánci měli plně albánské školství včetně univerzity v Prištině - jenže se rozhodli bojkotovat vše, co platil Bělehrad (a on to poctivě dál platil) a tak bojkotovali státní školy, úřady, nemocnice i tu univerzitu.

Bože, člověk by čekal, že Češi budou po těch letech očkováni sérem na propagandu - ale jak vidno, najdou se pitomové, kterým ani očkování nepomůže...

Pája45 26.5.2008 11:24

Re: Re: Také to nedokážu vnímat jinak než jako zradu.

Milé "LK", pozdě bycha honit, ano dnes to vypadá, že za vše mohou srbové. Kdyby se "demokratická západní Evropa" při nekontrolovaném rozpadu Jugoslávie postavila nacionalismu, mohla tomu všemu zabránit nebo to mít pod kontrolou. Jenže řada "mocných" států si okamžitě začala hrát na vlastním písečku a pokračuje v tom dodnes. Velkou část nejlepší výzbroje armády NDR poslalo Německo Chorvatsku, zamotali se to toho hoši z "jůesej" (malá střelnice, mávnutím proutku udělali z teroristické UCK národně osvobozeneckou armádu a z vrahů, mafiánů, pašeráků drog udělali demokratické vedení státu). Ono se to uznání nebo neuznání po 18 letech bordelu na Balkáně, ve kterém i my máme prsty (viz Havel - co chtěl balkán rozbombardovat víc než US army stihla) těžko rozhoduje.

Pavel Pekárek 26.5.2008 11:23

Re: Re: Za to se stydět nemusíte.

Jsem já a ne nějaký L.

A ZE SVÉHO NÁZORU NEODEBERU ANI MILIMETR.

Mimochodem, slyšeli jste o hromadných hrobech Kosovanů???? Ti se zabili sami?????

Stbové , stejně jako ostatní národy v Jugošce se chovali jako prasata a teď mají to, co jim patřilo.A může pan velvyslanec ( dědičným, po otci??????) kecat co chce.

AndyO 26.5.2008 11:22

Re: Re: Re: Kníže

také zdravím co nejsrdečněji...ze zeměkoule.

brána 26.5.2008 11:21

Re: Kdo zasél vítr sklízí bouři.

Dotčeni jsou proto, že jim bylo upřeno dopomoci Kosovu k demokratcké občanské společnosti. K tomu jsou Srbové - jak potvrdil  bez studu pan velvyslanec a s pocity studu pan prezident - zcela kompetentní. 

AndyO 26.5.2008 11:18

Re: Re: Re: Kníže

co mám vyvracet? Bláboly šílencovy?

PROKOP BUBEN 26.5.2008 11:15

Re: Pane prezidente.......

Svoji odvahu s jinými brmboši projevil zřetelně v dobách reálného socialismu, kdy se hrdině zapojil do instituce zaležené na popud vedení SSSR a i jinak podobně......

Brmboš 26.5.2008 11:09

Pane prezidente.......

s hrdostí a s úctou k Vám říkám, že jste i můj prezident, kterého si mohu vážit i přes veškerý nesouhlas s tím co se dělo za Vaší vlády. Zbabělců máme hodně, lidí odvážných se nám nedostává a proto moc děkuji.

Pája45 26.5.2008 11:08

Re: Jsem na Vás hrdá

"Vlastičko" vy se asi musíte mýlit, "naše" vláda je přece sestavena jen z "kvalitních" a možná i z "nejkvalitnějších odborníků" (např.: Tupohlávek, Sáša, Zelenáč, Čunda, jmenovkyně Vlastička, a nejtalentovaněší Julda, ale i další). Nebo se snad, proboha, mýlím já?

Bobo 26.5.2008 11:08

Re: Re: Re: Kníže

Srbové, tak jako Česko, Slesko, Uhersko, Rakousko patřilo do jedné říše, která tady fungovala nějaké to století. Tuším, že německo to nebylo.

Zeměžluč. 26.5.2008 11:08

Re: Souhlasím s článkem

Stalinovi věnoval Zakarpatskou Ukrajinu Beneš vy ignorante! Ačkoliv na to neměl nejmenší, právo něco takového by musel odsouhlasit parlament.! Než něco někam napíšete napřed si někde něco přečtěte!

Zeměžluč. 26.5.2008 11:04

Re: Re: Také to nedokážu vnímat jinak než jako zradu.

Masaryk musel hodně lobovat a hlavně s Benešem lhát spojencům, jak tady zavírají Habsburkové lidi za národnostní cítění a kolik je tu politických vězňů. Musely se použít podvodné národnostní mapy, Slovákům se musela slíbit nikdy nesplněná autonomie a Němci nebyli nikdy přijati jako politický národ, místo toho se vymyslel lživý konstrukt československého národa a první republika byla dokonale podminovaná. Spoléhání na slabou a války se bojící Francii přineslo svoje ovoce. V jednadvacátém století se tu najednou objeví spousta slavjanofilů, kteří by se nejraději přitulili do huňatého kožichu ruského medvěda, blbci(tam dostatnete akorát blechy nebo filcky). Zapomínají na bratrské objetí, kterého např. dostalo Polákům a to ani ne hned od ruských komunistů, stačil pro začátek velkoruský šovinismus carského režimu. Lidi, kdy už přestanete používat ten nejedlovský výklad dějin ze základní školy a primitivní panslavismus. Pořád si budeme něco nalhávat.

Bobo 26.5.2008 11:00

Kdo zasél vítr sklízí bouři.

Už dávno zamyšlený krok vlády se naplnil a vono se to stydí. Když srb Miloševič na balkáně rodmychával nacionalistické vášně, bylo mi z toho smutno. Dopadlo to katastrofou. Srbové sklízí jen to, co jim Miloševič zasél. Tak proč jsou teď  srbové dotčení?

PROKOP BUBEN 26.5.2008 11:00

Re: Václav Klaus má vysokou úroven. Jsem na něho hrdý!

Ano - jeho kost lebeční, do samého nebe ční i když čuchá na hnojišti, vždy se cítí na bojišti.....