13.6.2024 | Svátek má Antonín


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hodne neRath 20.4.2006 17:55

podivni sponzori

to platili ze sveho... Bursikova dotace sla z verejnych prostredku.

Jen drobny rozdil, ze...

Lájoš B. 20.4.2006 17:59

Re: podivni sponzori

co to melete, sponzorské dary od neexistujících sponzurů rozvrátily stranu a vládu. Tomu říkám drobný rozdíl. ;-D

Pavel Kořenský 20.4.2006 18:05

Re: Re: podivni sponzori

Ale houby. Sponzor byl Šrejber a Novák z ODS jeho dar rozepsal na dvě fiktivní osoby aby se snížila daň. A to si šel odsedět.

Lájoš B. 20.4.2006 19:10

Re: Re: Re: podivni sponzori

a co Pepa z Honkongu a já ?

huhu 20.4.2006 19:14

Re: Re: Re: Re: podivni sponzori

to právě udělal na radu "morální autority"  Marvanové ze Šrejbra Novák. Za to šel Novák sedět. Důvod byl snížit (progresivní) daň. Daň ODS doplatila. Šrejber s tím neměl nic společného, jeho postup byl legální, po několikaletém šikanování byl potichu osvobozen. Ale to asi víte, nebo jste jen neinformovaný ?

Lájoš B. 20.4.2006 22:50

Re: Re: Re: Re: Re: podivni sponzori

To, že byla zjednána náprava nic nemění na tom, že ODS podváděla a kradla.

huhu 20.4.2006 23:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: podivni sponzori

taky za to zaplatila ODS politckou cenu. Kdyby takovou za své miliardové zlodějny zaplatili socani již by byli rozpuštěni. A stejně tak pravdaláska. Takže Bursík by měl platit také...(Y) ...

Loki_F 20.4.2006 14:55

Srdečné díky PEHE - za Váš další pověstný smrtící polibek, i tentokrát precizně umístěný na Burizonově čele.

Tentokrát to je opravdu šťavnatý "dvojitý Brežněv" kombinovaný se "štípanou"... };-D   Též je třeba zmínit Vaš další hrubý omyl, totiž křečovité proklamování mediální lži, že melounské uskupení zelených lumíků je "černým koněm" těchto voleb. Jejich preferenční "úspěch" je vyroben v agenturách selektivně fabulujících veřejné mínění dávno známou technologii teplotní expanze, kterou se jinde výrábějí i užitečné produkty (POPOCORN, BUROZONY). Je vodné připomenout, že mají krátkou dobu životnosti a rychle plesniví...

Zelení lumíci se vlastním přičiněním stávají spíše "zeleným strašidlem" těchto voleb. Jeich čelní aktéři na tomto image pracují vskutku usilovně až do roztrhání úst. Díky tomu jsou stále zřetelnější některé jejich cíle, zejména Burizonovy "expertní" navrhy na destrukci energetiky, další ppokřivení daňového systému a snahy o správné nastavení penězovodů z obnovitelných zdrojů do správných kapes. Není proto divu, že o velikonční poledni se tak okázale něla "programová shoda" mezi socdem a hlavním hlumíkem, v přímém přenosu ČT1!

Burizon sám zcela pragmaticky potřebuje dosáhnout na poslaneckou imunitu, dříve než se mu na hlavu zřítí jeho restituce nemovitostí...

Takže v okamžiku, kdy idealističtí příznivci lumíků zjistí, že naletěli, budou buď z trucu volit někoho jiného nebo k volbám nepůjdou vůbec a lumíci budou rádi, když získají více než 3%, aby shrábli alespoň volební příspěvky.

Petr Kunetka, zlocinec 20.4.2006 15:18

Re: Srdečné díky PEHE - za Váš další pověstný smrtící polibek, i tentokrát precizně umístěný na Burizonově čele.

On to ma p. Pehe tezke.... Uz se skutecne musi chytat hodne zoufalych konstrukci, aby nemusel narovinu priznat, zo podporuje bolseviky ;)

kocour 20.4.2006 15:44

Re: Re: Srdečné díky PEHE - za Váš další pověstný smrtící polibek, i tentokrát precizně umístěný na Burizonově čele.

Ty to nechápeš, Pehe ve skutečnosti podporuje ODS - likviduje její konkurenty. Ale musí na zapřenou, pochopitelně ... teď zrovna likviduje Zelené.

Loki_F 20.4.2006 15:49

Re: Koucoure - pšt!

Ještě by mu to mohlo sepnout... };-D)

kocour 20.4.2006 16:07

Re: Re: Koucoure - pšt!

Nesepne. Toho bych se fakt nebál :-)

Lájoš B. 20.4.2006 17:45

Re: Srdečné díky PEHE - za Váš další pověstný smrtící polibek, i tentokrát precizně umístěný na Burizonově čele.

vážený (snad) pane, tohle je klasický výplod katastrofálního uvažování ODS. Jako vždy útočí na ty malé, nepodstatné a přitom její největší soupeř se jí opět vychechtá do obličeje ziskem 20% hlasů - komunisti.

Byg 20.4.2006 14:01

Cože?

Pro Klause by byla nejlepší velká koalice ODS+ČSSD? Měli by přestat s tím denaturákem, Pehe.

grrr 20.4.2006 13:47

Klíč k záhadě má kromě mistrů z BPP i asistentka Burgemeistra

Ona jediná ví, kam spis opravdu odnesla a komu předala. Do kolonky pak mohla klidně napsat "k rukám starosty" a cestou po chodbě spis předat "klientovi". Jelikož by se Bursíkovi hodilo ze všech nejvíc ztratit originál "žádosti", která byla dle žalobce jen žádostí o poskytnutí informace nikoliv "žádostí o vydání", vidím to spiknutí trochu jinak než Pehe. A divím, že taková Bursíkovská rodina plná právnických genů třímá v ruce jen kopii bez podacího razítka. Nonono, takový amaterismus, když šlo o poslední možný termín a takovej majetek. Tomu by uvěřil jen Pehe. Pokud na Bytovém podniku Praha  někdo fasoval provizi za zúřadování špatné žádosti, pak  mohl v rámci zametání stop zlikvidovat spis namísto Bursíka. Kdokoliv jiný už by kradené dokumenty zveřejnil. PS: A tu správnou žádost teď vyrobí nějaký Krejčířův expert?

Aleš 20.4.2006 14:03

Re: Klíč k záhadě má kromě mistrů z BPP i asistentka Burgemeistra

Jaká je si myslíte  je pro vypůjčení si spisu od úředníků magistrátu v roce 2000. Ztráta spisu přece není ve prospěch Bursíka- zvláště jestliže, jeho součástí byla ona klíčová žádost. Chtěl bych vědět kolik lidí by bylo ochotno se zříci již vydaného majetku vůči vzdálenému příbuznému žijícímu ve Venezuele. No p. Bursík by určitě měl udělat maximum pro doložení, že postupoval v souladu se zákony. Aféra je na české poměry báječně rozjetá- velký majetek, neoprávněně získaný a tvář politika, kterému záleží na dodržování pravidel. To je pro malého českého človíčka pastva .

Uvidíme, co se z toho vyvine. Aktivní role špiček pražské ODS  a jejich plná odpovědnost za rozpoutání aféry je také zajímavá.

Pan Bursík pokud nepůjde tvrdě za věcí a neprokáže svou nevinu bude mít velké problémy.

 

šakal 20.4.2006 14:31

...Ježkovykoule!...

...Tak...teď se PEKELNĚ soustřeďte...nehrajte si s ničím pod stolem...a  p o m a l u  si to pro vás těžkopádnější ještě jednou zopakujme 1) Bursík zrestituoval tři velmi lukrativní domy v centru Prahy 2) Bursík se o oprávněnost zmíněné restituce třikrát soudil a spor vyhrál 3) Z toho plyne, že a) soud b) státní zastupitelství c) a zejména RESTITUENT SÁM musí mít k dispozici ověřený kdokument, jehož prostřednictvím mu byl majetek z rukou Magistrátu vydán. Je neuvěřitelné, nevysvětlitelné a ztěží představitelné, že by restituent takový dokument neměl k dispozici a nemohl se jím na požádání vykázat. Alespoň pokud se mě týká, já bych si na tuhle "miliónovou bankovku" pronajmul bankovní sejf. No...ale možná jsem jen trapný formalista a nemám smysl pro intuitivní a bohémskou lehkost života pražských zastupitelů ;-P   

huhu 20.4.2006 14:35

Re: ...Ježkovykoule!...

máte naprosto pravdu. Proč nepředstaví Bursík důkaz, který přesvědčil několik soudů ? A hlavně - proč ten důkaz nepoužije ani ve sporu s bratrancem ? 8-o

šakal 20.4.2006 14:54

...no...ona vzniká otázka,...

...CO vlastně Nejvyšší soud přesvědčilo, když tato soudní instance pravila, že nemá smysl posuzovat dopis Bursíkova otce, jímž žádal o stanovisko k dřívějšímu vlastnictví zmíněných domů. Pak se tedy soud musel patrně opírat o doklad, který při vydání majetku vystavil Magistrát...tedy o ten doklad, který se z magistrátního archivu ztratil a Bursík sám není s to ukázat jeho vlatní kopii :-/

WtD 20.4.2006 14:58

Protoze ma Havluv smysl pro absurdni gradaci

Jako Chadimova ....

grrr 20.4.2006 14:57

Re: ...Ježkovykoule!...

Soud může rozhodovat jen na základě předložené listiny anebo svědecky doložené fikce (méně časté, ale u Bursíka zafungovalo). Předpokládejme, že žádost poslal Bursíkův otec doporučeně (kdyby ji donesl osobně, nechal by si vyznačit na kopii  razítko podatelny. Mají zřejmě jen podací lístek, že jakási zásilka odešla. Na příjmu musel někdo dopis otevřít a zapsat do knihy došlé pošty a opatřit jednacím číslem. A teď pozor:  Žalobce tvrdí, že šlo jen o "žádost o poskytnutí informace,  kdo zatím předložil restituční nárok". Odkud to ví? Mezitím spekulujme, že otec Bursík  zjistí den před vypršením lhůty, že poslal špatnou žádost a že o majetek Bursíkovi přijdou. Trefí ho šlak. Rodina se nevzdá. Žádost jako žádost, soudu předloží doklad o odeslání doporučeného psaní. Obsah žádosti (sepsali ji doma na koleně?) má bez podacího razítka. Originál žádosti tedy leží na magistrátě opatřen razítkem úřadu, který ji přijal. Nabízí se několik otázek: žádost o vydání by normálně každému sepisoval notář: musel by mít tedy vše v archívech - ale ejhle - nemá. Zúřadovaná žádost se mezitím  ztratí,  jak na potvoru. Po jiném důkazu ani stopy. A tak - první soud Bursík prohrál, vyhrál až ten odvolací, který ovšem zjevně rozhodl na základě fikce, nikoliv předložené žádosti dokazující zákonný nárok. Spekulujme: Bytový podnik žádost nikdy nezpochybnil, ovšem nebude přece u soudu říkat, že dostal úplatek, aby zúřadoval "žádost". Pokud by "žádost" byla ta správná, měl by maximální zájem na tom, aby správnost postupu byla doložitelná. Kdyby spis ukradl Burgemeister, musel by tušit, že Bursík nemá v ruce žádnou ověřenou kopii správné žádosti. Inu záhada pro Sherlocka Holmese. No, je to všechno divný, hlavně to, jak amatérsky Bursíci  tak závažnou právní proceduru pojednali. Co je krkolomně komplikovaný, páchne vždycky sírou.

dadacos 20.4.2006 16:17

Re: ...Ježkovykoule!...

R^!

Lájoš B. 20.4.2006 17:52

Re: ...Ježkovykoule!...

dotaz - podle vás Bursík vyhrál soudy. Co teda spochybňujete ? Já se taky jednou soudil a rozhodně od té doby už žádné důkazy neschovávám na nějakou pozdější dobu.

?? 20.4.2006 17:44

Re: Klíč k záhadě má kromě mistrů z BPP i asistentka Burgemeistra

Těžko tomu věřím, že již před 6 lety věděla že Bursík povede SZ. Starosta spíš sbíral  informace podle hesla "Někdy se to může hodit" a "za každým velkým majetkem je velká všivárna (většinou)"

Petr Kunetka, zlocinec 20.4.2006 13:31

Qui bono

No, puvodne to slouzilo p. Bursikovi... Az dokud si nesnazil privydelat realpolitikou na nejvyssi urovni.

Vzdycky rikam, ze v podnikani to chce myslet i na dlouhodoby dopad jednotlivych akci;)

Štváč 20.4.2006 13:10

asi tak

Vše se bude odvíjet od Klause. Ten chce Hrad navždy, ODS chce vládnout bez ČSSD a v tom má Pehe pravdu, bez "opoziční smlouvy" jde hradní náfuka od válu.

huhu 20.4.2006 13:44

Re: asi tak

ale - a co ksčm, na ty tentokrát mimořádně Pehe zapoměl :-D:-D:-D:-D:-D(Y)

Petr Kunetka, zlocinec 20.4.2006 13:57

Re: Re: asi tak

Bodejt by nezapomnel, kdyz uz pripravuje clanek, jak je potreba prizvat KSCM ke stabilni vlade, aby se zabranilo nastupu ODS...

jeff 20.4.2006 13:00

Pehe, Pehe,

Bursík podle TV neoprávněně restituoval,  nechce se o to podělit z bratrancem, jeho spis se záhadně ztratil z magistrátu,  OPBH mu druhou půlku domu prodal za babku,  památkáři mu přispěli na údržbu mnohem rychleji a daleko více, než komukoliv jinému a "politolog" Pehe z toho odvodí boj o moc v ODS.  Člověče na vás opravdu platí velkej mozek malej a malej žádnej.

ZEPOP 20.4.2006 14:44

Re: Pehe, Pehe,

:-/Člověče, vy jste živoucím dokladem toho, že přečíst nějaký text ještě neznamená ho pochopit. Pehe odvodil boj o moc od faktu, kdo z ODS a v jaké době s tím vyrukoval na veřejnost (přestože to mohlo být zveřejněno podstatně dříve).