7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kobera 9.4.2009 9:34

senát

Doufám, že ústavní zákon o zkrácení funkčního období neprojde alespoň v senátu. Jednorázová vylepšení ústavy ad hoc jsou nehoráznost! Zastavte Paroubka!

Standa 9.4.2009 9:31

Re: Zdravy nazor

Není to žádný podvod - to je realita, jako Kubiceho zpráva.

Standa 9.4.2009 9:30

Vme,

že Kalvoda je nedůvěryhodný. Podváděl. V reálpolitice je to o tom, že kdo má sílu něco zvrátit, tak to prostě udělá. Bude-li mít sílu na "vylepšení" ústavy, tak se to udělá. ODS nabídla to nejhorší v politice co mohla, mafiánské způsoby ala Morava, řízeného v pozadí. Oficiálně se neví, kdo byl jeho řídícím důstojníkem. Tkže vykládat o zločinu v těchto souvislostech je trapné. Trapné je to, že špatná ústava spatřila světlo světa, mohli jsme mít nejdokonalejší ústavu, ze všech států a nemáme ji, nebrečme proto, byla to naše chyba. Otázka je zda-li to chceme vůbedc napravit. 

neJUDr 9.4.2009 9:28

Judr nejudr? Zločin nezločin?

A to je ten autor, který se prezentovat titulem JUDr., ale neměl ho? A teď nám vysvětluje, co je zločin? :-D

V 9.4.2009 9:24

Zdravy nazor

taky myslim, ze nejaka urednicka, odborna vlada je podvod na volice a ted zrejme neni ani ustavni. Ale chtelo by to abyste to dal jako stiznost k ustavnimu soudu a kdo jiny by na to mel, nez treba Vy? Jinak je to jen takove zajimave povidani, mozna byste si tim udelal 'cerstvejsi' jmeno...

Rudolph 9.4.2009 9:22

Re: Pane Kalvodo,

No jak já si to pamatuji, tak Klaus sváděl opoziční smlouvu na voliče :-P 

RM 9.4.2009 9:18

ODA

tim byvalym predsedou ODA bych se moc na Vasem miste nechlubil, ta take nebyla zadna statotvorna strana.

Karel. 9.4.2009 8:51

Narod.

Narod je rozděleny  pul na pul. To ovšem nechtěji politici pochopit, misto aby vladli ve prospěch jak zaměstnancu tak podnikatelu, tak se snaži ruznymi podvody strhnout moc na svoji stranu. Tak potom vznikne vlada se stojednim hlasem ktera misto vladnuti řeši problemy s vydiranim musi korumpovat, zahlazovat tresne činy poslancu vladě nakloněnych, a nema vubec čas na rozumne vladnuti ve prospěch všech.

cícero.jan 9.4.2009 8:49

Dotaz.

Můj děda přivezl z koncentráku německou šupleru. Byl to jeho jediný zisk za šest let věznění. Šuplera je přesná, dokonalá z tvrzeného materiálu, má ale na sobě vyraženu velkou orlici s hakenkrajcem. Co myslíte, mám ji vyhodit, abych nebyl podezřelý z podpory nacismu?

viktor čistič 9.4.2009 8:41

Pane Kalvodo,

vaše zamyšlení vychází zcela z typické pozice ODA - lžiintelktuálů bez vzdělání, kejklířů, pseudovědců, chytrých holek jako Parkanová apod. Aneb co třeba přestat zaměňovat příčinu a následek a zamyslet se ne nad důsledky oposmlouvy, ale především nad jejími důvody? Nebylo náhodou hlavním důvodem to, že vaše pidistrana pořádající sjezdy v telefonních budkách si nárokovala více ministerských postů, než měla členů, že už to i Klause přestalo bavit? 

Karel. 9.4.2009 8:38

Re: Vyžírko,...

U pana Kalvody mě nezaraži to že si přisvojil titul, že mluvil hodinu aniž by něco řekl, ale zaraži mě to že byl ve vladě ktera vlastně odstartovala kauzu Diag Humen, a jestli se nemylim dokonce jako legistrativec a dnes děla firmě Diag Humen advokata proti statu. Jestli to neni střet zajmu tak potom co?

viktor čistič 9.4.2009 8:36

Re: ODA spadle do kanálu mimo jiné i proto,

ODA byla zasmrádlá bolševická žumpa lidí typu psychoanalytik, psycholog, lžidoktor, intelektuál bez vzdělání - z těch tam byl každý druhý.

cícero.jan 9.4.2009 8:24

Poznámka

Miluji  experty, kteři na názory, které se jim nelíbí, reagují ihned tím, jaký je nositel lump, neb v minulosti udělal to, neb ono. O názor, jestli je správný nebo ne nejde, musí být vždy špatný,  interpret je darebák. Trochu to připomíná slavný výrok z reálného socialismu " Už to, že stojíte před naším lidově demokratickým soudem znamená, že jste pěkný lump".  Nejveselejší je, že tito ochránci čistoty interpretů neváhaji často citovat z bohaté studnice Hitlerových nápadů a výroků. Ostatně je to móda i některých pánů poslanců.

tich@dohoda 9.4.2009 8:21

Re: ODA spadle do kanálu mimo jiné i proto,

ODA byla pro premyslive lidi liberalne-konzervativniho strihu , ODS byla a je pro tupe nepremyslive stado s "mentalitou prumerneho obcana" o ktere pisete . Pochopitelne z pohledu politickeho jsou strany typu ODS /s jednoduchou pravicovou retorikou/ daleko pristupnejsi pro siroke masy , ktere veri heslum a hezky uvazane kravate. Podobne je to u CSSD , ktera lovi cast stredu a od stredu doleva s hesly o solidarite a pod. ODA byl "elitarsky" klub a je skoda, ze na ceske politicke scene zanikl, nebo nevzniklo neco podobneho. Cest :-)

9.4.2009 8:19

Naprosto s Vámi souhlasím!

Oposmlouva č. 2 mne pobuřuje ještě víc než ta první.

Aleš 9.4.2009 8:05

cesta

via Romania a Albania se začíná zrychlovat, je to tak pane Kalvodo.   Ale  diskusí to spíše hýbá, jaký že jste to "charakter". Ach jo!!

Napsal jste to výstižně!!

Jan Svoboda 9.4.2009 8:04

ODA spadle do kanálu mimo jiné i proto,

že nepočítala dostatečně s mentalitou průměrného občana. Na Vás je, pane Kalvodo (při vší úctě) vidět, že se bývalí odisté v tomto směru nepoučili. Tyhle pláče jsou k ničemu. Národ i jeho politická reprezentace jsou prostě takoví, jací jsou, včetně národem kdysi zbožňovaného VK, který se dnes chová dosti podivně. Také se mi hodně věcí nelíbí, jsou však často jiné, než ty, jež pobuřují Vás. Přeji Vám, abyste byl lepším právníkem, než jste býval politikem.:-/

Petr Kohout 9.4.2009 8:00

Mužeme mlivit od okamžitém řešení, o špatném řešení, o uspěchaném řešení.

Ale cesta formou JEDNORÁZOVÉ ÚPRAVY ÚSTAVY není proti- ani ne- ústavní. Čili nemůže jít o porušení pravidel, čili ústavní zločin. Navíc si myslím, že "optat se lidu", když politici neznají řešení, je správné. Rozhodně správnější, než půl roku šaškovat a pak se stejně optat voličů.

#13 9.4.2009 7:57

poučeny?

V době sarajeského atentátu to nebyl zločin? ODA tomu taky asistovala, nebo se mýlím?

emil 9.4.2009 7:48

Re: Vyžírko,...

Ty jsi ale debil. V čem nemá Kalvoda pravdu ? Jsi jedním z obrovského množství hlupáků, kteří nepřemýšlejí, okamžitě soudí a pak i v politice to vypadá tak zrůdně jako nyní. Raději zalez a zkus přemýšlet SVOJÍ hlavou.

Kirken 9.4.2009 7:41

Vyžírko,...

...už se těšíš na honorář od Diag Humanu?

tich@dohoda 9.4.2009 7:33

Re: ten kluk

jen idiot muze panu Kalvodovi a dalsim vycitat tu "aferu" s akademickymi tituly. Ten clovek /a tisice dalsich/ absolvoval pravnickou fakultu se vsemi odpovidajicimi zkouskami, takze je to kvalifikovany pravnik, jestli Mgr. nebo JUDr. je pro volice nepodstatne. Navic se bezne pravnikum rikalo pane doktore a nikdo nebadal nad akademickou akuratnosti. Podvodnice byla ta soudruzka poslankyne za socany /jmeno ?/ , co si napsala nejaky titul , ovsem nemela snad ani maturitu. Pozdeji se snad zabila v aute. Cest :-)

Baltazar 9.4.2009 7:32

Poplatnost Ústavy

Ústava ČR, resp. její úroveń, je poplatná době, ve které vznikla. Jednak rychlost, ve které musela vzniknout vzhledem k odpovědi na proklamovanou svrchovanost Ústavy SR. Jednak absence moudrosti, zkušeností a předvídatelnosti jejich autorů.  

tich@dohoda 9.4.2009 7:26

Re: Je zajímavé

jeste poznamecka, na toho Viditelneho Macka jsem pred lety parkrat kliknul, bylo to  dosti zoufale cteni stareho zapskleho dedka, ani stin toho Dr. Macka, ktereho jsem znal kdysi, urcite jsem s jeho nazory casto nesouhlasil, ovsem byly to nazory chytreho chlapa , ktery ma respekt. To si myslim uz dlouho neplati. Snad pred rokem jsem v Reflexu otevrel par clanku Dr. Macka o gastronomii , naproste blaboly. Cest :-)

tich@dohoda 9.4.2009 7:21

Re: Je zajímavé

jednoducha odpoved Anubie, dnes uz nejsou soucasti politicke hry a mohou rici svuj lidsky/odborny  nazor. Politik, zejmena ve vrcholove politice, ten tanci mezi vejci a tvrde kope za svuj klub. Koneckoncu to plati i zde na Psu, obecne nejlepsi komentare  pisi glosatori, kteri jsou nad veci a nefandi zadnym barvam, napr. pan Hoffman ze Slovenska. Cest :-)

Anubis 9.4.2009 7:03

Je zajímavé

jak dokážou být bývalí politici (např. Dr.Kalvoda nebo i  "Viditelný Macek") svými aktuálními mázory trefní a zajímaví.  Tak proč sakra takový nebyli, když byli u vesel?

agent 9.4.2009 6:49

ten kluk

 co ma kukuč jako jožka džigašvili je prej už dochtor něčeho  aja si myslel že bude chodit trubkam  also kanalama že by chtěl kandidovat na šefa čehokoliv už je na čase!!!

Pešek 9.4.2009 6:35

Re: Myslíte Cepl - jednotka právní blbosti

Vzhledem k bodům, které vy považujete za blbost, bych jednotku blbosti přesunul z Cepla úplně jinam. Hádejte.....   ;-P

Lída 9.4.2009 6:21

Re: Naprosto souhlasím

Souhlasím,je to velké divadlo a v zákulisí se cosi děje.Nejen u nás,ale globálně.Pravda neexistuje, slušnost překáží a zůstala už jen láska. S láskou by se mělo šetřit.Hezké Velikonoce.

Svatopluk 9.4.2009 3:37

Re: Myslíte Cepl - jednotka právní blbosti

Ten, co v televizi řekl, že 1) zákon a zejména ústavní má být vymahatelný 2)To, že poslanci hlasovali dle stranického klíče indikuje porušení ústavy, neboť všichni ve straně se stejným názorem je nepravděpodobné 3) protože ústava říka, že každý má hlasovat dle svého přesvědčení