18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlasy z pravěku

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
yorik 7.2.2009 16:45

Re: Jsem zásadně proti Lisabonské smlouvě a to k vůli Zaorálkovi!

Těch 22 pozlacených mandátů do Evropského parlamentu má cenu pouze pro jejich držitele a okruh jejich blízských, kteří budou z evropských peněz vyživováni. Pro nikoho jiného praktického významu nemají.

Ludva 7.2.2009 14:06

Re: Jsem zásadně proti Lisabonské smlouvě a to k vůli Zaorálkovi!

Čeho se bojíte Vy ?  Že nebudete moci vetovat zákony schválené kvalifikovanou většinou ? Horši než ty, co plodí náš parlament, rozhodně být nemůžou.

yorik 7.2.2009 14:15

Re: Jsem zásadně proti Lisabonské smlouvě a to k vůli Zaorálkovi!

Náš parlament je pomalu už jenom prodloužená legislativní rotačka Bruselu. Podívejte se na prapodivnou legitimitu bruselského parlamentu a potom zjistíte, jak je tam ta kvalifikovaná většina konstruována.

Emil XX 7.2.2009 14:29

Jste nemístný optimista - můžou být mnohem horší

Takový klimatický balíček by náš parlament vyplodit nedokázal. Ani by sám od sebe necpal peníze teroristům z Hamasu.

clay 7.2.2009 17:00

Re: Jsem zásadně proti Lisabonské smlouvě a to k vůli Zaorálkovi!

;-D

MUDr Jiří Kilian 7.2.2009 13:48

Kdyby

všechno bylo tak, jak to pan Zaorálek představuje. Ale není.  Prostě se neukáže druhá strana mince, spílá se odpůrcům, kritikům - jakkoli konskruktivním. Spěcháme kamsi, nevíme kam.

Jeden silně pro a druhý silně proti.  Zakorálek kontra. :

http://www.nelisabonu.cz/clanek/lisabonska-smlouva-rozdily-konsolidovaneho-zneni-oproti-puvodnim-zakladajicim-smlouvam 

Starý J. 7.2.2009 13:31

Pája45

....A´t p. Klaus řekne proč se mu nelíbí LS a řekne konkrétně a na základěho čeho je o své "pravdě" přesvědčen. Poslouchal jsem ÚS a myslím si, že neměl pravdu on ale ten soud.....

A jsme přesně u toho! Když pominu, že Klaus řekl své výhrady zcela jasně a přesně snad již stokrát, tak tvrdím, že Vy jste neměl co poslouchat Ústavní soud, proč máte být pro schválení LS a Ústavní soud  Vám v tom neměl radit!

Co tím myslím? Ústavní soud je soud a měl rozhodonout o tom, zda Klausem napadené body LS,  odporují naší ústavě, jsou, nebo nejsou v souladu s ústavou a ne politicky rozebírat, zda je pro nás smlouva výhodná a dávat doporučení, ji schválit. To není věcí soudu, ale otázka navýsost politická, patřící politické reprezentaci státu, což Ústavní soud v žádném případě není.

Není to názor jenom můj, ale i renovaných a ústavou se zabývajících právníků. Ústavní soud měl konstatovat, že napadené body LS nejsou v rozporu s naší ústavou (když k tomuto názoru došel) a ne ve skoro celé třetině zdůvodnění svého rozhodnutí se zabývat politickou otázkou, zda je LS pro nás vhodná, nebo není. Takže i pro Vás měl být výsledek soudu jen takový, že v napadených bodech (ne v celku) o kterých soud rozhodoval, není LS v rozporu s ústavou. Nic víc! A ne doporučením, že je nadmíru vhodné schválit LS. I výrok, že není LS v rozporu s ústavou nemusí znamenat, že přijetí LS je pro stát výhodné (jsem zvědav, jestli tomu porozumíte!). Opak by ale znamenal, že LS nelze bez měny ústavy přijmout.

Ludva 7.2.2009 13:19

Česko není nesrozumitelné,

nesrozumitelná je pouze ODS. Většina občanů v průzkumech souhlasí s LS. Další důvod, proč takovou stranu nevolit. Pokud ovšem tito proameričtí hoši nemají plán, jak z nás udělat další stát USA, klín vražený do Evropy. To by byla role, která nám, jako rozštěpenému národu, nejvíce sedí. Ale pochybuji, že by nás USA chtěly - rozložíme totiž každého.

watabi 7.2.2009 13:23

Re: Česko není nesrozumitelné,

Tak když podle vašich vzývaných průzkumů většina souhlasí, tak hurá do referenda. Hýn sa ukáže:-D 

BTW s průzkumy jděte víte kam, mne se v životě nikdo na nic neptal...........

Ludva 7.2.2009 13:25

Re: Česko není nesrozumitelné,

S referendem souhlasím, jen by se ještě mohlo připojit to o radaru.

Ivan 7.2.2009 16:16

Re: Česko není nesrozumitelné,

Pro referendum je potřeba počet hlasů v současné době nedosažitelný a ČSSD nepřistoupila na zdržovací taktiku ODS.  Pokud by byl požadavek vznesen před půl rokem, byl by s ním jistě souhlas. ČSSD ovšem nemíní hrát s ODS hru na časová zdržení, když je nakonec jasné, že ODS vždy nakonec referendu svými hlasy zabrání a bez hlasů ODS referendum není možné. Jen se proces hlasování oddálí a o to ODS přece jde. To by mohl vědět i watabi.

Prestige 7.2.2009 19:01

Re: Česko není nesrozumitelné,

Tak jen ať Paroubek zkusí hlasovat! proč to nezkusí? To by prosadil, ne?

Že by se bál, že bez hlasů ODS nesežene ústavní většinu a LS bude zamítnuta už ve sněmovně?

Takovej sralbotka že by to byl?

huhu 7.2.2009 13:45

Re: Česko není nesrozumitelné,

jsem zvědav jaká by byla s vámi diskuze o LS. Co o tom tak víte. Většina občanů  LS nečetla a neví o ní skoro nic, jen co si přečte z propagandy. Platí zásada, nepodepisuj co jsi nečetl. Jak jste na tom Vy ?

Ludva 7.2.2009 13:55

Re: Česko není nesrozumitelné,

Něco jsem četl, třeba zrušení práva veta mi připadá jako nejrozumější věc. Proč by měl nějaký trpasličí stát (třeba Česko) blokovat rozhodnutí 25 zemí ?

yorik 7.2.2009 14:05

Re: Česko není nesrozumitelné,

Protože, když to právo nebude mít, tak jedinou odpovědí na jakoukoliv snahu o nápravu poměrů, způsobených Lisabonskou smlouvou bude" Když se vám to nelíbí, můžete jít". Proto je to nutné.

Ludva 7.2.2009 14:07

Re: Česko není nesrozumitelné,

Když se Vám nelíbí EU, tak běžte.

yorik 7.2.2009 14:18

Re: Česko není nesrozumitelné,

Dneska to ještě říkat nemůžou. Po podpisu Lisabonské smlouvy to bude běžná odpověď.

huhu 7.2.2009 14:31

Re: Česko není nesrozumitelné,

jste si jist, že většina občanů států EU je pro LS ? proč se tedy eurokrati bojí referend, která byla ještě k EU ústavě ?

A zanechte té demagogie - EU byla založena na volném pohybu zboží, osob, kapitálu - jak se k tomu staví třeba Sarkozy přdvedl včera. A´t tedy Sarkozy běží z EU.

Landys 7.2.2009 13:12

Jsme prostě nejlepší, jen to někteří nechápou !!!

;-€;-€;-€Ani ten Zaorálek není schopen pochopit, že naše vláda toho dělá tak strašně moc, vždyť i Saša (polovina fenomenální dvojky s panem knížetem), to říkal. A řekl to na plnou hubu i tomu neumětelovi Sarkozymu. A jestli nejste schopni pochopit, že pracují v režimu naprostého utajení -  váš problém. Vždyť vy nejste  schopni ani pochopit, že to charakteristické vystupování  pana knížete /kdy vypadá jako permanentně pod vlivem), i jeho diplomatická mluva - jsou výsledkem dlouhodobého tréninku s poradci a bontonistou panem Špačkem.

A jak Mirek vyřešil ten plyn - prostě úžasné. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby byl jmenován doživotním emeritním vrchním velitelem EU. Při pocelování Julia zjistila, že je oprvdu chlap s gulama, tak okamžitě slíbila, že už nebude dělat potíže, Vladimir Vladimirovič zase poté co si potykali, slíbil, že okamžitě pustí plyn. Akorát  zapomněl říct, že do gatí, ne do trubek, ale i tak to lidem zaimponovalo. Ale jinak s tím Lisabonem souhlasím. Nikam se nehrňme, vždyť my sem ani nepatříme, my se tady  při našich schopnostech jenom zahrabeme. My máme prostě na víc,  A kdyby nám snad chtěla ta EU cpát nějaké peníze, nenechme se zvyklat - nic -  máme dost svých. A kdyby náhodou došly, rád nám dá bohatý strýček. Jenom jestli nám je všechny nevyfoukne strýčkův oblíbenější synovec Izrael. ;-(;-(;-(

watabi 7.2.2009 13:16

Re: Jsme prostě nejlepší, jen to někteří nechápou !!!

Ještě že je na světě Landys a jeho třeskuté argumenty, jinak nevím, co bychom si my nevědomí bl*bci počali.

Zkuste to znova a tentokrát u příspěvku alespoň malinko přemýšlejte. Tedy pokud jste takové činnosti schopen;-D

Ludva 7.2.2009 13:22

Re: Jsme prostě nejlepší, jen to někteří nechápou !!!

;-D;-D;-D A po nás entropa.

watabi 7.2.2009 13:24

Re: Jsme prostě nejlepší, jen to někteří nechápou !!!

Ludvoušku - a po vás potopa:-D

Ludva 7.2.2009 13:27

Re: Jsme prostě nejlepší, jen to někteří nechápou !!!

To je zajímavé, parafrázujete parafrázi známého výroku tím známým výrokem. Vtipnější by bylo třeba - po Vás sucho.

Starý J. 7.2.2009 13:48

Re: Jsme prostě nejlepší, jen to někteří nechápou !!!

Máte ve všem pravdu. Mirek nic nedocílil, zato Sarkozy byl hvězda. V Gruzii , když skončila válka, jen přistoupil na to, čeho Rusové dosáhli, nic jiného ani docílit nemohl, protože když se rozhodli, docílili svého a basta. Nebo snad znáte jiný výsledek?

A z Egypta se vrátil asi jako Chamberlain s výkřiky, že zachránil mír a ono se ještě měsíc bojovalo, dokud tam zase Izrael nedosáhl svého! Bez ohledu na Sarkozyho velkohubá prohlášení! Jako by ani neexistovala.

Takže tak! Frantíci jsou ze svého Sarkyho  nadšeni. Jen my, díky neustálé štvanici Paroubka, si sami dokážeme naplivat do vlastního hnízda, i když dokonce není proč. Něco už vymyslíme! To máš za to, haj.le, žes mně ukradl koryto! I když navenek pak opravdu dopadáme jako blbci.

Ivan 7.2.2009 16:19

Re: Jsme prostě nejlepší, jen to někteří nechápou !!!

Alespoň trochu vtipu mezi těmi zapšklými útoky na Zaorálka.

jirka.s. 7.2.2009 13:06

"Jako by v ODS nebyl nikdo, kdo by text smlouvy poslancům vysvětlil."

Jó, soudruhu zavostálku ! V ODS to očividně nechodí jako u vás, sosáků ! Váš soudruh, přítel Bufo bufo, to už zařídil tak, že nemusí absolutně nic vysvětlovat, jemu stačí říci "Je to tak a tak" a ostatní přítelové už mají naprosté jasno! ;-O

watabi 7.2.2009 13:11

Re: "Jako by v ODS nebyl nikdo, kdo by text smlouvy poslancům vysvětlil."

Hlavně by měl "někdo" vysvětlit prostým lidem, jak to s LS doopravdy je a ne mazat med kolem huby a lhát, jak je LS báječná, nenahraditelná a pro šťastné zítřky zcela nezbytná. Je mi z té sosanské demagogie šoufl;-P

Ludva 7.2.2009 13:23

Re: "Jako by v ODS nebyl nikdo, kdo by text smlouvy poslancům vysvětlil."

Pane Bože, vysvětli mi, jak je možné, že nejvíce hlupáků se vždycky najde v Čechách. A myslí si, že jsou chytřejší než 25 zemí EU.

watabi 7.2.2009 13:25

Re: "Jako by v ODS nebyl nikdo, kdo by text smlouvy poslancům vysvětlil."

Od vás ,Ludvo, je taková sebekritika opravdu neočekávaná a překvapující;-P

jirka.s. 7.2.2009 13:40

Re: "Jako by v ODS nebyl nikdo, kdo by text smlouvy poslancům vysvětlil."

No, tvoje neštěstí, ludánku, je zřejmě skutečnost, že i spouta hlupáků dovede počítat !!!;-D