3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlasy z pravěku

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
watabi 7.2.2009 11:14

Re: Jen pár čísel

Pozorovatel..........myslíte, že socani se takovouhle marginálií zabývají? Paroubek LS chce a chce a chce. Takže všechen rozum půjde stranou...........

huhu 7.2.2009 11:31

miliardy nejsou marginálií a šibalové se jimi zajímají

velcí šibalové se tím velice zajímají - vždyť rozdělování si cizích peněz mezi sebou je podstatou vší jejich politiky. A ti malí jimi korumpovaní hňupové ? - těm stačí naděje na 30 kč, ti ty miliardy nevnímají, myslejí si, že to nejsou jejich peníze.

watabi 7.2.2009 13:14

Re: miliardy nejsou marginálií a šibalové se jimi zajímají

Miliardy samozřejmě nejsou marginálie - pro normální lidi. Pro sosany je to naprosté nic, které vytahají z kapes jedněch, aby to mohli narvat do kapes svých a případné zbylé drobky rozhodili mezi jásající přiblbý dav.

Prestige 7.2.2009 10:51

nakonec- je to jednoduché !!

LS také hrozí, že další přesuny rozhodovacích pravomocí budou jediným hlasováním, ve kterém náš představitel zatím nikdy neřekl ne, předána nadřazené moci bez toho, že by se nás kdokoli ptal. Tedy hrozí a je pravděpodobné, že další přesuny kompetencí budou prováděny tak, že si je EU prostě přívlastní.EU je tedy zrušením, sice postupným, ale zrušením samostatné ČR.

A je na vás a na vaší rodině, abyste si rozmysleli, zda podporujete evropský protektorát nad územím zanikající ČR a nebo se domníváte, že Češi, Moravani a Slezani jsou schopni si řídit svůj stát a jako stát spolupracovat s ostatními evropskými státy.

 - Jestli se rozhodnete pro protektorát, podporujte schválení Lisabonské smlouvy. Jestli vám připadá lepší spolupráce existujících zemí v Evropě, pak jste proti této smlouvě.

 - Myslíte-li si, že sami umíme rozhodnout, pro kolik procent dětí musí být otevřeny jesle, jste proti Lisabonské smlouvě. Myslíte-li si, že se má v Bruselu určit, kolik učitelek budeme platit, v kolika domech topit a kolik uklizeček tam má uklízet za naše peníze, a že máme platit také ty, co to rozhodují, co to kontrolují a co dávají pokuty za nedodržení, pak podporujte Lisabonskou smlouvu.

 - Jestli si myslíte, že rodiče jsou ti, co mají přibalit dítěti do školy jablko ke svačině, pak jste proti smlouvě. Jestli si myslíte, že máme platit rozdělování jablek a rozdělovače a ty, co rozhodují, jaká jablka a ty kteří kontrolují, jsou-li rozdělována spravedlivě a správná jablka, pak jste pro smlouvu. - -Jestli si myslíte, že my se máme rozhodnout, jestli potřebujeme anebo nepotřebujeme stavět jadernou elektrárnu, tak jste proti smlouvě. Jestli si myslíte, že v Bruselu mají rozhodovat o tom, jak ekologické, jak dotované a jak mnohonásobně dražší mají být kapacity výroby elektřiny a nakonec i spotřeby elektřiny v ČR, pak jste pro smlouvu.

ladik53 7.2.2009 11:06

Re: nakonec- je to jednoduché !!

Mohu Vám položit jednu otázku? Za nás přece někdo tu smlouvu podepsal. A je ten někdo tedy opravdu schopen si dát souvislosti, tak jak je jmenujete, dohromady?

watabi 7.2.2009 11:15

Re: nakonec- je to jednoduché !!

Ladíku53 -  ten někdo svým podpisem ovšem zdaleka nezaručil, že občané jako stádo blbých ovcí smlouvu odsouhlasí..............

ladik53 7.2.2009 11:24

Re: nakonec- je to jednoduché !!

Ale zaručil! A navíc, jak je to dlouho co slíbil Merkelové, že bude ratifikována a řekl i termín!

watabi 7.2.2009 13:01

Re: nakonec- je to jednoduché !!

Jo, jo,  ladiku53, sliby se slibují, blázni se radují.................mně je zcela lhostejné, co Topolánek slíbil či neslíbil madam Merkelové, pro mne je podstatné, že LS je paskvil, který nám je vnucován´, aniž by se celá slavná EU alespoň trochu snažila předložit třeba "jen" konsolidované znění...............Vy ve svém nadšení podepíšete např. s bankou smlouvu, jejíž doslovné znění nebudete mít k dispozici v češtině a budete se spoléhat na to, co vám bankéř o obsahu řekl, že tam asi tak přibližně může být? Nezlobte se, to udělá jen idiot. Notabene navíc když ta smlouva pro vás nebude nijak extra výhodná, ale bude především výhodná pro vašeho bohatého souseda, který je klientem banky od jejího založení? Nebuďte šašek..........

ladik53 7.2.2009 19:19

Re: nakonec- je to jednoduché !!

Je mi Vás líto. Slovo dělá chlapa (i s gulama)!

ladik53 7.2.2009 19:23

Re: nakonec- je to jednoduché !!

A rozumím tomu dobře, že je Topolánek idiot?

Prestige 7.2.2009 19:12

Re: nakonec- je to jednoduché !!

Je  Ládíku, je. Na rozdíl od Tebe!!

Najdi si jeho proslov v EU Parlamentu na zahájení předsednictví. Tam řekl, že LS je horší než stávající smlouvy( jinak říká že je to shit!), ale musíme ji prý přijmout, protože ta další bude ještě horší !

watabi 7.2.2009 11:12

Re: nakonec- je to jednoduché !!

Prestige...výborněR^ Jenže euronadšencům to stejně nedojde, je to stádo tupounů v čele se slabomyslným s.Zaorálkem..............

Nechci LS a nechci, aby  za mne rozhodl Paroubek a spol., že ji vlastně chci..........

Lišák FOX 7.2.2009 11:19

podpora LS je vlastizrada

(Y)

Starý J. 7.2.2009 12:22

Re: nakonec- je to jednoduché !!

I když zdánlivě o jednotlivostech, pak právě v těch jednotlivostech je to popsáno velice přesně! Ty jednotlivosti potom dělají ten celkový prů.er! Díky!

Otakar 7.2.2009 10:28

Hlas z pravěku se ozval.

Ale byl to hlas levičáckého Zaorálka, hlas připomínající doby totality a doby RVHP. Žádná diskuze k LS, žádné referendum. nic držte hubu a krok při cestě do "Euroráje" a hlavně to koukejte odhlasovat a na nic se neptejte. Fajn, to ,že demokracie je diskuze to se snad už ani nesmí říkat, to by poškodilo obraz ČR, rozumněj ČSSD v očích socialistů v EÚ.

yorik 7.2.2009 10:17

Podle pana Zaorálka ,se

Evropská unie bez Lisabonské smlouvy ani neupšoukne. Komisař pro mezinárodní pomoc na nedávné sešlosti v Praze prohlásil, že bez ní není schopen ani koordinovat činnost třiceti organizací. Za co je v tom Bruselu placen, ví Bůh. Předseda EP v Praze prohlásil, že Lisabonská smlouva je dokladem evropské demokracie. Žádný konkrétní příklad neuvedl, těžko by ho hledal. Žádných 27 zemí se ze smlouvou nevypořádalo. Pouze odhadem několik tisíc zástupců té půlmiliardy evropského démosu.. Rakouští socialisté prohlásili, že to bylo naposledy, co byl lid odstrčen od tak důležitého rozhodování. Ohánět se výsledky našeho výrobce veřejného mínění je argument sám o sobě. Pokud jde o energetickou politiku, tak je to naprosto jasné. Zatím si mix tvoříme my. Po Lisabonu nám ho utvoří někdo jiný. Obchod s plynem ovládají nadnárodní, nikoliv české firmy, mající dlouhodobé kontrakty, obchodní a politické s ruským Gazpromem. Pod” tíhou “Lisabonské smlouvy je asi nezruší. Argumenty, že po přijetí Lisabonské smlouvy bude moci česká strana něco korigovat jsou úplně směšné. Kdo si smlouvu prostudoval ví, že to její mechanismy v žádném případě neumožňují, neobsahují takové demokratické instrumenty. Lisabonská smlouva je pouze nástroj evropských bafuňářů, kteří si z evropské integrace udělali živnost. A´t pan Zaorálek uvede její jediné ustanovení, které povede ke zvládnutí hospodářské recese. A pokud jde o tu deklarovanou podporu občanů této smlouvě, uvidíme po evropských volbách. Až bude pan Zaorálek s Paroubkem u volebních místností očekávat ty davy nadšených příznivců Lisabonské smlouvy, jak jim je namaloval pan STEM, zjistí, že to je a bylo poněkud jinak .Bude to po velmi pozdní politická kocovina.

 

Pája 45 7.2.2009 10:22

Re: YORIK

Tak proč jste zde nenapsal jednoduchou větu - "Žádám  koaliční strany, aby odmítly LS", "yoriku" a nemusel jste psát tak dlouhý článek.

yorik 7.2.2009 10:36

Re: YORIK

Píšu to pořád.;-)

Starý J. 7.2.2009 13:11

Re: YORIK

Yorik dokáže, na rozdíl od Vás, napsat, PROČ nechce LS.

Nechcete nám vysvětlit Vy, proč ji chcete? Odpusťte si známá Zaorálkova hesla, že jsme poslední, že je to hanba a podobně! Zkuste nás skutečnými a relevantními argumenty, jako Yorik přesvědčit, abychom ji chtěli také.

Myslící lidé se neomezují na CHci a Nechci! Tak je to u voleb, nebo referenda! Předtím by mělo být promyšlené a ujasněné stanovisko!

Pája 45 7.2.2009 18:45

Re: Starý

Opravdu jste ochoten se nechat přesvědčit, pane "starý", já si myslím, že ani nechcete.

paru 7.2.2009 10:13

racionální názor v podivném prostředí

Pane Zaorálku, Škromachu a moná dalších 70% ČSSD: vyměňte předsedu a zbavte se Ratha, pak vám bude možno věřit, že to myslíte vážně a třeba vás občas i volit.

Pája 45 7.2.2009 10:17

Re: PARU

Nevšiml jsem si, "paru", že by jste navrhoval ODS, aby vyměnila Topolánka, Langera, Bendla a další, aby jste je mohl volit. Proč to navrhujete těm, které nevolíte?

Paru 7.2.2009 10:26

Re: PARU

Protože to zatím není třeba. A až taková komicko-tragická dvojice tam podle mne není. To je asi věc vkusu, váš názor vám neberu. Pěknou sobotu :-)

M.S: 7.2.2009 10:57

Re: racionální názor v podivném prostředí

Představte si, že ve volbách zvítězila ČSSD ve 13ti krajích s těmi, které uvádíte. Zřejmě jste se nyní probudil a zaspal poslední volby.

watabi 7.2.2009 13:22

Re: racionální názor v podivném prostředí

M.S.......alespoň vidíte, jak dovede být lid blbý, když s takovými kreaturami dokázala ČSSD vyhrát volby v krajích:-D  Však počkejte, lítost se dostaví - stačí bedlivě pozorovat Davídkovo řádění v protektoRathu Střední Korutany...........už teď se mnohým nadšeným voličům sosáků začíná stahovat pr*delka.......

Pája 45 7.2.2009 18:48

Re: WATABI

Tak si dejte klistýr, "watabi".

D.P. 7.2.2009 12:12

Re: racionální názor v podivném prostředí

To je málo, pro mě je nepřekonatelná zahraničněpolitická orientace s. Zaorálka a vlastně celé socdem (radar, Palestina, Afghánistán, Rusko)

Libor.w 7.2.2009 9:35

Možná?

Možná je to tím žeODS zastupuje tu část voličstva která zrovna nehoří svatým nadšením pro unifikující Lisabonskou smlouvu a připadají ji nechutné praktiky kterými se prosazuje.Zejména chybí pokus o jasné a srozumitelné zdůvodnění proč je tak nutné smlouvu ratifikovat.Možná škodí to svaté nekritické nadšení a rozdávání nelichotivých přídomků všem odpůrcům a pochybovačům.Typické je to zejména u prezidenta Klause jeho argumenty jsou zlehčovány,zesměšňovány a překrucovány,místo aby je někdo třeba pan Zaorálek vyvrátil.Velké části obyvatelstva tyto argumenty tak mimo mísu nepřipadají.V tom to asi bude!!!

Pája 45 7.2.2009 10:10

Re: LIBOR W.

Částečně máte pravdu, cituji: "nekritické nadšení a rozdávání nelichotivých přídomků všem odpůrcům a pochybovačům" a já dodávám i těm co jsou pro. Proč by měl p. Zaorálek vyvracet názory p. Klause. A´t p. Klaus řekne proč se mu nelíbí LS a řekne konkrétně a na základěho čeho je o své "pravdě" přesvědčen. Poslouchal jsem ÚS a myslím si, že neměl pravdu on ale ten soud.

Vy jste také "libore" začal ratifikací, proč? nejdříve by měla být k LS rozprava v Parlamentu ČR (i za účasti prezidenta). To od jara 2008 ODS i s koaličními stranami bojkotovali, proč? Koalice se musí rozhodnou co chce, to se jí již rok nedaří, proč? Ať se třeba rozhodne proti, alespoň bude jasno, místo toho mlží, zdržuje, odmítá respektovat ÚS a provádí další a další obstrukce. To štve "běžné občany" I já, který jsem pro ratifikaci, se smířím s faktem, že ČR odmítne ratifikaci, ale štvou mě  obstrukce prezidenta a ODS.

ladik53 7.2.2009 10:24

Re: Možná?

Navíc v případě stížnosti Václava Klause rozhodl ÚS jednoznačně, ne jako v případě tzv. reg. poplatků.