17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Hejtman Hašek a Noční vlci

Hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů České republiky sociální demokrat Michal Hašek na svém profilu na facebooku napsal v úterý 3. května, cituji doslova.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Švejnoch 6.5.2016 9:55

Re: Články tohoto druhu jen popularizují Rusko

ad 1) S kým máte tu čest, Strýčku Oskare, se lze dočíst za dvojtečkou u slova "autor"

ad 2) Nám" je míněno jako zestručnění obratu "nám, ostatním čtenářům této diskuze"

ad 3) Nežádal jsem Vás o "něco dobrého". Tázal jsem se, co je podstatou sdělení Vašeho, poněkud nesouvislého, příspěvku. Teď vidím, že to byl dotaz zbytečný, protože zmatenost a z ní vyplývající absence souvislostí není chybou Vašich příspěvků, nýbrž jejich vlastností.

Děkuji za objasnění... ;-)

O. Strýček 6.5.2016 10:04

Re: Články tohoto druhu jen popularizují Rusko

Děkuji za uznání. Podstatou sdělení je jak jednou řekl jeden moudrý rabín že "Všechno je jinak!". Práci čest!

B. Hudzieczek 6.5.2016 7:22

Re: Články tohoto druhu jen popularizují Rusko

Neumím se v článku dopátrat, jak pan Hvíždala pomáhá propagaci současného Ruska. Zásluhy Rudé armády na osobození ČSR nijak nepopírá. Jenom chce naznačit, že politik se nemůže u pomníku fotografovat s kdekým, pokud mu záleží na dobré pověsti.

J. Hlubek 6.5.2016 6:30

Jeden by nevěřil

jaký poprask v "Kovářské uličce" může způsobit banda jakýchsi motorkářů. Oni v podstatě nestojí za zmínku, jelikož jsou naprosto bezvýznamní, ale žvaní se kolem a žvaní.

Š. Hašek 6.5.2016 9:09

Re: Jeden by nevěřil

Stojí za zmínku, i jen pár motorek a pomník z druhé války. Protože všudečuchačům ruské propagandy všude, hledačům "evropských hodnot" i mezi muslimy docházejí argumenty. Vše se hodí! Možná, že na pomníky padlých sovětských (tedy stalinských) vojáků se budou přitesávat vysvětlivky ve stylu "Hitler to nemyslel tak zle/Stalin si začal".

A vůbec Putin ...... ani nemluvě. "Putinovy jedy" jsou přece i v konzervě šprotů od Petrohradu. Říkala Jourová.

Zvláště, když Solana mluví ve stylu "Maďarsko za plot" a předseda zahraničního výboru (Schw.) se štítí jednoduchého pojmu "občan České republiky"! Tedy těch osmdesáti procent "Halíkových rakovinových"!

Dějou se věci.

O. Strýček 6.5.2016 6:21

Mistr převratu amatérů v Lánech ...

Lidé jako Hašek nás tahají do ruské ZOO. Na nich lze pochopit masovou kolaboraci s okupanty většinově ze strany komunistů bilakovského typu po roce 1968.Těžko jsme se okupační havěti zbavili. Nyní vylézají příznivci rudé ZOO z kanálů.Mají částečnou podporu potácejících se lidí ruského typu nahoře.Všeho dočasu.

O. Sekl 6.5.2016 6:02

Hašek pašek to je pán.....

Komentovat činnost lháře takového formátu , jako je Hašek , je marnost a zbytečnost.

Tristní a skandální je to , že takovýto politik může zůstat na politické scéně. Dokonce se zdá , že má i spoustu voličů a příznivců. To už opravdu rozum nebere.

Místo modlitby před spaním nechť si pouští slavný záznam jeho rozhovoru po lánské schůzce s MZ. Schůzka byla nebyla ,já tam nebyl........kdyby to nebyla tragedie ,byla by to ohromná sranda.....čelný představitel vládnoucí strany.....

J. Koubek 6.5.2016 4:49

Blábol pana Hvížďaly

Málo pochopitelný blábol pana Hvížďaly, kde jako obvykle předvádí svou, pro mne ujetou, logiku.

S. Kalužík 6.5.2016 5:16

Re: Blábol pana Hvížďaly

co je na té logice ujetého, blábole?

P. Khail 6.5.2016 14:00

Re: Blábol pana Hvížďaly

Že něco nechápete ještě neznamená, že je to špatně.

J. Mrázek 6.5.2016 1:55

3000 padlých američanů,170 000 rusů.

Prostě jedni nemají žádnou cenu, kdežto druzí nevyčíslitelnou. Netušil jsem, čeho se dočkám!

J. Babička 6.5.2016 4:17

Re: 3000 padlých američanů,170 000 rusů.

Inu protože rusová nám nepřinesli svobodu, ale začlenili nás do svého imperia, kde jsme neměli nárok na svobou a byly jsme bezprávná kolonie. Nakonec i poražené Německo na tom bylo lépe než my.

Š. Hašek 6.5.2016 8:55

Re: 3000 padlých američanů,170 000 rusů.

Neberu Vám Váš dnešní dojem, resp. zkušenost po letech komunismu (jasně tehdy na pokyn Stalina).

Já jen si pamatuji, co říkali všichni pamětníci května 1945 a samozřejmě let 1938-1945 - Stalin nás osvobodil. Osvobodil. Mimochodem dnešní modernismus "dobyl", slovník vykládá jako variantu po předchozí obraně. Nevšiml jsem si, že by se někdo tehdy v Evropě bránil Stalinovi- tedy krom Hitlera a národa německého. Německo bylo dobyto (nikoliv jen Stalinem). Praha byla osvobozena. Co bylo potom, jest jiná.

Připomínáte mi tímto blekotání/nápady Schwarzenberga, který by dnes po padesátiletech (od kávy) poslal presidenta Beneše do Haagu. Že jako hodným Němcům v roce 1946 málo poděkoval za jejich předchozí šestiletou" péči o blaho ČSR".

M. Klas 6.5.2016 12:55

Re: 3000 padlých američanů,170 000 rusů.

Já bych jen podotkl, že u nás v Plzni všichni pamětníci (včetně mých rodičů) věděli, že nás osvobodila americká armáda. Těm, co tu píší o druhé frontě - SSSR bojoval proti svému bývalému spojenci od poloviny roku 1941, USA bojovaly od prosince téhož roku. Navíc bojovaly v severní Africe a od roku 1943 i v Evropě. Takže letopočty a počty bojišť Vám příliš do noty nehrají.

K. Voráček 7.5.2016 0:11

Re: 3000 padlých američanů,170 000 rusů.

U vás v Plzni nedošlo k žádnému osvobození americkou armádou, ale k obsazení. To proto, že ta armáda neměla žádného protivníka co by stál za zmínku, nebojovala. Československo osvobodila sovětská armáda, Praze velice výrazně pomohli Vlasovci. To je realita. Co bylo dál? Brzy jsme zjistili, že tak moc osvobození nejsme. Někteří nepochopili, že svobodní nejsme ani po roce 1989...

K. Frauknecht 6.5.2016 9:13

Re: Máte pravdu,

jen zbývá doplnit drobnost: do toho nesvobodného impéria jsme si vlezli sami a v podstatě dobrovolně.

A naše povaha "papežštější než Papež" dovedla republiku tam, kde byla. Rus neobjížděl statkáře a nekolektivizoval, nezakládal LM, nedonášel na souseda.....

P. Khail 6.5.2016 12:50

Re: Máte pravdu,

Tak třeba Pavlík Morozov udal svého otce, to se taky počítá ne? Ještě vám chybí kousek studia VUMLu, že vy jste se tomu řádně nevěnoval? A kulaky přece rovnou likvidovali nebo jim alespoň všechno sebrali a nechali je pomřít hlady, o tom vás taky neučili? :-)

K. Frauknecht 6.5.2016 13:06

Re: Hmm,

když nevim kudy kam tak nadávam?

A jaký vztah má váš hmm.. text k mé poznámce, že jsme si cestu zvolili sami (tedy naši předci)?

P. Khail 6.5.2016 13:59

Re: Hmm,

Co děláte když nevíte kudy kam, to opravdu nevím. Ani nevím proč se mne na to ptáte, nevšiml jsem si , že bychom vy nebo já někomu nadávali. A k druhé otázce, napsal jste "Rus neobjížděl statkáře a nekolektivizoval, nezakládal LM, nedonášel na souseda.....", tedy ne jen to s čím teď účelově argumentujete. Možná jste myslel "Rus neobjížděl naše statkáře a nekolektivizoval, nezakládal naše LM, nedonášel na našeho souseda.....", pak bych vaši reakci chápal. Ovšem musím se pozastavit nad tím, že v tom případě vám asi není známa úloha t.zv. sovětských poradců v naší zemi v padesátých letech, ti opravdu sami neobjížděli, ti jen řídili a naši papaláši z nich měli hnědé trenky. Je známo i prvorepublikové Gottwaldovo prohlášení, že se jezdí do SSSR učit jak našim kapitalistům zakroutit krkem.

V. Pavelka 6.5.2016 19:45

Re: Hmm,

Tak to bylo,ti naši komanči,se ničemu z historie , nepřiučili !!§