16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Hejtman Hašek a Noční vlci

Hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů České republiky sociální demokrat Michal Hašek na svém profilu na facebooku napsal v úterý 3. května, cituji doslova.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fleiszner 6.5.2016 8:58

Stačí najít kudy tečou

EU zakáže název RUSKÁ ZMRZLINA protože je to propaganda Putina a podporuje obsazení Krymu.

Nebuďme blbci a nehrajme tuhle nesmyslnou a uměle vyvolávanou "válku" mezi Ruskem a zbytkem světa. Státy, které nejvíce propagovaly sankce proti Rusku s ním zároveň mají nejsilnější obchodní styky a stále je rozvíjejí. Výsledkem je, že mi se připravíme o Ruské trhy, které zaberou právě ty státy, které nás do sankcí tlačily.

To je ukázka toho, že nejde o nenávist vůči Rusku nebo Putinově politice na Ukrajině, ale vždy jde o peníze. Stačí najít kudy tečou.

Š. Hašek 6.5.2016 8:39

Ale, ale!

I soudruhovi Hvížďalovi leží na srdci výlet několika motorkářů! Ale jsou z Ruska - špatně! Dostali vízum i přes nějaký emerický seznam - špatně! Novodobý tisk se u nás drží "odborného " výrazu "motorkářský gang" - asi dobře! Nějak divné. Řekl bych b-bé.

A pokud někdo je dnes posedlý přepisováním historie (jakože Stalin přijel do Berlína jen tak, "bez toho předchozího děje" - tedy plánu si CCCP zotročit (plus jako maličkost i Slovany "od Olomouce", zbytek pak možno podřezat/zplynovat), může si položit otázku: Proč USA nevstoupily do bojů v Evropě třeba o rok dříve? No, protože čekaly, "až jak se bude situace vyvíjet". No nic. To se teď teoretizuje (u kávy/na Klinice/u Šiklové doma), že?

Já jen, že se tady třeba už nějaký čas poflakuje milion a půl neidentifikovaných tzv. běženců a Anděla Šílená/Solana se s nima imrvére fotí. A hloupě kváká. Hašek se nemůže fotografovat s deseti motorkama u pomníku z druhé světové?? No, nemůže, protože Nora a Halík se můžou zbláznit. Hvížďala se Štětinou, jako správní komunisté též připojí "hluboká zamyšlení". Zkráceno. Nejsem příbuzný. Socany jsem nikdy nevolil.

P. Harabaska 6.5.2016 9:12

Re: Ale, ale!

Doporučuji knihu z pera plukovníka Butchera pobočníka generála D. Eisenhovera "Tři roky s Eisenhoverem". Tam je podrobně popisováno váhání s otevřením fronty na Západě.

Š. Hašek 6.5.2016 9:18

Re: Ale, ale!

Zkusím si najít čas. Děkuji.

P. Vaňura 6.5.2016 16:15

Spojené státy byly před WW2 zamořeny izolacionisty

a pacifisty snad v ještě větší míře, než jako je dnes Evropa zamořena multikulturalisty. Nejenže měli slabší pozemní armádu, než Polsko (naproti tomu měli silné námořnictvo které ovšem počátkem války tak tak odolalo Japoncům), ale např. neměli ani vyvinuté zbraně, které by se mohly okamžitě začít vyrábět.

Navíc se neschopný politický stratég Roosevelt nechal od Stalina přesvědčit, že se má vylodit ve Francii a ne na Balkáně, což znamenalo obrovské nároky na vyloďovací kapacity (nebylo se kde zachytit při očekávaném německém protiútoku a proto musela být už první vlna dostatečně silná). Pokud Eisenhower trval na tom, že se má první den vylodit pět divizí a ne tři, jak někteří navrhovali, vylodili se v nejbližším termínu, kdy mohli toto zajistit.

Přečtěte si D. D. Eisenhower, Invaze do Evropy, tam to najdete.

Eisenhower sám jako politik ovšem nestál za nic. Američané jej totiž za velitele vybrali především proto, že vznikal snášenlivostí a nic nehnal na ostří nože. Důvodem bylo, že chtěli co možná nejvíce zamezit konfliktům s britskými generály. Mimochodem, Patton a Montgomery se vyloženě nesnášeli protože měli diametrálně odlišné názory na vedení války.

P. Selinger 6.5.2016 8:38

Květen je dlouhý

mohl tam jít jindy a sám.....

J. Fleiszner 6.5.2016 9:02

Re: Květen je dlouhý

Mohl tam jít kdykoli a jen idiot na něj útočí, že tam byl v momentě, kdy tam byl někdo z Ruska. Hledáte hůl a ani to vám nejde. Chybí argumenty.

M. Malovec 6.5.2016 8:18

Soudruh Hašek

byl jistě vyslancem Miloše Zemana

J. Sova 6.5.2016 8:08

"vyznávají agresivní formy pravoslavné víry"

To jsou které?

M. Červeňák 6.5.2016 10:36

Re: "vyznávají agresivní formy pravoslavné víry"

Ohlušující sborový "razpěv" liturgických textů a agresivní točení kadidelnicí...

Č. Berka 6.5.2016 10:41

Re: "vyznávají agresivní formy pravoslavné víry"

agresivně křesťanské přeci ;-)

J. Hejmala 6.5.2016 8:03

O tom neni pochyb

Že Hašek Zeman a Klaus patří do jednoho pytle těch nejhoršich lhářů podvodniků,ale myslim že Hašek je ze všech ten nejhorší krypl

J. Švarda 6.5.2016 8:24

Re: O tom neni pochyb

To je úroveň diskuse. Nadávky jsou ten nejúčinnější argument?

Tak tedy nás osvobodili Vlasovci.Bohužel Banderovci se tady vyskytovali až později.

M. Drašner 6.5.2016 7:52

Noční Vlci?

Nebudu dále komentovat, ale jednou z možností překladu Noční vlci jsou i Vlkodlaci. Což mi připadá adekvátní.

P. Harabaska 6.5.2016 7:41

Bezpochyby příznaky postupujícího stáří spojené

se slábnutím rozpoznávacích schopností projevily se v článku pana Hvížďaly, který se rozepisuje o nebezpečném pozadí ruského motorkářského klubu (nebo mám napsat gangu, aby pan Hvížďala byl spokojený?). Symbolika namísto reality, ta je pro něho důležitá. Zajisté je pro Česko, podle pana Hvížďaly, skupina ruských motorkářů nebezpečnější nežli konvoje cizích válečných strojů pohybujících se jako dragouni nebo snad husaři či honvédi po českých silnicích směrem k ruským hranicím. Nebezpečné je všechno, u čeho se náhodou vyskytne přídavné jméno ruský. Proto by nás pan Hvížďala měl seznámit se svým pohledem na případ, který nastal v Plzni, kde pořadatel přehlídky dobových vojenských vozidel z konce 2. světové války a fiktivní bitvy o osvobození západních Čech chtěl k ostatním vozidlům připojit muzeální tank sovětský. Reakce milovníků historické pravdy byly tak silné, že rodinným příslušníkům pořadatele bylo vyhrožováno usmrcením, takže pořadatel celou přehlídku historické bojové techniky raději celou zrušil. Lze předpokládat, že při oslavách konce války se v pražských ulicích objeví přinejmenším také nějaký ten dobový americký džíp. Mají se pořadatelé podobných akcí v Praze obávat výhružek usmrcením tak jako pořadatel v Plzni? K tomu si rádi přečteme Váš objektivní názor, pane Hvížďalo.

J. Švarda 6.5.2016 8:32

Re: Bezpochyby příznaky postupujícího stáří spojené

Plzeň osvobodili američané, ale když se od roku 1948 nepsalo o západním odboji, tak půjdeme ode zdi ke zdi a teď zase čtyřicetlet budeme zamlčovat tu druhou stranu.Jen poznámka k upřesnění, i Rudá armáda byla vybavena americkými Jeepy v rámci pomoci USA rusům.

P. Harabaska 6.5.2016 9:07

Re: Bezpochyby příznaky postupujícího stáří spojené

Ano. Rudá armáda byla vybavena také americkými džípy. Byly dodány v rámci Lend-lease-programu. A po válce byly Sov. svazem zaplaceny. Podobně byly zaplaceny Československem i spodky a tkaničky do bot českých letců stíhačů, kteří jako součást RAF bojovali za Velkou Británii s německou Luftwaffe.

J. Chaloupka 6.5.2016 12:59

Děkuji, že někdo připoměl to, že jsme zaplatili vše,

co se našich vojáků v Británii týče do posledního knoflíku na uniformě. Mimochodem kolem r. 2008 probleskla zpráva, že Británie splatila půjčku za válečné výdaje, které jí USA půjčili v rámci toho zákona o Půjčce a pronájmu. Já jen, aby bylo jasno i panu Hvížďalovi.

A pro pořádek: Sudetským Němcům nepřipadají náhrady, protože se Československo (jako jedna z mála zemí) vzdalo válečných reparací. Také rakouským Sudeťákům byly vyplaceny náhrady někdy v 80. letech min. století. Nikomu nic nedlužíme. Možná těm mrtvým. Ale ty už to nezajímá.

A Japonsko nechtělo skončit to krvavé zabíjení, tak proto USA shodily atomovku na Hirošimu a Nagasaki. Nic jiného Japonce v zabíjení nezastavilo. Ač ateista říkám: Zaplať pámbu za to.

K. Luboš 6.5.2016 9:27

Re: Bezpochyby příznaky postupujícího stáří spojené

Není úplně pravdo, že se po roce 1948 o naší armádě na Západě nepsalo. Je ale pravda, že se více psalo o té na Východě. No a dnes je to obráceně. Kdyby oslavy konce WW2 sledoval nějaký mimozemšťan, tak by hlavně na základě plzeňské aktivity usoudil, že ČSR osvobodila US Army.

V. Kříž 6.5.2016 10:35

Re: Bezpochyby příznaky postupujícího stáří spojené

pravda je ale taková, že v Praze se americký Jeep objevil, zatímco ruský tank v Plzni ne, vy historiku

P. Harabaska 6.5.2016 15:43

Re: Bezpochyby příznaky postupujícího stáří spojené

Není pochyb o tom, že americký džíp se v Praze objevil, ale to už byla Praha osvobozena (obsazena, okupována - quod licet) sovětskou armádou. Ruské tanky se naopak objevily na východním okraji Rokycan 18 km od plzeňského náměstí Republiky, přesně na vymezené demarkační čáře. Plzeňskému pořadateli fiktivní bitvy šlo o předvedení tehdejší vojenské techniky. Pokud vím, pořádaly se porůznu v Česku na různých místech (i na východ od tehdejší demarkační čáry) různé ukázky fiktivních střetů s německou armádou, na nichž se podílely tanky a jiná vozidla všech spojeneckých armád. Nikde ovšem pořadatelům nikdo nevyhrožoval usmrcením jako v Plzni kvůli tanku ruskému.

M. Růžička 6.5.2016 7:20

Hejtman Hašek a motorkáři

Hejtman udělal správnou věc poklonil se památce padlých Sovětských vojáků při osvobozování ČSR od Německého fašismu.

Komentátorovi Hvížďalovi nevadí podpora USA a EU Ukrajinskému režimu,který upaluje za živa občany v domě Odborů v Oděse,řádění fašistických bojůvek na Ukrajině.Co se týká Krymu je jisté,že se překazily plány USA zřídit na Krymu další z mnoha vojenských základen a díky diskriminaci Ruské menšiny se diskriminovaní občané Krymu v referendu rozhodli o připojení k RF,nebylo třeba humánního bombardování jako v bývalé Jugoslavii v Kosovu s čímž souhlasil tehdejší humanista Havel a spol.

O. Strýček 6.5.2016 8:07

Re: Hejtman Hašek a motorkáři

Jednalo-li se při okupaci Krymu o čestnou,morální záležitost potom nechápu proč Putin zpočátku zarytě lhal a potom ve výsledku se hrdě hlásil ve stylu"eto moje delo". Chování ve stylu silnější bere mezi státy způsobilo války a je pro civilizovaný svět nepřípustné. Výsledek "voleb" na Krymu by samozřejmě byl opačný, kdyby komunisti neprovedli dříve "leninskou cestou" odsun původních obyvatel z Krymu do chladnějších končin.

J. Švarda 6.5.2016 8:35

Re: Hejtman Hašek a motorkáři

Souhlasím s tím, že hejtman Jihomoravského kraje podpořil památku padlých vojáků. Skandalizování je pod úrovní politiků i občanů.

J. Ptáček 6.5.2016 9:10

Re: Hejtman Hašek a motorkáři

Diskriminovaní občané Krymu - to jste si asi vymyslel. Bouřlivé to bylo bylo na Majdynu, pak taky na východě Ukrajiny. Ale na Krymu se nedělo nic. Říkáte spravedlivé referendum. Tedy jakákoli část suverénního státu může uspořádat referendum o odtržení a připojení k jinému státu. A co byste řekl tomu, kdyby třeba znojemský okres uspořádal referendum o odtržení od Česka a připojení k Rakousku (ostatně už s nimi hrají hokejovou ligu) s kladným výsledkem. Pak byste s jejich odtržením od republiky beze zbytku souhlasil? A ani stát Česko by do toho neměl co mluvit?

V. Čermák 6.5.2016 10:01

Re: Hejtman Hašek a motorkáři

Na Krymu se opravdu nic nedělo, jen pokojné referendum a rychlé připojení Rusů k Rusku. To Majdanisti tam nestihli dorazit, totálně rozvrátit infrastrukuru a pomordovat desetitisíce Krymanů-Rusů, proto se tam nic nedělo. A proto ten kvikot, jako když nakopnou husu a to i ze strany USA, které ztratily již téměř jistou vojenskou základnu.

J. Švarda 6.5.2016 6:44

Články tohoto druhu jen popularizují Rusko

Pan Hvížďala pomáhá nevědomky popularizaci Putina a jeho Ruska Negace zásluhy Sovětské armády za osvobození i naší země vytvářejí pro Rusko jen příznivou atmosféru. Hejtman Hašek nečiní nic nenormálního. Bohužel jsme i vlivem času ztratili historickou paměť a nové generace již berou mediální nepravdy jako realitu.Já jen jako pamětník vzpomínám na 5.květen v Praze a na svého otce, kterému se podařilo uprchnout a vrátit se domů z Německého koncentráku.Na svého strýce, který byl v revoluci těžce zraněn.Ocenění zásluh nepatří Bilakovské normalizaci, ale těm padlým vojákům a je nesmysl klást rovnítka tam kam nepatří.

O. Strýček 6.5.2016 7:20

Re: Články tohoto druhu jen popularizují Rusko

Historii píší vítězové.To nám nesmí bránit používat vlastní selský rozum a tím pádem odkopnout částečně historii, kterou nás učili v "socialistické"škole. Je třeba samozřejmě vzdát hold padlým osvoboditelům vojákům ze všech zemí, další vývoj směrem ke komunismu se nějak vymkl z ruky, potom v podstatě jedna okupace střídala druhou. Pro někoho to bylo osvobození, pro jiného smrt a odchod elity národa do exilu(48+68). Kvalitním,angažovaným voličstvem na morální úrovni a devastací etických hodnot dle komunistického zrna trpíme dodnes.Cesta směrem do civilizace je trnitá a provází nás na ni různé panoptikální figury,pro které by v normálním demokratickém světě a pro jejich šalby nezbylo místo.

P. Švejnoch 6.5.2016 7:54

Re: Články tohoto druhu jen popularizují Rusko

No dobře.

Ale co jste nám svým, relativně obsáhlým, příspěvkem chtěl vlastně sdělit, Strýčku Oskare?

O. Strýček 6.5.2016 8:20

Re: Články tohoto druhu jen popularizují Rusko

Nevím s kým mám tu čest, kdo je to nám? Vy? Jinak pro Vás asi nic dobrého nemám ...