4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
drax 28.11.2008 13:09

No tak

takovou snůšku hloupostí jsem dlouho nečetl - demagogie se snoubí s neznalostí a vrcholí naprosto nesmyslnými závěry, kterým snad ani autor nevěří - snad to psal na objednávku-některé články mi připomínají  Rudé právo - jenom stačí zaměnit západ za východ a je to. Pane Bartoni tak hlubokou  hloupost jste nemusel všem dávat najevo. No to nic, už se stalo. Snad příště, ale raději už  nepište, když neumíte.(Y)

drax 28.11.2008 13:09

No tak

takovou snůšku hloupostí jsem dlouho nečetl - demagogie se snoubí s neznalostí a vrcholí naprosto nesmyslnými závěry, kterým snad ani autor nevěří - snad to psal na objednávku-některé články mi připomínají  Rudé právo - jenom stačí zaměnit západ za východ a je to. Pane Bartoni tak hlubokou  hloupost jste nemusel všem dávat najevo. No to nic, už se stalo. Snad příště, ale raději už  nepište, když neumíte.

Mironet 25.8.2008 7:38

Omyl, pane Bartoni

Osobně necítím žádné závazky vůči Saakašviliho loutkovému režimu v Gruzii ani osobně vůči tomuto pojídači kravat. Pro lepší orientaci doporučuji článek amerického konzervativce Patricka Buchanana " Drážděný medvěd vrací ránu" který je v překladu na stránkách presidenta ČR V. Klause. Velmi poučné!

vvm 23.8.2008 6:58

gruzinska valka v cesku

kde byla ceska vlada kdyz americane zacali vrazdit v iraku?a co rika ceska vlada na to,kdyz bush napada iran?zase ma dvoji metr!kdyz dva delaji totez tak to neni totez!jsem proti obema valkam aby bylo jasno ale.......kdyz uz tak uz

A. 22.8.2008 23:37

Prohlášení velvyslance USA v Moskvě

Ruská vojska reagovala na gruzínský útok na mírové jednotky Ruské federace v Jižní Osetii zcela odůvodněně.

"Skutečnost, že jsme velmi naléhavě přesvědčovali gruzínskou stranu, aby takový krok nepodnikala, jasně svědčí o tom, že jsme nechtěli, aby k něčemu takovému došlo," podotkl americký velvyslanec.

Reagoval tak na otázku, zda fakt, že nikdo z předních amerických činitelů, včetně prezidenta George Bushe a ministryně zahraničí Condoleezzy Riceové, ostřelování jihoosetské metropole Cchinvali nekritizoval, znamená, že Spojené státy takové počínání podporují.

Co s tím teď, vy všichni aktivisti, co jste američtější než američani?;-)

Kamil 22.8.2008 23:12

co chtějí obyvatele

Pro pána Jána,  zajímá vůbec někoho co chtějí lidi v Osetii ?

A. 22.8.2008 23:40

Re: co chtějí obyvatele

Zajímá to jen ty lidi v Osetii, obávám se. Stali se obětovanými pěšáky ve velké politické hře o sféry vlivu a o ropu. Ostatně stejně jako cvok Saakašvili. Ten už pochopil, že byl předem obětovanou figurkou a neumí to rozdýchat. Horší může být druhé dějství, které amíci chystají na Ukrajině. Tam ten střet může být za účasti jaderných hlavic.

Nový 22.8.2008 22:03

pěkně napsáno

S vyjímkou hodnocení  Gruzínsého konfliktu souhlasím.  NATO se nemůže   slepě  postavit  za  každého  pomatence.  Jestliže se  Gruzínská vláda  od  Rusů nechala vyprovokovat k raketovému ostřelování   vlastních občanů ( třebas  neposlušných ), tak má určitě  k Západu  stejně  daleko jako Rusko.

Pavel Urban 22.8.2008 22:02

Postavit se Rusku "obrannou silou" ?

To jako máme Rusku vyhlásit válku ?!

Myslím, že válka je příliš vážná věc, než abychom ji nechali v rukou občanů tak bystrých, že si doposud nevšimli ani toho, že brdský radar je věcí USA a ne NATO. Aliance ji pouze vzala na vědomí s tím, že proti ní nic nemá.

Petr S. 22.8.2008 18:36

Velmi dobrá analýza!,

která slouží svému autoru ke cti. Víc nemám co dodat.

Mironet 25.8.2008 7:40

Re: Velmi dobrá analýza!,

To není analýza, ale blábol !

Ondras 22.8.2008 18:22

Nová železná opona?

A co ještě zakhle: Pokud USA válčí, popř. někoho ovládají, dělají to proto, aby mohli obchodovat. Logicky tedy i v "ovládaných" zemích straní demokracii, neb ta jde obchodu lépe k duhu (a nekradou, nakupují...).

Pokud Rusko obchoduje, popř. válčí, činí tak proto, aby mohlo ovládat. Proto dává přednost "samoděržaví" (ať se to oficiálně nazývá jakkoli) a pokud to jde, krade.

Tak si už, soudruzi, vyberte.

Dan 22.8.2008 18:20

Zkuste si přečíst

článek Patricka J. Buchanana "Drážděný medvěd vrací ránu" uveřejněný včera na stránkách Václava Klause.

(Patrick J. Buchanan - Americký politik, esejista a autor řady článků a několika knih. V roce 2000 kandidoval na úřad prezidenta Spojených států za Reform party. Předtím v létech 1992 a 1996 za republikány.

Senior poradce tří amerických prezidentů, Nixona, Forda a Reagana. Spoluzakladatel magazínu The American Conservative) http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=DWf7RzLCxfPq

Nalim 22.8.2008 21:44

Re: Zkuste si přečíst

Přečtěte si autobiografickou knihu Richarda Pipese, poradce prezidenta Reagana, která má netradiční název VIXI a podtitul Paměti nezařaditelného. Dobře se čte a má značný obsah informací. O panu Buchananovi tam nic není. Možná to něco říká o jeho významu. I soudružka Bobo se ucházela o prezidentský úřad, ačkoli zatím ne v USA.

Že byl článek P. B. (narozen 1938) publikován na zmíněném serveru, je rovněž příznačné.

Stáří nemusí být jen moudré.

Kamjdu 22.8.2008 18:01

Pěkný článek

Souhlasím s autorem, napsal to výstižně. Jsem na rozpacích pokud se týká ČSSD, je to pro mě strana empatičtější a méně sobecká a sebestředná než ODS (ODS je pro mě nyní strana darebáků), ale musela by se zbavit bolševiků, souhlasila by s radarem, a uměla by dobře rozlišit míru zavinění konfliktu v Gruzii alespoň tak jako vládní koalice a také pohotově se k takovým událostem vyjadřovala. Nemám koho bych volil. Je to zatím pro mě patová situace.  Chtělo by to revoluci, ale zatím nejsou patrně lidi kteří by ji uskutečnili. Takto jsme nasměrováni k úplnému zidiotštění.

Libor 22.8.2008 18:35

Re: Pěkný článek

volte Balbinovu poetickou stranu

Tana Zajicova 22.8.2008 16:56

Report from Tbilisi

http://www.city-journal.org/2008/eon0820mt.html

“My husband said he was going to see his family,” she said. “And the Russians said again, ‘Are you going to the American side?’”

 “They are burning the houses. From most of the houses they are taking everything. They are stealing everything, even such things as toothbrushes and toilets. They are taking the toilets. Imagine. They are taking broken refrigerators.”

mik 22.8.2008 16:32

Česká levice jsou loutky KGB

jinými slovy česká levice jsou vlastizrádci. A jako s vlastizrádci by se s nimi mělo zacházet.

Pamětník 22.8.2008 17:08

Re: Česká levice jsou loutky KGB

A co pan Klaus?

Tvrdas 22.8.2008 18:41

Re: Česká levice jsou loutky KGB-ja bych tam zahrnul i intelektualy....

ti take jsou potencialními zradci naroda , protoze inklinuji k levici....

nick 22.8.2008 15:40

sudeťáci nebo socani

historická paralela v řešení otázky příhraniční menšiny je vcelku jasná a vazba socanů na rusáky taky

Standa 22.8.2008 15:31

Pokud

má Bartoň závazky vůči Gruzínským vrahům dětí, ať si je plní sám! Jestli se  mu líbí vraždění dětí, tak ať nás do toho netahá. Mám na myslí nás - ty, kteří jsou proti vraždění nevinných. Bartoni, o svých závazcích si pište v jednotném čísle nebo jmenujte své kamarády, ale nás do toho netahejte! A pokud ten závazek tak cítíte, že vám mrtví nevinní civilisté nevadí, běžte do Gruzie, pak do Jižní Osetie a tam jim to vykládejte! Docela hnusnej novinář či co!

mik 22.8.2008 16:38

Re: Pokud

Přestaň tupě papouškovat KGBácké dezinformace a začni myslet hlavou.

Má stát právo zakročit proti zločincům plenící vesnice a vraždící jejich obyvatelstvo bez ohledu na to jaký pas má u sebe? MÁ.

Proto je zákrok proti ruským teroristům - co jiného jsou lidi s ruským pasem? - zcela v pravomoci Gruzínské vlády a následná ruská okupace je nejen podporou zlodějů a vrahů ale hlavně porušením veškerých mezinárodních závazků. Dnešní fašistické rusko je zcela nedůvěryhodný stát a mělo by být vyloučeno ze všech mezinárodních institucí dokud nevypadne z Gruzie poslední ruský voják a rusko neuhradí v plné výši všechny škody, které Gruzii napáchalo.

Kamjdu 22.8.2008 18:06

Re: Re: Pokud

R^

stínový občan 23.8.2008 17:51

Re: Re: Pokud

Pane kolego, jedna věc je zásah proti teroristům, druhá rozstřílet spící město stylem vinný-nevinný, však on si to Hospodin přebere. Proboha, co jste to za člověka, že můžete psát tak lehce o životě a smrti jiných (převážně nevinných) lidí!

Alergik 22.8.2008 15:02

Bartoni, Bartoni

vynecháváš, zapomínáš a mýlíš se a používáš demagogii. Jsi ostuda pravice. - "Válka v Gruzii spustila další ostrý spor mezi vládou a opozicí" - prezident patří kam? nebo to se vám nehodí do vaší argumentace?

"zahraničí Riceová údajně posvětila gruzínskou operaci v Jižní Osetii, aby tím byly „urychleny“ americko-polské rozhovory o protiraketové základně v Polsku. Tyto účelové lži vypouštěné cíleně " - myslíte, že Američané nezachytili hromadění jak ruské tak gruzínské armády u hranic? Proč nezačali jednat dříve? I když třeba jen diplomaticky? - Neříkám, že tato teorie je to pravé jahodové, ale proč myslíte, že to tak nemohlo být. Nebo třeba jen viděli a mlčeli a využijí toho jinak? Je to skutečně tak nepravděpodobné? Myslíte, že nemonitorovali ani počáteční střelbu přes hranice v tomto citlivém regionu????  Můžu si myslet o USA cokoliv ale vy je stavíte do roviny úplných blbečků.

"Česká levice, bez ohledu na to zda socialistická či komunistická, už znovu jako hlavního viníka současné mezinárodní situace označuje USA" -skutečně hledáte zajímavé články. Já jsem z 99% vždy četl, že spor je mezi Gruzií a Ruskem a jednotliví zástupci se klonili buď k jedné nebo druhé straně a jako oporu pak hledali v historii události, které se jim hodili k vysvětlení (Kosovo, 68,.....) 

". Přitom je zcela evidentní, že socialisté, kteří ve svých zemích vládnou (jako například ve Velké Británii) nemají s americkou politikou žádný zásadní problém. Zaorálek ale toto zcela jistě ví. Možná by v první etapě stačilo, kdyby si pan Zaorálek rozšířil svůj politický obzor tím, že se od svých britských přátel poučí, co že je to vlastně spojenecký svazek." - a co třeba Francie - taky neměla s politikou USA problém co myslíte??? Co třeba Španělé taky bylo všechno v naprostém pořádku??? Co Švědsko,............ Zase se to nehodí do argumentace.

Přestaňte už s tou demagogií a bludy nebo od pravice odradíte ještě ten zbytek lidí, kteří jsou schopni kriticky myslet. Prosím Prosím..

Pamětník 22.8.2008 14:44

spojenecký svazek

Asi si mnozí z nás pamatují co je to spojenecký svazek, letos uplyne 70 (sedmdesát) let od Mnichova. Taky spojenci a zástanci demokracie, docela solidně se domluvili s Hitlerem, jak prodat malý demokratický stát.

Pokud se toho vazalství týká, tak velký rozdíl v tom být vazalem, té či oné strany, nevidím. Pan ministr zahraniči Schwarcenberg v jednom svém rozhovoru řekl, že náš národ je vůči jiným (není to přesné, pane mistře promiňte) jakoby v předklonu, tak se sakra, jednou narovnejme a přestaňme sloužit!

Tvrdas 22.8.2008 18:38

Re: spojenecký svazek to je pyjovina

jo pan Švancík je všem naprcu a ty jsi před knížepánem v předklonu jako poddany Bildbergdak

Pobavený 23.8.2008 15:02

Re: Re: spojenecký svazek to je pyjovina

Na Vašem příspěvku je vidět, že jste opravdu totálně Tvrdej.

janoryna 22.8.2008 14:41

pane bartoň, to chcete

říct, že pan prezident je levicový opozičník. ja také nemám rád humanitární bombardování ve prospěch drogové mafie. ..