27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 21.9.2009 9:19

Až na jedno,

že by Vlk a Neff psali objektivněji je vyloučeno. Nejenom, že myslí jako komunisté, oni jsou ještě k tomu mdlého rozumu. Je vyloučeno, aby pochopili, že komunismus neporazila vojenská síla, ale Ostpolitik, která umožnila rozklad zevnitř.

frantík 21.9.2009 9:17

Jen taková malá poznámečka

Gentleman obvykle netelefonuje lidem po půlnoci. Jenomže tahle rozjásaná partička co plácá po zádech britskou královnu, nemá na kvaltní punčochy a musí se nejdřív nacpat hambáčem, než se k tomu telefonu dostane, může přece všechno. Yes, we can je jejich heslo. Je vidět, že křupanství má zelenou. God bless America.

dhimmi 21.9.2009 9:17

Re: K článku

A je zajímavé,že se radují hlavně místní sympatizanti koalice KSČSSD,muslimských teroristů,židobijci.Plus pár rádobybojovníků za "mír a proti válce" jako jsou sice nekomunističtí ,ale zato v oblacích žijící tamášové či kellneři. 

H.K. 21.9.2009 9:14

Re: Obama se špatně učil dějepis,je to marné!

Začíná vládnout generace poitiků, kteří se narodili a 2. světové válce. Mám dojem, že mají chabé znalosti z dějepisu. To je jedna z příčin počátku budování socialismu v USA a v " Západní Evropě".

Bohužel v politice chybí v "silní politici", jako byla Tetcherová, Regan. Dnes je to 3. liga.

jirka.s. 21.9.2009 9:14

Re: Rozotmilé, ivane sergejeviči...

Prý: "...stačí srovnat drobné konflikty v Moldavii, Čečensku, Karabachu, v Pobaltí..."

Abys sis ve své kotrbě vyjasnil imperiální zájmy Ruska (CCCP), budeš holt muset zapátrat o nějaký ten pátek hlouběji do historie, třeba až k Ivanu Hroznému! Najdeš tam těch konfliktů neurekom! Ten výpadek ve frekvenci rusáckých výbojů v poslením dvacetiletí byl způsoben pouze a jenom tím, že nějaký čas neměli dokonce ani co žrát a jejich rachejtle a ponorky žrala rez. Prů/ser je, že díky pitomosti Evropy a hlavně Němců, jim v podstatě financujeme nové ponorky, nové rachejtličky, nové tančíky a zvyšujeme tak jejich sebevědomí, takže si už klidně zase troufají vyhrožovat a sem tam si zase zastřílejí, jako třeba v Gruzii! Tuhle rusáckou povahu už dávno objevil blahé paměti K.H.Borovský.

"Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a soběcky smýšlejí. Jak směšno, jak neprakticky bylo by s tajným nepřítelem svým, který rouchem bratrským chtivost svou jen zakrývá, bratrovati se!! Přiznávám se, že mi Maďaři co zjevní nepřátelé Čechů a Ilyrů jsou milejší než Rusové, kteří s jidášským políbením přicházejí – nás strčit do kapsy. Čechové jsme, a Čechové zůstati hodláme navždy a nechceme se státi ani Maďary, ani Němci, ani Rusy, a proto buďme k Rusům chladni, nemáme-li je dokonce nenáviděti."         K.H.Borovský

M. Zima 21.9.2009 9:13

Jako obvykle

jste neoslnil originalitou, že by podchlazená mozková protéza? Vám skutečně ten Radar chybí.

ok 21.9.2009 9:12

Vlk se nám zbláznil...

Vlk se nám zbláznil... když Amerika radar nechce, nemůže nám ho tu postavit. Chápete to, pane Vlku? Tan článek je výlev psychopata, bez vztahu k realitě.

AS Rusko (nositel NC) 21.9.2009 9:11

Re: K článku - Solženicynova odpvěď

Jaké jsou problémy Západu z pohledu moderního Ruska?

Mohl bych jmenovat mnoho důvodů, ale ty nejzajímavější jsou psychologické. Iluzorní naděje se srazily s realitou, jak u nás, tak na Západě. Když jsem se v roce 1994 vrátil z exilu, Rusové západní svět přímo zbožňovali. Je třeba přiznat, že ne tolik na základě znalostí nebo vědomé volby, ale spíš z přirozeného znechucení bolševickým režimem a jeho protizápadní propagandou.

Tento postoj se začal měnit pod dojmem krutého bombardování Srbska silami NATO. Nepřeháním, když řeknu, že všechny vrstvy ruské společnosti byly tím bombardováním hluboce otřeseny a znechuceny. Situace se ještě zhoršila, když NATO začalo rozšiřovat svůj vliv a vtahovat do své struktury bývalé sovětské republiky. Obzvlášť bolestné to bylo v případě Ukrajiny, země, jejíž blízkost Rusku je definována doslova milióny rodinných vazeb mezi lidmi, žijícími na různých stranách státní hranice. Tyto rodiny by jediným řezem mohly být roztrženy další dělící čárou, hranicí vojenských bloků.

Takže naši zklamaní lidé přestali vidět v Západu "rytíře demokracie". Namísto toho uvěřili, že se západní politika řídí pragmatismem, často cynickým a sobeckým. Pro mnohé Rusy to znamenalo hlubokou deziluzi, zmar ideálů.

Západ si zatím užíval vítězství ve vyčerpávající studené válce a sledoval patnáct let trvající anarchii za vlády Gorbačova a Jelcina. V tomto kontextu si Západ lehce zvykl na pomyšlení, že se z Ruska stala málem země třetího světa a že už to tak zůstane navždycky. Když ruské hospodářství a ruský stát začaly nabývat zpět něco ze své někdejší síly, Západ - možná podvědomě, na základě někdejších obav - propadl panice.

Kolombo 21.9.2009 9:11

Re: Mám dojem,

Chybička se vloudila - šlo pochopitelně o představy o USA získané četbou rodokapsů nebo na školeních VUML. Dnešní USA již nejsou žádnou výkladní skříní kapitalismu, spíš jsou prolezlé socany kteří si tam říkají "liberálové"  a před nápady některých tamních universitních "myslitelů" nás ochraňuj Bůh. Zdejší levice obdivuje čínu a Rusko podléhaje mylnému dojmu, že by se /bůh ví proč, možná proto že v Rusku Putin želí rozpadu SSSR a v Číně vládne "komunistická" strana/ dostala do vedoucích pozic, což vůbec není jisté. Spíš by si ti leví jelimánci dosytosti užili "kapitalismu devatenáctého století" kterým druhdy strašil Zeman.

ahura mazda 21.9.2009 9:11

tuze dlouhe, tuze hystericke

Pan Vlk tu predvadi vicemene to, co delaji ted novinari, komentatiri a radobynovinari v ceskem tisku, vcetne toho internetoveho: konci svet, Americane nam tu nepostavi radar, ktery jiz od pocatku byl pouhou provokaci, nikoliv technologickym zazrakem, jez by nas uchranil pred moznym utokem. President Obama, tvrdi ti, kteri se modli za navrat studene valky, je naivni hlupak, ktery ten skrt oznamil Polakum v den jejich okupace SSSR. Stredni Evropa je desne sensitivni na obecne ptakoviny, pritom cesky president verejne odmita Lisabonskou smlouvu a celou EU povazuje za temer diktaturu (posledni doporuceni: nakupujte zarovky). Co si ma americky president myslet o zemich, kde v jedne vladli katolicti silenci a ve druhe smecka korytaru, podvodniku a obecne darebaku? Vetsina ceskeho naroda byla proti radarum, to je neoddiskutovatelny fakt, Bushuv zamer byl popichnout Rusko umistenim techto zarizeni ve stredni Evrope, nikoliv  obranny system proti Irancum ci Koreji (navic system neozkouseny a bez 100% ucinnosti). Tak proc to mit? Cesko je vojensky svazano s NATO a na dvoustranne dohody se staty NATO divaji s podezrenim, takze si to Cesi i Polaci ted schytali nejenom od USA, ale i NATO.

S Ruskem se musi vyjednavat, nebot jsme na nich zavisli v odberu zivotne dulezitych surovin.  Az si pan Vlk ci pan Neff  toto uvedomi, je mozne, ze budou jejich komentare objektivnejsi, to, co ted predvadeji (s dalsimi kvilicimi pseudopolitology ), jsou povrchni a hystericke vypady na adresu americkeho presidenta, ktery na rozdil od predchoziho diletatnta ma predstavu o tom, kterym smerem povede americka zahranicni politika, nikoliv konfrontace, ale dohody.  Zejmena s temi mocnymi, kterym Rusko bohuzel je, nikoliv Ceska republika, ktera doposud nepresvedcila  svetovou scenu o sve statnosti, politicke moudrosti a vyrovnanosti.

honzak 21.9.2009 9:10

Re: Je jistě pravda pane Vlk, že

hlásím se na první zájezd! Jen bych prosil zajištění lékařské služby (doplatím), protože shlédnutí tohoto duševního titána by mně mohlo způsobit zdravotní újmu.

PH 1/09 21.9.2009 9:08

Re: Mám dojem, že krize má i sociální rozměr

Krize má etický a sociální rozměr, připomínají zvláště církevní hodnostáři, mezi kterými se najde řada Marxových příznivců. Canterburský arcibiskup Rowan Williams například zpochybňuje základy dnešního kapitalismu. V rámci systému jde všem pouze o dosažení co největšího materiálního blahobytu. Zdroje ovšem nejsou pro všechny a tak se čím dál větší část populace se dostává do potíží. Williamsovi to připomíná třicátá léta v Německu, kdy značná část lidí dala přednost jistotě národního socialismu před nejistou existencí v krizí zasaženém tržním prostředí.

Předseda rady Evangelické církve v Německu Wolfgang Huber si v deníku Berliner Zeitung stěžoval, že peníze dnes nahrazují Boha. Výslovně kritizoval předsedu představenstva Deutsche Bank Josefa Ackermanna, který před počátkem krize údajně sliboval svým klientům roční výnosy cenných papírů ve výši 25 procent. „Tím vzbuzoval stále větší očekávání, která nemohla být naplněna,“ upozornil biskup na jednu z příčin krize.

Nejdůkladnější práci si dal s oživením Marxe jeho jmenovec, katolický mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, který dokonce napsal knihu s povědomým názvem „Kapitál“. K myšlenkám svého slavného předchůdce se hlásí úvahou, že společnost není pouze souborem jednotlivců, kteří soutěží o ekonomický prospěch, ale zároveň má sociální rozměr.

A je to 21.9.2009 9:08

K článku

Velmi výstižný článek.Samá poravda-jak o připosr. Obamovi,tak o čecháčcích-ta nejnižší lůza už zde negativně reaguje na Váš článek.Ti prostáčci vůbec nepochopili ,že nešlo o nějakou sněhobílou kouli v Brdech ale o sféry(hranice) vlivu USA x EU Rusko.USA tímto rozhodnutím podstoupila Rusku  území ČR a Polska . Je zajímavé jak si v EU a v Nato mnou ruce a gratulují si-prý spojenci.Nicméně mnoho prostoduchých čechů dělá totéž.

honzak 21.9.2009 9:08

Re: Konečně dobrá zpráva.

ty se neléčíš, viď? Ale měl bys to zkusit, tvůj stav se bude jen zhoršovat!

honzak 21.9.2009 9:06

Re: To jsou paradoxy!

pán je evidentně koncentrátem ušlechtilosti, neníliž pravda? Právě takoví jsou nejhorší...

jirka.s. 21.9.2009 9:06

Re: Konečně dobrá zpráva.

Čím to asi je, ludánku, že mne to u tebe nepřekvapilo???(Y)

prezident Beneš 21.9.2009 9:05

Re: Hácha / vysílání z Londýna 1941

Dr. E. Beneš uvedl v projevu 24.června 1941 (kniha - Šest let exilu a druhé světové války):

Co se stalo od Mnichova. Měli jsme smlouvu s Francií, s malou dohodou a Sovětským svazem. Velká Britannie byla spojena s Francií. Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 dohodou s Hitlerovým Německem. Byl jsem přesvědčen, že válka se blíží.

Katastrofa ne naše, ale celé Evropy přišla, a jeden pod druhém, kdo nezůstali na linii našeho odporu, začali od roku 1939 padat:

Nejdříve Polsko, pak Francie, pak Norsko, Belgie, Holandsko;pak bylo podrobeno za své vlastní spoluúčasti Maďarsko a Bulharsko, pak padlo Rumunsko, pak Jugoslávie a konečně se bránící Řecko. Velká Britannie byla téměř isolována a ubránila se jen s největším vypětím všech sil. A nyní konečně došlo na Ameriku a Sovětský svaz.

Dobře to řekl Winston Churchil v neděli, když zdůraznil, jak v Evropa lehkomyslně a bázlivě dovolila zbrojení a válečný rozmach nacistických zločinců a násilníků, aby pak jeden stát po druhém byl jimi rozdrcen.  

jirka.s. 21.9.2009 9:03

Re: Je jistě pravda pane Vlk, že

Po přečtení tohoto výplodu chlastem naprosto zdevastovaného mozku jsem dostal podnikatelský nápad! Založím si cestovku, jejíž jedinou destinací bude  Düseldorf a jeho blízké okolí, při čemž vrcholem takovéhoto víkendového výletu bude zhlédnutí největšího pitomce a kreténa v EU, m. zimy. Jsem přesvědčen, že i přes obrovskou domácí konkurenci v tomto oboru, nebudu mít o zákazníky nouzi!!! ;-D;-P

II. světová válka 21.9.2009 9:03

Re: pravda. bohužel. / osovobzení

Při osvobozování naší vlasti zahynulo (kromě dalších):

144 000 vojáků Rudé armády, 33 000 rumunů a 190 američanů.

Při osvobozování Brna zahynulo 15 000 vojáků Rudé armády a 1200 domácích.

PS po celou dobu války pracoval náš zbrojní průmysl (25% světo. obchodu se zbraněmi a municí) pro Hitlera proti Sovětskému svazu

zk 21.9.2009 9:02

Re: To jsou paradoxy!

nejste vy magor?K Co je rasistické na jménu? On se Obama snad jmenuje jinak?

A je to 21.9.2009 9:02

Re: Konečně dobrá zpráva.

Ivan z širé rusy promluvil.

Kolombo 21.9.2009 9:01

Mám dojem,

že jak romantické představy části veřejnosti získané četbou rodokapsů /pravicovější část politického spektra/  tak i poznatky získané na školeních VUMLu /levice/ jsou beznadějně zastaralé. Intoši se se svou latentní levicovostí jeví být exemplárními hlupáky, neschopnými vidět, že sociáldemokratismus je ideologií vlády monopolistické oligarchie. Zničit střední třídu, prohlásit ji za "boháče" protože její příslušníci jsou schopni prací vydělat i statisíce měsíčně a mít vkus, takže nekupují masově vyráběný šunt. Socanská věrchuška pak skutečné boháče  podporuje tím, že jim pomocí masivního přerozdělování rozšiřuje trh /lůze dá peníze na šunt ze supermarketu/.Tito boháči stejně jako socanští vůdcové mají, pokud jde o osobní spotřebu vše, na co si vzpomenou /pamatujte paroubkovo kdo z vás to má?/, v dalším jde jen o zvzšování moci /počtu klientů a závislých/. Tož tak. Společným nepřítelem monopolistické oligarchie i  socanů jsou lidé samostatní, schopní uživit své rodiny i bez "péče" státu a tudíž nezávislí a nemanipulovatelní podle představ vrchnosti.

zk 21.9.2009 9:00

Re: Konečně dobrá zpráva.

Ivane, mluv za sebe;-€Rv

ppp 21.9.2009 9:00

To jsou paradoxy!

Já žasnu,jak najednou všichni "pravověrní" vytáhli z klobouku králíka,že Obama má také křestní jméno Hussain.Pane Vlku,nejde mi o vaše superpravičácké brepty,ale, nezavání  takový hloupoučký postup rasizmem? Jestli jste dostal jednu facku,možná by vám slušela i druhá. Pro upřesnění: ujišťuji ctěné publikum,chystá-li se mi nadávat,že nejsem ani levičák,ani obhájce pana Obamy.Nejsem ovšem ani přítelem sprostoty,kterou tady mnozí blogeři pod ochranou jistého nicka Astona předvádějí.

zk 21.9.2009 8:59

Pane Vlku,

díky za Váš příspěvek. Je pravdivý a proto se nebude mnoha lidem líbit.

Mirek F. 21.9.2009 8:58

Re: Hácha

Do Mnichova nebyl pozván ani jeden z prezidentů. Dostavila se tam pouze delegace, které bylo dovoleno čekat v předsálí, než se velmoci dohodnou.  

Ludva 21.9.2009 8:57

Re: Konečně dobrá zpráva.

R^Taky jsem to zapil.

Katr 21.9.2009 8:57

Re: Taky řešení

Nebude, i kdybyste se podělal od hlavy až k patě.Demokracie pořád ještě platí a v ní rozhodují i ostatní.;-D;-D;-DSpousta Rusů tu je i teď a nezdá se, že by to někomu vadilo.

Aaron 21.9.2009 8:55

Re: Konečně dobrá zpráva.

Pokud jde o to slavení, mluvte prosím za sebe a ne za celý "lid", buďte tak hodnej.

karin 21.9.2009 8:54

Hácha

Pane Vlku, článek dobrý. Pouze si myslím, že do Mnichova byl Hitlerem pozván E. Beneš a ne Hácha, ten byl presidentem a ž při ustavení protektorátu v r. 1939