9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LadaHaksna 13.8.2009 22:17

Policejní mozek

Řekl bych, že je to typický výplod policejního mozku. Represe, perlustrovat, sledovat, zadupat. A kdyby se to otočilo aktivně sloužit na druhé straně barikády. Extremismus je přece jen následek něčeho. Nejprve je třeba pojmenovat to něco. Že policajt ví jak někoho zmlátit, rád věřím.

Miky 14.8.2009 13:28

Re: Policejní mozek

Pokud mohu porovnat, policejní mozek si s tím vaším nestojí zase tak špatně. Jen nevím, jaký vhodný přívlastek tomu vašemu přidělit. Nejspíš "VYMAŠTĚNÝ"... :-D

horduch 12.8.2009 21:21

a co extrémisté

v parlamentu ?

kevorkian 12.8.2009 21:14

Jsou jen dva způsoby prevence proti extremizmu:

Za 1) - Zasahovat proti kriminálníkům, chránit slušné lidi, neumožnit parazitování. Tento způsob prevence extremizmu by byl účinný, ale nedojde k němu.

Za 2) - Posílat do škol různé, poradce, převychovatele a politruky. Ti by mladým vysvětlovali, že jejich zkušenost neplatí, že jejich zkušenost jsou ve skutečnosti předsudky a že se musí na lidi dívat jako na individua a ne jako na příslušníky nějaké skupiny. Tento způsob nepomůže, naopak bude kontraproduktivní. Tento způsob bude zvole.

iko 12.8.2009 22:25

Re: Jsou jen dva způsoby prevence proti extremizmu:

Je to vystizne povedane...

hafusak2 12.8.2009 18:40

Extremismus - co to je?

1. Reálné nebezpečí ze strany teroristů, kteří nás ohrožují na životě, zdraví a majetku. 2. Virtuální nebezpečí, kterým se straší, když je potřeba občanům přitáhnout uzdu. 3. Hlasité přihlašování se o svá práva, když úřady spokojeně spí. 4. Extrémním extrémismem už muže být i pouhé vybočení z řady a projev vlastního názoru odlišného od oficiální vládnoucí ideologie. Co je vlastně správně? 

taky ředitel 12.8.2009 16:17

protože tomu finančnímu ředitelihodlám oznámit

ať si hledí financí, svých a poctivě vydělaných a neplete se do extremismu, neboť se tím sám stává extrémní.Když má tolik rozumu, tak proč jako f. řed. policie toto již dávno nepotřel např. v bankovnictví, financování polit. stran a pod. a nemuseli jsme tu mít dnes takový extrémní bordel.Vím , že mne bude považovat a zařazovat mezi extrémisty , ale mě to nevadí, protože můsím ,dle jeho psaní ,žít mezi samými extrémisty.Ale vždyť i on se již nakazil.

zimmel 12.8.2009 18:26

Re: protože tomu finančnímu ředitelihodlám oznámit

Dík za Vaše oznámení.Já si jen (narozdíl od Vás) pozorně přečetl Langerovu koncepci boje proti extremismu,  a měl pocit, že tam některé podstatné věci chybí a jiné jsou jen jalové povídání. Termíny plnění stanovených úkolů (na to, že mělo jít o prioritu) až někdy po vánocích. Netvářím se jako odborník na extremismus a nejsem jím, ale policejnímu řemeslu dobře rozumím a některé věci mi stály za komentář. Pokud jsem něčím nakažený, tak jen svou prostořekostí... ;-). Mějte se...:-)

Glosator 12.8.2009 14:45

"Boj proti extremismu" porušuje svobodu slova

a velmi se podobá komunistickým akcím proti Plasic Peoples.

Ypsilon 12.8.2009 19:03

Re: "Boj proti extremismu" porušuje svobodu slova

Jsem už bohužel pamětník. Za totáče jsem absolvoval několik nepovolených koncertů skupiny Dg 307 (s Plastiky měli dost shodných rysů). A shledával bych "jisté" rozdíly mezi těmito akcemi a pochody hajlíčků nažhavených se servat.

Jenda 12.8.2009 23:23

Re: "Boj proti extremismu" porušuje svobodu slova

Nazhaveni se servat byvaji spis anarchisti. Pod praporem lasky a absolutni svobody.

Jurajda 12.8.2009 14:26

Staňte se požárníkem!

Něco tady prej je třeba hasit!

Mistr Jan Hus 12.8.2009 13:37

Co to je extrém? Dodržovat zákony a vyžadovat jejich dodržování, platit daně, platit pojištění,

chovat se slušně, devastovat okolí. To vše je u nás extrém, naopak, parazitovat, šikanovat, terorizovat, chlastat, fetovat, devastova a zasviňovat, to vše je v našem havlostánu, kde je vše naopak, žádoucí! Doufám, že všeho dočasu. ;-€;-O

MLOK 12.8.2009 13:50

Re: Co to je extrém? Dodržovat zákony a vyžadovat jejich dodržování, platit daně, platit pojištění,

R^R^R^R^R^

Wolmar 12.8.2009 15:14

Re: Co to je extrém? Dodržovat zákony a vyžadovat jejich dodržování, platit daně, platit pojištění,

A víš ty Jane Hnusi, že ten Havel na kterého nadáváš, nechal bývalého politického vězně a důstojníka BIS Vladimíra Hučína ve vyšetřovací vazbě a při tom věděl, že veškeré obvinění Hučína je estébácká konstrukce z iniciativy ČSSD?  Byl to Hučín, který Havlovi a Chartě 77 vyčítal, že zavinila nedokonalou selekci komunistických zločinců. Díky Havlovi si tady můžeš produkovat své přízemní postoje. Já vím, že jsi takový malý přizdisráč a kolaborant bývalého komunistického režimu, ale na Havla raději nenadávej, nebo kdyby tě dostal Hučín do rukou tak ...Rv RvRv

Eva D. 12.8.2009 12:41

Hm, nešlo hlavně o to, pochválit

pány Pecinu a Komorouse? ;-)

zimmel 12.8.2009 18:32

Re: Hm, nešlo hlavně o to, pochválit

No o to mi fakt nešlo... :-), nemám důvod. Tohle nedělám.. ;-).

LochNes 13.8.2009 14:24

Re: Hm, nešlo hlavně o to, pochválit

Pan Pecina si alespoň uvědomuje, že nemůže nechat na ministerstvu viset obraz Dzeržinského. Pan Langer ho tam viset nechal. Z toho je vidět jakou odbornost pro svou funkci Langer měl. Žádnou, pouze nastrčena figurka. Zřejmě se domníval, že co je staré je dobré, to se týká i zkušeností Dzeržinského, které také nejsou k zahození, že pane Langere? Ale i předchozí ministři si měli přečíst něco z histrorie o Felixi Dzeržinském a jeho bezohledné, šílené mafii.

Merlin 12.8.2009 12:40

Extremismus v České republice NENÍ problém,

je to REAKCE na problém.  Je to i reakce i na problematickou reakci politiků na problém.

Odstraňte problém a zmizí i extremismus.

Sunny 12.8.2009 14:04

Re: Extremismus v České republice NENÍ problém,

R^

Glosator 12.8.2009 14:47

Re: Extremismus v České republice NENÍ problém,

Jenže současná politická garnitura problém odstranit dílem NECHCE, dílem to překonává její schopnosti.

PROTO jsou extremisté všichni, kteří si vůbec dovolí říci, že problém existuje.

12.8.2009 16:20

Re: Extremismus v České republice NENÍ problém,

vždyť ti mpolitici se chovají extrémně a vadou naší společnost také extrémně.

Dolly 12.8.2009 12:29

Jsem přesvědčena o pravém opaku

extrémismus je třeba ještě více podpořit, neboť tento stát neposkytuje základní služby, které si jeho občané platí. V podstatě je nutno dokopat naše "politické zástupce" k tomu, aby za naše peníze vůbec něco dělali, aby vznikl standardní právní stát s logickou legislativou a její vynutitelností.

KJJ 12.8.2009 11:49

Nehaste extremismus, haste kurňa jeho příčiny

Takzvaný extremismus má podle mě 2 příčiny:

ta první jsou žvanilové z řad politiků, kteří nás krmí kecy o "hrozbě" extremismu a "boji" proti němu. Nám, co pamatujeme komunismus by ty fráze měly být povědomé. A na vině jsou i novináři, kteří jim ty kecy pomáhají šířit.

Tedy podle mě nedošlo poslední dobou u nás k rozmachu extremismu, ale jen k rozmachu žvanění o něm.

Pokud ale někdo říká extremismus odporu vůči kriminalitě a rasismu, pak příčinou takovéhoto "extremismu" je narůstající rasistické chování politiků a policie - nadržování menšinám, neschopnost a neochota řešit kriminalitu menšin a v důsledku toho pak rostoucí kriminalita některých menšin vůči zbytku populace.

Hlavním viníkem je ale opět i tady to žvanění politiků - když krmíte cikána kecy o jeho právech a řečmi o tom, že je utlačovaný, tak to by musel být opravdu mimořádně ušlechtilý člověk, aby tomu časem neuvěřil.

Tedy řešení je prosté, neprobouzet v lidech rasovou nenávist žvaněním o extremismu a jednat se všemi občany stejně bez ohledu na barvu pleti - konečně normálně řešit cikánskou kriminalitu stejně jako kriminalitu bílých, nevyplácet cikánům jiné sociální dávky a podpory než bílým, zrušit státní peníze plynoucí jednostranně do organizací na podporu cikánů. Všechny tyto formy nerovnosti a protekcionismu lidi popouzejí, skutečná rovnost před zákonem by udělala divy. Bohužel se toho asi zatím nedočkáme, když prvním činem nově zvoleného židovského ministra vnitra byla objednávka vůči policii na perzekuci tv. extremistů, dokonce pod vybájenou záminkou hrozby rodinám pana ministra a p. premiéra. Tedy pokus o osobní pomstu vůči snad skutečně protižidovsky smýšlejícím lidem?

iko 12.8.2009 12:20

Re: Nehaste extremismus, haste kurňa jeho příčiny

Souhlas. Stop rasizmu naruby!

Glosator 12.8.2009 14:51

Re: Nehaste extremismus, haste kurňa jeho příčiny

K poslední větě.

Je-li tomu tak, pak ministr Židům velice škodí, protože části extrémistů vlastně svou politikou dává za pravdu.

JaS 12.8.2009 11:06

Problém je v tom,

že extrémisti mají dost masovou podporu obyvatel, kteří jsou nespokojeni se současnou situací jednoznačně zaviněnou fungováním státu - rozmazlování flákačů sociálními dávkami, nečinností policie (náhražka hlídání provozu na silnicích měřením rychlost v místech, kde je to pohodlné a nic se tam neděje) atd. Jak jsem sledoval Komorousova vyjádření, tak přistupuje k problému ze správné strany.

MLOK 12.8.2009 10:52

DOTAZ: JSEM RASISTA A EXTRÉMISTA, KDYŽ

si v dobré náladě zazpívám: "Cikánko ty krásná, cikánko malá........?"

        Neměl bych - čistě v zájmu t.zv. "korektnosti" - napříště zpívat: "Rómko ty krásná, rómko malá....."?   A podobně: "Kdo to byl? Róm - černý róm....."

        A teď - babo raď;-D;-D;-D

Páter Svolný 12.8.2009 11:02

Re: DOTAZ: JSEM RASISTA A EXTRÉMISTA, KDYŽ

Poměrně rasistická písen se mi jeví od skupiny Mig 21, když zpívá písen, že mu nějaká romka, kterou potkal v lese napsala na záda nožem nějaký nápis (Určitě mu tekla krev) a pak jiní romové ukradli slepici. Možná ještě měli dodat, text k té slepici, že mu zmizla peněženka a pak zjistil, že mu na zádech teče krev? Tím by se měla vláda zabývat, protože kvůli takovým písním odjíždějí romové do Kanady.

KJJ 12.8.2009 11:51

Re: DOTAZ: JSEM RASISTA A EXTRÉMISTA, KDYŽ

Na druhé straně v té písni cikánku chválíte, tak nevím, snad by vám to mohlo projít :-).