23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: EXPO plýtvání

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ferdinandeste 10.6.2008 22:41

Připadá mi

že autor článku se trochu zapletl do těch nul a notně se sám zpochybnil.

ubu 10.6.2008 21:26

někdo by rád na výlet do Číny

a vy mu to takhle kazíte

sousedovic maly Mirek 10.6.2008 20:16

A co plytvani panezi na urad pane ing. prof. Presidenta cesteho multidoktora?

A co plytvani panezi na urad pane ing. prof. Presidenta cesteho multidoktora a suitu jeho pochlebovacu?:-D

A. 10.6.2008 20:14

Kázat vodu - pít víno

 Vláda, která na jedné straně hlásá  "svému lidu" - je třeba šetřit, moc rozhazujete a sama se tím neřídí - tak taková vláda by měla jít okamžitě od válu.  

odstřelovač 10.6.2008 17:54

uspora

Muj návrh je prostý prezentace České Republiky- prázdný pavilon skutečný obraz našeho rozkradeného státu ušetřené peníze  na dětské domovy.

gh 10.6.2008 16:29

Česká republika ale je firma a vláda je management firmy

,volby nejsou nic jiného než valná hromada vlastníků a všelijaké bruselské pokusy vyvlastnit nám demokracii nejsou nic jiného než pokus ukrást nám tuto NAŠI  firmu - a právě proto že je to naše firma fungující za naše peníze bychom neměli připustit aby vyhazovala naše stamiliony pomocí takovýchto mafiánských  zakázek - protože toto není nic jiného než typický tunel!!

Jura Jurax 10.6.2008 15:55

No jo,

a kolik peněz se vyhodilo za ten lyžařský areál u Liberce v místě, kde nebývá sníh pomalu ani v zimě ... a co stálo svážení sněho do něj ...

I když nevím, čím bychom se mohli dnes chlubit kromě krojů, frgálů a nějakého "umění", umění, ba i Umění (umělecký výboj typu IS-2 narůžovo nebo růžového neonu ve tvaru srdíčka, co byl ondyno nad pražským hradem by se hodil) ... nanovlákna jistě, základy léků proti rakovině, Delongovy mikroskopy z Brna- jenže tohle je sice důležité, ale jaksi moc to nevypadá ...

stepa 10.6.2008 13:45

naprostý souhlas

nemám co dodat. to už je lepší peníze naházet do sudny. pokud to budou stříbrňáky, tak to bude alespoň jako dezinfekce.

M. Gebauer 10.6.2008 12:48

Hmm...

Ale pořád mi není jasné, jak hodlají tvůrci naší účasti prezentovat to nejcennější, co máme - onu zázračnou míru zkorumpovanosti naší společnosti. Pokud tam hodlají vystavovat ministry a vládní úředníky současné a předchozích vlád, pak pozor na teplotu potřebnou pro deformaci exponátů z vosku! 

vita 10.6.2008 10:53

Prezentace země na EXPO pochopitelně má smysl.

Kdysi jsme to dokonce i uměli.

Ovšem měla-li by se ČR prezentovat jako na několika předchozích výstavách - tak to radši dát ty peníze na medvědí přechody. Třeba i losí.

Byl jsem o víkendu na výstavě Bruselský sen - ach jo... Nedivím se, že v 58. byli z naší prezentace unešení - i Kaplanovu turbínu dokázali ukázat jako sochu. S čím bychom ale přišli dnes? S čím bychom MOHLI přijít dnes?

PROKOP BUBEN 10.6.2008 11:05

Re: Prezentace země na EXPO pochopitelně má smysl.

Co takhle Pružinskij v roli prezidenta.....

Kyselý Sven 10.6.2008 12:09

Re: Re: Prezentace země na EXPO pochopitelně má smysl.

Teda to je obsese s tím Klausem, to se hned tak nevidí. Víte, že se to dá léčit?

lary 10.6.2008 15:42

Re: Re: Re: Prezentace země na EXPO pochopitelně má smysl.

Tohle už se léčit nedá. Ale byla by to i škoda, kdyby tahle diskuse o tohoto kašpara přišla.

Předseda 10.6.2008 11:53

Re: Prezentace země na EXPO pochopitelně má smysl.

Člověče, teď jste mi nasadil brouka do hlavy. Už deset minut marně přemýšlím, co asi tak českého na expu prezentovat...

VLADIMÍR 10.6.2008 16:53

Re: Prezentace země na EXPO pochopitelně má smysl.

Co tak vystavit světového génia V.Klause a jeho modrou knížku, to by byla rarita :-D 

Standa Gross 10.6.2008 8:57

532.711.000,- Kc

To jsou 8-o pekne penize i pro me,

JUDr Gross

dvd 10.6.2008 8:54

Taková prezentace ČR

je větší příležitost pro výdělet než nějaký trapný pokus o olympiadu 2016. A protože se přiživí i všelijaci rádobyumělci, může se stát, že za expo budou bojovat všichni potenciálně zainteresovaní od Bacha po Vlacha.

Arthur Longen 10.6.2008 8:53

Zazil jsem pripravu minulych EXP

jsou to nechutne tahanice o prachy mezi kamarady. Tahanice o fleky (ze pane Jezek a jak pak se nam dari v narodni knihovne?). Uplne zbytecna akce a USA ma v tomh;le pravdu.. Dalnice, nemocnice, platy ucitelu... sami si to spocitejte.. Jenze lidi typu Dalika, Sloufa, Tlusteho, Langr atd. se proste za svoje ciny nestydi..

Papouch 10.6.2008 14:14

Re: Zazil jsem pripravu minulych EXP

jj, taky pamatuju, treba takovy Aurel Klimt tenkrat neprisel zkratka

vajan 10.6.2008 8:47

Bohužel

Ač pravicová, chová se naše vláda (i bez závazku snižovat deficit po socialistických vládách) jako neřízená střela. Hovořit o koncepci se prostě nedá a pak tohle jsou konce rozhodovacích procesů. Pokud by každý  (i poslanci) ze členů vlády znal principy úsporného hospodaření , nemohl by nikdo s takovým návrhem přijít. Natož, aby to vláda schválila. Ach jo.

ceskej Honza 10.6.2008 8:45

politictí hlupáci

se domnívají, ze kdyz se presentují nekde na expu v daleké cizine, ze to nasi Ceskou republiku povznese. Nepovznese! Je to hloupá predvádecka a kazdej to ví. Daleko více by prospelo, kdyby peníze sly na infrastrukturu napr. do pohranicních oblastí. 

Milan 10.6.2008 6:50

VYhazování peněz z nostalgie.

Protože se dělávaly jakési světové výstavy v době, kdy státy a národy byly značně izolované, udržují romantičtí nostalgici tuto nákladnou tradici i v době, kdy není vůbec k ničemu.

Z těch peněz se nevrátí ani desetina. Tuzemští výrobci z toho také nebudou mít žádný prospěch. Jen pár papalášů se přiživí a zadarmiko si pocestuje...

Jura Jurax 10.6.2008 15:56

Re: VYhazování peněz z nostalgie.

Asi tak ... :-/

abc 10.6.2008 6:49

Specialistou na Expa i světovou architekturu je pan Ježek

Možná by mohl vyhlásit mezinárodní soutěž na výstavní pavilon a zajistit vítězství světovému architektu Kaplickému. Musí přece z něčeho žít.

venca 10.6.2008 8:57

Re: Specialistou na Expa i světovou architekturu je pan Ježek

A az by tu mezinarodni soutez nekdo vyhral, tak by sanghajsti radni rekli, ze se spletli, a ze u nich zadne expo vlastne nebude, protoze na to nemaji dost mista. Aby byl pribeh cely....:-P

zalozak 10.6.2008 4:09

Obavam se Autore ze Cina Expo k legitimizaci opravdu nepotrebuje...

Podivate-li se doma na spodek sveho laptopu, zadni desku televize, spodek salku na caj ci taluru, ci zalozky svych kalhot, spodek a kosili , mozna zjistite ze Cina se jiz legitimizovala i bez Expa ;-D;-D;-D  Cinske firmy, take diky stupidite "trznich-slepcu" jako jste vy, dnes nejenze prevzaly temer vsechny technologie (vcetne know-how) ale krome exportu maji take k dispozici miliardovy trh doma. Takze ony CR ani ceske firmy zase tak moc k nicemu nepotrebuji a vyhledavat je nebudou.  Takze pokud se CR nekde presentova nebude - nikdo jiny na tom nic neztrati... nez opet zase jen a jenom CR.  (Souhlasim nicmene ze by se nekdo mel divat tem penezum pod nehty... jak se utraceji a za co, ale naprosto nesouhlasim ze by statem organizaovana representace ceska a ceskych firem byl nejaky intervencionalismus.

Pokud si kongres USA myslim neco jineho je to jejich vec... ono take toho prumyslu z USA  ktery jeste nebyl preveden do Ciny tak jako tak je dnes spise pomalu ( a presentaci tam tedy nepotrebuje), na prani pradla a vyrobe hamburgru neni co predvadet a zbrojni veletrhy se konaji jinde.;-D;-D

68 10.6.2008 4:33

Re: Obavam se Autore ze Cina Expo k legitimizaci opravdu nepotrebuje...

Také na ten kongres moc nedám, úplně irelevantní, co ten si myslí. Od nepaměti. Svět by měl pozorně sledovat myšlenky vaše, osvojovat si je a neztrácet čas s jejich uváděním do života těžkého. Tak nějak?

zalozak 10.6.2008 4:58

Re: Re: Obavam se Autore ze Cina Expo k legitimizaci opravdu nepotrebuje...

Co takhle na kongres USA v tomto pripade nedat protoze jejich motivy a duvody mohou (a jsou) jine? ......Nebo si myslite ze potreby USA a CR se presentovat na zahranicnich trzich ci zahranicnim firmam jsou identicke?:-D:-D:-D  

vita 10.6.2008 10:57

Re: Re: Obavam se Autore ze Cina Expo k legitimizaci opravdu nepotrebuje...

Cesty Kongresu jsou nevyzpytatelné, leč co Kongres říká, dobře říká!

Vždy a ve všem se musíme řídit příkladem USA - Našeho Velkého Vzoru. S USA na věčné časy a nikdy jinak! A kdo nejde s námi (a USA!) - ten jde proti nám a USA a bude zničen!

(dlouhotrvající skandovaný potlesk přecházející do "Ať žijí USA! Ať žijí USA!...")

DrT 10.6.2008 6:27

Re: Obavam se Autore ze Cina Expo k legitimizaci opravdu nepotrebuje...

delalo by vam velke potize pouzivat diakritiku, blbe se to cte: tedy: dělalo by Vám velké potíže používat diakritiku, blbě se to čte. Jste Hotentot nebo absolvent pomocné školy? Nebo počítačový pako?