23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Evropská vlajka na Hradě

Na Pražském hradě, sídle českých panovníků a prezidentů, od středy 3. dubna 2013 vlaje bleděmodré sukno se žlutými hvězdami. Pro někoho potupa, pro někoho zadostiučinění, pro někoho nezajímavý prázdný symbol.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 6.4.2013 15:59

Jen pro jistotu - je to reakce na p. Pospíšila,

na jeho názor, že je dobré být tak nějak v zákrytu těch okolo či "lepších"..  pro jistotu, abych měl na koho spoléhat či se vymlouvat...

J. Navrátil 6.4.2013 18:12

Re: Jen pro jistotu - je to reakce na p. Pospíšila,

Dobré ploty dělají dobré přátele - české přísloví

P. Vaňura 6.4.2013 19:29

Pokud se díky Klausovi vyhneme

ekologismu, multikulturalismu, homosexualismu atd. atd., ať je třeba českým císařem.

Je tragikomedií, že islamisté vidí Evropu daleko REÁLNĚJI, než jejich multi kulti politikorektní užiteční idioti. Ono říkají, "podívejte se na Evropu, zásadní hodnoty jako "rodina" jsou tam pošlapávány!

P. Scheck 7.4.2013 0:50

Re: Není tomu tak

Váš pohled, pane Pospíšil, se moc nenosí, ale je o to smutněji pravdivý.

B. Pavel 6.4.2013 6:21

Pár poznámek

„Na Pražském hradě v minulosti skutečně vlála kromě naší státní vlajky jen nacistická vlajka“. Na pražském hradu sídlil jeden čas i císař říše římské národa německého (Karel IV).

„Dnes již těžko lze naší veřejnosti vydávat dosavadní směr evropské integrace za jedinou cestu k prosperitě“. Prosperita není jediným cílem evropské integrace. Cílem je také mírové soužití evropských národů (usmíření odvěkých nepřátel Francie a Německa).

Suverenita – České země nebyly nikdy suverénní a to ani za 1. republiky. První republika vznikla z rozhodnutí západních velmocí a také z jejich rozhodnutí přestala existovat. Za celou dobu své existence byla také závislá ne politice Francie a Velké Británie.

J. Hejna 6.4.2013 10:37

Re: Pár poznámek

Až prozříte, to bude šok.

P. Scheck 7.4.2013 0:56

Re: Pár poznámek

Zvláště váš druhý odstavec, pane Pavel, o míru v Evropě je velice důležitý. Bohužel to tu mnozí berou jako samozřejmost.

Je až zarážející, jak málo se zde toto téma objeví. Tedy díky!

V. Kraus 6.4.2013 5:18

O vlajce na Hradě rozhoduje prezident

Nový prezident Miloš Zeman se rozhodl vyvěsit na Hradě vlajku EU při příležitosti návštěvy pana Barrosa. Je to víceméně symbolické gesto dávající najevo politickou orientaci nového českého prezidenta. Miloš Zeman má na to právo. Současně se tím distancuje od eurofobie předchozího prezidenta Václava Klause. Mrtvým koněm je tak dnes eurofobní politika Václava Klause. 

D. Švik 6.4.2013 9:14

Re: O vlajce na Hradě rozhoduje prezident

Jen vrozená zdvořilost mi brání říct, kam si ten modrý hadr můžete narvat. Pak tam strčte také Zemana. A mimochodem - správně je to SOUDRUH Barroso... :-)

V. Kraus 6.4.2013 16:01

Re: O vlajce na Hradě rozhoduje prezident

Jen tak mimochodem, já jsem Zemana nevolil ani v jednom kole prezidentské volby - narozdíl od IVK. Ale s tím jeho vyvěšením vlajky EU na Hradě nemám žádný problém. Považuji to za normální slušnost vůči významné návštěvě. A nemohu za to, že lidé od IVK nejsou schopni rozlišovat mezi vlezlostí a obyčejnou lidskou slušností. I o vaší "vrozené zdvořilosti" mám silné pochybnosti.  

P. Scheck 7.4.2013 1:00

Re: O vlajce na Hradě rozhoduje prezident

Správně jste slova nakladl, pane Kraus! Už jsem se bál, že tu takoví ani nejsou.

K. Pavlas 6.4.2013 12:59

Re: O vlajce na Hradě rozhoduje prezident

Pane Krausi, nejsem si jistý, že víte, co je obsahem pojmu eurofobie. Pan prezident V. Klaus se určiě nebál a nebojí. Chtěl jen rovné jednání. Nic víc, nic míň. A jestli je politika V. Klause mrtvým koněm, ukáže budoucnost.

P. Scheck 6.4.2013 1:46

Malý dotaz

Chtěl bych se zde zeptat onoho, oných, oné, oného, kdo vlastně je to uváděné IVK. To se nemá nikdo odvahu zde podepsat byť aspoň pod pseudonymem za IVK? Jak to řešíte, když se dostanete na hranu a půlka IVK má jiný názor? To dáte hlasovat? Nebo jste vždy tak neuvěřitelně jednotni? Že by centralistické řešení :-)?

Stále čtu: Ono bylo, ono se mělo, ony padly argumenty, je třeba hovořit, ono nelze atd.

Vyřiďte, prosím, onému, oným, oné, oněm, že zde padlo mnoho nesmyslů.

P. Běhounek 6.4.2013 2:15

Re: Malý dotaz

to jste to špatně pochopil to píše jen velká MY Václav vševědoucí, navzpomínáte na ten vtip: Václav se doma holí, řízne se, a ta nacisticko komunistická dcéruška mu říká, panebože, ty jsi se zase říznul a Václav na to, vždyť jsem ti říkal, že mi doma můžeš říkat Vašku

P. Sulc 6.4.2013 5:11

Re: Malý dotaz

a neamte v zasobe nejaky jeste pitomejsi vtip? Uz asi tezko, ze.

J. Hejna 6.4.2013 10:41

Re: Malý dotaz

Nenávist se někdy projevuje jako slaboduchost.

V. Kraus 6.4.2013 5:23

Re: Malý dotaz

Ono to bude asi podobné jako s nedávnými spekulacemi o tom, kdo vlastně sepsal text letošní prezidentské amnestie Václava Klause. K tomu se také nikdo nehlásil až nakonec ten nejvyšší prohlásil, že to sepsal on sám. Václav Klaus prostě napíše cosi sám, ale podepíše to názvem nějaké instituce. Prostě si přivykl vyjadřovat se v množném čísle. 

J. Kanioková 6.4.2013 19:26

Že není Klaus alibista, projevil právě tím, co nakonec řekl o amnestii

Naprosto nepochybuji, že ji sám nepsal..

A že se média snaží jeho články zesměšňovat, či se k ním vyjadřovat pejorativně, to snad jistě víte. Takže se chopil jiné strategie, o které nepochybuji, že je to určitý "truc" novinářům.  Kdo chce číst jeho články, ví, že má své stránky a nikdy se za nikoho a nic neschovává. Věřím, že ten institut má víc autorů, a touto strategií to vyřešil. Objektivním lidem to jistě vadit nebude.. vždycky je víc zajímá téma článku, než autor.. A neobjektivní... ať si trhnou...

J. Václavíková 6.4.2013 19:42

Re: Že není Klaus alibista, projevil právě tím, co nakonec řekl o amnestii

Ale jakýchpak autorů? Je pouze Klaus a jeho hlásní troubové, nic víc v tom není. Takže nějaké fantazie o neshodách? :-))))

P. Scheck 7.4.2013 1:07

Re: Že není Klaus alibista, projevil právě tím, co nakonec řekl o amnestii

OK, paní Kanioková, beru.

Tak ať tam příště někdo napíše aspoň značku nebo něco. Ať to není tak nekonkrétní, bez jediného "myslím si, rád bych, nesouhlasím" a podobně. To psaní ve třetích osobách je skutečně nevhodné pro někoho, kdo si stojí za svým.