3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vojcek 21.3.2009 12:56

.

Tak nevím, ale základ Evropské unie je bylo Evropské společenství uhlí a oceli. A to mi opravdu jako čistě politický subjekt a ne hospodářský nepřipadá. Takže úsměvné mi přijdou spíš poznámky autora než Klause.

jízlivec 21.3.2009 13:59

Re: .

Já nevím... Vždycky jsem to považoval hlavně za jakousi pojistku, aby se Němci a Francouzi už zase neservali - jako tisíc let předtím. A v tomto směru to snad i funguje, ba dokonce v širším měřítku. I když pravda, Řeci a Turci se už dlouho neservali díky NATO... A druhý smysl by měl být, aby nás nesežrali Číňani... I když pravda, otázkou je, jestli jim machometáni něco k sežrání nechají...

P.S. Jo a podle Lenina je politika nic než koncentrovaná ekonomika, tož nechápu do dělení na čistě politické a čistě hospodářské...

Pišta 22.3.2009 7:54

Re: .

"A až zvítězí komunismus, bude stát umět řídit i kuchařka."    V.I. Lenin

František I. 21.3.2009 12:53

Tak nevím, pane autore

ale asi jste si nevšiml, že vše, co jste tak krásně historickohistericky uváděl, mělo v čele vždy tvrdou ruku. Ať už to byli ti ubozí protofrancouzi, které někdo musel ohněm a mečem sglajšasltovat, nebo v posledním případě Sovětský svaz, který také vznikl mírumilovně, že? Bohužel pro vás pan Klaus (a mnozí další vč. mé maličkosti) takovému to řešení neholduje. Stačí mu a jemu podobným ony tři principy, které on ve svém projevu deklaroval. Pokud byste měl jen minimální znalosti o zasahování euroblbů do jakékoliv výrobní sféry, asi byste věděl, co míním a nejspíše byste nepsal takovou hovadinu. Ale to bych asi od vás chtěl hodně, že?

František 2 21.3.2009 15:55

Re: Tak nevím, pane autore

To co popisuje pan Jiří Mosz,je nejpravděpodobnější scénář chytřejší části Evropy,při obstrukcích některých států nynější EU.Varianta č.1 je dobrovolná a probíhá nyní.Varianta č.2 bude taky dobrovolná,ale bez čechoblbů.A ony tři principy nám budou platné,jak loňský sníh.

František I. 21.3.2009 16:56

Re: Tak nevím, pane autore

Po svých zkušenostech s bruselskými hyenami bych se tomu vůbec nevzpíral. Narozdíl od pana Klause se občas plácám přes ruku, kterou jsem v referendu hlasoval pro náš vstup do onoho zmíněného pofidérního a nelogického spolku.

cb 21.3.2009 12:35

Proc se

pred eurovolbami neprojednavaji eurozalezitosti? Existuji vubec nejake? Nebo je cela EU omyl?

Dušan Streit 21.3.2009 12:25

Omyl

Na pravdivých argumentech jste vybudoval chybné závěry. Pro nás je dvourychlostní Evropa to nejlepší, co by mohlo nastat. Rychlého řícení do direktivismu, postdemokracie a zaostávání se účastnit nemusíme:

http://streit.blog.idnes.cz/c/39045/Dvourychlostni-Evropo-vitej.html

M. Zima 21.3.2009 12:48

Vy troubo, v dvojrychlostní EU se účastnit budete, ale jako druhořadí. Napište nám raději, jak jste naletěl na Zahradilovy stupidní skazky, nebo si to vymýšlíte sám?

Dušan Streit 21.3.2009 13:28

Re: Vy troubo, v dvojrychlostní EU se účastnit budete, ale jako druhořadí. Napište nám raději, jak jste naletěl na Zahradilovy stupidní skazky, nebo si to vymýšlíte sám?

Tak Zahradil to ode mě opisuje? ;-D

Oteplovač 21.3.2009 12:25

No, Vám toho pane autore nejde na rozum docela dost

Nějak se Vám stalo, že v celém článku není ani zmínka o svobodě a demokracii. To jsou takové nepříjemné termíny komplikující vytvoření ráje na Zemi prostřednicvím EU. Volby do EU parlamentu jsou fraška, parodující demokracii. Všiml jste si, že by nějaká strana v předvolební kampani kritizovala Komisi a vyhlašovala, že to bude dělat jinak, když dostane hlasy ? Není Vám to divné ? Jsou komisaři voleni ve volbách ?

hlava22 21.3.2009 12:08

hovadiny

Bude znamenat sjednocená Evropa více svobody pro člověka nebo převáží dle autora normativní hovadiny. Jak budu moci ovlivnit, když někdo dostane dobrý nápad, třeba zrušit to babylonské změtení jazyků a zavést jeden úřední. Nebo třeba když se v Bruselu rozhodnou, že je nutné pomoci spravedlivému boji Palestinského lidu. Budu muset narukovat. A co když někdo vymyslí, že popírání globálního oteplování bude trestným činem.

Ivan 22.3.2009 16:44

Re: hovadiny

Možnost ovlivnění narukovat bude asi tak stejná jako možnost ovlivnit to, když se nějaká stupidní vláda v ČR rozhodne nabízet USA radar v Brdech nebo narukovat kvůli uloupení ropy v Iráku.

Mimochodem, boj lidí, kteří byli izraelci vyhnáni ze svých domovů, ve kterých žili oni a mnoho generací jejich předků, považuji za zcela oprávněný. 

 Popírat vědecká fakta je sice pro konzervativce běžnou věcí,  viz. kreacionisté, popírači lidkého vlivu na klima  a jim podobní, ale zakazovat určité názory, to je doména jen některých extremistických stran a EU  takové deformace nehrozí.

Jeden úřední jazyk by byl velmi praktický a proti tomu bych vůbec nic nenamítal. Středověk měl svou latinu a současný svět používá neoficiálně angličtinu.  

kocour 21.3.2009 11:08

Jen technická:

Čl. 63 odst. 1, písm. a/ Ústavy České republiky:

"(1) Prezident republiky dále

a) zastupuje stát navenek,

b) ..."

Jan Svoboda 21.3.2009 11:01

Již dlouho pozoruji,

Již dlouho pozoruji, že Eurohujeři zásadně upírají všem ostatním právo, mít jiný názor. Autor tohoto článku má tu drzost upírat toto právo dokonce i prezidentovi. Tedy - ve spolku, který se opírá o takovéto "demokraty" já být nechci !(Y)

M. Zima 21.3.2009 11:59

Máte český rozhled,

pro Evropana se u klAuse nejedná o názory, ale o tupou demagogii. Když si tajně nahrál rozhovor a potom ho zmanipuloval, dokázal podle evropských měřítek, jaký je blbec. Ale českým domorodcům to stačí. OK, radujte se s ním debilně, ale proč s tím ubožákem lezete do Evropy, když tam jednoznačně nepatříte.

Fafa 21.3.2009 12:11

Re: Máte český rozhled,

Pane Zimo, kdyz uz do Evropy patrite Vy, tak se tam par dalsich tupych demagogu celkem ztrati, nemyslite?

M. Zima 21.3.2009 12:53

Točíme se v kruhu,

Vy nechápete, že k Evropě patří jistý styl, ne kLausovo, Langrovo, ... buranství, jistá kulturní tradice, které se Češi dobrovolně vzdali ve prospěch blbosti.  Chcete pár příkladů, nebo se Vám začíná rozednívat a chápete, že jste s touto representací v EU k ničemu.

Fafa 21.3.2009 13:22

Pane Zimo,

ale co presne je ten "Evropsky styl", ktereho podle Vas nemuzeme dosahnout?

Italsti politici obvineni ze zpronevery, pan Cohn-Bendit priznavajici se k pedofilii nebo francouzsky prezident radici ostatnim, aby drzeli hubu? Nikdo netvrdi, ze Ceska republika je kralovstvi bozi na zemi, ale to neni ani EU-15. A myslim, ze si navzajem nemame co vycitat.  

 

M. Zima 21.3.2009 20:07

Vy to asi nepochopíte, ale máte.

Jde o ubohost, jakou presentoval kLaus u ČSSD, jak mu socani holdovali,, o ubohost Topolánkovy party v Bruselu a jinde, (můžete vzít každého z nich). Ta celá verbež se záporným výkonem nemá formát a stejně tak neví takový Neff, co to formát je a píše stati, jaké by v Evropě nebyly ani pro smích. Mám pokračovat, nebo začínáte trochu chápat?

Fafa 21.3.2009 20:55

Re: Vy to asi nepochopíte, ale máte.

to opravdu nepochopim. Ceska politika mi nepripada zase o tolik odlisna nez politika francouzska, spanelska nebo recka. Ale pokud Vam treba panove Jo Leinen nebo Cohn-Bendit pripadaji jako vzory chovani, o ktere by meli usilovat cesti politici, tak se asi nase nazory rozchazeji prilis na to, aby umoznovaly debatu.    

Láďa 22.3.2009 10:50

Re: Vy to asi nepochopíte, ale máte.

M. Zima : nepokračuj, to stačí, rozumní lidé už vědí s kým mají tu čest. Začni se léčit , je nejvyšší čas. ;-(

jcch 21.3.2009 12:46

Re: Máte český rozhled,

Všechno je lepší než zloději z Prahy, kteří okrádají zbytek ČR.(Y)

MO 21.3.2009 10:56

Na celé evropské historii

není nic, co by opravňovalo k tvrzení, že Evropa musí být zglaichšaltována a ovládnuta bruselskou byrokracií. Nikdy nefungoval a ani fungovat nebude ten primitivní princip, podle kterého stačí přijmout jakousi ústavu a svěřit veškerou moc nekontrolovatelné a nikomu nezodpovídající se skupině manipulátorů a veškeré problémy budou navždy zažehnány. Je to přesně naopak, čím rychleji se bude Evropa "sjednocovat", tím rychleji ji různé zájmy národů, především těch velkých, rozloží. Přijetím Lisabonské snlouvy nenastane "konec dějin" Evropy.

Luděk 21.3.2009 10:06

Smutné zjištění

Náš pan prezident se už stal neřiditelnou střelou,poháněnou jen vlastní ješitností a pomstychtivostí vůči těm,kteří nejsou jeho patolízaly.Jeho řeči o férovosti v politice nemůže brát už nikdo po zkušenostech s jeho činy v době minulé i nedávné už vážně.To,co jeden den prohlásí,druhý den klidně popře.Mobilisoval proti levicovému nebezpečí před volbami,aby vzápětí s "levicovým nebezpečím" uzavřel pakt o vládnutí.Klasickou ukázkou jeho charakteru je odkopnutí ODS a Topolánka krátce potom,když oni udělali vše možné i nemožné k jeho znovuzvolení.Ted budou následovat intriky k prosazení Pavla Béma a jeho boys k vládním korýtkům.Že se brání  KSČM všemu,co nese znak západních demokracií a EU,to lze pochopit,ale proč to dělá Klaus a většina špiček ODS jakožto představitelů české pravice,to je naprosto absurdní.Žvásty o Lisabonské smlouvě jakožto novém Mnichovu a kecy o socialistech a byrokratech z Bruselu jsou určeny pro politiky a podnikatele,kteří chtějí zachovat český politický klientelismus,který už se stal v podstatě normou české politicképraxe.Je- li někde legislativní džungle a právní neprávní stát,je to nyní u nás,nikoliv ve vyspělých demokraciích EU,které jsou desítky let ve všem před námi.

jasan 21.3.2009 10:13

Re: Smutné zjištění

ze si Ludek LS ani neprecetl....  snad najde neco na

www.nelisabonu.cz

Kozina 21.3.2009 11:22

Už i od vás-Luďku-mi připadá

podivné,že lidé,kteří chtějí o LS diskutovat-nebo se ptají po diskusi-jsou "neřízené střely"??????

alec 21.3.2009 9:53

Bude to asi vodou.

Nenapsal bych to lepe, pane Mocz. Vas exkurz nasi soucasnou historii, od doby Jiriho z Podebrad vzhuru do 21. stoleti, byl sesazen s urcitou stridmosti, ktere rozumim, ale aniz by daval prostor radoby znaleckym teoriim, vytrzenymi z kontextu a zavanejicimi naprostou blbosti, posvecenou vyskou uradu te ci one osobnosti. Nemluvim pouze o nasi nestastne pravici, ktera bohuzel neni Evropskou, nebo Transatlantickou pravici, ale spise nejakym placatym prevtelenim prvorepublikovych nazoru Ceskoslovenske Narodne Socialni Strany, mluvim o historickem analfabetismu nasich zvolenych predstavitelu prichazejicim v teto zemi z leva, z prava, ze stredu a z Hradu. (Nova Treti Rise, napr.)  Bohuzel, krom nekolika malo jedincu, tato zeme neprinesla Evrope, kyzene osvicence, kterymi se tak rada pysni ve sve, jak nam neustale namlouvaji, bohate kulturni historii.

M. Zima 21.3.2009 9:45

Pro ty soudruhy,

kteří trpí představou, že jsou technici, doporučuji k zásuvkám: http://de.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4nder%C3%BCbersicht_Steckertypen,_Netzspannungen_und_-frequenzen

A ke zmíněné "české špičce v elektrotechnice": Vždy s respektem obdivuji českou dvoudrátovou hliníkovou instalaci a klaním se před těmi babkami, které to poslalo na onen svět a kterým stejní čeští odborníci z medicíny potvrdili přirozené dožití. 

Papouch 21.3.2009 11:10

Re: Pro ty soudruhy,

to uz se tricet let nedela

a casem budeme totez rikat i o nemeckem zasuvkovem systemu Schuko, s perky, ktere se rada ulamuji - coz je srovnatelny, ne-li horsi, problem