19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NObody 22.3.2009 15:53

Re: jaky by byl Klaus bez Evropy...

Nevím, zda by seděl v KSČ, nicméně jedno je zřejmé, že bez komunistů by nikdy nebyl zvolen hlavou tohoto státu. Být pravým pravicovým politikem, zřekl by se hlasů ultralevice, což lecos napovídá o jeho vztahu k nim.

Láďa 23.3.2009 0:23

Re: jaky by byl Klaus bez Evropy...

NObody : uvědomuješ si co tady vlastně plácáš ? Přemýšlej nejdříve co napíšeš, ověř si zda nepíšeš hovadiny, abys tady nebyl za blba. Z takovýma kecama by jsi uspěl v Haló novinách, tam by si byl populární.

yorik 22.3.2009 9:04

Rozoráme evropské meze

Pan prezident nezná evropský národ. Prý je to úsměvné. Autor asi ten evropský národ zná. Možná to jsou Němci, mluví tak asi sto miliónů Evropanů. Takže co bude? Federace těch rovnoprávných národů? A co taková britská federace, vstoupí do té evropské jako celek, nebo se rozpadne? A bude platit zákaz majorizace? Až ten slepenec vznikne, tak by se mohl jmenovat Křesťansko islámská evropsko babylónská džamahírie.

Pišta 22.3.2009 7:52

Stát to jsem JÁ!!!

A jak kdysi pravil Ludvík XIV:  Stát to jsem JÁ !!!. Tak i náš Děd Vševěd.

Láďa 22.3.2009 10:35

Re: Stát to jsem JÁ!!!

Pišta : hloupý příspěvek, nerozumím a neznáme tvého dědu Vševěda. ;-(

AeroKarel 22.3.2009 0:44

No pane Moszi

já nemám nic proti EU, dokonce bych neměl nic ani proti nějaké federativní EU.

Ale mám hluboké námitky proti socialistickému neliberálnímu kdo ví kým kormidlovanému slepenci, což má ještě umocnit Lisabonská smlouva.

Takže děkuji, nechci.

Až do doby, kdy bude nějaká stručná jasná ústava a celoevropské politické strany.

Lotras 21.3.2009 21:32

Neopruzuj , já chci Bohouše Doležala

...kam jste ho zlosyni zapatrošili, komu mám nadávat,

Papouch 22.3.2009 1:22

Re: Neopruzuj , já chci Bohouše Doležala

staci pridat do zalozek:

http://bohumildolezal.lidovky.cz/

Mgr.Milda 21.3.2009 21:22

Když ale, pane Mochu, u piva v hospodě se vedou řeči o suverenitě,

nedostatku demokracie v Bruseli, vždyť oni tam ani neumí česky! Přeci nemohou na nás chtít, abychom místo ruštiny, která nám tak dobře šla začali s výukou třeba angličtiny! Nebo nedej Bpže, dokonce té nenáviděné němčiny! Vždyť bychom pak konverzovali jako za protektorátu, kde je ta naše suverenita? Pokud se celí Evropa nechce učit česky, nebo alespoň rusky, dohodneme se u piva na bojkotu! Něponimájem, némtudom, nix frštén!

Ale kdybych byl star? 21.3.2009 23:27

Re: Když ale, pane Mochu, u piva v hospodě se vedou řeči o suverenitě,

Mildo, ruku na srdce. Co se asi tak povida v hospode u vina nekde ve Francii? Nejak se mi nechce verit, ze by tam Francouzi diskutovali o nejlepsim zpusobu, jak se naucit dobre anglicky nebo nemecky a konecne mit v Bruselu jednotnou rec.  

jirka.s. 22.3.2009 9:40

Re: Když ale, pane Mochu, u piva v hospodě se vedou řeči o suverenitě,

;-DR^;-D

Bubik 21.3.2009 20:34

tak jsem četl a četl a četl a v polovině to vzdal

je to nudné, nezáživné a nějak jsem nepochopil, proč byl ten příspěvek vůbec napsán......

Annonnym 22.3.2009 1:43

Re: tak jsem četl a četl a četl a v polovině to vzdal

Osud všeh předlouhých příspěvků! Kdo má co říct, řekne to stručně!

Moje babička, když byla velmi stará, četla z knihy vždy začátek, pak kousek prostředku a konec. Prý aby jí stihla přečíst, kdyby náhodou umřela....

Hrad 21.3.2009 20:28

Sen o předvčerejšku.

To všechno co se zde píše mi nevadí. Co mi ale vadí je to, že se diskutuje o Evropě která již není, jako by byla. O Evropě kdy měli lidé většinou slušnou práci, pas, s nímž mohli prakticky všude, západní zboží, z hlediska dnešních "zločinců" kulturu upřednostňující prospěch kolektivu(divné slovo), před nenažraností jedince, kdy vládly časy, na něž devadesát procent ?lidí vzpomíná se slzami ztraceného štěstí. Kdy se to začalo, a hlavně proč, měnit. A co je nejhlavnější: komu to prospívá.

Dr.Sid 21.3.2009 21:11

Re: Sen o předvčerejšku.

Opravdu jsem nepochopil o jakych casech ze to hovorite, pripadne kym myslite tech 90%.

jirka.s. 22.3.2009 8:01

Re: Sen o předvčerejšku.

To " abstrouhejte", milý doktore! Pokud si nechcete na zasmrádlé zřícenině udělat docenturu jako doc. Chocholoušek, je naprosto neproduktivní, abyste se jakýmkoliv způsobem domáhal na tomto omylu přírody pochopení jeho duševních pochodů. Genetická výbava tohoto náhodného shluku buněk není adekvátní ani postiženému Downem! :-(

Frank 22.3.2009 11:10

Re: Sen o předvčerejšku.

Bukvice, proč nám tady cituješ část své diagnózy?

jirka.s. 22.3.2009 11:40

Re: Sen o předvčerejšku.

Hezky ses odkopal, blbečku! Tak to ti už nebude určitě vadit, když sem pověsím tvoji fotku! ;-D

http://1.bp.blogspot.com/_H81G0stSzXE/SEG-Ot6LssI/AAAAAAAAACo/oijIBto8jtI/S700/Obr%C3%A1zek2.gif

Lotras 21.3.2009 19:20

Nefiku ..já tu chci Doležala

...kam jsi jej zlosyne zašantročil ..... Tyto články jsou nudné

Free 21.3.2009 15:40

autor skutečně neví proč?

Demokratické pravici schází v EU skutečná demokracie, nezaměňovat s ukřičováním, a přebývá množství socialistů a kryptokomunistů ve vedení nejménně dvou frakcí, poprvé v prodloužené ruce socialistické Internacionály, frakci socialistů a podruhé ve frakci Zelených.To projevují emonentní, více než obvyklý,  zájem nám radit, co máme dělat.

janoryna 21.3.2009 17:58

Re: autor skutečně neví proč? takže nezbývá než

pryč z EU. jinak nevím, co s tím.  nakonec rusko i komunisti jsou pro. o tom, že právo veta, které má být lisabonem omezeno se jak historie ukazuje nesmírně osvědčilo vzhedm ke snadnost iřešit obtížné situace. stačí si vzpomenout na staré polsko. aby se někdo z 300 členého sněmu necítil omezován, měl právo veta proti zbývajícím 299. práva menšiny byla beze zbytku respektována a každé rozhodnutí muselo být přijato jednohlasně. bylo to nesmírně operativní zejména v těžkých dobách. a tomuhle by lisabonská smlouva zabránila.  

MR 21.3.2009 20:24

Re: autor skutečně neví proč? takže nezbývá než

Právo veta není špatné - možná. Ve valné většině ukáže, že se stát vůbec do některých věcí nemá plést. Jediná oblast, kde právo veta je kontraproduktivní, je oblast bezpečnosti státu.   

messenger 22.3.2009 14:20

Re: autor skutečně neví proč? takže nezbývá než

Ceska republika pryc z EU - plny souhlas. Uz vas mam plny zuby kecalci. Jen pak nevim co budete u piva resit... To uz je ale vas problem...

Richard III. 21.3.2009 15:26

Z pohádek už jsme vyrostli.

Když pominu, že nás autor poučuje o věcech, které jsme se učili někdy v osmé třídě, není mi jasné, proč nás přesvědčuje o tom, že EU nemá alternativu, což uznává naprostá většina občanů? A proč se k tomu potřebuje otírat o Klause, který říká totéž?

A z věcného hlediska? Stručný názorný příklad.

Tvrzení autora, že v EU a jejích předchůdcích (jako podle autora vždy) byla prioritní politika před ekonomikou a že tam nenastal "úprk před právníky", neopovídá faktům. Vezměme jen dvě oblasti: zemědělství a rybolov. V zemědělství si Francie doslova vytrucovala nesmyslné, dodnes nesmírně nespravedlivé dotace, bez nichž nebyla ochotná akceptovat EU. Tedy žádné právo, ale jen kšeftařina. V rybolovu se francouzské úlohy vyděrače ujalo především Španělsko, které si vynutilo rozšíření svého rybolovu na úkor britského, což vedlo k drancování do té doby Británií chráněných atlantických lovišť. Tedy znovu žádné právo, jen čirý - vlastně ve zmíněných případech velmi špinavý - kšeft. Kšeft, v jehož službách působila francouzská resp. španělská politika.

Buď nás autor má za blby nebo je cosi v nepořádku s ním.

MR 21.3.2009 17:38

Re: Z pohádek už jsme vyrostli.

To Vám to stojí za to se nad autorem rozčilovat?

Myslím, že jeden z problém obdivovatelů EU je to, že jsou přesvědčeni o neomylnosti starých zemí EU. Říkají, podívejte se, co dokázali ty země ale to nedokázali ty země resp. jejich vedení ale lid těch zemí, díky určité míře svobody a možnostem svobodného světa. A když my jsme dostali možnost sdílet alespoň některé hodnoty a máme relativně čerstvé zkušenosti s megalomanstvím a sociálním inženýrstvím, tak se zase najdou tací, kteří budou tvrdit - vždyť EU nás posouvá dále, oni vědí jak. Ano posouvá ale k větší míře nesvobody. Oni asi na ty své zkušenosti s fašismem, což  není nic jiného než odrůda socialismu, nějak zapomněli.    

janoryna 21.3.2009 17:53

Re: Z pohádek už jsme vyrostli. takže

pryč z EU. jinak nevím, co s tím.  nakonec rusko i komunisti jsou pro.

petrkol 22.3.2009 11:09

Re: Z pohádek už jsme vyrostli.

 Oni asi na ty své zkušenosti s fašismem, což  není nic jiného než odrůda socialismu, nějak zapomněli.    ANO milý MR. Fašounovi a modrému pazgrátovi jako jste vy to musí splývat. Je čas vám zakrotit krky.

Láďa 22.3.2009 11:23

Re: Z pohádek už jsme vyrostli.

petrkol : že by vám v neděli v ústavu uvolňovali kazajky a pouštěli vás k internetu ? Vypadá to tak. (Y)

Riker 21.3.2009 15:18

Vy nechápete, co nam na EU vadi???

Autor koncí clánek vetou, ze nechape, co demokratum na EU vadi. Autor je asi skleroticky blb. Klaus v Europarlamentu jasne definoval co nam na EU vadi. Vadi nam, ze se z Utopie meni na totalitni SSSR. Je to tak tezke pochopit??

Pišta 22.3.2009 7:46

Re: Vy nechápete, co nam na EU vadi???

Už teď připravují Ljublanku , gulagy, KGB, TASS  a další  výdobytky!