1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Elektronická evidence tržeb?

Vyvolávání dojmu, že podnikatelé a živnostníci jsou příčinou řady problémů, má devastující účinky na morálku uměle rozdělované společnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Slanina 6.3.2015 8:10

Pojištění dítěte....

.... dříve než je z porodnice doma?

Tož toto dokázal u mého syna bolševický "pojišťovák" už v roce 1974. Když jsem ho vyhazoval ode dveří bytu, vyhrožoval mi navíc "orgánem".

P. Čech 6.3.2015 7:48

Re: V prvé řadě by mělo ministerstvo financí

Zveřejňovat dotace zásadně nestačí. Systém dotací je nutno obecně opustit a dotace (jakékoliv) zcela zrušit. Je to totiž jen socanská berlička, pocházející z dílny EU. Systém dotací je nutno nahradit skutečnými reformami, zejména zásadní reformou státní správy, např. podle příkladu Nového Zélandu -

# http://www.mises.cz/clanky/zmensovanie-ulohy-statu-lekcie-z-noveho-zelandu-328.aspx.

P. Čech 6.3.2015 7:42

Skutečnost je vidět.

Hlavně je vidět to, že pan Mládek, ani pan Babiš nikdy nebyli živnostníkyZvanit o nich, to umí. Hloupě žvanit, zejména sodruh Mládek. Mám za to, že elektronické pokladny nepocházejí z hlavy pana Babiše, ale z dílny ČSSD. Pan Babiš je na to příliš chytrý, aby na takovouto pitomost přišel. Žádné elektronické pokladny nezabrání úniku daní od živnostníků.Úniků daní zde zabrání jediné. Jejich racionální snížení. Každý rozumný člověk(i živnostníci) ví, že daně se platit musí, aby stát mohl fungovat. Jde jen o jedno. O jejich výši, která je v případě ČR zcela nemravná. Žádný živnostník nebude šidit stát, pokud jej tento k tomu nebude nutit. Žádná elektronická pokladna úniku daní nezabrání. Existuje totiž nesčetně způsobů, jak systém elektronických pokladen obcházet. Je to celé jen buzerace, hodná opravdu jen socanských mozků. Vládnutí pomocí nesmyslných zákonů a nařízení, které lidmi prostě nejsou přijímány. Systémové změny a hlavně skutečné reformy zde zcela chybí. Politici (Kalousek, Mládek, Heger a další) vytvářejí jen zdání reforem, které skutečnými reformami (změnami k lepšímu) zásadně nejsou. Bohužel je v ČR dost ovčanů, kteří žvásty politiků a jejich stran žerou. Tito ovčané si ve své lenosti přemýšlet neuvědomují, že jdou sami proti sobě a že hrají do noty pouze politickým stranám a jejich politikům.

P. Schon 6.3.2015 6:30

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Tak tak. V dědině kde mám chaloupku je malá hospoda. Pár štamgastů. Hospodský nemá počítač ani net. Ptal jsem se ho jak se těší na evidenci tržeb. Netěší. Nebude kupovat počítač, tiskárnu, net, antivir. Poslední hřebík bude zákaz kouření. Skončí a půjde na pracák. Co bude dělat potom neví.

J. Strakoš 6.3.2015 6:06

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

To, co popisujete je ukázka salámové metody - celý salám se špatně jí (=nelze zavést ihned a pro všechny), ale pokud jej nakrájíte po kouscích (=nejdříve hospody, pak ostatní větší živnostníky), pak se zbytek už v podstatě dojíst musí (=malí živnostníci).

Proto je třeba se o navrhované věci zajímat co nejdříve, nejen čekat, co z vlády nakonec vypadne.

J. Kopeček 6.3.2015 1:16

V prvé řadě by mělo ministerstvo financí

zveřejnit, komu a proč dává státní dotace. Bureš se sice chvástá, jak platí daně, ale kolik ten šmejd dostane od státu dotací,  nesdělil ani jednou. A taky mi není jasné, jak chtějí občany donutit, aby povinně odebírali účtenky. Co je komu po tom, komu a proč a za co svěřím své zdaněné peníze? A jak to chtějí kontrolovat? To bude před hospodou stát policajt nebo nějaký poskok z finančáku? A co budou dělat, když jim řeknu, jejda, asi jsem účtenku vytratil na záchodě? Je to jen hloupá komedie. Stát financuje stovky agentur a neziskovek, utrácí miliardy za předražené nákupy a výlety poslanců a ten slovenský  konfident to chce vyvážit účtenkami!!

V. Halašta 6.3.2015 0:57

Rakovi kalhoty nahoře při pomalém vaření nepomohou

1) O realizaci nikdo nikdy nezapochyboval, jediné bylo možné posunutí termínu na duben.

2) Jakože všechny keš hospody nepřiznávají žádné tržby? Nedovedu si představit, jak někdo nakoupí pivo ve velkoobchodu a pak ho neprodá (v účetnictví), aby nemusel platit daně. Ale dovedu si představit, že kvůli EET skončí hodně malých hospod. Kde skončí ti hospodští je zřejmé.

3) Nikdo, ani Babiš ještě neví, koho se to týkat nakonec bude a koho ne a až (jestli) budou mít funkční systém, tak už bude jednoduché přihodit tamty a pak tamty a nakonec fšechny.

Podstatné je uvědomit si, co a komu EET přinese. Možná bude přínosem pro SR rozpočet ale jistě bude zátěží pro ekonomiku, to jsou dvě rozdílné věci.

B. Uhlich 6.3.2015 0:29

Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Myslím, že by nebylo od věci do celé věci vložit něco málo racionality. Za 1) Jak jsem postřehl, tak M.F. potažmo Babiš si zatím ani není moc jisto, zda se celou věc vůbec povede technicky realizovat a sám Babiš začíná termínově poněkud couvat... za 2) Zkušebním "chroustem" mají být nejdříve hospody a restaurace.. tam si chtějí vyzkoušet funkčnost a efekt systému a to si myslím, že bude možná nejzajímavější část experimentu EET.. Protože se opravdu ukáže (tedy bude-li ten systém alespoň trochu životaschopný) na kolik to má efekt jak na odvod daní tak na další fungování jednotlivých živností... tam si myslím, že by ten výsledek mohl být vyloženě zajímavý. Já prostě nevěřím, že ty malé hospody, které byly zvyklé všechno jet "keš" budou chtít za těchto nových podmínek vůbec fungovat..což by právě mohla být nakonec zajímavá informace pro další živnostenstvo...a nejen pro ně... No a za 3) myslím, že jsem ve zprávách nepřeslechl, ale sám Babiš pronesl něco v tom smyslu, že EET se NEBUDE týkat těch úplně nejmenších živnostníků, kteří mají jen několik příjmů v hotovosti za den...což by znamenalo, že je opravdu potřeba počkat na to co z nich nakonec vypadne a ne se neustále znepokojovat katastrofickými vizemi. Každopádně bych se nijak neznepokojoval min. do té doby, než se MF podaří zprovoznit alespoň ten systémm, který bude v hospodách.... (při zkušenostech jaké tu jsou jen ze státní správy nebo z registru vozidel..) bych byl asi docela klidný... :-))))